Közmunkás leszel, vagy katona!

 2020.05.09. 13:43

Meg lehet élni havi negyvenhét ezerből!

Emlékszel?

Zsiga Marcell a kis nyálas szájú, Pintér Sanyi az adócsaló. Szerintük ez lehetséges, mert milliós a fizetésük. Ez nekik naponta pont annyi mint amennyivel Orbán Viktor most megkínál egy hónapra.

Mert járvány van, munkahelyet kell teremteni, hát legyél közmunkás.

Ez olcsóbb az államnak, mint valódi segítséget nyújtani annak aki a járvány miatt elvesztett a megélhetését.

Végül is nem tud mindenki eladni egy otthon hányódó felesleges hőerőművet, kikötőt sem lehet mindenkinek bérbe venni, turisztikai tanácsot sem ad más saját lábon, meg nem is államtitkár hogy kapjon félmillás emelést.

Hát akkor így járt.

Nincs neki segély hogy talpra álljon, nincs neki más csak a nagy kék szar plakátok harsogta üres ígéret, mert arra mindig van közpénz.

Mocskos tetves kormánya az országnak ismét a melóst, az ellene szavazót, a beteget, a gyengét, a napi megélhetését elveszítőt tapossa bele az árokba, mert a szélén nem hagy senkit.

Volt már egyszer egy Éhségmenet. 

Aztán még egy.

A közmunka élhetetlensége, a munka becsületének eltiprása miatt indult a vidék a fővárosba.

Aztán mindenki hazament.

A főváros el sem jött.

Most is ez lesz?

Mert most valóban mindenki közmunkás lesz vagy katonai huszár.

Most nem mindenkit rugdosnak aki októberben beintett a rezsimnek?

Vagy esetleg végre kinyílnak a szemek, és rájön a józan ész ami egynek fáj, az a másiknak is rossz.

Ha egy önkormányzatot szívatnak, akkor a többi is rosszul jár, főleg ha az nem a kormánypárti dallamra táncol.

És az önkormányzat emberekben testesül meg, akiknek kirúgják a kezéből a helyi forrásokat, elveszik a saját akaratának út vagy óvoda felújítását, mert Orbán Viktor oda kisvasutat, meg stadiont akar építeni.

A közmunkás erre kiválóan alkalmas, és alig kerül közpénzbe.

Valódi munkahelyet úgyis előbb teremt aljas kormánya az országnak Mongólia sztyeppéin, mint a magyar adófizetők érdekében itthon.

Egy közmunkásért kevesen tesznek bármit is.

Mert.

Most viszont akárki az lehet, aki lassan tud éhen fagyni.

BANDITA.

Címkék: munka ellenzék közmunka Fidesz Orbán

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr515674628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2020.05.10. 06:52:48

Ha a komcsik maradtak volna, akkor a mai napig a csinálj sok gyereket és jön a segílyke program marad, ami tartós nyomorban tartja az érintetteket generációkon át. A közmunkaprogram legalább rákényszeríti az illetőt hogy minden nap felkeljen, bemenjen a melóba, és nem a kocsmában ül egész nap, vagy esetleg a lovaskocsin ülve járja a vidéket, hogy hova lehet beugrani valamit "szerezni". És ha a gyerek azt látja, hogy apuka-anyuka dolgozik, akkor esetleg benne is felmerül az, hogy jó lenne szakmát szerezni. Egy generációval arrébb pedig már akár egyetemre is kerülhet a gyerek, míg a segílykével otthon tartás mellett garantáltan nyomorogni fog az ükunokájuk is.
süti beállítások módosítása