"Nagyon örülök kedves nagyságos úr, hogy meg tetszett állni szegény hajlékom előtt. Behívnám magamhoz, de a mama bent fekszik betegen mert nekem kórházra nem telik, így itthon ápoljuk ahogy tudjuk.

Láttam ám az új repülőt amit venni tetszett, nagyon szép darab, és jó nagy. Remélem elfér benne mindenki ha megy nyaralni a család a lánya új hajójára, és elférnek ott a focipályányi fedélzeten. A fiúnak is szép kocsija van, olyan piros, lapos, lovas emblémával. Megy is vele mint állat, a múltkor is láttam a port verni ezen a rossz utakon.

Szóval örülök hogy minden rendben veled, és nem is tudom tegezzem, vagy magázzalak, hiszen régen mellettem ültél a padban az iskolában és másoltad rólam a szorzótáblát, mert a számokat még összeadni is hülye voltál. Ma már azonban más a helyzet,  még most sem tudod a vagyonod mértékét meghatározni, de hát ugye nem is a tied, hát nem is kell ezzel fáradnod. Azért a kacsintást látod a szememben.

Na akkor most elmondanám a lényeget. Olyan jó, hogy nem jönnek a migránsok, naponta nézem a köztévén, ahogy Viktor megvéd tőlük a határon egy szál kivont alaptörvénnyel. Úgy örülök a segélyem megmaradásának is, csak azt nem tudom milyet is kapok. Mert egy csomót eltöröltek, nekem meg csak a melóm van. Ami hol közmunka, hol nem. De ezzel is elvagyok, mert látom az ország szépen fejlődik, alig találnak már munkást a gyárak. Mert a sok naplopó nem akar dolgozni, még buszjegyre sincs pénze hogy odáig utazzon ahol dolgozni kellene. Jól is teszi Viktor ha kirúgja őket a rendszerből, ezek csak élősködnek, és még meccsre sem járnak.

Hagy köszönjem meg a kedves hatalomnak azt a tál gulyást a szavazatomért, látod jó helyre ment az a két ezer forint is amit adtál nekem érte. Vettem belőle egy egész napi élelmet a családnak, aznap nem is volt gondunk semmire. De mindig van holnap is, és azt qrva nehéz megoldani. De legalább nem jönnek azok a feka migránsok az asszonyt kergetni. Köszöni jól van ő is, most éppen a kastélyodban kapott állást a konyhán, és haza is hozhatja a maradékot ha kisikálja külön a medencédet. Nagyon rendes ez tőled, végül is te nem felejted el a régi barátaid, szomszédaid.

A gyerekek is elvannak még az iskolában, hétfőnként kicsit szédülnek a torna órán, mert vasárnap nem mindig van nálunk vacsora, ebédre megeszünk mindent ami a reggeliből megmarad. De az iskolában legalább kapnak enni, így egy kicsit azért könnyebb nekik a nehéz iskolatáska, meg a napi nyolc óra tanulás. Valami civil szervezet állja az ebédjüket, mert nekem erre nincs pénzem. Hamarosan végeznek, és mehetnek hozzád a földekre dolgozni. Okos gyerekek ők, de minek tanuljanak tovább ha szegények a szülők. Nem jár nekik azt ami a te gyerekeidnek, mert ők az enyémek.

Látom én ám mi a valós helyzet az országban, és örülök annak ilyen szépen haladunk. Már a forint is sokat ér az euróval szemben, és épen most győztük le azt a Brüsszelt. Majd fociban is lesz ilyen, addig is építeni kell a stadionokat, nem kell oda figyelni arra akinek ez nem tetszik. Azok beköltöztetnék a migránsokat is, aztán mi meg mehetnénk az országból a fenébe. Már így is elmentek egymillióan, de vissza fognak jönni ha megunták a mosogatást külföldön, és rájönnek milyen rossz menekültnek lenni. Itthon pedig várja őket a szép élet, addigra mindenhol fasza világítás lesz a le térkövezett köztereken.

Mert itt most sokat kell dolgozni, hogy később jobb legyen. Minden egyes adóforintnak megvan a helye, de idő kell amíg felépítjük azt, amit a szocik elloptak nyolc éve. Most is ennek isszuk meg a levét, ezért nincs a kórházakban orvos, meg nővér, a tanároknak is ezért nehéz a sorsuk. És most ezek a migránsok is itt lennének a nyakunkon, ha nem védene meg Viktor tőlük. Három hónapja csak a medvék kószálnak az országban olyan jól csinálja.

A rezsit is tovább kell csökkenteni, a hordó ára még mindig nagyon magas, hiába csökken benne az olaj értéke. Erről is az a Brüsszel tehet, biztos övék a hordó, nekünk meg drágán adják a fene essen beléjük.

Na, ha már ilyen jól kibeszélgettük magunkat, kérlek álljon arrébb hagy csókoljam meg a lábad nyomát az életem jobbá tételéért. Már várom a következő választást, és nem csak a gulyás miatt, pedig abba nem sok hús volt. Meg a pénz sem jött rosszul, volt helye nálam. Azért várom, hogy addig hátha rájövök, átvertetek és megloptatok, vagy magamtól vagyok ennyire hülye."

BANDITA.

Címkék: munka választás szegény Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr8714104635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desischado 2018.07.10. 23:15:01

Tökéletes leírása orbanisztánnak, sajnos. Köszi érte, drága Bandita! Ezt kellene kiplakátolni!

we dont want arabs here..So what 2018.07.11. 08:55:03

Igazi demagóg kommunista faszfej lehet a szerző.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.11. 09:03:57

A szegénység eleve relatív Mo-on, az átlag szerényen gazdag világviszonylatban.

A nyugathoz képest persze az ország szegény. Ennek oka az, hogy a nyugat kizsákmányol minket, kisíbolja pénzünket.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.11. 09:04:37

@Desischado:

Megtörtént. Ezzel a szöveggel estek a ballibák 20 % alá a választásokon.

2018.07.11. 09:08:56

Nyilvánvaló - végigtekintve a blog eddigi írásain - hogy az írás csak a beteges Orbán-fóbia megnyilvánulása. Ha mégnem az lenne, konklúzió, hogy tanulni kellett volna, akár csak egy rendes szakmát.
Lassan újraéled az ilyen vadpopulista komcsi blogokon Móricz és József Attila szelleme. Krajcárkeresés nem lesz? Vagy a kiskakas fél eurója, amit a fideszes földesúr elvett?

Annyira nevetséges ez az egész ellenzéki tehetetlen düh, és saját középszerűségükre való rádöbbenés, hogy meg kell tartani az írmagját, nem szabad hagyni, hogy kivesszen a népmesei gyökerű szellemi közkincs, haha!

rallus 2018.07.11. 09:15:05

Komoly problémára világít rá a szerző! Lassan elfogy a dolgozók 2002-2008 között félretett megtakarítása és a gonosz Orbán már nem premizálja a gyerekcsinálási munkanélküliséget, sőt a "megélhetési bűnözést" sem támogatja!

Homyak 2018.07.11. 09:26:59

@maxval balcán bircaman:

"A nyugathoz képest persze az ország szegény. Ennek oka az, hogy a nyugat kizsákmányol minket, kisíbolja pénzünket. "
Annyira imádom ezt a hozzáállást. Még véletlenül sem a saját, elhibázott gazdaságpolitikánk az oka, hanem a gonosz nyugaté. Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, mindig másokat hibáztatni az életképtelenek és trógerek szoktak.

Willkommenskultur 2018.07.11. 09:28:22

Hiaba a hiszti, a kovetkezo valasztason is jon a 2/3.

Meg az EUson a 4/5

KissGecihuszár 2018.07.11. 09:36:35

@Homyak: Figyi, ettől a provokatör @maxval balcán bircaman-tól te SOHA ne várd azt, hogy a kenyéradó gazdájának BÁRMELYIK mocskos húzását kritizálja! EZ SOHA nem fog megtörténni, ,kivéve ha egy esetleges forradalom keretein belül éppen alá készülünk majd gyújtani, miközben fejjel lefelé fog majd lógni a lámpavasról! Emlékszünk, hogy is zajlott ez '56-ban? rákosinak is 8 éve volt, aztán ment a levesbe...

Cycmen 2018.07.11. 09:37:32

Te most a "kiccsaládok" életkörülményeiről írtad ezt? Hja kérem, akiknek büdös a munka, amúgy sem jók semmire mert tanulatlanok, de gyerek az van dögivel hogy legyen családi pótlék amit el lehet dorbézolni, majd sírni hogy éhezik a purgyé?
Cimbora! A legeldugottabb szar faluban sem él disznóként aki hajlandó dolgozni!
Igen jól csinálja Orbán, legfőbb ideje az élősködőket dologra fogni!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.11. 09:42:47

@Homyak:

A 2 állítás közt nincs ellentmondás.

Valóban az elhibázott gazdaságpolitika az ok, az 1990-2010 közti liberális görénykurzus, melynek lényege az ország nyugatnak való kiárusítása volt.

ember100 2018.07.11. 09:43:38

@Könyveslány:
Helló !

DE tényleg hogy mered az ellenzék nevét a szádra venni BÁRMIT is számonkérni rajtuk amikor a fényességes Vezető és hazaáruló bandája URALKODIK 8 NYOLC éve az országban ?????
Az oszlopot hibáztatod a balesetért ?
NÉZZ magadba !

Minden ballib bérretteg 2018.07.11. 09:44:10

Gyurcsanyista véglényeg bérrettegő marhasága.

A poén az, hogy Gyurcsány alatt ömlengett a komcsi csicska, mikor tényleg szar volt mindenkinek.

Dauphen 2018.07.11. 09:44:23

Miért szavaztáll rájuk? Nem volt kötelező. Négy éved volt hogy eldöntsd tetszik-e. Ha szerinted sar, nem csak magaddal toltál ki, mindenki mással is!

Minden ballib bérretteg 2018.07.11. 09:46:27

@ember100:

A karaván halad a kutya ugat. Emelkednek a reálbérek 340 bruttó felett az átlag, 15% az SZJA + családi adókedvezmény.

Miközben a kedvenc elkúróid alatt 140 bruttó felett 40% volt az SZJA.

Úgyhogy leszophatsz a bérrettegő blogger haveroddal együtt bő nyállal.

ember100 2018.07.11. 09:46:29

@maxval balcán bircaman:
Helló !

Hát végül is igazad van .
A magyar szegény sokkal gazdagabb mine egy indiai éhező.
A magyar "demokrácia" sokkal jobb mint a Dél-Koreai .
Hát igen minden relatív.
Mekkora egy TROLL vagy !

Dauphen 2018.07.11. 09:46:37

@Minden ballib bérretteg: Nekem nem volt szar. Neked miért volt szar?

Minden ballib bérretteg 2018.07.11. 09:48:01

@Könyveslány:

"Nyilvánvaló - végigtekintve a blog eddigi írásain - hogy az írás csak a beteges Orbán-fóbia megnyilvánulása."

Különben nem is lehetne index címlapos, mint a többi társa.

Minden ballib bérretteg 2018.07.11. 09:51:44

@Dauphen:

Mert a kedvenc elkúróid alatt kétszámjegyű volt az infláció és banki kamat, most nulla körüli mindkettő.

Mert akkor rommá adósították az embereket és országot devizában, most meg csökken az ország és lakosság eladósodottsága egyaránt, valamint kivezették a devizahiteleket.

Mert akkor beazonosíthatatlan rendőrök verték a tüntetők ezreit, most meg a néhányszáz füttyögő csürhét védik a rendőrök a felheccelt többség haragjától.

Mert akkor 140 ezer bruttó felett 40% volt az SZJA, most meg 340 felett a bruttó átlag, és 15% az SZJA, amit csak akkor kell fizetned ha nincs gyereked.

Mert minden szarabb volt, és a komcsi elkúrók mindenkivel kibasztak, mindent eladtak.

Willkommenskultur 2018.07.11. 09:52:10

Butapesten a GDP/fo vasarloero paritason szamolva az Unios atlag 136%-a.

www.portfolio.hu/gazdasag/mar-nem-csak-budapest-log-ki-az-altalanos-magyar-fejlettsegbol.291484.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Ugyhogy sajnos jopar megye szegeny, de ennek a megoldasa nem a libbantakra var ok mar bizonyitottak.

midnightcoder2 2018.07.11. 09:55:04

@Homyak: "Az indiaiaknak szárnyal, pedig egymilliárd van nekik belőlük. Az, hogy a hülye náci magyarok ezt is elbaszták, az a hülye náci magyarok hibája."

Igazából négy nagy oka van:
1. A szocializmus. Igen, kurva régen volt, de az volt az az időszak, amikor igazából lett volna esély fejlődésre. A népesség fiatal volt, a világ műhelye még nem Ázsiában volt, minden adott lett volna a fejlődésre.

2. A gengszterváltás. Teccettek volna a szociknak nem szétlopni az országból azt a keveset, ami a csőd után megmaradt, illetve Antalléknak nem átengedni a keleti piacokat.

3. Elmúltnyócév. 2002 és 2010 között elég durván romlott az ország helyzete, különös tekintettel az államadósságra. És ezt nem csak a válság okozta, mi már a válság előtt sem álltunk túl fényesen. Ekkor húzott el mellettünk Szlovákia.

4. Orbánék. Az a nagyüzemi lopás amit ők csinálnak finoman szólva szintén nem annyira tesz jót hosszú távon a gazdaságnak.

hidroponi 2018.07.11. 09:55:29

@Minden ballib bérretteg: meg emelkedik az ejro, a benzin, az alberlet ara..es a krumpli is, meg a zoldsegek..osszel a kenyer..de az a lenyeg hogy fajtad tud lopni milliokat..amig polt peter a fougyesz..addig tietek a vilag..

ember100 2018.07.11. 09:55:47

@Minden ballib bérretteg:
Helló !

Lyó a stílusod :)
Értem és hogy fáj az igazság !
az utóbbi 8 NYOLC évben 20-30 ÚJ adó van
mi olyan gazdagok vagyunk hogy 300 Ft felett is tudunk eurót venni ,
a benzinért is bármennyit kifizetünk .
Ezt az átlagos dolgot is el kellene felejtened Demagogosz fiam :)
mert a banki csinovnyikok -bolti eladók átlaga nem annyira korrekt.
Ha 1 órából 10 percre a víz alá nyomom a fejed akkor ÁTLAGOSAN percenként csak 6 másodpercig volt a felyed a víz alatt :)
Lehet mindenki jobban járna :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.11. 09:56:06

@ember100:

A világ 90 %-a rosszabbul él egy átlagmagyarnál, ez szimpla tény.

midnightcoder2 2018.07.11. 09:56:41

@Homyak: "Annyira imádom ezt a hozzáállást. Még véletlenül sem a saját, elhibázott gazdaságpolitikánk az oka, hanem a gonosz nyugaté."

Bocs, de az előző hsz erre volt válasz.

Nagykörúton túli magyar 2018.07.11. 09:58:04

Szükség van ilyen írásokra. Szerintem ezek nélkül nem lett volna +félmillió Fidesz szavazat idén a négy évvel ezelőttihez képest.

Kedves Bandita! Veled csak az a baj, hogy nem te vagy az, aki dönt az EU-s támogatások szétosztásáról, hanem sajnos gazdasági szakértők. Ők meg értenek hozzá, csessze meg! És ezért születnek ilyen döntések a következő ciklusra.
"Majdnem a negyedét buknánk a kohéziós pénzeknek 2021 után, mert a magyar régiók már jobban állnak gazdaságilag, mint sok dél-európai."

Forrás: index.hu/kulfold/eurologus/2018/05/29/majdnem_a_negyedet_buknank_a_kohezios_penzeknek_2021_utan/

midnightcoder2 2018.07.11. 09:59:40

@ember100: Tudod, azzal hogy anno a 89-ben gengszterváltás volt, azt is megszavaztuk, hogy a fizetések különbözőek, és ezzel nem a közmunkás jár jól. A jövedelem különbségek ha túl alacsonyak az durván rontja a gazdaság hatékonyságát, ha meg túl magasak az sem tesz jót. De mi még bőven az optimális tartományban vagyunk.

Minden ballib bérretteg 2018.07.11. 09:59:55

@ember100:

Szerencsétlen barom még számolni se tud.
10 mp az átlag.

A fizetések eloszlása normális eloszlású.
Persze fingod sincs ez mit jelent, de Gyurcsanyista agyhalottakon úgyse lehet segíteni.
Azaz a többség éppen annyit keres, ami az átlag.

öt görög 2018.07.11. 10:04:48

"Hagy..." Ezért vagy te szegény (tudom, te pont nem). Mert olvasatlan, műveletlen, ostoba fajankó vagy.

Kivlov 2018.07.11. 10:04:50

Köszönd.
De jobban járnál, ha felnőnél végre és nem mást hibáztatnál azért mert egy csődtömeg vagy...

szepipiktor 2018.07.11. 10:09:00

Remek, kikacagtam magam.
OK, tényleg prosztóság egy tál lencséért voksolni.
De vajon az ellenzék? Ők mit adtak?
Az 1/3-nyi, megosztott ellenzék sem jövőképet nem mutatott, sem nem akarta képviselni a passzív 1/3-ot, sem nem támogatta a mostani leépült halmazt sem.
Tehát az ellenzék -150 ponttal ment neki a választásoknak, a fidesz meg +1 (tál lencse...) ponttal. Az ugye még mindig -149!
Most azért kiabálni, hogy az ellefélnek VOLT ESZE????
.
Elmagyarázom, de nem fog számítani egy propagandaposztban...
.
Van egy elég nagy halmaz, a mérések szerin most 1/3-nyi volt, akiknek NINCS PÁRTJUK! Akik nem akarját a fidesz-bolsevizmust, sem a mszp/dp-bolsevizmust, sem az lmp-momentum neoliberális-bolsevizmust, sem a besorolhatatlan ex-náci jobbikot sem.
Minden ellenzéki azzal érvelt, hogy őket, mert orbánék rosszak!
Ja, csak ennek a passzív halmaznak ŐK IS rosszak, ráadásul a "demokratikus" erők még kireketőek is, ha nem őket választod, akkor egy rohadt orbánista szemét vagy.
Az ellensék több millió magyarnak nem mutatott fel semmit, aljas viták és a biankó csekk, majd ők megoldják, ha hatalomra jutnak!
.
Szóval, ha nem adtak, ígértek semmit a passzív 1/3-nak és a ellenziki 1/3-ot is rendesen összkenték szarral, akkor mit vártak?
.
ÉS MOST MIT VÁR a szerző????
Miközben még le is írja, hogy a fidesz okos volt, az ellenzék meg barom.

ember100 2018.07.11. 10:15:12

@Minden ballib bérretteg:
Helló !

Király , megláttad a LÉNYEGET :)
Gratula :)

Ellenzéki Tüntető 2018.07.11. 10:19:54

Én is remélem hogy visszatér még a Gyurcsányi aranykor, amikor senki nem volt szegény és minden ingyen volt :((

Ellenzéki Tüntető 2018.07.11. 10:40:33

@ember100: Baszki a te "lényeged" annyi, hogy "Nem is igaz, hogy X az átlag, mert ha CSAK AZ ÁTLAG ALATTIAKAT VESSZÜK, akkor nem is annyi az átlag hanem sokkal kevesebb!!!"

Én nemtom mivel foglalkozol de reméletőleg nem valami olyasmivel ami logikát igényel.

2018.07.11. 10:49:32

Itt csak az nem kap munkát, aki nem akar dolgozni.
Az meg tényleg dögöljön meg.

Homyak 2018.07.11. 10:55:24

@midnightcoder2:

Gyakorlatilag kifejtetted, azt amit én is írtam. A hiba bennünk van, és nem kell ezért a nyugatot meg tököm tudja kiket okolnunk.

Homyak 2018.07.11. 11:00:36

@maxval balcán bircaman:

"A 2 állítás közt nincs ellentmondás.

Valóban az elhibázott gazdaságpolitika az ok, az 1990-2010 közti liberális görénykurzus, melynek lényege az ország nyugatnak való kiárusítása volt."

A mostani időszakot is nyugodtan ide sorolhatod. Nem tudom mi nálad ez az állandó libsizés, de rohadt fárasztó. Megnyilvánulásaid olyanok, mintha az országban csak a liberális baloldal és a fidesz között lehetne választani.
A kormányunk amúgy csak az országrombolást folytatja nagyobb sebességre kapcsolva (intézményesített korrupció, az értékek haverok kezére való játszása, stb.)

Mérnork 2018.07.11. 11:09:31

"hiszen régen mellettem ültél a padban az iskolában és másoltad rólam a szorzótáblát"
LOL

Fenehorizont 667 2018.07.11. 11:14:41

na, az ilyen szövegekből látszik, hogy a blogíróhoz hasonló hülyegyerekek a büdös életben nem találkoztak még valódi vidéki emberrel, se ún. 'szegénység'-gel. azt se tudják, ki az, mi az, hogy néz ki stb.
vannak persze homályos elképzeléseik, biztos beszélgetnek róla a bkézműves vegánburger mellett (2200 HUF), de csak ilyen ostoba, elitista baromságokra telik belőle.

hogy egy blogíró ilyen faszhülye, az oké, de a legdurvább (vagy inkább legjobb), hogy a kedvenc haladó politikusaik is ezen a szinten mozognak.

ez garantálja a végtelenített kétharmadot.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.11. 11:20:11

@Homyak:

Alapvetően 4 modell volt a kommunizmusból való átmenetre Kelet-Európában:

- az ultraliberális modell, azaz mindent gyorsan adjunk magánkézbe, akár szar áron is, mert az álam rossz gazda: ennek volt az éltanulója Magyarország, senki más nem csinálta

ezt meg ennyire szélsőségesen, mint Mo. (az NDK-ban is ez volt, de az megszűnt országként, így figyelmen kívül hagyható),

- a totális rablás módszere, azaz mindent elloptak a volt komcsik, ennek élpéldája Albánia, ahol ez a szó fizikai értelmében is lezajlott (a gyárigazgató kieszerelte a gépeket a

gyárból, majd eladta azokat Olaszországban), de pl. Oroszországban is szinte ugyanez ment (az albán szélsőségeket mellőzve), Mo-on is megvolt persze ez, a spontán privatizáció erről szólt, de az "csak" a nemzeti vagyon kb. negyedét, harmadát érintette,

- reprivatizáció módszere, azaz visszaadtak mindent az eredeti tulajoknak, ennek fő példája Bulgária,

- az antisokk módszere, azaz az állam nem sietett privatizálni, jelentős állami tulajdon maradt, az állam nem engedte se a spontán privatizációt, se az olcsó pénzért eladást, a fő

példa Csehország és Szlovénia.

(Van egy ötödik is, Belarusz, de az csak rájuk igaz. Ott eleve már a legelején leállították a liberális reformokat, ezért ma ez egy sikeres állam.)

A reprivatizáció módszere nem vezettet sehová, a régi-új tulajok eladtak mindent azonnal, olcsón, mert nem volt tőkéhük, így nem tudtak mit tenni a tulajdonukkal. Azaz ugyanoda vitt, mint az ultraliberális modell.

A totális rablás módszere egy picit kevésbé volt káros, ugyanis mégis maradt valami hazai kézben, bár itt is a gazdaság zöme idegen kézbe került, hiszen a legtöbb ex-komcsi újkapitalista eladott mindent.

Az antisokk módszere bizonyult a legjobbnak, ma ezek a legsikeresebb országok a régióban. S a 2000 utáni orosz sikernek is az az oka, hogy erre a modellre váltottak át Putyiné.

Orbánék jelenleg vissza akarjék csinálni, legalábbis részben az 1990-2010 közti modellt. Ami messzmenően pozitív fejlemény.

LebensraumamOsten 2018.07.11. 11:33:02

@maxval balcán bircaman: Békáphátod házug zsidaja. Ákármit is vernyákolsz, az utolsó betűig igaz.

földforgató 2018.07.11. 11:35:43

Csak egy két apróság úgy általánosságban.Az hogy aki akar az dolgozhat szépen hangzik ,de próbálj meg dolgozni egy kis borsodi faluban.A devizahiteleseket megmentették ,kivéve azt a pár tízezret akit most is a kilakoltatás réme fenyeget.Az" egykulcsos adóval senki nem járhat rosszul" kivéve aki 280 ezer alatt keresett, ne felejtsd hogy aki keveset keresett az nem adózott,mert adókedvezményt kapott. Ezt kapásból törölték.Az átlag az átlag csak az a gond hogy az alattiak általában többen vannak és nagyobb rész rosszul érintik őket az átlagos intézkedések.Végül ha libsizni , komcsizni akartok először a FIDESZ környékén nézzetek szét.

LebensraumamOsten 2018.07.11. 11:36:15

@Fenehorizont 667: Te vagy a hülye és ráadásul olyan fokú szellemi fogyatékos, hogy fel sem ismered a valóságot, sem azt, hogy mások átlátnak a szar szövegeléseiteken és leszarják a fejeteket magasról. Minden ún. diadalotok egy számítógépes programnak köszönhető amit Rogán vezettetett be az NVI-hez. Ehhez képest a pár százezer utalvány nem osztott nem szorzott.

Alex Farkas 2018.07.11. 11:48:23

=mondom a számokat=Orbán és a fidesz-miatt:8éve nem emeltek:egy fillért sem a csalàdi-pótlékon!:12200Ft.~sem a havi:22800Ft.-os-orbàni-segélyen!(:F.H.T.),sem,a havi:28500Ft.-os-fideszes-minimálnyugdíjon=8éve nem emelt,egy büdös-vasat-sem,a fideSS!!!~a lengyeleknél tavaly lett,kb.80ezer Ft(1000zloty)a minimálnyugdíj=mert,ő-nekik,több eszük van mint: Orbánéknak!=tudják,hogy az emberek pénzből-élnek!!!=nem,fideszes-tündérmesékből!!!!

alfacharlybravo 2018.07.11. 12:00:27

@Dauphen: Nem volt látszatja a nagy bruttó fizetésnek. 50e fölött volt a fűtés számlám nem fizette ki az OTP a limit miatt. Érdekes módon 2010 után nem győztem csodálkozni a fizetés átutalásokon, pedig 50e vel kevesebb volt a bruttóm. A megtakarításaim ugrásszerűen nőttek. Én ezt tapasztaltam. Csókos voltál a Gyurcsányéknál akkor neked szar lett most.

arabok balrol 2018.07.11. 12:15:00

@Alex Farkas: Nem azert lett 2/3 amit nem emeltek, hanem azert amit emeltek

ennyi

arabok balrol 2018.07.11. 12:23:26

@földforgató: ez egy nagy marhasag, miert probalna barki egy kis borsodi faluban dolgozni amikor ott nincs munka?

Nalunk annyi ido alatt fel lehet erni Bpre akarhonnan, amennyit az usaban naponta ingaznak. Fel kene noni mar.

A devizahiteleseket megmentettek kiveve a leghulyebbeket, ilyen az evolucio. De az ellenzeknel mar akkor is jobbak ha nem csinalnak meg tobb hitelzombit.

Az adokedvezmenyt nagyon helyesen a csaladosoknak adtak - azt meg felesleges elmagyarayni milyen rosszul jartak vele a nepek hisz harmadjara szavaztak a zdemberek nagy tobbsegben a fideszre, foleg videken ahol a 280 alatti fizu a jellemzo...

Homyak 2018.07.11. 12:32:49

@maxval balcán bircaman:

"Orbánék jelenleg vissza akarjék csinálni, legalábbis részben az 1990-2010 közti modellt. Ami messzmenően pozitív fejlemény."

Orbánék semmi mást nem akarnak, csak mindent maguknak kisajátítani. Jó példa erre a szolgáltatók állami kézbe vétele, aminek köszönhetően a rezsicsökkentésből a piaci árak csökkenésének köszönhetően szívás lett.
Amúgy meg tényleg tök jó lenne ha az állam kezében lennének a veszteséget termelő gyárak, szolgáltatók, melyek veszteségeit persze mi fizetjük.

arabok balrol 2018.07.11. 12:34:15

@Homyak: "Jó példa erre a szolgáltatók állami kézbe vétele, aminek köszönhetően a rezsicsökkentésből a piaci árak csökkenésének köszönhetően szívás lett."

Miert lett szivas?

kerszi 2018.07.11. 12:43:48

@midnightcoder2:

4.pont
Mi történt veled, hogy megvilágosodtál?

Eddig ilyeneket nem írtál.Ugye ez már neked is sok?

földforgató 2018.07.11. 12:52:54

Azért dolgozna ott mert ott él, az utazáshoz pénz kell és rengeteg idő, beszélgethetünk erről én csak több mint negyven évet húztam le az építőiparban utaztam eleget.Lehet különféle jelzőkkel illetni buta vagy tájékozatlan embereket de KEDVES VEZETŐNK azt mondta "megmentjük a devizahiteleseket" nem csak egyiket másikat
és sokakat nem mentett meg.Azon lehet lovagolni hogy miért vagy miért nem.Az "EGYKULCSOS ADÓVAL SENKI NEM JÁRHAT ROSSZUL"Igenis sokan rosszul jártak.Még olvasd el ALEX FARKAS kommentjét is.
A z hogy vidéken miért szavaztak sokan a FIDESZ-re nagyon egyszerű. A javarészt megélhetési politikusokból álló töketlen ellenzék, a FIDESZ kampány és a helyi kiskirályok együttes tevékenységének egyenes eredménye.

nemecsekerno_007 2018.07.11. 12:55:40

Mindennek (is) Orbán az oka.

ember100 2018.07.11. 13:01:21

@arabok balrol:
Nem azért lett 2/3 a fityesznek , hanem azért mert szétlopta az országot és a pénzt a választás elcsalására fordította .
Bözsi utalvány , közmunka .....osztogatása a szegényeknek , riogatás a Sorossal , migránsokkal sok sok pénzért.
Az emelés nem emelésről meg annyit nézz utána a sok új adónemnek , korrupciónak ...
ENNYI

ember100 2018.07.11. 13:04:24

@Ellenzéki Tüntető:
Helló !

Ha valamit NEM értesz nem kellene hozzászólnod :)
A LÉNYEG megfogása a kollégádnál a víz alatt tartott fej átlagára vonatkozott :)
Az egész írásomból ezt a hibás számot firtatta :)

midnightcoder2 2018.07.11. 13:08:48

@Alex Farkas: Ó jaj. Szegíny, bölcsőtől a koporsóig a társadalmon élősködő, a kosárból mindig csak kivevő, de oda soha semmit be nem rakó polgárok segílykéje nem emelkedett. Némelyik végső kétségbeesésében már majdnem dolgozni is elment!

arabok balrol 2018.07.11. 13:12:25

@ember100: a valasztas elott sem volt ellenzeki tobbseg, a fidesz 2007 ota minden vasarnap 2/3dal nyerne, meg most utana is

ugyhogy ez is csak a komcsi legendarium uncsi marhasaga

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.11. 13:13:37

@Homyak:

Ha nem lett volna rezsicsökkentés, ma magasabbak lennének a rezsiárak.

Ha Orbán csak pénzt akarna, ma is liberális lenne.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.11. 13:14:26

@Homyak:

"Amúgy meg tényleg tök jó lenne ha az állam kezében lennének a veszteséget termelő gyárak, szolgáltatók, melyek veszteségeit persze mi fizetjük."

Liberális mítosz.

ami szabad 2018.07.11. 13:26:57

Hát, a túlzásoktól sem mentes irónia- értés nem lehet mindenki sajátja, de sebaj! Ami a konkrétumot illeti: kevesen vettük még észre, hogy eme fasza kis neo- feudális rendszerben- a sajátosságok alapján ,csak egy király és egy szűk hűbéresi réteg lesz, a többségből jobbágyot terveznek csinálni. Gőzerővel zajlik ez, a városokban kevésbé megy- ott van egy szűk polgári réteg is még/már, vidéken ellenben nagyon is jelenlévő a probléma. A blogot ekézők zömmel nem csak városiak, de a nagy magyarkodás mellett, fingjuk nincs arról, hogy mi zajlik Magyarországon a falvakban, de pláne a keleti régiókban.. Ennyike. A másik opció, hogy ha pontosan tudja is leszarja, akkora marha nagy fals- nemzeti öntudata van, csak kéne már egyszer eldönteni, mi is a nemzet érdeke? Én pl, jól el tudom képzelni, hogy Magyarország 1. sz. érdeke az lenne, hogy mondjuk 100-150 év múlva is létezzen, de a rossz hírem az, hogy így nem fog. :( A marha nagy népnemzeti lózungok ugyanis kizárólag a szűk elit érdekeit szolgálják, és kicsit sem az országét és az abban élőkét. Nem véletlen, hogy egy halom összevetésben ha az ország jövőjére vonatkozó rangsorban mérik hazánkat, akkor inkább a mérhetetlen, mint a mérhető tartományba esünk! A sok ökörnek, akik szerint Magyarország jobban teljesít, felhívnám szíves figyelmét pl, arra a tényre, hogy a teljes Magyar GDP az EU -énak 8 azaz 8 EZRELÉKE! A növekedési POTENCIÁLUNK meg az okatás miegymás miatt, 1% körüli. A demográfia előrejelzések OPTIMISTA becslése ( ezt merték közzétenni) 2050-ra 8M itthon élőt tippelnek, a pesszimista azonban 6-os sal kezdődik. És ez, csak 30 év... A 100-150 év az elég sok idő ahhoz, hogy ezer év után eltűnjünk néhány szarházi tetű miatt, akiknek véresre tapsikoljátok a tenyereteket, mert megvéd. Hogy kitől, az ugyan minden nap változik, de sebaj, jól megvéd! Úgy-e azt azért tudjátok, hogy az igazán erős ember az nem pofázik? Itt azonban csak provokátor van, erő az egy szál sincs... A mi hadseregünket még a Varsói szerződés idején 16 azaz 16 percre tervezték. Addig kellett volna feltartóztatni az ellenséget. Ma valószínűleg ez kb. 2 azaz 2 perc lehet. Azt hiszem kár tovább rugózni országunk erején! Attól tartok, hagytátok meghülyíteni magatokat, hogy ez itt valódi jobboldali - konzervatív- meg keresztény meg (volt) polgári értékrendet képviselő néppárt. Ha nem tűnt volna fel, már rég nem az. Egy középkori elveket valló, paranoiás által vezetett harács lett belőle. Hát, védjétek csak nyugodtan, a saját gyerekeitek és unokáitok érdekeivel szemben! Elvégre a paraszt régen is tudta hol a helye, levett kalappal álldogált, míg az úr kocsija elhajtott mellette, még ha nem is ült benne senki..

Fülig José 2018.07.11. 13:27:45

@arabok balrol: egy faszt. az alternatív fideSS matematika miatt van a 2/3. 2,9 millió ember minek a 2/3-a?! mer' az ország lakosságának az 1/3-a, a választóknak meg a fele. ??

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.07.11. 13:49:14

remélem azzal azért tisztában vagy, hogy a fogyatékos kölykeid kajáját nem civil szervezet állja. /kacsint

Trednar 2018.07.11. 13:49:26

@Willkommenskultur: És akkor mi van észlény? Egy hajóban evezünk te gyökér. Kb ez olyan, hogy kidobod a lapátot, hogy Te nem evezel és jót röhögsz a többieken. Csak közben a hajó meg nem halad.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2018.07.11. 13:51:50

@Fenehorizont 667: Nyilván, sose zsarolt senki közmunkával a narancsosok közül...

abcdefghijklmm (törölt) 2018.07.11. 13:53:16

@Homyak: " Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, mindig másokat hibáztatni az életképtelenek és trógerek szoktak. "

Értem. Ezek szerint nem az Orbán tehet a szegénységről, hanem a szegények. Ezzel úgy 80-90 %-ban egyet is tudok érteni.

Trednar 2018.07.11. 13:55:39

@Fülig José: Dehogy fele. Nem számoltad az erdélyieket meg a buszoztatott ukránokat, szerbeket.
Az ember csodálkozik, hogy Orbán Viktor miért buzdít angolul is a választásra. Persze aztán jött a megvilágosodás.

Fülig José 2018.07.11. 13:59:52

@Trednar: hopp, és télleg... mindig elfelejtem, hogy ebben az országban olyan "honfitársunk" is szavazhat, aki SOHA nem is járt errefelé...

Andy73 2018.07.11. 14:02:18

"Én pl, jól el tudom képzelni, hogy Magyarország 1. sz. érdeke az lenne, hogy mondjuk 100-150 év múlva is létezzen, de a rossz hírem az, hogy így nem fog."

Még az a szerencse, hogy látnok vagy, és a jövőbe látsz, 100-150 évre előre.
Nos, a termékenységi ráta néhány év alatt nőtt 1,2-ről 1,45-re, amíg előtte csak csökkent, évtizedek óta. Ez persze még mindig kevés a fennmaradáshoz, a 2,1-hez, de csak most tette meg a kormány a demográfiai helyzet javítását az egyik fő célkitűzésnek.
A helyzet egyébként tényleg súlyos, és szükség van arra is, hogy a migrációs egyenleg pozitív maradjon (többen vándoroljanak be, mint ki). De az egyáltalán nem mindegy, hogy illegális bevándorlókkal árasszuk el az országot, vagy jól megválogatjuk, hogy kiket engedünk be. Ezt a szavazók is jól tudják, és ez is hozzájárult a harmadik kétharmadhoz, az egyéb kormányzati sikerek mellett.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.07.11. 14:10:48

@alfacharlybravo: szerintem hazudsz. Vagy... khm... a máyik verzióval meg ne dicsekedj, mert hiába vagy most jóelvtárs, még felkereshet a NAV...

arabok balrol 2018.07.11. 14:13:06

penz beszel kutyaszar tancol

CM2131 2018.07.11. 14:15:25

Hogy lehettek ilyen tiszteletlenek a posztolóval, hiszen eredetileg Ő írta a szorzótáblát !!!

sityak 2018.07.11. 14:16:28

@maxval balcán bircaman: Természetesen. Mi másért? A magyarok tehetségesek, szorgalmasak, tökéletesek. Minden bajunk okozója valaki más. (Ezek szerint mégis csak ők a tehetségesebbek.)
Ilyen ócska dumát nyomni :-(

Homyak 2018.07.11. 14:16:33

@maxval balcán bircaman:

"Ha nem lett volna rezsicsökkentés, ma magasabbak lennének a rezsiárak.

Ha Orbán csak pénzt akarna, ma is liberális lenne."

Ha meg piaci verseny lenne, akkor alacsonyabbak.

""Amúgy meg tényleg tök jó lenne ha az állam kezében lennének a veszteséget termelő gyárak, szolgáltatók, melyek veszteségeit persze mi fizetjük."

Liberális mítosz."

Akkor áruld el nekem, hogy az állam veszteségeit honnan finanszírozzák? Vagy hitelből, vagy a tőlünk beszedett adókból.

sityak 2018.07.11. 14:17:33

@Andy73: Hát hogyne. A szavazók nagyon-nagyon jól tudják.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.11. 14:19:37

@Homyak:

"Ha meg piaci verseny lenne, akkor alacsonyabbak."

Sose volt piaci verseny, nem is lehetne a rezsiben.

Ráadásul eleve káros, ha alapvető szolgáltatások magánkézben vannak. A végcél az összes rezsiszélhámos prifitzabáló államosítása.

Homyak 2018.07.11. 14:20:17

@abcdefghijklmm:
"" Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, mindig másokat hibáztatni az életképtelenek és trógerek szoktak. "

Értem. Ezek szerint nem az Orbán tehet a szegénységről, hanem a szegények. Ezzel úgy 80-90 %-ban egyet is tudok érteni. "

Bővebben az a véleményem, hogy nagyon sokan ott buknak el, hogy képtelenek kihasználni az élet adta lehetőségeket, és helyette megy a sírás, hogy minden milyen szar, de ellene nem tesznek semmit. Maga az ország gazdasági helyzete a politikusaink kezében van, tehát ami országos szinten félremegy az az ő hibájuk.

Homyak 2018.07.11. 14:21:34

@maxval balcán bircaman:

"Sose volt piaci verseny, nem is lehetne a rezsiben.

Ráadásul eleve káros, ha alapvető szolgáltatások magánkézben vannak. A végcél az összes rezsiszélhámos prifitzabáló államosítása."

Az a baj veled, hogy nem érted a piaci verseny lényegét, ezért írsz ilyen ostobaságokat.

arabok balrol 2018.07.11. 14:22:03

@sityak: nem mindenert felel mas

de ne legyunk naivak, maxnak igaza van alapjaban - K europat nem akarta senki felzarkoztatni, ez volt a csali, minden ex komcsi orszagban jo ha elerik a berek az EU atlag felet, a nemet harmadat

Mindben, kiveve az NDK-t, ahova tenyleg csapattak a penzt es je ok felzarkoztak. Ugyanigy a 2.VH utan nekunk nem jott marshall segely mint nyugatra, sot meg vitt is mindenki amit latott haborus jovatetelkent...

A magyarok kepzettsege/munkakulturaja nem vmi csucs, de nem is rosszabb mint mashol keleteuropaban, a spanyololaszportugalnal meg meg jobb is.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.11. 14:22:31

@Homyak:

"Akkor áruld el nekem, hogy az állam veszteségeit honnan finanszírozzák? Vagy hitelből, vagy a tőlünk beszedett adókból."

3 opció van:
- valami nem hoz hasznot és felesleges: ezt be kell zárni, pl. liberális álművészet,
- valami hasznot hoz és hasznos: ezzel nincs gond, pl. az áramellátás.
- valami nem hoz hasznot és hasznos: ezt finanszírozni kell a költségvetésből, pl. könyvtár.

arabok balrol 2018.07.11. 14:23:47

@Homyak: Jol latod, a lippsik akik ertettek a piaci versenyt ok csodoltettek be az orszagot.

Igaz ok minden mashoz is nagyon ertenek, csak mindig csod a vege. Az SZDSZ a piaciverseny elharcosa mar kifizette a tartozasait? Ja majd az adofizetok.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.11. 14:25:56

@arabok balrol:

A legazdagabb keleti ország Szlovénia, ez eléri a legszegényebb nyugati országok szintjén, sőt picit a portugál szint felett van.

A legszegényebb az EU-n belül BG, ill. ha nem EU-t is nézzük, akkor Moldávia, a szintjük a magyar szint 80, ill. 40 %-a.

Senki se zárkózott fel a nyugathoz. Se azok akik mindenben követték a nyugtai ukázokat (lásd Mo.), se azok, akik nem követték, se azok, akik félig követték.

abcdefghijklmm (törölt) 2018.07.11. 14:27:41

@Homyak: Ezért írtam 80-90% -ot.
Az állam felelőssége ebben 10-20%.

Aki akar, az talál munkát, akik talál munkát, az pedig nem úgy él, mint azt a cikk ábrázolta. Azt nem mondom, hogy dőzsölni fog, de éhen nem hal.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.11. 14:31:08

@Homyak:

Piaci verseny csak mikrószinten lehetséges. Van 3 közért a környéken, s a közönség oda megy, ahol jobb feltétel.

Már a liberalizmus egyik ősatyja, Adam Smith is megjegyezte, hogy piac csak akkor van, ha a szereplők közel azonos helyzetűek, senki se képes a másikat erőből lenyomni, mindenki nagyjából azonos ismeretekkel rendelkezik, a szereplők nem szövetkeznek egymással, s a vásárlók racionálisan döntenek.

Ha ez nincs meg, eleve nincs verseny.

Mondjuk egy jó példa a 3 magyarországi telefoncég. Tök ugyanazt szolgáltatják, azonos árakon, mikroszküópikusok az eltérések, mindegyik jól meg van a másikkal, senki se harcol a másik ellen: mindenki belőtt egy adott profitszintet, amivel elégedett, így a vásárló szempontjával ez ugyanaz, mintha ez egy darab cég lenne.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.07.11. 14:39:48

@Minden ballib bérretteg: " ... Különben nem is lehetne index címlapos, mint a többi társa. ... "
Valahogy 2 napja leállt a B1, azóta amióta publikus a Józsevárosi időközi bukta... Kénytelen az index mást tenni a címlapra, különben a PC részleg üres lenne... ezért tették ki ezt a nyilvánvaló hulladékot....

Homyak 2018.07.11. 14:40:17

@maxval balcán bircaman:

"3 opció van:
- valami nem hoz hasznot és felesleges: ezt be kell zárni, pl. liberális álművészet,
- valami hasznot hoz és hasznos: ezzel nincs gond, pl. az áramellátás.
- valami nem hoz hasznot és hasznos: ezt finanszírozni kell a költségvetésből, pl. könyvtár."

Eléggé próbálod kerülni a témát, de nem megy neked. Kezdjük a végével, ami szerinted hasznos, veszteséges és finanszírozni kell. Ide sorolnám a tömegközlekedést, szerintem az általad említett közműszolgáltatás is az (bérek, karbantartások, energiavásárlás, egyéb kiadások). Ahogy te is leírtad: költségvetésből, tehát a mi adóforintunkból kell finanszírozni.
Azt nem tudom nálad mi a "liberális álművészet", de nem hiszem el, hogy neked nem fáj az állandó liberálisozásod. Elég gáz, hogy csak erre tudsz asszociálni.

Homyak 2018.07.11. 14:46:08

@arabok balrol:

"Jol latod, a lippsik akik ertettek a piaci versenyt ok csodoltettek be az orszagot.

Igaz ok minden mashoz is nagyon ertenek, csak mindig csod a vege. Az SZDSZ a piaciverseny elharcosa mar kifizette a tartozasait? Ja majd az adofizetok."

Nem tudom, hogy mi a "lippsi" (na jó tudom, hogy liberális), de elég gázos becézés.
Elárulom neked, hogy 1990 óta (jelenleg is) kapitalizmus van, azaz verseny függetlenül attól , hogy bal vagy jobb kormány van. A liberalizmus nem egyenlő az szdsz-szel, az csak egy mára eltűnt a süllyesztőben, ahova remélem a fidesz is követi hamarosan.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.11. 14:50:18

@KissGecihuszár:

Ha forradalom lesz, az elsősorban a gazdáidnak nem fog tetszeni...

Homyak 2018.07.11. 14:50:29

@maxval balcán bircaman:

"Igen, az adó arra van, hogy elköltsük hasznos dolgokra."

Jól látod, hasznos dolgokra, amiből egy csomó dolgot fel tudnék sorolni, melyben nincsen se stadion, se kisvasút, se idióta propaganda, csak néhány sablon:
- kórház
- oktatás
- kutatás-fejlesztés
- autópálya építés
- vidékfejlesztés
- vállalkozás támogatás
- ha már rezsicsökkentés: passzívház program
- stb

2018.07.11. 14:54:21

A fidesz newm köszöni a szavazatodat, hanem kiröhögnek érte. A vicc ebben az, hogy ez tényleg így lehet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.11. 14:56:53

@Homyak:

Nyilván vannak hibák, pl. én se vagyok focirajongó (bár a vb-t nézem), más hibát is tudnék mondani.

Viszont az 1990-2010 közti liberális görénykurzushoz képest hatalmas az előrelépés. S ez a lényeg.

Komolyan hiszed, hogy a részben rossztól a nép elfordul, s protesztszavazóként a bizonyított rosszra fog szavazni?

Homyak 2018.07.11. 15:04:27

@maxval balcán bircaman:

"Viszont az 1990-2010 közti liberális görénykurzushoz képest hatalmas az előrelépés. S ez a lényeg.

Komolyan hiszed, hogy a részben rossztól a nép elfordul, s protesztszavazóként a bizonyított rosszra fog szavazni?"

Én erőteljes visszalépést látok. Az mszp is szar volt, de a fidesz őket is alulmúlta.
Azért van nem egy párt, akik nem tartoznak a "bizonyított rossz" kategóriába: lmp, jobbik, momentum, stb. Ők még sosem voltak kormányon, így nem lehet tudni, mit kezdtek volna magukkal. Most lehet mondani, hogy mindegyik szétesett azóta, de elárulom, ha a fidesz bukik, akkor ott olyan szintű marakodás lesz, amilyet még nem látott az ország.

Trednar 2018.07.11. 15:05:19

@Andy73: Jól felmondtad a leckét, gratulálok. Mintha csak az origót olvastam volna.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.11. 15:12:02

@Homyak:

A lényeg most: felnevelni egy normális, antiliberális ellenzéket.

Legyen az, mimt Olaszosrzágban: a 2 fő erő a jobboldali populisták és a baloldali populisták.

A fontos: ballibek ne kerülhessenek ismét a hatalom közelébe, mert azonmnak megakasztanák a beindult folyamatokat.

Ezért szükésges még egy lépés: visszafordíthatatlan lépéseket tenni. Pl. amit a manyup ügyében. Már biztos, soha nem lehet újta bevezetni Mo-on a manyup-rendszert, egyetlen spekuláns se vállalkozna rá, hiszen tudja, bármikor lerombolható a rendszer.

Homyak 2018.07.11. 15:17:30

@maxval balcán bircaman:

Az a baj, hogy te úgy beszélsz itt a liberalizmusról, hogy azt se tudod, eszik-e vagy isszák. Amit te leírsz az kb a kádári szocializmussal egyenlő.
Egy visszafordíthatatlan lépést kell tenni: összejönne végre egy nomrális ellenzék, ami leváltaná a fideszt, ami elintézné, hogy ezek (börtönbe velük) soha a büdös életbe a hatalom közelébe se kerüljenek. Vád bőven lenne: Uniós pénzek elsikkasztása, Quaestor, stb.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.11. 15:22:54

@Homyak:

Kiválüan ismerem a liberalizmust. Magam is meggyőződéses liberális voltam sokáig.

Tom66 2018.07.11. 15:24:29

Az ellenzéki kormányzások alatt Csipkerózsika álmot aludt e fércmű szerzője?

Homyak 2018.07.11. 15:36:27

@maxval balcán bircaman:

"Kiválüan ismerem a liberalizmust. Magam is meggyőződéses liberális voltam sokáig."

Amíg megnyilvánulásiadban szdsz, mszp= a liberalizmus, addig ezt nem hiszem el.

Homyak 2018.07.11. 15:49:01

@maxval balcán bircaman:

"Mi nem liberális az MSZP-ben, s fpleg az SZDSZ-ben?"

Na figyelj, és tanulj. Emeljük ki az szdsz-t: liberális elveket vallva politizáltak anno, fogalmazzunk úgy inkább rosszul, mint jól. Egy elv mögé állva csinálták a dolgaikat. Ez pont olyan, mint jelenleg a fidesz a keresztény elvek mögé bújva, annak összes tanítását megszegve lopja szét az országot. Attól még, hogy az szdsz liberálisnak vallotta magát, nem az szdsz-szel kell azonosítani a liberalizmust, ahogy nem a fidesszel a kereszténységet.

Tom66 2018.07.11. 15:49:28

Az a probléma, hogy amit ma liberalizmusnak hívunk, az egy vadhajtás.

Tény, hogy az SZDSZ politikai alapfilozófiáját liberálisként határozta meg.

paráznabillegető 2018.07.11. 15:51:08

@maxval balcán bircaman: hah!
köpönyegforgató vagy akkor te jól! :D

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.11. 15:54:21

@Homyak:

Aki liberális elveket vall, az liberális. Mi nem volt liberális az SZDSZ-ben?

Homyak 2018.07.11. 15:55:16

@maxval balcán bircaman:

"Aki liberális elveket vall, az liberális. Mi nem volt liberális az SZDSZ-ben?"

Mi keresztény a fideszben?

arabok balrol 2018.07.11. 16:01:33

@Homyak: a csod nem fuggetlen attol hogy bal v. jobboldali kormany van

a baloldal csodkozelbe kerult a 80as evekben - IMF

2007ben - IMF

es hat a Bokros csomag se volt piskota

n3spr3ss0 2018.07.11. 16:07:38

@Minden ballib bérretteg: Meg adómentes a minimálbér.Erről miért nem szólsz?

Behajtó70 2018.07.11. 16:12:45

Nem kedves gyűlölködő idióta!

Amennyiben nem találsz munkát, az csak a gusztustalan munkaundorodnak köszönhető! Anyádat nyugodtan vidd a kórházba, nálunk ingyenes, csak az általad áhított nyugaton döglenél meg a kórházi lépcsőn, ha nincs biztosításod!

Te szánalmas bohóc!

arabok balrol 2018.07.11. 16:15:40

@n3spr3ss0: a lippsik szoltak rollllla ez volt az aprilisi kampanyban, nem?

adomentes lesz a minimalber, mennyit kaptak, 3%-ot?

vagy ha nem igertek akkor mer nem?

akkor mirol ugatol?

Tom66 2018.07.11. 16:16:26

@Behajtó70: Kissé nyers fogalmazás, de lényegre törő.

ami szabad 2018.07.11. 16:17:32

@Andy73: Ja, ja. Végül is egyelőre, csak minden 6. születik kint. Ott érdekes módon, meg is meri szülni a tervezett 3.-at, itthon meg nem.

KUHULIN 2018.07.11. 16:24:43

Andriska! A fajtád sosem szegény, pl. az ilyen szarokból jól megéltek. (Egyelőre...)

KissGecihuszár 2018.07.11. 16:25:08

@maxval balcán bircaman: Kik a gazdáim, te faszkalap? Még mindig nem ment bele abba az 1 bites kapacitású agyadba, hogy én nem vagyok és SOHA nem voltam komcsi-zsidó??? nincs ez meg?? Ha forradalom lesz már végre (25 éve lett volna jó,akkor ma sem fletó, sem a csúti csüngőhasú véglény haverod nem lennének már, mint ahogy a sok egykori ÁVÓ-s, III/III-as, kisz-es, egyéb szarzsák sem lenne, csak a valódi keresztény, erkölcsös, igaz Magyar emberek!!), akkor az minden károkozót el fog pusztítani, tehát kevesebben leszünk vagy 10-20 ezer, valódi népellenséggel, hazaárulóval, illetve azok családtagjaival, vazallusaival...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.11. 16:26:43

@Homyak:

A Fidesz nem keresztény, egy párt nem lehet keresztény. Egyház vagy ember lehet keresztény, politikai párt nehezen.

Vedd észre, még a kereszténydemokrácia SE keresztény, hanem egy konzervatív-liberális POLITIKAI eszme.

Szóval: a Fidesz nem keresztény, de nyilván vannnak a vezetésben keresztények. Ezek egy része hívő keresztény, a többség kulturális keresztény (nyilván van pár zsidó is, de ezt most hagyjuk).

arabok balrol 2018.07.11. 16:31:58

@ami szabad: nana,hogy minden 6. kint szuletik 1918 ota el a magyarok 1/3-a a hataron tul te barom

ami szabad 2018.07.11. 16:50:41

@arabok balrol: Nos, ezzel együtt, nem minden 6. de nagyjából minden 4. A minden 6. gyerek csak a kivándorolt honfitársaink "szaporulata" ha ez így most kissé furán hangzik is. Úgy látszik, jelzők nélkül már nem megy kommunikáció, kár, mert értelmes vitát anyázva nem lehet folytatni, holott az eredeti kommentemben azt feszegetem, hogy a "népnemzeti " érdekekre hivatkozó kormányunk, vajon valóban a nemzet valós érdekei mentén politizál-e, legyen szó kül- vagy belpolitikáról.

exterminador 2018.07.11. 17:02:25

Nekünk Mohács kell

Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:
Veréshez szokott fajta,
Cigány-népek langy szivű sihederje,
Verje csak, verje, verje.

Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:
Én magyarnak születtem.
Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,
Üssön csak, ostorozzon.

Ha van Isten, földtől a fényes égig
Rángasson minket végig.
Ne legyen egy félpercnyi békességünk,
Mert akkor végünk, végünk.

Ady Endre

exterminador 2018.07.11. 17:03:24

@Behajtó70: itthon meg a kórházi fertőzésben meg a készlethiány miatt döglesz meg, te barom.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.11. 17:04:00

"Hagy köszönjem meg a kedves hatalomnak"

Hagy, na persze.

A szegénységed leginkább intellektuális jellegű.

arabok balrol 2018.07.11. 17:18:55

@exterminador: lippsi adynak lerohadt a farka, ugy hogy bejott a vers neki

Éhesló 2018.07.11. 17:20:43

Dolgozni kellene.
Jól.
Ez a szegénység elleni legjobb módszer.
Most lehet is, van munka bőven.
Még valamit jótanácsként, ingyen:
A pofádat tartsd, mert elhajtanak, ha ilyen bunkó vagy és szegény maradsz örökre.

6.Lenin a láncfűrészes lopott fa orgazda 2018.07.11. 17:47:30

A lényeg, hogy Pride nagy buli volt, a többi nem számít.

Éhes Ió 2018.07.11. 17:49:09

Qrva jó volt a kamionunk, egy csomó srác felszállt akivel megismerkedhettem.

Éhesló 2018.07.11. 17:59:02

@Éhes Ió: @ÉhesIó:

Te itt csak egy szánalmas elmebeteg nicktolvaj vagy, aki a nevemben az L betűt nagy I re cserélve buzul szakmányban.
A karakterlapodra nézve bárki láthatja mennyire perverz beteg állat vagy.

Takarodj a tetves kurva anyádba!

martineden 2018.07.11. 18:02:01

@Homyak:,,Azért van nem egy párt, akik nem tartoznak a "bizonyított rossz" kategóriába: lmp, jobbik, momentum"...ezekel csak az a baj, h mindegyik a fidesz krealmanya, es a hatterben az o erdekuket szolgalja.

Ménár Atya 2018.07.11. 18:06:04

Jó kis összefoglaló volt.
Egy régi tv-s vetélkedő jut eszembe róla.
A fele sem igaz :)
Nem tudom mikor fogják már fel a ballibbant mélyszegény rózsadombi lakosok, hogy ez a sírás már kevés, a többség most nem olvasgat ilyeneket, mert vagy plázában vásárolgatnak nyaraláshoz új cuccokat, vagy már nyaralnak :)
A nehéz sorsú tanárok épp az emelt bérüket költik, otthon, mert hát szünet van.
Amúgy ez az egész blog, egy szándékosan cinikus demagóg baromságok összessége.
A valóságtól igen csak távol áll szerencsére.
Az ATV-n kívül is van élet, néha ott is tájékozódj, ne csak a DK hitgyüliben :D:D:D

martineden 2018.07.11. 18:07:30

@maxval balcán bircaman: ,,Még sose voltam köpönyegforgató."...kert perce irtad, h meggyozodeses liberalis voltal.Most is az vagy?Ja, nem, akkor ki a koponyegforgato?Amugy igen hulye zoldfulu szamar, ha mar itt tartunk, liberalizmus nelkul nincs fejlodes.Ha nem lett volna, meg mindig kobaltaval fejned a tehenet a bulgar fovaros hazainak toveben.

2018.07.11. 18:18:25

Mert az MSZP-SZDSZ kormány alatt milyen jó volt, mennyit fejlődött az ország.... Ez a blog is nagyon agyament (vagy egyszerűen csak pénzért ír hülyeségeket).

ami szabad 2018.07.11. 18:22:32

@arabok balrol: Bocs, de ezzel a dobálózással nincs kedvem bajlódni. Írtam egy halom konkrétumot, melyek gazdasági lapokból begyűjthető adatok, statisztikák. Téged a tények nem zavarnak,ez esetben olvass mesét, sci- fit, és ne zavard a felnőtteket!

Che21 2018.07.11. 18:46:56

Gyere Győrbe sofőrnek.

Havi 300e nettó.

Aztán ha napi tízezerből is éheztek, akkor tényleg menthetetlenül hülye vagy.

Zsuzsi25 2018.07.11. 19:52:08

Ha most nem találsz munkát, egy kurva nagy nulla vagy!!!!!

EGY a megingathatatlan HÁROM millióból 2018.07.11. 20:08:34

"A gyerekek is elvannak még az iskolában, hétfőnként kicsit szédülnek a torna órán"

Ertem en, hogy sertodotten, elkeseredetten, esznelkul kell tamadni a kormanyt, es folyamatosan vilagkatasztrofarol kell hazudozni.
De tenyleg nem gondolja a posztolo, hogy ezt a SZELSOSEGES BUTA DEMAGOGIAT meg a sajat oldalan levok is KINEVETIK ? ? ?
Csodalkozok, hogy a lelegezteto gepeket nem hozta szoba.

Éhes Ió 2018.07.11. 20:19:45

Szeretem az Orbán kormányt, nyugodt Pride-t biztosítottak.

Ménár Atya 2018.07.11. 20:36:30

@földforgató: 40 év éptőipar.
Akkor bizony te sima ATV huszár vagy.
Tehát nem aktív, hanem megkeseredett DK nyugger, aki nem érti meg, hogy az elvtársai átbaxták.
Tudom ezt nehéz elfogadni.
De nem értem milyen alapon osztod olyanról az észt, ami nem érint.
Nekem simán jobb a mostani rendszer.
Fletóék alatt két gyerekkel , gyakorlatilag büntetésben voltam, soha semmilyen kedvezményt nem kaptam, mert dolgoztam,és volt jövedelmem, viszont bőven fizettünk adót.
Ne magyarázd már meg, hogy 16 % adó az rosszabb mint a 38%.
Nem beszélve arról, hogy a gyerekek után adókedvezményt kapok.
Tankönyv kaja ingyen és támogatva, bár nekem már nem.
De a lányom nyelvvizsga díját (30000) is visszafizették.
Amiről fletó az az idióta majom nyekereg, hogy az ő idején viszont nem adóztatták meg a minimálbért, hát kiveri a biztosítékot nálam.
Most tényleg ez a szempont, hát a jóédes Q anyja éljen minimálbérből B+!
Ezek erre büszkék a tudatlan tv bambuló fajtáddal együtt, hogy a minimálbért nem adóztatták......
Tehát akkor ugye ezt akarták elérni,minimálbéren tengődő buta maszop szavazók tömege legyen..........
Amúgy meg a rezsim is csökkent, hiába rossz az orbán mert most a világpiac olcsóbb lenne stb, de tudod, az a gáz, hogy akik ezt hangoztatják, azok csak emeltek,és emeltek, meg megszorítottak.
A te bajod annyi hogy nem mersz szembenézni a valósággal, és a lelkiismereteddel, elkúrtátok de nagyon, most meg jobb a helyzet, és ezt nehéz megemészteni.
Nem ment csődbe az ország ahogy hittétek, nincs diktatúra fasizmus ahogy terjesztettétek, de már a jobbikkal is a fő fasisztákkal is lepaktálnátok a hatalomért.........
Na ezért lesztek még 10-20 év ellenzékben :D:D

we dont want arabs here..So what 2018.07.11. 20:39:42

@arabok balrol: neki azért szívás mert egy liberális köcsög aki egy kétszobás lakásban él 2 db izzóval a feje fölött. Nekem csak a villanyszámlám ezrekkel lett olcsóbb a gázról nem is beszélek. Egy kisautót lehet venni abból amit eddig megtakarított a csökkentés.
Ezek retkes buta libsi köcsögök.Nem kell velük foglalkozni, arra kell figyelni hogy a következő 3 választást is meg kell nyerni, addigra kipusztulnak majd.

Ménár Atya 2018.07.11. 20:40:47

@ÉhesIó: Mi ebből a tanulság: az eddigi zavargásokat a baloldal és a liberálisok ügynökei szervezték! :D:D:D

Fülig José 2018.07.11. 20:51:38

@Ménár Atya: csak nyugi, pubi... meg lesz a bónusz, pénteken lesz fizu is... mocskos a szád, fideSStroll, és ostoba is vagy. Ha valki nem lát a szemét az te vagy meg a szekta. Anyát megbaxták már a nyamnyamok?! Neeeem?! Hogyhogy...? A szemedet lopja ki a vajda meg a sleppje, te meg tapsikolsz... nagy agy vagy..

lobaszopiatej 2018.07.11. 21:21:33

@maxval balcán bircaman:
Neked minden bajodat az Orbán oldja meg, nélküle létezni se tudnál.
Soros meg elrontja, ezért aztán legvégül mégiscsak szar neked.
Nameg a büdös lippsik! Az aztán a hajj de hűha!

Kihagytam valamit?

arabok balrol 2018.07.11. 21:30:06

majdnem jó amit Orbán csinál, csak siethetne jobban azzal a mocsár lecsapolással

Ménár Atya 2018.07.11. 22:14:36

@Fülig José: Szerintem te ma már ne igyál több töményet, mert már így is össze vissza beszélsz :D:D
Baloldali liberális erjópér demokrata logikád egyszerű, aki mást gondol mint te az fizetett fideSS troll :D
Meg ostoba.
Ne az ám az igazi demokrácia, aki nincs velünk az ellenünk!
Had lopjon a vajda, én úgy vettem észre, hogy nekem lopja a magadfajta buta DK-s nyuggertől, tőletek meg nem sajnálom, mert sírtok csak, és aki sír,attól el kell venni, mert hazuozik csak :D:D:D
Amúgy mitől zavarodtál ennyire meg, mert leírtam a valóságot, az adókedvezményről, meg az ingyenes étkezésről, az ingyenes tankönyvről, a nyelvvizsga díj visszatérítésről?
Most akkor fáj neked az igazság, hogy a vezéred ezt nem bírta megvalósítani, csak simán kilopták a pénzt bissau guineába? :D:D
Én ostoba, te viszont spenót vagy.
Bár ez sértő a spenótokra nézve :D:D:D

TCrown 2018.07.11. 22:26:07

Nem unjátok már ezt a nincstelen-proletár-jólmegaszongya szöveget egy icike-picikét sem?

balkon-úr 2018.07.11. 22:29:36

@icipicicsipa: Azért nézz körűl egy akár békési kis településen, de bármelyik keleti megyében, ahol kb napi 2-3 busz van, és helyben nincs munka, mert nincs semmi termelő üzem, kérdezd meg Tőle,hogy akar e megdögleni, mert szerinted ezt érdemli! Gondolkozz!

Ménár Atya 2018.07.11. 22:36:22

@balkon-úr: Mert amikor a jó szocik voltak, akkor mindenkinek külön buszjárata volt,amivel munkába ment a termelő üzemébe...
Na menjetek a pixsába B+! :D:D

NekemNemEzKell 2018.07.11. 22:58:21

@balkon-úr: De ezt nem gondolod komolyan,hogy bárkinek is az a dolga, hogy házhoz vigye a munkát, hogy ne kelljen a kis faluban buszra ülni és dolgozni menni?

Nagyorrú Barbi 2018.07.12. 05:34:44

Szóval blogger rólad másolta a Főnök a szorzótáblát? Ez az ált. isk. 2.o.-ban lehetett. Azóta ő tovább tanult. Te meg maradtál a tanya+6 eleminél. Így tényleg nehéz munkát kapni. Egyébként nagyon ne sajnáltasd magad. Aki dolgozni akar, az talál munkát.A mamit nyugodtan vidd be a kórházba, nálunk az orvosi ellátás ingyenes.(lehet,hogy most újat mondtam?)
"...vagy magamtól vagyok ennyire hülye" -attól tartok igen.

kvadrillio 2018.07.12. 06:57:33

sztem előbb a béreket kell felzárkóztatni !!!
index cikk...A kenyér árának utol kellene érnie Nyugat-Európát ???????

midnightcoder2 2018.07.12. 07:25:44

@balkon-úr: Az ott lakók nagy része anno úgy került oda, hogy megvette a pesti önkormányzati panellakását pár százezerért, majd eladta pár millióért, leköltözött vidékre mondván hogy a segílykét ott is megkapjuk. A különbözetből dőzsölt pár hónapig, aztán elélt a segílykéből és még dicsekedett is vele, hogy ő a farkából is megél. Most picit nehezebb dolga van, a segílykéért már dolgoznia is kell egy kicsit (közmunka), így ha már úgyis be kell járni, esetleg melót is vállalna már valahol. Na, ekkor viszont már kevésbé praktikus az isten háta mögött lakni.

földforgató 2018.07.12. 08:03:47

@Ménár Atya: Kedves barátom, köszönöm a felsőbbrendű eligazítást.A miket én tényként közöltem te magyarázatnak veszed.Azt próbáltam érzékeltetni hogy kormány a társadalom nagyobb részéről elfeledkezett illetve kisebb adományokkal igyekszik kiszúrni a szemét.Természetes aki jobban él most mint a FIDESZ előtt az elkötelezettje a rendszernek , de ez a kevesebb.Sajnos ma is az emberek nagyobb része minimálbéren vagy annak közelében él,nem beszélve a különböző járulékosokról nyugdíjasokról,Nekem nincsenek "elvtársaim"azok ott ülnek a jelenlegi vezetésben."HÁLA" a FIDESZNEK eltörölték az adókedvezményemet pont az utolsó aktív évekre, emiatt kevesebb lett a nyugdíjam is.A rezsihazugságnak hála először eltöröltek minden kedvezményt és emeltek kb 40%-ot majd 2013 jött a csökkentés , ki is járt jól?Ez a baj az egész kormánnyal meg az intézkedések "haszonélvezőivel" , hogy vagy nem látnak vagy nem akarnak látni, el sem tudják képzelni hogy tőlük sokkal rosszabbul is élnek ebben az országban.Mi ez a fejedelmi többes ,"elkúrtátok" honnan veszed hogy én mivel merek vagy tudok szembe nézni?Végül de nem utolsó sorban a csodás meggazdagodás eredményeként "hála" FIDESZ nyugdíj mellett kénytelen voltam vissza menni dolgozni,hogy meg tudjak élni. MIÉRT SZERESSEM A FIDESZT?

Fülig José 2018.07.12. 08:05:33

@Nagyorrú Barbi: "A mamit nyugodtan vidd be a kórházba, nálunk az orvosi ellátás ingyenes.(lehet,hogy most újat mondtam?)"
ugye te ne Magyarországon élsz?
nagypofájú fasz.

Fülig José 2018.07.12. 08:10:18

@földforgató: hagy el, ennek az agyhalottnak magyarázhatod napestig... ez semmit se hallott a magánnyugdíjról, Schlecht Csabiról, Josip Totról...béget, mint a többi narancsbirka, egy alternatív valóságban él és próbálja kiterjeszteni rád.

arabok balrol 2018.07.12. 08:13:19

@földforgató: "Természetes aki jobban él most mint a FIDESZ előtt az elkötelezettje a rendszernek , de ez a kevesebb."

Ezért lett 2x2/3 /az elkúráskorit ne számítsuk/ a ballib logika szerint, mert a többségnek a Fidesz alatt rosszabb lett.

Na tőletek aztán nem kell fosni Orbánnak.

Ezután jön a ballib legendárium arról hogy csak a Fidesz hírek érhetőek el és sajnos a migránsozással szarták tele szegény választók fejét,

ami szintén hazugság, mert

2007 óta minden egyes 7végén a Fidesz nyerné a választást

Na nem mintha minden szuper lenne, csak éppen a választók sokkal jobban félnek az elmúlt30 év tapasztalata után az országot többször csődbe rántó különböző szinü és nevü ellenzéki szartengertől, mint a több mint 12 éve kormányzó Orbántól.

földforgató 2018.07.12. 09:17:19

@arabok balrol: Általánosságokat pufogtatsz megint ,tegnap válaszoltam neked, olvasd el a 2/3 az válójában csak a szavazásra jogosultak 1/3 de ez csak neked nehéz.A fő liberális az országban KEDVES VEZETŐNK .csak ő már nagyon sok minden volt , és valószínű lesz is.Azt ,hogy az ellenzékről mi a véleményem tegnap leírtam olvasd el.A cikk alapvetően az elszegényedésről szól. Légyszíves olvasd el a fentebbi hozzászólásokban a tényeket is,a nagy ORBÁNI akciókról , s lehet tisztábban fogsz látni egy kicsit.

martineden 2018.07.12. 09:18:25

@maxval balcán bircaman: Hat ha valaki egyik nap meg kiall egy elv mellett, masnap pedig (penzert, elonyokert)mar egy masikat propagal, sot az elozo veresszaju ellenzoje, az KOPONYEGFORGATO, mint te es az egesz fideszcsurhe, elen a fo koponyegforgato gecivel.

martineden 2018.07.12. 09:20:29

@maxval balcán bircaman: ,,A liberalizmus nem szükséges a fejlődéshez."..mondja ezt egy birka, ami valoban epp olyan hulye most is mint 100eve.Amugy indokold meg amit mondasz, ne csak kerodzzel az olvasottakon, zoldfulu.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.12. 09:22:41

@martineden:

Azaz nem köpönyögforgató, aki nem pénzért, előnyökért változtatja meg nézeteid.

Jó, hogy beismered, tegnap butaságotb írtál.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.12. 09:23:51

@martineden:

Ha kellene liberalizmus a fejlődéshez, akkor az utóbbi 400-500 évet leszámítva nem volt a világban fejlődés. Ha viszont ezt te sem hiszed, akkor elméleted téves.

arabok balrol 2018.07.12. 09:29:58

@földforgató: "olvasd el a 2/3 az válójában csak a szavazásra jogosultak 1/3 "

toletek valoban senkinek nincs felnivaloja bazmeg

földforgató 2018.07.12. 09:44:51

@arabok balrol: Próbálj meg bizonyos kulturális szinten maradni kérlek,sajnos látom nem csak az olvasás órán mulasztottál eleget a matek is nehezen megy.

Larry Silverstein 2018.07.12. 09:55:51

@földforgató: "olvasd el a 2/3 az válójában csak a szavazásra jogosultak 1/3 "

kit érdekel ez?

mi ennek a relevanciája?

földforgató 2018.07.12. 10:09:17

@Larry Silverstein: Semmi jelentősége. Csak utálom hallani nap mint nap ,hogy AZEMBEREK 2/3 adott felhatalmazást , nem akik elmentek szavazni azok kb. 2/3 adott felhatalmazást. Csak ennyi

paráznabillegető 2018.07.12. 10:12:12

@maxval balcán bircaman: dehogynem.
vedd csak le a kabátod!
aztamindenit! kívül narancsszínű, de belül szivárványszín... :o

Larry Silverstein 2018.07.12. 10:17:54

@földforgató: senkit nem erdekel ki nemmegyel szavazni

Éhesló 2018.07.12. 18:03:56

@ÉhesIó: Te itt csak egy szánalmas elmebeteg nicktolvaj vagy, aki a nevemben az L betűt nagy I re cserélve buzul szakmányban.
A karakterlapodra nézve bárki láthatja mennyire perverz beteg állat vagy.

Takarodj a tetves kurva anyádba!
süti beállítások módosítása