Akkor lehet már elhinni a kormány nyilatkozatait ebben a témában is, amikor már a kecske legel a sírján. Lehetőleg olyan jószág legyen ez, amit közmunkás tart az erkélyen a gombazsák mellett, miután a havi negyvenhétezerből hozzájárult az államadósság csökkentése elleni harchoz, amit a kormány végül is szépen elbukott. Arra már nem is szól semmit az egyszerű ember felháborodása, hogy ezek után még folytatni is akarja a kormány ezt az általa elkezdett utat.

Minden józan ésszel gondolkodó ember tudja, az adósságot vissza kell fizetni, de erre a fedezet nála legtöbbször a munka által szerzett jövedelem. Na akkor innen már érthető, miért nem megy a jelenlegi kormánynak az adósság visszafizetése, halvány lila gőzük sincs az olyan fogalomról, mint munkával termelt érték. Már első lépésben gyanúsnak tűnhetett volna az államadósság elleni harc a honpolgár előtt, pedig nagyon szépen megfogalmazták jelentőségét a kormányoldalról. Csökkenti az állam mozgásterét, sokat visz el a költségvetésből, meg ilyenek. Ehhez képest abból próbálták  először megoldani az adósság csökkentését, belenyúltak a magánynyugdíj rendszerbe, és szépen lefoglalták azt. Mert ugye kellett a pénz az adósság elleni szabadságharchoz. Aztán lett egy részéből MOL részvény, aminek értéke jelentősen csökkent mára. Nyomtak valamit az adósságcsökkentésre is persze, de egy ekkora összegnél azért jó lenne tudni, ennek mi is lett a hatása, és végül is milyen formában történt pontosan a törlesztés. Mert a Fidesz ismeretében, azért nagyon is elképzelhető az olyan felhasználás, ami által ebből pénzből lett némi jelentősebb összeg közgépesítve a magánzsebben.

De azt is jó lenne tudni ebben a nagy csökkentésben, akkor miért is növekszik állandóan az adósság? A mindenféle adatmódosításokkal kikozmetikázott munkaerő piaci adatok szerint, az országban már annyian dolgoznak, és olyan kevesen élnek nagyon helyesen segélyből, hogy az így befolyt adók egy részéből aranyból készülhetne tündérország kerítése. Mert ugye folyamatosan nő a foglalkoztatás. Igaz ennek egy része megél havi negyvenhétezerből, pedig azt is az Eu-ból kapott támogatásokból fizetik ki számára az állam részéről. Ennek azért nincs olyan nagy adóbevétel növelő hatása, amit a normál munkaerőpiacon elhelyezkedő fizet az államnak a termelő munkája után. Másik része a foglalkoztatás növelésnek külföldön találta meg a számítását, így nem valószínű arra kérte az ottani munkáltatóját, az ő jövedelme terhére az államot megillető részt ugyan már a magyar költségvetésbe legyenek szívesek befizetni. Mert nem akar gyarmat lenni, mégis csak turulmadár hozta a világra. És csak ezek, százezres nagyságrendű számok.

De itthon akkor mi is a helyzet? A munkavállalók nagy része ráfázott az egykulcsos adóval, de legalább Orbán Viktor jól járt vele. A munka törvénykönyve változásával csökkent a munkavállalók nagy részének a jövedelme, és növekedett az erre a jövedelemre terhelt, államot megillető rész. Ezt a munkáltatónak kell kifizetni a munkavállaló után, de fizet a munkavállaló is elég szépen. Ezért van például az, a kormány olyan szívesen emlegeti a minimálbér emelését, csak azt felejti el hozzátenni, az ilyen emelés után kevesebb marad az emberek zsebében, mint négy éve a nyóc évben. Mert bruttóban számolja meg a pénzt, pedig a nettó az amiből vásárolni kell. Azt már hozzá sem teszi, a munkáltató, hogy csökkentse költségeit egy ilyen sarc miatt, kevesebb emberrel végezteti el ugyanazt a munkát, vagy zsebből fizeti őket, ha megteheti. De az ilyen fajta foglalkoztatás számait szépen el lehet takarni a közmunkával, a segélyre ítéltek ellátási idejének harmadolásával, aztán eltüntetésükkel a rendszerből, és a külföldön munkát találók számával. Tehát innen sem növekedhetett az állam bevétele, és így azért nehéz neki szabadságharcolni.

De azért a Fidesz vezette állam nem hagyja magát, és jobban teljesít. Meg adóztatja az állampolgárait ezerrel, ha kell még azt is mondja neki, ez végül is nem megszorítás, csak annak állítják be a gaz hazaárulók. Mert kell a pénz az államadósság démona ellen. És azt is be kell látni, kitalálni, és bevezetni ennyi új adófajtát, nem is mindenkinek sikerül. Ráadásul közben ezt folyamatosan tagadni, na az a nem kis művészet.

Ráadásul még nagyon hülyének kell annak lenni, aki úgy gondolja a korábbi adósság csökkentését, ehhez egy drágább hitelt vesz igénybe. Márpedig az államkötvény eladásánál a befektetőt csak a magas kamat vonzza, pont nem érdekli az üres szavak hatása. Azt látja, a Fidesz kormány olyan stabil, mint az alaptörvénye gránit szilárdsága, de van annyi ép elme az országban, aki garantálja a visszafizetést a következő években. Arról a részéről a költségvetésnek már nem is beszél a földi halandó, az árfolyamok milyen hatással vannak az adósságra. Mert az államadósság devizában keletkezett, és annak nem tett jót a pár istenbarma megszólalása sem. Kósától régebben emelkedett egy szépet, de ebben segített neki Szíjjártó és Varga is, de manapság Matolcsytól meg egyenesen szárnyakat kap, ha meghallja tündérmeséjét. Az értelmes devizának ráadásul nem is nagyon lehet hazudni sem, nem érdekli szavakban hogyan teljesít az ország.

Még a végén kiderülhet, mekkora kamu ez az államadósság elleni harc a Fidesz szempontjából. Hiszen mindig is fontosabb  volt nekik a Közgép napi egymilliárdos etetése, a trafikok átadása a haveroknak, a műkörmös földtulajdonosok legelőinek a lekaszálása. Fontos számukra a “minden városban legyen stadion” program, meg egy Orbán Viktor háza mellett. Az sem elhanyagolható, Mészáros Lőrinc jobban teljesítsen, és szörfös csajszik adjanak tanácsot igazolvány ügyekben. Végül is már annyi közpénz áramlott a fideszes haverok zsebébe, ez elég hosszú időre biztosítja fényűző megélhetésüket. Mert aki nem fideszes, az szerintük nem is éljen meg ebben az országban, csak amíg hajlandó nekik dolgozni, különben pedig az ilyen nem is nemzeti. Ami náluk növekszik, az másnál csökken, na ez a lényeg a hatalmuknak. BANDITA.

Címkék: államadósság mutyi hazudik növekszik Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr605871307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vahakomb 2014.03.21. 08:49:22

Miért nem harsog az Index címoldala arról, hogy meghalt Weisz Tamás, az MSZP nevű bűnszervezet elleni nyomozás koronatanúja? Mesterházy keze messzire ér!

Fulek 2014.03.21. 08:49:55

@konrada: ezt úgy se értik, ne erőltesd..., mint ahogy ezt se:www.tutiblog.com/2014/03/walking-csirkefarhat.html

1349973572759 2014.03.21. 08:50:45

A magyar a világ vezető népe!

1349973572759 2014.03.21. 08:51:44

@Vahakomb: Minden bűn az MSZP-hez köthető, ez benne van a bibliában is, jól látod.

Fulek 2014.03.21. 08:51:55

@dr kíváncsivagyok: gondolod eléri az összefogás (jajj, bocsánat a "kormányváltók", elnézést Szepessy pártjától)a 15%-ot? Inkább ezen rágódjatok...

dr kíváncsivagyok 2014.03.21. 08:52:26

Azért valami motoszkál bennem.
Ha Matolcsy az ebéd elott masnak is kotyogott - olyan értelmesebb fideszesre gondolok -
az IMF - rol,..akkor az sokat szakíthatott...

1349973572759 2014.03.21. 08:53:30

@dr kíváncsivagyok: Az ilyen spekulációktól válsz liberálissá! Vigyázz!

dr kíváncsivagyok 2014.03.21. 08:55:24

@Fulek: Azért a pezsgo mellé tartsatok otthon Andaxint is 6 - án...
Emlékezz 2002 - re..

DezInf 2014.03.21. 08:55:50

@wmiki:

Te miki!

Látom áttértél valami új anyagra. Ez nagyon ütős, kihozza belőled az állatot :)))

A végén még az evolúció sem lép át rajtad, csak simán eltaposs:)))

Adhatnál ebből az anyagból ezeknek a fizetett trolloknak is. Már egyre kevésbé humorosak.

Főleg ennek a gyurcsótányos biboldósnak, tudod, minden nickek anyjainak.
Persze ők egyben apák is, mert olyanok ezek a fidexesek mint a giliszták.

Mindig a farkukkal vannak elfoglalva, ha nem élvezhetik a vezérükét:D

konrada 2014.03.21. 08:57:25

@dr kíváncsivagyok:
A világ szemét, és sok a haszonleső benne. ...szóval lehet.

...de mekkorát bukhattak azok, akik a forintra játszottak, amikor a várt intervenciót az MNB helyett a goldmannosok végezték el...,))

Fulek 2014.03.21. 08:58:11

@dr kíváncsivagyok: Gondolod, van ott még egy pár Bissau- Guineai útlevél a szociknak...

nnnnnnnn 2014.03.21. 09:01:30

jó reggelt.

van valami fejlemény welsz ügyben?

Netuddki. 2014.03.21. 09:02:56

@Fulek: "Attól, hogy te ősidők óta a Táncsics alapítványtól kapod a pénzed"

Na és balfasz fidesztroll, januárig csak olvasgattad a blog.hu-t, hogy ennyire jól informált vagy? Muhaha!

Amúgy miatököm ez a Táncsics alapítvány? Muhaha!

"Fulek 0 bejegyzést írt és 263 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2014.01.01. óta tag."

1349973572759 2014.03.21. 09:04:43

@$$$=$$$: Polt Péterék vádalkut kötöttek vele.
Hosszú a lista és persze sok fideszes benne van.

Belerángatták őket, fideszesek nem tehetnek róla.

dr kíváncsivagyok 2014.03.21. 09:05:05

@wmiki: Nem kell liberálisnak , vagy szocinak lenni ahhoz , hogy ennyi mocsokság , amit a csuti ártány és bunbandája tesz...kiverje a biztosítékot !
Elég egyszeruen tisztességesnek lenni...

dr kíváncsivagyok 2014.03.21. 09:07:15

@kovi1970:
""Fulek 0 bejegyzést írt és 263 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2014.01.01. óta tag." "

Mert felébredt a szilveszteri kábulatból és megvilágosodott,...rájott hogy a csuti ártány a vezére ...

1349973572759 2014.03.21. 09:08:13

@dr kíváncsivagyok: azt sem érted, mi az az ellenzék. A nép megmentőjével szembe mentek, tehát ellenzék vagytok, tehát libafosékok, és gyurcsánycsótányfosliba vagytok.

2014.03.21. 09:08:59

@belgabela: Azt tudod, hogy Nagy-Brittaniában akár párszáz szavazatnyi többséggel is lehet valakinek száz százaléka a parlamentben? "
Ugye, azt tudod, hogy ott alsó és felsőház van? Ugye, azt tudod, kikből áll a felsőház? Mekkora hülye vagy te!

dr kíváncsivagyok 2014.03.21. 09:10:04

@Fulek:
"Gondolod, van ott még egy pár Bissau- Guineai útlevél a szociknak... "
Tévedsz , ha azt gondolod hogy ha találnak meg pár szoci szarjankót,...attól a csuti ártány egybol elfogadható kormányfo lesz...
Nem mentesíti !

DezInf 2014.03.21. 09:10:27

@Vahakomb:

Az nem baj, ha gőzöd sincs a média tulajdoni viszonyaihoz, csak azt ne hangoztasd:)))

A zindex tulaja fidex seggnyaló.
Nem véletlenül most baxták széjjel a zindex arculatát, csak azért, hogy a blogketrecet meg a valuta és egyébb árfolyamokat eltüntetthessék a nagyérdemű szemei elől.

Szerinted miért is mentek el az ismertebb újságírók a zindextől?
Biztos azért, mert a tulaj fidexes nyomásra megpróbálta a baloldalt nyomni :))))))

Csak nem előre, hanem a víz alá :)))))))

Ennyi erővel írhattad volna azt is, hogy a mandi a gyúrcsány birodalma :)))))))

Szerintem neked is adott wmiki az új anyagból, attól világosottál meg ennyire :))))))

nu pagagyí 2014.03.21. 09:11:27

@konrada: A helyzet az, hogy a válság előtt 2008-ban 68% volt az államadósság. A felvett EU/IMF hitel dobta meg 82%-ra. Utóbbit viszont nem költötték el a közhiedelemmel ellentétben, hanem az MNB devizatartalékának növelésére fordították, most is ott van, Matolcsy osztogat belőle ingyen hitelt.

Annyival nőtt tehát papíron az adósságunk (10-12%), amennyivel az MNYP vagyon gyarapodott. Ez sem jó persze, pont ezért szerette volna Gyurcsány-kormány megreformálni a legtöbb pénzbe kerülő és kevéssé hatékony társadalombiztosítási rendszert. Az adósságot akkoriban olyan dolgok növelték, amit az emberekre költenek közvetlenül. Nem tetszett. Biztosan jobb, hogy most úgy adósodunk el, hogy semmilyen haszna nincs az emberek számára. Az ellopott nyugdíjvagyonhoz bátran hozzászámíthatod a kifosztott egészségügyet, felsőoktatást, kultúrát, a meg nem valósult beruházásokat.

2014.03.21. 09:11:39

@wmiki: A magyar a világ vezető népe! "
Ja. Merthogy? Mit vezetsz te? Áramot?

dr kíváncsivagyok 2014.03.21. 09:12:36

@wmiki: Milyen visszataszító a TV - ben látni ahogy tizezrek sírnak és tapsolnak parancsra Eszak koreában...

Netuddki. 2014.03.21. 09:13:24

@MSZP Afrika Korps: "2010ben is csak a lobotómiások szavaztak az emeszpére."

Meg a fideszre. Szeva lobotóni!

Nem szavaztam se a maszopra, se a fideszre 2010-ben. Balfasz, fizetett fidesztrollok, ti akkora hülyék vagytok mint a segg! Azt hiszitek érdekel a maszop? De hogy üssön meg a guta, most a maszopra fogok szavazni. Igen, miattad is B+!

"Sokkal kínosabb hogy azóta 1 szavazót sem szereztek...."

Hoppácska! Máris medőlni látszik a wishful thinking. Muhaha!

Miért szavazok a maszopra? Mert nem baszom el a szavazatomat a fidesz által benyomott ellenzéket felhigító pártocskákra. Mert az orbánt el kell már zavarni a picsába még a politika közeléből is! Mert a maszoposokat sokkal, de sokkal könnyebb lesz elzavarni az ország éléről mint az orbánt és volt kollégiumi szobatársait. Ha itt maradnak még négy évre akkor annyira bebetonozza a pereputtyát, hogy majd polgárháború kell ha el akarjuk majd zavarni, és el akarjuk az tuti. Ukrajna a rossz példa B+.

1349973572759 2014.03.21. 09:13:54

@nu pagagyí: A meg nem valósult beruházást is hozzászámolod? A kutyákat a téren miért nem? Vagy a csillagokat. Arról is a Fidesz tehet, hogy nincsenek munkahelyek, mi?

2014.03.21. 09:14:12

@Vahakomb: Miért nem harsog az Index címoldala arról, hogy meghalt Weisz Tamás, az MSZP nevű bűnszervezet elleni nyomozás koronatanúja?"
Harsog. Neked nincs internet hozzáférésed?

1349973572759 2014.03.21. 09:14:44

@dr kíváncsivagyok: Élőben is láthatod majd ha te tapsolsz ha a népek szerető vezére arra kér téged, vagyis nem is kér, magadtól is megteheted neki.

1349973572759 2014.03.21. 09:16:39

@Könnyen elkaptuk, uram!: Benne vannak a fideszesek is, mert belerángatták őket.

2014.03.21. 09:17:09

@wmiki: . Arról is a Fidesz tehet, hogy nincsenek munkahelyek, mi? "
Valaki azt ígérte, lesz rennnnngeteg munkahely. Nincs. Nem tartja a szavát.
Valaki nem tudja növelni a beruházások számát az országban. Még a közgépnél sem. Szarban az ország....
Valaki bevállal komoly adósságot . Paksi bővítés padlóra küldi az országot. Neked nem számít, mert te hinni akarsz. Mondjuk nem csoda, kell valaki, aki megmondja, mit gondolj. Magyadtól képtelen vagy rá.

dr kíváncsivagyok 2014.03.21. 09:17:50

@DezInf:
A TV2 is milyen "pártatlan " lett hirtelen...
A Híradójuk nagy részében Simonoznak...napok óta ...

nnnnnnnn 2014.03.21. 09:17:55

maszopnyikok, ti milyen idegesek vagytok ma. már a blogger is ütésváltásra vágyik. kemény hét vár rátok jövő héten, szerintem relaxáljatok egy kicsit. xanaxot bekészíteni vasárnapra :)

2014.03.21. 09:18:18

@wmiki: de sajnálom szegény fideszeseket! Ők tisztára véletlenül kerülnek bele a dolgok sűrűjébe. Miki, te elmebeteg vagy.

MSZP Afrika Korps 2014.03.21. 09:19:00

@kovi1970: 'Miért szavazok a maszopra? Mert nem baszom el a szavazatomat a fidesz által benyomott ellenzéket felhigító pártocskákra.'

Mint pl?

Azért szavazol az mszp-re mert egy hazug szar élősködő vagy mint az mszp. Bár te legalább nem tagadod le mint a többi nemszp-s, respect érte.

dr kíváncsivagyok 2014.03.21. 09:19:23

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Nem hisz...ebbol él...
..és addig él jól amíg a csuti ártány van hatalmon...

1349973572759 2014.03.21. 09:19:24

@Könnyen elkaptuk, uram!: Mondod te, aki liberállibafosgyucsánycsótánykék vagy. Sok ember meg ki lett fosztva a Bajnai miatt, és még hányan lesznek öngyilkosok miatta?

2014.03.21. 09:19:35

@wmiki: Már kiderült, mégse. Valahogy nem akar jönni az energia. Mint neked a munkahely, van, van, csak nem sikerül realizálni.

Vahakomb 2014.03.21. 09:19:50

@Könnyen elkaptuk, uram!: A headline story továbbra is ez: "Az MSZP jobban fél a győzelemtől, mint a vereségtől". Kedves barátom, ne csüggedj! Fájling kínai szemüveget már a Tescóban is vehetsz magadnak. Csak erős legyen a dioptriája!

1349973572759 2014.03.21. 09:20:23

Szavazzatok a Dopemanra elvtársak.

1349973572759 2014.03.21. 09:20:59

@Könnyen elkaptuk, uram!: Az energiacella tény, mekkorát fogsz majd koppanni.

DezInf 2014.03.21. 09:21:06

@dr kíváncsivagyok:

Eddig sem néztem őket, ezután még véletlenül sem kapcsolok oda.

Inkább egy kis hörtévé, akkor tudom mitől van hányingerem:))))

dr kíváncsivagyok 2014.03.21. 09:22:26

Annak kell , - dezoknak feltétlenul - a csuti ártányra szavaznia,...akiknek jót tett a 4 év ámokfutás...
Ennyi...
Akinek anyagilag , vagy erkolcsileg ártott,..az szavazzon a kormányváltásra...
Ennek tukrében is gyozelmet várnak a fideszgyíkok ?

1349973572759 2014.03.21. 09:22:30

Állítólag az Egely György már hitelesítette a Széles energiacelláját.

2014.03.21. 09:23:23

@wmiki: Hülyegyerek, én nem Gyurcsányhoz vagy Bajnaihoz mérem Orbánt. Önmagához.
Mondd, neked nem szóltak, hogy az energiacella mára már kissé átalakult? Hogy csak a lakosság számára lesz alternatíva? Hogy Paks azért kell, mert az ipart nem tudja ellátni?
Egyébként meg hogy merészeled kritizálni Orbán Viktor személyes döntését?
Ha az energiacella mindent megold, nem lenne szükség Paks bővítésére!
Hazug fidesznyik!

dr kíváncsivagyok 2014.03.21. 09:24:04

@DezInf:
A hiradók ideje alatt kapcsolgatok...az még ingyé van...
A TV2 olyan pofátlanul nyomja a simonozást , hogy a Hír TV is elmarad mogotte !

1349973572759 2014.03.21. 09:25:13

@Könnyen elkaptuk, uram!: Az energiacella itthonra kell, a Pakssal pedig hatalmas üzletet köthetünk, mert megveszik az áramot külföldön. Csak átvezetjük a határon a drótot és kész. Ezt nem megérteni... jóhogy liberál vagy.

belgabela 2014.03.21. 09:26:06

@Könnyen elkaptuk, uram!: Mi nem volt igaz abban amit írtam primitív "barátom"?

MSZP Afrika Korps 2014.03.21. 09:26:22

@Könnyen elkaptuk, uram!: 'Hülyegyerek, én nem Gyurcsányhoz vagy Bajnaihoz mérem Orbánt.'

Igen ettől reméli Gyurcsány és Bajnai hogy bekerül a parlamentbe.

Kérdés te miért tolod ezt?

MSZP Afrika Korps 2014.03.21. 09:27:18

@dr kíváncsivagyok: Nagyon pofátlan dolog a Simonozás.

Akárcsak a fidesz afrikai ühgyei....:))))

1349973572759 2014.03.21. 09:27:54

Az energiacellát fel is lehet tenni a Sólyom Airways egyik gépére, és amikor elrepül feletted, fel is töltheti a telefonod. Előrelátóak a fideszesek.

dr kíváncsivagyok 2014.03.21. 09:28:03

@wmiki:
"Állítólag az Egely György már hitelesítette a Széles energiacelláját. "

Nem tudtad ?
Az energiacella is atommal fog "menni"...
Azért kell.

belgabela 2014.03.21. 09:28:30

@ob.szerver: Biztos. Hogy azt már a Horn alatt odaadták a Kapolyinak, az ne zavarjon!

1349973572759 2014.03.21. 09:28:34

@MSZP Afrika Korps: Vannak közöttük megvezetett fideszesek, több is mint MSZP-s, de azok csak véletlen dőltek be.

1349973572759 2014.03.21. 09:29:25

@dr kíváncsivagyok: Az atom nem megy, hanem a jövőből jön.

DezInf 2014.03.21. 09:30:04

@dr kíváncsivagyok:

Nem fox rájuk beszélni!
A hörtévé az ami rá van írva.
Az még a vérnyomást is javíccsa.

Nem szeretem a kaméleonokat, akkor inkább egy kis ekhó meg szaniszló.

Öt percig tuttam eddig nézni, aztán egy hónap szünet:))))))

belgabela 2014.03.21. 09:32:14

Örömmel látom, hogy a bolsik egyre idegesebbek és nulla új, jó ötletük van! Csak továbbra is passzírozzátok a szart és meglesz a húsz százalék, hacsak meg nem előz a Jobbik is!:))

dr kíváncsivagyok 2014.03.21. 09:32:40

@MSZP Afrika Korps:
"Nagyon pofátlan dolog a Simonozás."

Nem pofátlan,..csak már egy ido után unalmas...
Ezzel elfedni az államadósságot , meg a munkahelyek hiányát ?
Olyan , mintha zsebkendovel akarnál takarózni...

1349973572759 2014.03.21. 09:33:05

@belgabela: Nem kell ide gondolkodás, meg liberálmutyka.

belgabela 2014.03.21. 09:33:36

@wmiki: Csak valahogy nem buknak meg. A bolsik viszont már szakmányban. És hol van még a választás?

dr kíváncsivagyok 2014.03.21. 09:34:43

@wmiki:
"Az atom nem megy, hanem a jövőből jön. "

...és belulrol símogat ?

belgabela 2014.03.21. 09:35:18

@wmiki: Te tudod. Én nem vagyok képes anélkül élni. Ráadásul értelmetlen vitákat sem vagyok hajlandó sokáig csinálni.

További jó üresagyú semmittevést!

1349973572759 2014.03.21. 09:35:47

@belgabela: Ez nem választás lesz, hanem lealázás. Bele lesznek rugdosva a mocsadék árokpartról a szarhúgyos töltelékvízzel teli gödörbe, aztán jajvékolhatnak, hogy az emberi jogok meg a közgép - majd a vezérünk megmondja mit gondoljunk akkor, és azt fogjuk gondolni és mondani.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.03.21. 09:36:02

Anyátokat hazaáruló féreg fideszgecik!

1349973572759 2014.03.21. 09:36:51

@belgabela: Te már most is azt mondod, amit a vezér gondol. Jól érted te ezt a fidesz dolgot, én csak kaposgálom.

MSZP Afrika Korps 2014.03.21. 09:53:32

@dr kíváncsivagyok: Nem felejtette el senki hogy az MSZP csinálta az államadósságot...de a Simon kaka is fontos

konrada 2014.03.21. 10:06:20

@nu pagagyí:
...tudod mit? Ezen már csak azért sem vitatkozom: mert ha ők nem költötték el, mert az a deviza tartalékban volt,mertakkor meg a fidesz sem, mert most is ugyannyi van bent, és valamiért mégis 2010-ben 82% volt, most 80%... no nem akarok ezen ellenmondáson rugózni...

Pont elég lesz az általad megadott számokon!;):
No ha 2008-ban 68% volt, ami szerinted pont akkora emelkedés, mint 54%pont és a 68%pont között van, úgy, hogy a még 2 évig müködő manyup évi minimum 1-1,5%-pontnyi átutalását is kivonjuk az általad leírt 10%-ból, hát...

DezInf 2014.03.21. 10:12:08

@MSZP Afrika Korps:

segged kivan fidexköcög:)))))

Látom a lendvai uccában gondolkodni nem tanítanak:)))))

Anyád tudja, hogy mibe keveredtél?

randomuser1 2014.03.21. 10:12:35

lyobbik fog győzni, az hótziher, nemtom mi ez a sipákolás a szekfűnaracsos bolsevik páhojj környékén:)

DezInf 2014.03.21. 10:18:00

@Emmanuel Goldstein:

Jaja!!!!!

Az oroszlán vegetáriánus lesz.
Simlicska felajánlja a lopott cuccot jótékonysági célra.
Zorbán kolostorba vonul.

Lázár megfogaggya, hogy mindig igazat fog hazudni.

Széles enyergijacellája lesz a börtönük :)))))

MSZP Afrika Korps 2014.03.21. 10:20:15

'Kritikus hangnemet ütött meg Fodor Gábor a korábbi balliberális kormányzásról tegnap a Republikon Intézet Liberális remények, liberális esélyek című konferenciáján. A Magyar Liberális Párt elnöke – aki a közös baloldali ellenzéki lista negyedik helyét foglalja el – a 2009-ben megalakult, akkor szakértőinek nevezett Bajnai-kabinetet „álszakértői kormánynak” nevezte. '

Dicsak.

randomuser1 2014.03.21. 10:22:03

@DezInf: dehogy, sztahanovista leventéink már kovácsolják a lámpavasakat, májusban szép idő és akasztás lesz!

konrada 2014.03.21. 10:22:53

@konrada:
Devizatartalék: 2010.03: 33,85 mrd €
2013.12: 33,79 mrd €

...szóval nem kell minden lufit elhinni, mert nem attól volt 82%-on az adósság, mert az MNB-ben volt a ciha alatt az IMF pénz, és nem azért 80% most, mert már nincs meg a ciha alatt az az összeg.

...persze el lehetne úgy is qrni, hogy megint csak annyi maradjon, hogy IMF nélkül hetek alatt bedöljön az ország, de ahhoz azért igazi szoclib "szakértelem" kell.

DezInf 2014.03.21. 10:25:48

@Emmanuel Goldstein:

Könyörgöm, enyergijacellában akasszatok!!!!!
Az olyan elemes, töltött, meg modern:))

randomuser1 2014.03.21. 10:29:25

@DezInf: az rertográd fideszes, multis tempó, azt nem szeressük.
kumisszal leitatjuk őket, aztán a határon átcsempészve ernyedt testünket, pirkadatkor feláldozzuk a napistennek
a csikksomjjói busójárás hegyén.

2014.03.21. 10:35:59

@konrada: 2008-ban még 24 milliárd volt.
De ha igaz, amit írsz, akkor a fidesz azon állítása , hogy a szocik rosszul gazdálkodtak, és az IMF hitelre azért volt szükség, hogy a válságot átéljük, mert devizatatralék nélkül az állam támadható lett volna a pénzügyi piacon, hamis.

DezInf 2014.03.21. 10:37:06

@Emmanuel Goldstein:

Bacod, neked tutira utazássí irodád van.
Mer az olyanoktól telik ki a kumisz meg a tiltott határt átlépés áldozati bárányokkal :)))

A mí gondolkodásra képtelen bírkánkat má bégyűjtétek? Mer eltünt a blogszférából, mint a béremelésem:)

2014.03.21. 10:40:36

@MSZP Afrika Korps: Mert nem gondolom, hogy az Orbán ámokfutását legakizálni lehet Gyurcsány és Bajnai működésével. Valamint nem gondolom, hogy bármikor is Gyurcsányra szavaznék. Így a Bajnai is kizárva.
Mert nem gondolom, hogy a világ kétpólusú. Aki nincs velünk, az ellenünk.
Ez csak az egysíkú, gyengeelméjű hívők agyában van így.
Tudod, attól, hogy a fidesznek voltak jó ötletei, még lehet kritizálni a rosszakat.

2014.03.21. 10:42:58

@wmiki: itthonra kell, a Pakssal pedig hatalmas üzletet köthetünk, mert megveszik az áramot külföldön"
És ki venné meg, te agyalágyult? A német, aki exportőr? A lengyel, aki nagyobb földgázkészlettel rendelkezik, mint amennyire szüksége van?
Barátom, te tényleg hülye vagy.

2014.03.21. 10:45:05

@belgabela: Az, hogy kiragadsz egyetlen, neked igazat adó momentumot az egészből. Olyan vagy, mint Wmiki.

randomuser1 2014.03.21. 11:08:06

@DezInf: naon szar a hejjzet mióta a rendes számlás vállakozói szerződéssel dolgozó trolljainkat a faszista fidesz lecserélte negyvenhétezres közmunkás bértrollnokokra.
én rendes jobbikosként csupa hazaszerelemből nyomom, azért tudom hozni az elvárható minimumot, de a többiek..
kutyaütőké lett ez a szakma is

DezInf 2014.03.21. 11:17:42

@Emmanuel Goldstein:

Igazad lehet, mintha a szinvonal is eztet jelezné.
Egyre több a hülye analfabéla fidexes díszlexijás troll.

Már semmi sem a régi!

Pedig milyen jó volt a régi kádári renccerben stencilezni.

Csak szalmijáxesz vót kevés meg a cseresnyepájinka.

A plakátokho is gyártani kellett a csirízes ragasztót, mer hillyán cikk vót a tapéta meg a ragasztólya.

Ezek meg itt bérbe, pénzé nyomják az ipart. Biztos kiöregettek az uccasarokró:))))

DezInf 2014.03.21. 11:20:07

@MSZP Afrika Korps:

Nekem aztat mondá anyád, hogy kiskorú vagy még, nem szavazhacc.

Szóval irány haza pelenkát cserélni kiffijú :))

Oszt nem árúni magad a sarokon a szakállas bácsiknak, mer lecckapcc :)))

belekotty 2014.03.21. 11:27:50

@dr kíváncsivagyok: "tizezrek sírnak és tapsolnak parancsra Eszak koreában..."
- nem csak ott. Békemenet?

DezInf 2014.03.21. 11:27:58

@belekotty:

Ahhát.
Sehol egy evolúciós utálás.
Az igazi wmiki azzal kezdi, majd folytatja és azzal is fejezi be:))))

Ma már semmi sem a régi.
Ami meg régi, azt ellopják:)))

belekotty 2014.03.21. 11:30:30

@konrada: Akkor miért bocsájtottak ki 3 milliárd dollár kötvényt 5,6 százalékos kamatra?

belekotty 2014.03.21. 11:31:16

@DezInf: Mindent ellopnak ami nincs lebetonozva. Haj, wmiki lebetonozva! Milyen szép is lenne! :-))

belgabela 2014.03.21. 11:41:49

@Könnyen elkaptuk, uram!: Hiszen azok a tényszámok. benne van az is, hogy most éppen több. A jövő héten meg kevesebb lesz. Évente számoljuk, ha ez valamiért fáj is.

randomuser1 2014.03.21. 11:43:18

@DezInf: díszgráfiákos, kéremszépen, ne keverjünk oktatáspolitikai alapfogalmakat, nem vagyunk mi hoffmanrózsák :)

DezInf 2014.03.21. 12:42:10

@Emmanuel Goldstein:

Díszpintyek, maradjunk ennél. Ezt még ők is értik :))

Rőzsikével meg ne ijjesztegessen, me úgymarad, vagy isiász.... vagy kiveri a frász:))

belgabela 2014.03.21. 13:56:38

Olyan szép, mikor nyolc általános végzett, átlagos fogahullott vörösök, tartanának oktatást, de primitívek hozzá.

Kim lr Szen 2014.03.21. 15:18:41

@belgabela: De a konkrét számokra persze nincs válaszod, igaz? Miért vettünk fel 3 milliárd dollárt 5,6 százalékos kamatra?
süti beállítások módosítása