Van pár dolog, ami érdekes párhuzamot von a mindennapi életemben, és a nagyok játékában a politika színterén, és nem tudom nem összehasonlítani a kettőt, ami végül is egy dologban azonos. Bennem. Én szívom meg mind a kettőnél, hiszen csak nekem kell betartani a szabályokat, és a törvényeket, valamint az igazmondás is csak rám nézve kötelező.És van azért egy furcsa ellentmondás a munkavállaló és munkáltató viszonyában, csak fordítva.

Biztos találkoztak már sokan azzal a szituációval, ami sajnos mindennapos a  munka világában. Történetesen arra gondolok mikor a munkáltatók, és ezek jogkörével bírók, gyakorlatilag minden törvénytelenséget megtehetnek a melóssal szemben, ha úgy gondolják a saját érdekük ezt kívánja, vagy szimplán csak hülyék ahhoz amit tesznek, és úgy értékelik a kritikát, hogy szemrebbenés nélkül kirúgják az embert.Teszik mindezt vélt, vagy hallgatólagos beleegyezéssel a még náluk is magasabb jogkörrel bírok részéről. Idióta, és kicsinyes emberrel nem jó együtt dolgozni, és ha még főnök is, akkor még rosszabb a helyzet, ilyenkor a mezei melós jobb ha szedi a sátorfáját, és két kiosztott pofon után keres másik munkahelyet. Eddig ez ment is, amíg volt munkahely, de mostanában egyre nehezebb, így nem sok választás marad az egyszerű ember számára. Ha meg akarja védeni az igazát választania kell, vagy éhen hal miután kilépett, vagy tűr némán, és keresi a lehetőséget az igaza érvényesítésére. Egyik sem jó mivel van az emberben egy kis tartás,igazságérzet, becsület, de ezzel kell együtt élni, nem sok választásra van lehetőség.Nagyon bosszantó a kiszolgáltatottság,és igazságtalanság, de még rosszabb az, mikor ezek ellen nem is lehet küzdeni. Egyenlőre.

Ha a kormány tetteit és döntéseinek a következményeit nézem, rengeteg hasonlóságot fedezek fel. Ők is úgy végzik a melójukat, az ember legszívesebben itt hagyná az ilyen munkahelyet, de azért ez nem olyan egyszerű, ez az a pont ahonnan nem igazán van lehetőség máshova menni, bárhogyan is szeretné ezt akárki. Orbán a sajátjaként tekint az ország vagyonára, abból nem mindenkinek juttat egyformán, de a nehezét azért a melósokra bízza, a közös kassza előteremtése szempontjából. Ennek érdekében még az ember arcába is belehazudik, választási és válaszadási esélyt sem adva a lehetséges nem tetszés megfogalmazására. Olyan emberek segítenek neki ebben, akiket hosszú időn keresztül válogatott a saját érdekei szem előtt tartásával, és nem szeplőtlen szüzek vannak mögötte a hatalma megtartásának segítésében.Elég csak Pintér Sándorra utalni, aki az ország egyik legnagyobb adócsalója volt, aki nem csak a dolgozóit húzta le, de még az államot is megkárosította a lenyúlt adóforintokkal. Vagy hogy ne legyen magában ott van többi díszpinty, akik gazdasági érdekeik megszerzésében nem bízva semmit a véletlenre, hatalmukkal visszaélve kamionnal hordták a bevételt a közösből, persze azért próbáltak adni valami magyarázatot hozzá, de a Gíró-Szász, Lázár, Selmeczy beszéd csak a nyelv megcsúfolása amikor valamit meg akarnak magyarázni általa. Szííjártóról már nem is kell beszélni, nála genetikailag lehetetlen az őszinteség, és ne feledjük, Orbán nevében beszél. Gyakorlatilag bármit megtehetnek, és még meg is magyarázzák a nyilvánvaló szembeköpésünket, ami szerintük a mi érdekünkben történik. Hát nem érdekesek az összefüggések? A nevünkben beszélnek, csak éppen velünk nem, és ellenünk teszik mindezt, közben csak ők, és fajtájuk jár jól, a melósnak csak a puszta élete marad. Mondjuk van aki azt is elvenné, de csak verbálisan bátor, hiszen tudja, nem érhet el hozzá senki. Csak ne legyen ebben olyan biztos!

Miután nekik mindent szabad, és csak nekem, és a hozzám hasonlóknak kell alkalmazni a szabályokat az igazunk érvényesítésében, nem tudom miért kellene betartani az általuk hozott feltételeket?Ha valaki nem jól végzi a munkáját, miért nem tudom megfordítani a vele szemben fennálló viszonyt? Azért ez mégsem egy multicég, vagy egy rabszolgamunkával fenntartott ültetvény, hanem egy ország sorsa, amit a munkavállaló rossz irányba visz. És történetesen itt én vagyok a munkaadó, már itt visszanyalhat a fagyi. Nem tudom elfogadni a rám kényszerített határozott idejű szerződést, igazam minden erejével azon vagyok megszűnjön ez a felettébb visszás helyzet. El is viszem nekik a felmondást, csak még a többi munkáltató nem írta alá. Mondjuk ha megrázzák magukat, és kinyílik a szemük, látják már a Pali bácsi sorsa csak a kezdet volt, bármi legyen is bukásának az oka, az ilyen munkavállalók alkalmatlanok, és rossz oldalra képzelik magukat.BANDITA.

Címkék: hazugság lopás csalás következmény Fidesz Orbán Pintér

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr274366990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leslie Frank 2012.04.06. 09:27:10

Kedves Bandita!
Rossz hírem van, amit leírtál, az valahol megfelel a természet törvényeinek! Gondolj a farkasok, vagy a sakálok közösségére, a falkára! Szigorú rangsor van, az alfa hímtől az omegáig, a falka leggyengébb, legkiszolgáltatottabb tagjáig. Harc folyik a falkában elfoglalt helyért és minden egyed maximálisan törekszik arra, hogy akaratát rákényszerítse a nála gyengébbekre. Nos az emberi társadalom ilyen élőközösség, csak annyi a különbség, hogy a sorrendet nem a fizikai adottságok döntik el, hanem az egymáshoz való viszony bonyolult összefüggései. Magyarul: ki, hogyan tudja becsapni a másikat.
Shakespeare a III. Richárd-ban egy egész drámát szentelt annak, hogy egy biológiailag szinte életképtelen gnóm hogyan és meddig képes betölteni az alfa hím szerepét, és hova vezet az alkalmatlanság. Ma ilyen a magyar helyzet, az alfa hím - genetikai selejt. Csak idő kérdése, hogy az őt valóban megillető helyre kerüljön. A többire nincs orvosság. A munkaadó azért áll feljebb a társadalmi ranglétrán, mert rendelkezik azzal a komplex erőfölénnyel (fizikai és/vagy szellemi) ami szükséges volt a megszerzéséhez. Ennek fontos része a morális adottság. Az a tiéd, amit képes vagy megszerezni. Ha holmi erkölcsi megfontolásból lemondasz róla, hátrább kerülsz a falkában. Ez ilyen egyszerű!
süti beállítások módosítása