Kerényi után szabadon_1332655697.jpg_960x642

Egyik kérdésre sem lehet kielégítő választ adni a jelen körülmények között, de abban biztos vagyok, sokat, és mindent, persze gátlástalanul,és cinikusan. Valóban éles az ellentét azok között a dolgok között amiket mond és csinál, és az is biztos, mind a kettő nagy veszélyeket rejt azok számára, akiknek a nevében teszi ezeket, legyen az szó, vagy tett. Utoljára sem volt benne semmi gátlás, mikor a Kossuth téren összegyűlt tömeg előtt tartott szónoklatot az EU ellen és mellett, a mondandója éles ellentétben állt a jelenlegi helyzettel, de ez szemmel láthatólag nem zavarta, ahogy eddig sem befolyásolta semmi, ha az emberek szemébe kellett hazudnia, itthon, és külföldön egyaránt.

Mégis aggodalomra ad okot, ha két hazugság között nagy a csend. Ilyenkor még a szokott nyóc évezés, baloldali összeesküvésezés, szemkilövetés hangoztatása sem hallatszik, mintha csak levegőt venne az újabb kinyilatkozás előtt, amelynek előkészítése ilyenkor szokott megtörténni. Amúgy a dolgok mennek a rendes kerékvágásban, lázasan gyűjtik az állami pénzeket magánkézbe, keresik a lehetőséget az újabb adók bevezetésére, nézegetik melyik az a társadalmi csoport a saját embereiken kívül, ahol még lehetne bármit is elvenni, ezekben a dolgokban nincs változás. Valami azonban még készül szerintem, és nem fogunk neki örülni. Az euró észrevétlen kúszik vissza a forinttal szemben az év eleji magasságba, a benzin ára ennek köszönhetően lassan már az arany árával vetekszik, de még annyit sem lehet hallani:" Minden rendben, a kormány teszi a dolgát! Csak az EU, az IMF, a világ értelmes fele ezt rosszul látja!" /idézet egy szóvivőtől a kormányoldalon/ Pedig én szeretem ha beszél Viktorunk. Minden szava és tette egyrészt megnevettet, még ha kínomban is teszem, de ugyanakkor az ilyen megnyílvánulásai a legjobb reklám az általa képviselt "unortodox, gyorsnaszádos, Matolcsy-Széll Kálmánalegjobb" gazdaságpolitika eredményeinek cáfolatára. Gondolhatna ezekre a számára nem kifejezetten jó előnyökre, mikor ott ül az asztalnál, ahova még nem jött meg a hitelt adó tárgyalni Vele, és csak várakozik ott hiába, legalább ilyenkor mondaná azt:" Szólt nekik egyáltalán valaki? Nekem nem lehet csak úgy kölcsön adni! Feltételeim vannak, és elveim a hitelhez, pedig nem nekem kell visszafizetni." Legalább azt megtehetné a kedvünkért, de közben hazudhat tovább, ezzel is szavazatokat vesztve, és így siettethetné a saját bukását, ami biztos bekövetkezik az eddigi teljesítménye alapján. A számokat, és eredményeket simán hangoztatja olyan emberek előtt, akik csak megélni próbálnak az Ő általa teremtett körülmények között, és csak jó, ha még hülyének is nézi őket közben. Ezzel csak előrébb hozná a dolgok minél hamarabb való bekövetkezését, amelyet bárhogy is szeretne elkerülni, inkább siettethetne egy kicsit a megszólalásaival.

Sokáig nem rejtheti el zsenijét az alkalmatlanságra a közvélemény elöl, valami hülyeséget előbb-utóbb mondania kell, még ha nem is akarja ezt megtenni, vagy kimondatni bármelyik talpnyalójával. Az nem megoldás, ha nem szólal meg, ez tőle idegen lenne, vagy a választ hagyja figyelmen kívül, ezt viszont szívesen teszi, mindenképpen beszélnie kell, sosem elég azokból a cáfolatokból amit szavai és tettei váltanak ki a valóságban. Ennek az ellentétnek a feltárása, és persze az elmeállapot hangoztatása a legjobb ingyen reklám ellene, csak Ő nem veszi észre ezzel is maga ellen hívja ki a sorsot. Hazudj Viktor légy szíves,hidd el, egy idő után már örülni fogsz, ha egyáltalán levegőt kapsz a következmények miatt. Ezt nem tudod elkerülni a hallgatással, csak későbbre tenni.BANDITA.

Címkék: kormány hazugság Orbán

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr334337969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása