A politika sosem arról volt híres egyenesen az emberek szemébe néz, és úgy beszél velük, arról meg főleg nem ha ezt megteszi akkor általában csak az igazat mondja.. Mindig kellett valami kiskapu, csúsztatás, mellébeszélés, agyonhallgatás, nyílt egyenes őszinteséget szinte nem is vár el már tőlük az ember, bármit mondanak a politikusi szakma művelői, az ember már csak fenntartással fogadja az onnan érkező híreket, magyarázatokat.

Nem tudom méltatni a jelenlegi kormány kommunikációját, az a szóvivők által már elég alacsonyra vitte a tájékoztatás amúgy is eléggé lent levő mércéjét a hiteles tájékoztatás szempontjából. Orbán Viktorral kezdődően magas fokon művelik a hazugság cukormázzal borított értelmezésének a lenyomását az emberek torkán, és teszik ezt folyamatosan, szemrebbenés nélkül, ellentmondást nem tűrően. Elég csak belehallgatni az idiótaság széles tárházába, ha egy Fidesz potentát nyílt teret kap a döntéseik megmagyarázására, és itt most nem azokra a nyilvánvaló képtelenségekre gondolok ami a szóvivők szájából kiesik, ami azért elég szűk keretek között mozog, és nagyon kiszámítható. Annyira senki sem lehet hülye magától, ezeket az átlátszó hazugságokat saját kútfőből találja ki, kell legyen egy központi mérce, amihez mindenkinek igazodni kell, és ennek a függvényében kezdjen el mindenről magyarázkodni. Ez a központ mérce azért néha megkavarodik ha éppen más lábbal kell fel, vagy nem oszt ki elég kokit előző nap.

Az első és legfontosabb szabály, Orbánnak mindig igaza van, és állandóan más a hibás. Ehhez állítanak be mindent, és erre hoztak létre egy jól működő hazugságügyi médiagépezetet. Csak azt nem tudom, a benne dolgozók ezt milyen tanulmányok, és megfontolás alapján teszik. OK,  a pénz nagy úr, és van annyi pénz is, amiért az ember bármit megtesz, csak az a kérdés, ezek a "szakember" csoda lények milyen más megfontolásból adják még hozzá a megszerzett tudásukat egy nyilvánvalóan hamis szerkezet fenntartásához. Ha maguk is elhiszik azt, amiben segítenek a politikai elit balfogásainak a kimagyarázásában, akkor el kellene beszélgetniük a volt  tanáraikkal a szakma alapszabályairól, amit olyan sikeresen elfelejtettek. NEM SZABAD HAZUDNI, mert az mindig kiderül. Mondjuk ez a kormánynál nem lehet hátráltató szempont, ők már a kommunikációjukat is úgy építik fel, az eleve hazugságból indul, vagy ha véletlenül nem lenne hazugság, ami az ő esetükben zsigeri képtelenség, legalább azt döntenék el esetenként, most éppen ki nem ellenség, és ki legyen a következő felelős a bajokért, amit végül is egyedül ők okoznak, és arról legalább egymást tájékoztatnák. Így esetleg nem nevetne rajtuk a fél világ, és itthon sem égnének be annyit, bár ez láthatóan nem zavarja őket. Ennek a sok magyarázatnak a kidolgozásában valóban minden segítséget igénybe kell venniük, hiszen még azért van az országban pár ember, aki nem azt nézi mit mondanak neki, hanem ki mondja azt. Sajnos az ilyen emberekkel még meg lehet  tölteni egy egész teret, hiszen sokan akarnak még olyasmit hallani, ahol mindig a másik a hibás, és a közbe szúrt hazugságokra már ezek után nem is figyelik, hanem azt elfogadják magyarázatnak. Ennek a kidolgozásában nagyon jók ezek a média barbárok, és elégedetten teszik zsebre a hazugság magyarázatának közösből származó bérét, és lelkiismeret furdalás nélkül, folytatólagosan újra megteszik, azzal mentve magukat, ez a dolguk. Hát nem tudom meg tudnám-e ezt tenni pusztán pénzért, ehhez biztos kell valami olyasmi is, ami nekem megvan, de belőlük hiányzik. De lehet ők is hánynak azért utána, csak ezt tele zsebbel teszik, az én cipőmre, miközben nekem üres hűtőm, csak a teteje van tele befizetetlen számlával.

Nincs rendben semmi az ilyen hazugságok körül, már megszületésük pillanatában nem helytállóak, de az is nagyon rossz még ebben az esetben, ha a cáfolatokat meg sem hallják, vagy nem is akarják azt tudomásul venni. A kommunikációhoz általában két fél kell minimum, az ha csak az egyik beszél, és nem is érdekli a válasz semmilyen formában nem nevezhető annak. A tehetetlenség ilyenkor arra ösztönzi az embert, más módon hívja fel a figyelmet a mondanivalójára, és ez nem mindenben egészséges annak, aki csak hazudni tud, és egyoldalúan teszi azt meg, következmények nélkül. Ha kormánypárti olvas, akkor az nem fogja érteni, miről is szól ez a blog, az ő számukra a hazugság a természetes kommunikáció, de akik a valóságban élnek, és érzik a hazugságot, azok nem is fogadják el azt.BANDITA.

Címkék: kommunikáció hazugság Fidesz Orbán

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr34478930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása