Amit népszavazási kérdés formájában egyik nap még nem lehetett megtenni a vasárnapi boltzár esetében, azt másnap minden gond nélkül sikerült végrehajtani egy a kormánynak, ja Orbán Viktor számára fontosnak kérdés feltevésére az ország lakosainak szavazás formájában. Hihetetlen egy ország az ahol egy nap még egyszerre több tucatnyian akarnak egyforma népszavazási kérdést beadni csak azért, egy másikat ezzel megakadályozzanak, másnap meg egy valaki pont akkor von vissza egy népszavazási kérdést mikor Orbán Viktornak szüksége van rá. Ilyen véletlenek csak egy olyan országban fordulhatnak elő ahol a stadionok közül egy pont a miniszterelnök háza mellé épül.

Most akkor eljött az idő a népszavazásról való beszélgetésnek. Orbán Viktor nagyon fog neki örülni ha ezzel foglalkozik majd az ország, így neki is lesz számos lehetősége az erről való hazudozásra. Addig sem kell másról tudomást vennie így könnyebb lesz az élete. Ez lesz egy újabb szabadságharc első fejezete. Ezzel sikeresen el lehet majd terelni az olyan hozzá nem értők figyelmét a napi bajokról, akiknek nem fontos az ország jelen problémája. Fontos kérdés a menekültek betelepítése az unióból az ország területére, de van ettől sok a mindennapokat érintő kérdés ami jobban teljesítő tündérországban az emberek többségét mélyebben érinti.

Pár ezer menekült befogadásának az elutasítása, vagy sok százezer tanuló megfelelő oktatása. Nehéz választás volt lehet ez Orbán Viktor számára. De inkább foglalkozik a menekültek elüldözésével mint a kórházakban uralkodó állapotokkal. Vagy beszélhetne a közmunka kilátástalanságáról,a munkavállalók megélhetési nehézségeiről a bérből és fizetésből, az egyre nagyon szegénységről, az egyre nagyobb méretű kivándorlásról, a növekvő államadósságról, az állami földek eladásáról a haveroknak, a letelepedési kötvények körüli visszaélésekről. De ezekről nem fog mert egy részéből nagy haszna van saját magának és a családjának, meg a hozzá közelálló talpnyalóknak. A másik részről meg megint nem beszél mert az ott keletkezett problémákat pont az ő hozzá nem értő kormányzása és fafejű akarnoksága okozta.

Marad tehát a jól bevált recept szerinti népámítás, a figyelem elterelése a mindennapokról. Hogy ez mennyire átgondolt? Szinte semennyire. Egy ötlet ami ügyesen be lett dobva, most inkább erről beszéljen az ország mint készüljön a sztrájkra az országban tapasztalható állapotok miatt.

Máris arról szól a vita ebben a kérdésben lehet-e egyáltalán népszavazást kiírni? És akkor ott a másik kérdés amiről közben nem szabad elfelejtkezni. Mi van a közoktatással? Persze erről is lehetne népszavazást kiírni, de ez Orbán Viktor számára nem fontos. A menekültek elleni hangulatkeltésre már készen van a csapat, jól begyakorolt plakátragasztók állnak készen az állami pénzen feltalált gyűlöletkeltés zsebre rakható hasznáért. Az oktatás gondjainak megoldáshoz nem áll rendelkezésre semmilyen hozzáértés sem személyi, sem akarati oldalról a kormánypárt részéről.

Sok mindenről lehetne népszavazást kiírni. Például a vasárnapi boltzárról. De az bukta lenne Orbán Viktor számára, és nem is kicsi ahol az eredmény esetleg megcáfolná a kormány minden ezzel kapcsolatos hazudozását. Lehetne népszavazás Paksról is. De az megint nem jó, abból Orbán Viktor lehet megint nem jönne jól ki pedig az is nemzetközi szerződés, de ott sokat lehet keresni a bolton a kormányoldalnak. Akkor arról is kuss van a népnek.

Marad tehát a most bedobott ötlet bármennyire is vérlázítóak a körülményei. Lehet nem lesz belőle semmi elmarad a népszavazás, néhány hét és lekerül a napirendről, és eltűnik a többi gaztettel együtt. De addig is időt nyer a gépezet. Így Habony Árpád elmehet Ibizára egy adag ötletért a fehér poros tengerpartra, és kitalálhat valamit a kormánypárt meginduló népszerűségvesztés ellen. Az sem baj ha őt sem látják pár hétig, az esküvője, és a kölcsönzött képei miatt most már nagyon fel kellene kötni őt is az első fára.

Legyen népszavazás? Ne legyen? Miről legyen? Ezek a jövő kérdései. A ma problémái azonban ettől egy kicsit fontosabbnak tűnnek. Mennyi a gáz ára világpiacon? Mennyi is akkor itthon? Mennyi TAO pénz megy el a stadionok fenntartására? Ismétlés. Fenntartása az üres stadionoknak a közpénzből. A KLIK mit is csinál? És mennyiért? Milyen hatékonyan? Mennyi a kórházak adóssága? Mennyi a nővérek fizetése? Meg lehet élni havi negyvenhétezerből?

Ezek csak olyan hirtelen eszébe ötlő gondok az ország mindennapjaiból az eszét használó kisembernek. Ha Orbán Viktor népszavazást akar akkor van ahhoz száz, de lehet még több jó kérdés az ország mindennapjai szempontjából. Orbán Viktort azonban ezek nem érdeklik. Kérdezte már valaki miért nem? Mert ezekhez nem ért.

Ha valaki népszavazni akar Orbán Viktor felhívására menjen el nyugodtan, remélhetőleg egymaga fog abban a sorba állni. Ha valaki nem akar népszavazni, akkor az ne hagyja elterelni a figyelmét a lényegesebb kérdésekről a mindennapjait érintő kérdéseiről. BANDITA.

Címkék: népszavazás menekült Orbán Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr798416788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása