Van abban valami mérhetetlenül nagy lenézés, ahogy a közmunkásokkal bánik a mutyisok gyülekezete. Mondjuk sok mindent mást is mocskos szemét módon csinálnak a politikájukban, de ahogy a legelesettebb társadalmi rétegekhez viszonyulnak, azért az nem csak pofátlanul cinikus, de gátlástalanul aljas is. És még ahhoz is van bennük elég gerinctelenség, az egészet úgy állítsák be, legalábbis maguk számára fontosnak tartott erkölcsi mérce alapján, milyen sokat segítenek azoknak, akikre az ő felfogásuk szerint nincs is szükség, Mert nem érnek annyit sem, mint amennyijük volt a fülkeforradalom előtt . Vagy annyit azért mégis érnek azok az emberek, akiknek elég nagy része pont miattuk került kilátástalan helyzetbe, lehessen rájuk hivatkozni, ha arról kell beszélni, tündérországban bizony mindenkinek dolgoznia kell, mert az a nemzeti.

A közmunkásokkal sem bánik másként a kormány agyament politikája, mint a többi, általuk lenézett melós réteggel. Ezeknek az embereknek csak annyi lenne a lényeg a mindennapjaikban, a tisztességes munkáért, normális bért kapva, egyszerűen élhesse le az életét, nevelhesse gyerekeit, ápolhassa beteg hozzátartozóit. Pont ez a réteg volt az azonban a szabadságharc során, akitől elvette a holnap lehetőségét a közgépesített közpénzlenyúlás kormánya. Végül is az egész politikája egy kifordított világon alapul, a kétharmados tákolmányra épülő rendszernek, amit azért közben állandóan módosítani kell, ha érzi veszély fenyegeti a hatalmát annak az embernek, aki stadiont épít a háza mellé, mert most ezt is megteheti. Nála a kassza kulcsa, ő dönti el, ki kaphat földet, trafikot, takarékot.

Semmi furcsa nincs a kormánynak abban a megfordított rendszerében, ahol a jobb módúakat segítik ki először egy, csak a számukra előnyös adózási rendszerrel. Közben azonban a többségtől elvesznek a munkájáért járó bérből, és még szűkítik is a jogait, és erről törvényt is írnak. Aki ebbe a helyzetbe került, és nem nyert az egykulcsos adón, még azt is el kell viselnie, a nem megszorítás kormánya, minden multira és bankra kivetett különadót hagy ráterhelni arra a rétegre, aki eddig is csak veszített az ő tehetségtelen politikájuk miatt. Közben azt is el kell viselnie a tranzakciós és egyéb adók áldozatainak, folyamatosan hülyének nézzék amikor azt mondják a szemükbe, ezt az adót bizony nem is ők fizetik ki, ez csak a látszat. Hát bizony nagyon fájó ezt a hülyeséget hallgatni, és ettől csak megélni rosszabb a helyzetet. És a változtatás lehetősége is egyre szűkül, mert közben a kormány mindent megtesz a következő választás elcsalásáért, de persze azért törvényes látszatba igyekszik ezt önteni.

Aki a szabadságharc közben elveszíti az állását, mert a munkahelye nem volt képes kitermelni a ráterhelt adókat, vagy csődbe ment, mert nem kapott elég megrendelést, hiába hasít az ország gazdasága, akkor az onnantól teher lett a közpénz újra elosztása szempontjából. Le is lett rövidítve a számára eddig biztosított idő, ami lehetőséget teremtene a munkakeresőnek az új munkahely megtalálására, ahonnan a megélhetése biztosítva lenne. De az is igaz, a jelenlegi kormánynak nem is erőssége a munkahelyteremtés, kivéve az olyan esetet, amikor a saját, csekély számú szimpatizánsai számára ad lehetőséget a megélhetésre azzal a különleges módszerrel, elveszi másoktól a lehetőséget, pedig azok közben előtte erre azért többen voltak ezen a területen, akik ebből éltek. És utólag még nagyobb hasznot is biztosít a saját emberke számára. A tankönyvekben ez a trafikmutyi, ahol a kormány sokaktól elvesz, hogy kevesek jól járjanak. Miután mégis kell valami hasznot hajtania a szerencsétlen munkakeresőnek a kormány számára, kitalálták számára a közmunkát. Mert ugye munkahely az nincs, nem is teremtődik ilyen politika mellett, dolgozni pedig kell tündérország meseföldjén. Ezzel nem is lenne baj, ha közben azonos jogai lennének azért a közmunkásnak is aki nem saját hibájából került ilyen helyzetbe, mint a “rendes” munkavállalónak. És közben lenne lehetősége visszalépnie a versenybe a piacon. Neki azonban még azt is el kell tűrnie, szégyellje magát, amiért teher a közpénz számára, amiből így kevesebbet lehet kiutalni a haveroknak. Meg azért is szégyellheti magát, nem tud megélni negyvenhétezerből havonta. Arra azonban kiválóan alkalmas, megalázó helyzetével nem törődve, puszta számként kezeljék létezését a foglalkoztatási fronton folytatott számháborúban. Meg is kellene ezt köszönnie, de közben kiderült az is, erre is meg kell őket még tanítani. Ha már megtaposta őket a kormányzat, miért is ne rúghatna még beléjük egy kiadósat? Mert mi mással lehetne azt a tényt megmagyarázni, a választási év előtt, hirtelen közmunkások tízezrei ülnek az iskolapadba, és tanulnak írni, olvasni, számolni, köszönni. Mindezt télvíz idején, amikor erre eddig nem volt a lehetőség a közfoglalkoztatásban, de most hirtelen fontos lett a képzésük. Meg találtak is némi nem leszünk gyarmati támogatást, amit erre el lehet költeni. Igaz, közben azért ez is csak olyan fideszesen átgondolatlanul, megalázóan lett megszervezve.

A munka sosem volt szégyen. Ez lehet bármilyen, akár közmunka is, az emberek nagy része ebből tartja el magát, és a családját. A jelenlegi kormány vezetője számára azonban ez ilyen formában ismeretlen fogalom, neki mindig a politikából sikerült biztosítania a saját, és a családja megélhetését. Ezt nem is csinálja rosszul, bár tagadja a megszerzett javait, a háza környéke elég bizonyítékot szolgáltat erre a tényre. Az is biztos példája számos követőre talált azok között, akik az így szerzett javakból képzelik el a megélhetésük. Híven szolgálják a példaadót, hiszen számukra ez jelenti a túlélést, meg a közben elkövetett szabad harácsolást, most éppen nemzeti ruhába öltöztetve. A jelenlegi közmunka rendszer számukra csak lehetőség egy újabb magyarázatra, mekkora fasza gyerekek ők. A mögötte levő szenvedést, és kilátástalanságot figyelmen kívül hagyva, szemrebbenés nélkül képesek belehazudni bárkinek az arcába a számukra előnyös tündérmesét. A kormánynál lassan meg kell tanulni, nincs a hazugságnak olyan mértéke, amit ne lennének képesek túlteljesíteni, ha az érdekeik úgy kívánják. Az emberek egy része sajnos inkább alkalmazkodik az ilyen mesevilághoz, mert számára ez a kényelmesen egyszerű. A változást akaróknak kell venni a fáradtságot többen legyenek, akik nem hiszen a mesében, és inkább élik a valóságot. BANDITA.

Címkék: oktatás fidesz kormány mutyi közmunka

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr915693867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.12.16. 16:31:01

Van a mindenkori magyar politikusoknak egy komoly hibájuk: fogalmuk sincs az országról. Most is azt hiszik a közmunkásokról, hogy mindegyik max. 8 általánost végzett borsodi-szabolcsi cigány, mintha sok polgármesteri hivatalban nem rúgták volna ki a diplomás köztisztviselőket, hogy utána közmunkásként alkalmazzák őket...

Wintermoots (törölt) 2013.12.16. 17:12:51

@Online Távmunkás:

tudják hogy nem azok. egyszerűen egyrészt nem tudnak mit kezdeni a munkanélküliséggel, másrészt meg rohadtul nem érdekli őket, egyelőre övék a hatalom, sok birka szavaz rájuk, miért kellene másképp tenniük?

Alick 2013.12.16. 17:19:00

A kormány és a parlament tagjainak négy éves mandátum után a következő négy évben közmunkából kéne megélniük.
Így igazságos, hogy pontosan tudják, miről is döntenek.

Kristl 2013.12.16. 17:23:35

@Alick:

ez egy remek ötlet.
lehetne népszavazást kiirni rá vajon?

nincs1itt 2013.12.16. 17:26:03

@Wintermoots: Tényleg nem tudják! Hidd el. Sokuknak arról sincs fogalma, 15-20 év parlamenti melegedést követően, hogy néz ki a pénz... Mit ér egy ezres...
Ezek a figurák, életükben nem dolgoztak meg semmiért. Most olvastam valahol, hogy 3,5 év alatt, csak választókerületi pótlékból(ez nem tom, mijafasz) meg lakhatási támogatásból, 25 millió feletti összeget kaptak képviselők!!!
Azét ez nem semmi...

Szelid sunmalac 2013.12.16. 17:42:58

@nincs_itt: Sokan egesz eletukben nem lattak annyi penzt.

ursus artos 2013.12.16. 18:18:22

"tisztességes munkáért, normális bért kapva, egyszerűen élhesse le az életét, nevelhesse gyerekeit, ápolhassa beteg hozzátartozóit"
De jó ember!
Akikről írsz és alapkompetencia fejlesztésre járnak azok konkrétan a nevüket nem tudják leírni. Milye4 tisztességes munkát akarsz ilyennek adni? Karbantartó nem lehet: nem ért semmihez; portás nem lehet: kommunikációs hiányosságok.
Miről írkálsz itt össze-vissza.

$pi$ 2013.12.16. 18:44:35

@Online Távmunkás: "Most is azt hiszik a közmunkásokról, hogy mindegyik max. 8 általánost végzett borsodi-szabolcsi cigány, mintha sok polgármesteri hivatalban nem rúgták volna ki a diplomás köztisztviselőket,"

Miért hinnék azt? Miért gondolná valaki, hogy akinek van 8 általánosa, annak mindnek van munkája is? Tele van az internet meg a sajtó meg a tévé a "diplomás munkanélküli" meg a "pályakezdő munkanélküli" dolgokkal. Miért feltételezed, hogy csak te hallottál ezekről, a politikusok meg nem?

Miért feltételezed, hogy akiktől napocska rajzolást meg a nevük leírását kérik, azok diplomások? Miért feltételezed, hogy amikor azt vizsgálják, hogy képes -e leírni a nevét vagy megszámolni nyolc kanalat akkor ez mind megy mint a karikacsapás?

Nem lehet, hogy amikor azt vizsgálják, hogy 6 éves szellemi szinten vannak -e bizonyos emberek, akkor azért teszik, mert közülük sokan igenis 6 éves szinten vannak?!

$pi$ 2013.12.16. 18:50:36

@nincs_itt: "Azét ez nem semmi... "

Ez körülbelül egyharmada egy normális szakmuki fizetésnek[1], nincs ezzel semmi baj. Az ország lakosságának tetemes része olyan fizetésből él, ami "nem semmi", ami "nem normális", de ezek az összegek, amiket leírtál teljesen normálisak.

[1] Cirka $30000 évente... miközben a $100000 eléggé reális fizetés a világ sok országában.
süti beállítások módosítása