Ül egy sötét sarokban, a szája széle reszket,  térde remeg, nadrágja elején gyanús folt terjed. Utaznia kellene, de fél elindulni. Mert tudja ha megérkezik oda ahova mennie kellene, ott bizony kiráznák abból a remegő hangjából mikor védi a tolvajt a hazai politika megbízásából. 

Pedig függetlennek kellene lennie abban amit képvisel, de azt már régen régen ledobta magáról ez a gyávaság tollaival ékeskedő véglényszerű jogtipró a tisztesség utolsó morzsájával, mikor eladta egy tál gulyáslevesért a szakmaiságát.

Polt Péter nem megy sehova, mert neki csak itthon van vastag bőr a pofáján ha védi a kiválasztott tolvajt aki éppen ellopja egy nemzet jövőjét.

Szemét lesütve járkál a jogállam holttestén, melynek kivégzésében aktív szerepet vállalt a hatalom kedvéért, ami most elégedetten nézi a Vár erkélyéről a letiport, félelemben tartott országot, ahonnan ki irtotta a maga feletti ellenőrzést. És ennek a gyáva sz@r főügyész egyik fontos tartóoszlopa.

Polt Péter csak itthon érzi magát biztonságban. Itt elő lehet adni neki a bátor vitézt aki egy nyuszi félelmével keni el a hatalom bűneit, védi a gazembert, tapossa a törvényt a kiválasztottak érdekében.

Polt Péter egy igazi erkölcsi nulla, aki tudja helytelen amit tesz itthon a hatalomban betöltött funkciójában. Viszont pont ezért van ott, ahova rakta őt aki erre kiválasztotta.

Polt Péter nem az a fajta ember aki képes önálló döntést hozni, aki képes kiállni a jog és igazság mellett, aki képes szembe szállni a jog tiprásával, a nemzet rombolásával, aki képes ellenőrizni a hatalom túlkapásait. 

Polt Péter csak egy bábu, aki még nem is bánja ha mozgatják, mert saját magától még erre is képtelen lenne. Meg éhen is halna ha a saját eszét kellene használnia. Pont beleillik a hatalom elvárásaiba, ami az ilyen emberekre építi a megmaradását. Tudjon hajolni a megfelelő segghez, képes legyen szembe köpni a valóságot, és azt pofátlanul megtenni mikor arra van szükség.

Ha viszont számon kérik akkor se legyen hozzá bátorsága vállalni a cselekedeteit, inkább bújjon el egy sötét sarokba és ott cserélje magán a pelenkát miközben visítva hazudja tele az eget a hatalom által elé rakott indokokkal annak védelmében, amit szépen lassan felolvas folyamatosan ismételve. Még ha a plafon rá is szakad közben. És Polt Péternek ebben nagy gyakorlata van.

Szóval nyugodtan ki lehet jelenteni az ember, és a magyar főügyész között nagy a távolság. A különbség világosan látszik, és a kettő egyre jobban távolodik egymástól. 

Ettől még Polt Péter nyugodtan alszik, ahogy akkor is teszi mikor bekopog a jogállam az ajtaján.

BANDITA.

Címkék: gyáva ügyész Polt Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr4514645849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.02.24. 11:19:53

Ez van, a főügyésznek nem feladata a liberális választási kampányban részt vennie.

Fanto 2019.02.24. 17:07:18

Szerintem nem alszik nyugodtan.

Desischado 2019.02.25. 00:03:59

Tökéletes jellemzés. ÉS ez a féreg a főügyész. szégyen, hogy hagyjuk! Még mindig! Köszi Bandita, megint brilliáns voltál. Örülök, hogy megint jelentkeztél, már nagyon hiányoltalak.

anonymand 2019.02.26. 03:05:54

@közíró MAXVAL bircaman:

Tévedsz!

..."a főügyésznek nem feladata a liberális választási kampányban részt vennie." - semmiféle választási kampányban.
Mondjuk inkább úgy, hogy tilos.
A főügyész legyen politikailag semleges, a főügyész ne politizáljon, a főügyész végezze a dolgát!
Az igazságszolgáltatásban, a bűnüldözésben.
Ellentéteben G. Polt Péterrel, aki a gazságszolgáltatás tökéletesítésében jeleskedik, aki az EU parlamenti választásokat szoknyaként használja, ami mögé elbújhat.
süti beállítások módosítása