Rettegve vizsgálja a nemzet pocakos focihuszára hol kellene még változtatni a saját alaptörvényén a hatalma megtartása érdekében. Először kikiáltotta sziklaszilárdnak, azután módosított rajta már vagy négyszer. Mert közben rájött ez így nem eléggé biztos lábakon áll a szabadságharcában amit folytat a nem létező külső ellenség ellen, és belföldön sincs minden rendben körülette, esélye van a hatalma ellen induló szövetségeknek, akik vitatják meg lehet élni az ország lakosságának havi negyvenhétezerből. Meg azt is vitatják igazat mond amikor megszólal, és nem gyötri kényszereshatalommánia elborult elméjét. Végül is a kormánya törvénykezése nem a közjót szolgálja, annak az alapja csak a hatalom megtartása minden áron.Ha közben közpénzt akarnak lopni, vagy piacot szerezni szeretne valamelyik haver, esetleg elég azt újra osztani számára kedvezően, akkor is szüksége van rá ezt a törvényesség látszatában tartani. Erről csak meg kell kérdezni a trafikosokat, és a takarékosokat, meg úgy nagyjából sok mindenkit akitől már elvette a kormánya egy élet munkáját, vagy nyugdíjszámla egyéni megtakarítását.

Minden előző tákolmánymódosítás magában hordozza a következőt. Ez biztos. Ahogy kedvezőtlenül változik a helyzet ha lebuknak a kormánypártban egy hazugsággal amiben azért van nekik kedvező elem ha a hatalomról van szó, vagy kicsit erősödik az ellenzék, vagy egyszerűen csak több esélyt szeretne magának adni a választásokon a kormánypárt első embere mert még nem fejezte be a saját stadion építését , azonnal kiszivárogtatnak egy újabb módosítást a kormányoldalról. Ezzel már előre igazolni szeretnének egy újabb korlátozást a demokráciában, persze ennek pont az ellenkezőjét igyekeznek folyamatosan hangsúlyozni a kiválasztott "szakemberek". Na és persze a pártkatonák, szóvivők is széles vigyorral képesek lelkendezni mennyire fasza gyerek ez a kormány, már megint úgy ad magának, hogy közben elvesz még többet mástól. Dehát ezek az emberek a hitelességüket már akkor elvesztették mikor azt kezdik el mondani:" a kormány." és innentől már csak a szokott szlogenek csengnek a fülekben. " Az elmúlt nyócév, Gyurcsány a hibás, a bukott maffia baloldal, meg a Bajnai gárdisták, államadósság növekedés, köcsög IMF, nem leszünk gyarmat, és építünk még egy stadiont." Ha mégis valaki kétségbe meri vonni a tákolmány egy részét, vagy úgy cuzáme az egészet, mindjárt jön a:" Megtámadták az országot a ballibek, meg az Eu nem jó úton jár, és úgy hülye ahogy van, mert bezzeg a magyarok az állandó nem megszorítással, meg a közmunkával!" Közben azért érzékelteti a stadionok nagy nemzeti építője a világgal, neki itt bizony van egy kétharmados parlamenti hatalma, és az ott levő bábuk bizony a trafikért mindent megszavaznak, meg van egy vak komondor is  láb alatt, ha éppen hasra esne valaki mert nem tetszik neki az átszavazott éjszaka. Bejáratott gépezet ez a parlamenti kétharmad ami azonnal képes magáért a hatalomért bármikor cselekedni ha az osztogató kéz úgy akarja, és gátlása sincs megtenni ha a lelkiismeretébe is ütközne cselekedet, legfeljebb kap egy kis állami földet érte a műkörmös feleség, vagy más takarékába teszi át a fenekét ha elfogyott a dohánypiac. Az újabb módosítást már kár követni, előre borítékolható benne a hazugság, és az esélyegyenlőség szűkülése. Persze a kormánypártnak kedvező lesz, de ők csak olyan meccset szeretnek játszani, ahol a pálya feléjük lejt, és minél kevesebb rajta az ellenfél, meg az sem baj, ha még így is csak egy kapura folyik kizárólagosan a játék. Lehetőleg nem az övékre, és törvényesen. Minél kevesebb a lehetősége az ellenzéknek, annál jobb a kormánypártnak, és így abban reménykednek talán sohasem fog kiderülni mennyire aljasok az ebben résztvevők. Legalábbis ebben reménykedve teszik a dolgukat, és igyekeznek a hatalomban maradva megúszni a számonkérést. Nem csak azért mert tolvajok, és tehetségtelenek, hanem mert erre lettek kiválasztva, és ennyi a dolguk.

Végül is nem csak a tákolmányukat kell állandóan módosítani a kétharmados cövekeknek, van elég dolguk a sima törvénykezéssel is, nem is győzik az igen gombot állandóan nyomogatni. Talán jobban tennék ha eleve módosított törvényeket nyújtanának be, így el lehetne kerülni annak a látszatát, ismét egy lopást kellett helyrehozni, amit egy törvénnyel tettek később szalonképessé. De erre valószínű nem képesek, hiányzik belőlük a becsület szikrája, meg arra sem képesek valóságosan felmérjék a helyzetet ha törvényt alkotnak. Meg nem is akarják. Ott a parlament kormánypárti széksoraiban csak az számít, a saját embereknek legyen jó, és főleg törvényes. Így utólag tudnak igazolni minden közpénz eltüntetést, piac újra osztást, vagy hatalmi erővel való visszaélést. Ezt a bandát nyugodtan lehet nevezni a módosítások szakértőjének, és nem a közpénzlopások terén mert az azonnal, elsőre megy. De ez inkább azt bizonyítja nem értenek hozzá, kapkodnak, meg nem is nagyon érdekli őket, a következmények meg főleg hidegen hagyják a szavazógépeket. Pedig nem ártana nekik kicsit gondolkozni, ha már a lelkiismeretüket eladták a nemzeti tranzakciós adóért, ami mindig a választók fizetnek meg helyettük. BANDITA.

Címkék: kormány hazugság lopás módosítás alaptörvény

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr935487879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kim Jong Un 2013.09.02. 08:49:00

A boszme adta a kezukbe a ketharmadot, miert nem ott reklamaltok libsik?

barli 2013.09.02. 08:50:20

hát ez elég egysíkú lett :)
Ha nem módosítják, akkor azért van rajta sapka..

Publius Decius Mus 2013.09.02. 08:53:02

Oszt miért ne lehetne módosítani valamit? De tényleg?

Ha már ilyenekbe kötnek bele akkor tényleg nincs ötletük az elvtársaknak.

Rátóti Mutyikos 2013.09.02. 09:08:06

javaslom kijavitani a lejtos palya elonyet..ugyan en utalom a focit, de az empatiam eleg fej lett(sic) es nagyon szar lehet egy olyan palyan focizni ami felem lejt. ;)

felcsutisuttyo 2013.09.02. 09:18:21

majd a lámpavason kell még állítani...túl magason lesz, hogy a Nép köpködhesse....

dekol84 2013.09.02. 09:44:02

@Publius Decius Mus: Mindent lehet köcsög fityeszes agymosott majom!

Csak akkor nem kell ország-világgá kürtölni, hogy gránitszilárdságú a tákolmányom, mert a gránit még ebben a kib@szott narancsországban sem folyik meg szarszerűen havonta.
Akkor pofabefog és nem ugatunk tákolmányasztaloknál az agymenésünkről, hanem csendben, a köpcös hasunkat, meg a farkunkat behúzva kussolunk, hátha a zemberek nem veszik észre, hogy átvágtuk őket mint szart a palánkon!

Érted, majom fideszes?

Wagem 2013.09.02. 09:46:15

A maffia baloldal gecihuszárai meg ekézik ezt.
Hááámmost e van,,

nu pagagyí 2013.09.02. 09:47:45

Úgy tűnik, már csak egy dolgot tehet a kisebbségbe szorult kétharmad. A választást kell sürgősen megszüntetniük, mert nagy bukta várható 2014-ben. A saját pofájukra szabott jelenlegi választási törvény a győztest segíti, az meg nem a Fidesz lesz.

postakocsi 2013.09.02. 10:03:03

Egy sor mszpés,
egy sor fideszes,
egy sortűz,
egy sor...

Jó Mercutio halott 2013.09.02. 10:04:46

Te ismered azt a magyar szot, hogy "hogy"? Ha nem, akkor ajanlom figyelmedbe, hasznos kis cucc. Ha igen, de szandekosan nem hasznalod, akkor legalabb a vesszoket hasznald rendesen. Ez igy egy rohej.

Wagem 2013.09.02. 10:06:06

@dekol84:
Köpcös hasatokat,meg csökevény farkatokat behúzva kussolhatnátok már végre nyomorult hazátlan ballibsi kutyák.
Elegünk van már az ugatásaitokból...de nagyon.

sas70 2013.09.02. 10:18:09

Csak nehogy a a kuszamozgású nemzeti gyorsnaszád ráfusson erre a sziklaszilárd tákolmányra, mert abból nagy hajótörés lesz! A baj csak az, hogy akik a alul vannak azok fulladnak meg előbb, nem pedig a nemzet kapitánya!

♔batyu♔ 2013.09.02. 10:34:44

"Távolodunk a demokráciától, hatalmi szóval bárkit letilthatnak – mondják a Hétköznapi Csalódások frontemberei"

Ez a ballib média.
Mintha nem Demszky lett volna az, aki nem az együttest tiltotta be, hanem az egész rendezvényt. )Fehér karácsony).

SMFB 2013.09.02. 10:49:27

Érettségizett gyermekem megkapta az Alaptörvény díszkiadását.

Na meg egy kis füzetben a módosítások gyűjteményét, amit ha akar és tud, akkor párhuzamosan olvashat vele.

Most meg majd kajtathatom a módosítások módosítását, illetve kiegészítését.

Számomra erről szól a poszt. Az állandóság dinamikájáról.

susu64 2013.09.02. 11:02:33

Gondolkodás nélkül nem érdemes még blogot sem írni. Ezért aztán a kedves Banditának meg néhány követőjének figyelmébe ajánlom:

Az 1949 – ben létrejött alkotmányt (amely az akkori szovjet alkotmány magyarországi adaptációja volt 1989 – ig 23 szor módosították.
Az 1989 – es alkotmány nem új alkotmány volt, hanem az 1949 –es alkotmány módosítása.
1949 és 2010 augusztusa között, 71 évi hatályos fennállása alatt az 1949. évi XX. számú törvényt ötvenötször módosították. A 71 évből 31 volt olyan év, amikor egyáltalán nem született döntés az alkotmány módosításáról. Ebből az összesen 31, alkotmányt változatlanul hagyó évből 25 év volt a Népköztársaság 40 éves fennállása idején, és 6 a Magyar Köztársaság első 21 éve alatt. .
Az 1989. évi alkotmánymódosítás túl gyorsan zajlott, a 90-es részleges módosítások sem oldották fel a helyenként megtalálható ellenmondásokat. (1990 – ben 9 db módosítás volt.) Ezért mindegyik párt a 94-es választásokat megelőzően a választási kampányában ígéretet tett az új alkotmány megalkotására.
A második kormányciklusban, 1994-1998 között a baloldali-liberális kormánytöbbség a parlamentben alkotmányozó hatalommal rendelkezett, azaz megszerezte a szavazatok kétharmadát. A baloldali-
liberális kormányzat célja között szerepelt az új alaptörvény elfogadása, erre tekintettel külön előkészítő bizottságot is felállítottak az országgyűlésben. Ebben az időszakban több tervezet is készült, azonban a baloldali liberális pártok közötti összhang megszűnésének következtében a ciklus alatt új alkotmány elfogadására már nem kerülhetett sor. De számos más országot is fel lehetne sorolni, Ausztriától akármeddig az alkotmánymódosításokkal kapcsolatban.
Szóval, akkor mi is a baj az új alaptörvénnyel meg a módosításokkal? Nektek csak ürügy a mocskolódáshoz és a fölösleges sz@rkeveréshez.

Netuddki. 2013.09.02. 11:07:22

@SMFB: Nem kell kajtatnod. Fél év után megy az egész orbán tákolmány oda ahova való, a kukába...

Netuddki. 2013.09.02. 11:10:10

@susu64: Tolvaj, mutyizós, ostoba, hazug fidesz banda tákolmánya ez és nem alkotmány. Ja, bocs alaptörvény. Muhaha!

DezInf 2013.09.02. 11:30:04

@susu64:

Amnézia, asszem , de már én is kezdek elfelejteni ezt-azt.
Hornék mit is mondtak?
Valami konszenzusos alkotmánymódosítást vállaltak háromnegyeddel?
Az ellenzék egyetértésével módosítottak volna csak az alkotmányon.
Ez az önmegtartóztatás miért nem jellemző a pocakos focista kormányára?
Csak!!!!!!

susu64 2013.09.02. 11:49:32

@DezInf: Ha az öreganyámnak áramszedője lett volna, akoor ő lett volna az omnibusz. Olyan nincs, hogy módosítottak volna, mert el sem jutottak egymás közt az új alkotmányig. A szoci képviselők ill. a kormány tagjai rúgták tökön saját magukat az előkészítés során. Idézet egy 1996 - os Magyar Narancsból (nem Fideszes lap!): A történtek persze - ne tévesszenek meg senkit a dühödt és felháborodott nyilatkozatok - kárörvendő mosolyt varázsoltak az ellenzéki politikusok arcára. Ez esetben ugyanis még a nagyon kormánypárti és nagyon gonosz elemző sem vádolhatja a történtekért az ellenzéket. Még az is csak enyhe hányingert okozhat csupán, hogy a kisgazdák végig szabotálták az alkotmányozást, a múlt héten viszont egységesen mellette szavaztak. Az ellenzéket kezdettől fogva irritálta az a gondolat, hogy a millecentenárium évében a szocialista-liberális kormány hozza tető alá az új alkotmányt. Ennek megakadályozására azonban a kisujjukat sem kellett mozdítaniuk, elég volt hozzá néhány vezető szocialista politikus és miniszter szószegése. magyarnarancs.hu/belpol/az_alkotmanyozas_es_az_mszp_ertekeikhez_huen-61113 A legutóbbi alkotmányozás során többször elhngzott, hogy minden parlamenti párt vegyen részt a munkában. Az ellenzék ezt elszabotálta, mindenféle ürügyre hivatkozva kivonultak, nem vettek részt az előkészítő csoportokben sem. Ezek után nem illik arra hivatkozni, hogy egypárti az alkotmány.

DezInf 2013.09.02. 11:53:20

@susu64:

Erőlködj csak, mi meg jókat nevetünk rajtad:)))

Inkább idézném a fidesz jelszavát és egymondatos programját ami egybecseng a zalaptörvényetek szellentiségével:

Mit lehetne még ettől a bírka néptől lenyúlni?

mrgumby1 2013.09.02. 11:58:00

@♔batyu♔: ugyan azzal a tiltással sem értettem egyet, de a kettő között érzed-e a különbséget, hogy valamit azért tiltasz, mert a közösségi normák szerint nem megengedhető, és a többségi közösség által elfogadott értékrendet sérti (mondjuk emiatt minősül bűncselekménynek is valami), vagy azért tiltjuk, mert csúnyát mond a miniszterelnökről, és a miniszterelnökől nem lehet csúnyát mondani?

SMFB 2013.09.02. 12:05:22

@susu64: "A legutóbbi alkotmányozás során többször elhngzott, hogy minden parlamenti párt vegyen részt a munkában. Az ellenzék ezt elszabotálta, mindenféle ürügyre hivatkozva kivonultak, nem vettek részt az előkészítő csoportokben sem."

Innen, időben távolról jól hangzó érvelés. Tudod, akkor tél végén síelni voltunk. Én elvittem magammal az alaptörvény tervezetét, hogy elolvassam, mert érdekel. A pár hét múlva beterjesztett változat köszönő viszonyban sem volt az előzetesen, a tájékoztatás-egyeztetés jelszavával nyilvánosságra hozott anyaggal. És akkor még jöttek a módosítók.

Milyen előkészítő munkáról beszélsz?

dekol84 2013.09.02. 14:52:03

@susu64: Nem az a gond, hogy módosíccsák! Ki nem szraja le, hogy mit kezd ez a csürhe a saját maga által kreált szardarabbal. A gond az, hogy az elmeroggyant köpcös focihuszárotok telekürtöli a világot, hogy ez egy gránitszilárd tákolmány oszt az első seggfuvallatra nekiállnak módosítani. A gránit még ebben a kib@szott narancsországban is egy kemény kőzet és nem egy olyan fos állagú lötty, amit ti fideszes agymosott zorbánimádó droidok a fejetekben hordotok!

dekol84 2013.09.02. 14:56:10

@kovi1970: "...oda ahova való, a kukába..."

és még szépen fogalmaztál! Én egy laza tetves pics@ba-t mondtam volna, de egy ordenáré dögkút sem lenne rossz!
süti beállítások módosítása