Nem lehet összehasonlítani a két szervezet, és nem is kell ezt megtenni, de a mindenféle média világában nem árt azzal tisztában lenni,még az arcrezdülésből, és a félmondatokból is lehet következtetéseket levonni, és ezeket sikerül félre is magyarázni, ha éppen valakinek ehhez van kedve.Most ez a két szervezet van nagyon előretolva mindenhol a médiában, és már ki is lett mondva, egyfajta számháború lesz az október 23.-ai demonstrációkon részt vettek között, legyenek azok bármely oldalhoz kötődőek. Orbán Viktor Tündérországában már csak így mennek a dolgok ha véglegesíteni kell a megosztást, eddig a másik szavára nem figyelt, most a látásával is nagy baj lesz, ha nem jön be a számítása az államilag finanszírozott tömegbázisa mozgósításával.

A MILLA vezetője a Szabad Szemmel című műsorban találkozott két ellenzéki parlamenti párt politikusaival, és sikerült is egy jót veszekedniük, legalábbis a MILLA vezetője nem hagyta magát meggyőzni, de azért a két politikus rutinja miatt végül is nem lett nagyobb botrány.Sok ember bizonytalan még a választással kapcsolatban, és amit láthattak a műsorban az nem igazán győzte meg őket a nagy összefogás esélyéről. Nekem is, és még sok embernek van elég baja az elmúlt évtizedek politikusaival, legyen az akármilyen oldali is, és nem is szeretném a dolgokat az eddigi hagyományoknak megfelelően folytatni a parlamenti térfélcsere újabb fordulóját látva, de lehet ezt valamilyen diplomatikus formában is közölni a jelenlegi politikai elittel.Legalábbis egy olyan helyen beszélgetve velük ahol azért elég nagy nyilvánosság van még a háttérben, de ha négyszemközt kapom el őket ott sem kell egyből egy barátságos gyomor rúgással indítani.Mindenkinek vannak érvei arról mi volt a rossz abban ami eddig volt az országban és a politikában, de inkább arról kellene már beszélni hogyan ne kövessük el újra ezeket a hibákat. Azt azért a jelenlegi politikai elitnek is tudomásul kell venni a dolgok nem mehetnek tovább az eddigi úton, a politizálni akaró civilek, akiknek még nincs nagy rutinjuk a kompromisszumokban,és nem is akarták ezt az egészet, viszont viselték a politika eddigi döntéseinek a következményeit már nagyobb beleszólást kérnek a sorsuk feletti döntések meghozatalában. Ők az igazi szakértők, és nem lehet velük erőből tárgyalni, vagy lekezelően bánni velük.Mindenesetre ha ez volt a kezdet ettől már csak felfelé vihet az út, ha nem ebben az irányban indul el a párbeszéd, és nem kezdi el senki a maga igazát előtérbe tolni. Nem vagyok naiv, azt azért sejtem a politikus nem nagyon akar majd új játékost beengedni a játszóterére, de neki is fel kell azt fognia ami eddig volt az vezetett ebbe a genetikai zsákutcába a jelenlegi kormánypárt Tündérországában, és ez most azért elég rossz mindenkinek.

És akkor még nem is beszéltünk arról az elégedettségről ami a kormánypárt soraiban keltett derűt, ha látták a műsort. A Békamenet szervezői elég nagy teret kapnak a kormánypárti hazugság minden területén, és ez a kis vita most új erőt adhat nekik, legalábbis erre hivatkozva tovább nyúlhatják le a közös kasszát a sétájuk reklámozására. Szerintem már amúgy is kész vannak a pontos létszámadatok, ami ott van egy belügyminisztériumi fiókban, és ez nagyobb lesz az augusztusi tűzijátékot megtekintők számánál.Pedig ott hatszázezer /600.000./ ember nézett az ég felé, most kb ennyi fog sokkal kisebb területen párás szemmel hálaimát rebegni a nemzet megmentőjének, aki nem akar gyarmati adós lenni egy félázsiai szabadságharcos országban, ahol mindenki harcol, és "azIMFmegazunijóahibásnyócévgyurcsánybajnaimindentellopott" szlogenre tapsolva.Csak egy kicsit bele kell abba gondolni mire képes Orbán Viktor ha arról kell beszélni mennyien szeretik és támogatják őt, és neki mindig igaza van, csak az egész világ hülye, mert ezt nem érti, és akkor rá kellene jönni minden magát ellenzékinek mondott vezetőnek, mennyire fontos lenne ezt az egészet egy valódi emberekből álló tömeggel szembehelyezni, aki felett sokszínű feliratok hirdetik a változás kezdetét.Ezzel azért már lehetne valamit kezdeni a későbbiekben, lenne mondjuk egy hivatkozási alap, a siker eredetét ráér később is kisajátítani bárki, ha már lesz elég munkahely,normális munkabér, beindulnak az életpályamodellek, vissza lettek adva a szerzett jogok, és mosolyognának a gyerekek üdülés közben.

Hazudozni mindig is könnyebb, ez az Erő sötét oldala, és járhatóbb is az út, ha valaki elég gyenge hozzá, ne bízzon magában, és hamis prófétát kövessen, következmény nélkül egyenlőre.Aki a mindennapokban küzd a saját és a másik sorsának a jobbá tételéért a befizetetlen csekkek között, megfáradt elmével, és izmokkal, azt jogosan ragadják el az indulatai, még ha nem is mindig helyes ez, főleg akkor és ott, amikor  és ahol nem kellene. A változást nem lehet kierőszakolni, az mindig is lemondással jár, de ehhez kell a partner is, aki akárhogy is nézzük, azért felelős valamilyen szinten a jelen helyzetért.Van középút, és megoldás, csak rá kell lépni, és együtt menni rajta.BANDITA.

Címkék: média kormány hazugság ellenzék Orbán Viktor MILLA Békamenet

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr234850221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása