Parlamenti közvetítés.

Nagyban megy a rabszolga törvény vitája. Kósa Lajos megpróbálja a lehetetlent, ami számára az értelmes beszéd lenne. Hát ez most sem sikerült. De nem adja fel. Egyedül van.

A Fidesz frakció távol marad ettől a vitától, hírt kaptak róla valahol közpénzt láttak, ezért gyorsan a nyomába eredtek, hogy el tudják lopni.

Így Lajosnak kell állni a sarat helyettük. Könnyű dolga van, egymaga hülyébb az egész frakciónál, számára nem nehéz tehát azt eljátszani. Ezt onnan lehet tudni, hogy fogalma sincs miről beszél, mégis mozog a szája.

Lajos szerint jó a túlóra megemelés száz órával, és helyes az is, ezt majd valamikor kifizetik a melósnak. Sertés telepeken már ezt alkalmazzák, ahogy a BMW lízingelést a mama kis fiacskájának.

Lajos belevág a magyarázatba. Fogalma sincs miről beszél, de ez szemmel láthatóan nem zavarja. Eddig is így volt ez, most sem változik.

A kezébe nyomtak egy papírt, itt a törvénymódosításod, add be. Lajos meg beadta. Halvány fogalma sincs róla mi az hogy munka, túlóra, megélhetés, szakszervezet, de ez szemmel láthatóan nem zavarja. Eddig sem befolyásolta hogy semmi értelme annak amit mond, rajta röhög utána az ország. Majd a végén felül a motorjára, hazamegy százmillás villájába, lekapcsolja a világítást, így nem veszi észre a fejében ugyanaz van, mint a nagy sötét éjszakában kint a nagy magyar pusztában.

De Lajos védi a törvényt amiről lila gőze sincs, és közben úgy tesz, mint aki ért hozzá.

Szokott frázisokat húz elé a szemüvege mögül, homlokán egy csepp izzadság sem látszik. Pedig nincs könnyű dolga, akár fel is foghatná amiről beszél, de a bolondok szerencséje a tudatlanság, és ő ezzel rendelkezik. Meg jól el is játssza szerepét, amit bűnözőknek menedéket adó miniszterelnöke a nyakába varr. Szeme előtt máris egy újabb sertéstelepre elnyerhető támogatás lebeg, és ezért mindenre hajlandó. Gondol a nyugdíjas éveire, ezért még hülyét is képes csinálni magából. Bár nála ez nem nehéz feladat, nem is kell magát nagyon megerőltetni.

Ül Lajos a parlamenti padsorban, és rabszolgává teszi a melóst. Érdekli? Dehogy!

Miért is kellene hogy érdekelje? Ha a melóst nem érdekelte 2012-ben a változtatás a hátrányára a munka törvényben, akkor ez is le fog menni a torkán. Majd kicsit lázad, majd kicsit kiabál, és megy dolgozni. Mert Lajos szerint ilyen a magyar melós. Nem áll ki magáért, nem csap oda az igazáért, nem védi a jogait. Hát akkor ezt is meg lehet vele tenni.

És Lajos úgy látja igaza van.

Szerinted? 

BANDITA.

Címkék: munka rabszolga melós Fidesz Kósa Lajos

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr7214397022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desischado 2018.11.27. 21:29:12

Sajnos én is így látom, hülye nép a magyar, tisztelet a kivételeknek, mi meg kevesen vagyunk. Ha nm így lenne, orbánék már rég a fasorban sem lennének.
"A Fidesz frakció távol marad ettől a vitától, hírt kaptak róla valahol közpénzt láttak, ezért gyorsan a nyomába eredtek, hogy el tudják lopni."
Ezen besírtam, pedig zokognom kéne, mert sajnos, így van. Lopnak éjjel és nappal.
Köszi ezt a remek írást Bandita, sok ilyen ember kellene mint amilyen te is vagy!
süti beállítások módosítása