Lassan helyrerázódnak az inak, és nem fájnak annyira az izmok, a talpak sem égnek csak rendkívüli megterhelésnél, akkor ez azt jelenti, túl vagyunk azon a ponton amikor már nem érdemes visszafordulni.Már az indulásnál sem merült fel lehetőségként akár a megállás sem, de vannak az embernek fizikai korlátai, és ezeket bizony nehéz legyőzni ha nem erre van valaki trenírozva.Ilyen menetnél azonban más a helyzet, itt az út csak az eszköz, megtétele során nem a teljesítmény számít.

Az Éhségmenetben való részvétel nem jelent kifejezetten gyaloglást az aszfalton, ez csak egyfajta szimbólumként jelentkezik egy sokkal fontosabb mondanivaló kifejezésére. Nincs annyi médiafelület ami hűen visszadná azt a rengeteg mondanivalót, ami a menet során az emberek között elhangzik akik elmesélik saját sorsukat, és az a tapasztalat amit az út során hozzánk csatlakozó emberek mondanak el a kilátástalan jövőjükről.Ha lehetne végezni közvéleménykutatást az út során , és meg lenne a lehetőség ennek a mondanivalónak a kifejezésére ami ilyenkor elhangzik, akkor bizony összefüggő menetet lehetne alkotni azoknak akiket sikerült a kormánynak tönkretenni, és minden menet az indulástól az érkezésig az elégedetlenek hosszú sorából állna.Ezért van kitartása a menetek törzstagjainak minden fizikai fájdalom ellenére, és ezért indulnak el nap mint nap megújult erővel az aznapi táv megtételére. Közeledünk a célhoz, de nem csak ebből merít erőt a menetben résztvevő. Annyi szeretet árad felénk az utunk során a mellettünk elhaladó autókból, akiknek nagyrésze szimpátiával fordul felénk, hogy az a néhány komcsizó vadbarom beszólása megerősíti a kormány támogatottságának a valóságát. Nagyon kevés!Ha pedig az út szélén várakozó csatlakozók autóiból előkerülő tea, és sütemény szeretetét mérni lehetne, akkor bizony elfelejti a dolgozni akaró az izomfájdalmat okozó nehézség minden fokát ami jelentkezik.Csak megköszönni tudom azt az egyetértést, amit sokan csak így tudnak kifejezni. De a csatlakozók nevében is ki lehet ezt jelenteni,akik akár egy rész távval is segítik a menetben résztvevők további útjának értelmét.Ritkán jut el hozzánk mostanában információ a napi történésekről, de annak egyértelműe üzenete van,amikor a közpénzen életben tartott HÍR-TV csürhének, és hatalom"éhség"menetnek nevez bennünket. Már nem elég, hogy folyamatosan hazudnak az embereknek, már azt is sikerül kipréselni magukból, bennünket, az embereket nevezzenek hazugnak. Bennünket, akik pont az élő példái vagyunk annak a politikának amit megvalósított az Orbán Viktor hatalmi ambícióit kiszolgáló gépezet, ami néhány ezer ember segítségével, és a parlament falába vert szavazati cövekkel minden gazdasági ésszerőséget nélkülöző döntéseivel családok százezreit hozta abba a helyzetbe, hogy a munkanélküliség növekedése miatt már ott vannak, vagy rezsit fizetnek, vagy enni adnak a gyerekeiknek, és éhesen fekszenek le.Tudom még nem az a jellemző, de akár egy dolgozni akaró családfő aki ilyen helyzetbe kerűl már túl van az ésszerően elfogadható határon.

Hátra van még az út kisebbik része, de már látszik a cél. Az eddigi kormánypárti média által kapott reagálásokból leszűrhető, mennyire érdekli Orbán Viktor bandáját Tündérország lakóinak sorsa, legalábbis azoké, akiket legszívesebben elfelejtene. Beleilleszt bennünket az nyócévezésbe, kampányfogásként kezel, és nem vesz komolyan, akár mint valóságot.A problémát ezek szerint csak okozni szereti, megoldani nem tudja, de legalább jól jár vele, úgy gondolja.A következő kormánynak is szól a gyaloglásunk, akiknek figyelembe kell venni bennünket.Tudjuk, nagy adósságot hagy rájuk a Fidesz, és sok bajt kell helyrehozni amit okoztak, de ha figyelnek a munkára, és hajlandók meghallgatni bennünket, akkor közösen megoldhatunk mindent. Nem üres ígéret kell, hanem józan valóság, az amiben élünk. És azt is tudjuk, ezt nem lesz egyszerű megcsinálni, de nincs más út, különben mindenki beledöglik aki nem Orbán rezsimét akarja szolgálni.BANDITA.

Címkék: hazugság Orbán Éhségment Hír.tv

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr155069743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása