kover.jpgMikor a házelnöknek kinevezett Kövér László eléri a Kósa Lajos Németh Szilárd páros szellemi mélységét, na ott akkor a józan észnek nagyon figyelnie kell a keletkezett értelmi sötétségben burjánzó hullámok el ne mossák a jó kedvét. De mivel inkább csak fokozzák azt, nem kell mást csinálni csak széles vigyorral fogadni a ház elnökétől érkező újabb ejnye bejnyét, és morcos tekintetet.

Kövér László az Országgyűlés elnökeként sikeresen leküzdötte magát a régi, rossz értelemben használt házmester szintjére, aki egykor azt gondolta magáról, neki bizony mindenhez van köze ami a házban történik, és kedve szint büntethet is bármiért ami nem tetszik neki. László vezetése alatt a néhai Tisztelt Ház elvesztette tisztelt jellegét, és a parlamenti többséget tekintve meg a maradék méltóságát is. Ma már inkább hasonlít az Országgyűlés a Fidesz által megszállt zsiványtanyára, ahol terveket kovácsolnak az ország kirablására, és törvényeket alkotnak hozzá. László ennek zavartalanságát felügyeli nagy bőszen, kezében a vonalzóval meg a seprűvel nagy ellenszenvvel üt rá az ellenzék kezére, ha az ebben a kormánypártot akadályozni igyekszik.

Végül is a választás útján győzelemhez jutott párt első embere juttatta Lászlót ebbe a pozícióba, és már akkor látszott rajta remekül el fog tudni játszani ott magával, meg a kapott hatalommal. Teremtett a feladathoz magánhadsereget szép ruhával, gránátvetővel, van neki bizottsága a ház rendjének fenntartásához, már csak némi ész kellene hozzá ne csináljon magából nagyobb bohócot annál, mint amit sikerül neki összehozni ha elönti az agyát a gyűlölet a másként gondolkodó ellenzék megszólításakor, vagy annak megszólalásakor. Mert akkor aztán keményen lesújt a hatalma minden gyengeségével, és hét év alatt elvégzett jogi tanulmányaival. Neki ugyanis ennyi idő kellett a másnak öt év alatt megszerezhető tudáshoz.

De Laci nem hátrál ha nevetségessé kell válnia. Beszól, azt megteheti következmények nélkül, büntet ha kell ha nem, annak a jogosságát, vagy többségben jogtalanságát nem is mérlegelve lesújt a hatalmával. Megteheti, nincs az az észbeli korlát, felkészültség ami ebben megakadályozná. Ha meg esetleg kiderül, Laci túllőtt a célon és büntetést kell fizetnie az általa kiszabott ellenzéki képviselő tiltakozása miatt, fideszes módszer szerint megrántja a vállát,és küldi a számlát az adófizetőknek. Majd azok kifizetik az ő hülyeségének a következményeit. Ez bevett gyakorlat a Fidesz soraiban, megszokták hogy következmények nélkül megtehetnek bármit.

Laci már hamarabb lett bajszos szar mint a Jani, csak erről eddig nem volt tábla, megdobált palota, aláírt törvénysértés. Laci naponta köpi szembe a létezésével és a módszereivel a demokráciát, mikor vigyorogva engedi a kormánypártot garázdálkodni az általa felállított szabályok szerint. Még egy esetben nem fordult elő, rászólt volna a kormánypárt padsoraira ne gyalázzák a nőket, a demokráciát, a valóságot, mondjanak igazat, ne lopjanak. Laci minden szigort az ellenzéknek tartogat, csak rájuk figyel, velük szemben nem ismer kíméletet.

Pedig Laci sem jobb  többinél, és még úgy is néz ki, mint a bajszos majom a köszörűkövön mikor fent trónol a nagy széken az elégedett vigyorával. Meg is lehet minden oka az örömre, évek óta milliós benzinpénzt nyal fel a főváros melletti lakóhelyéről való bejáráshoz. Mert neki az jár. Most kap egy több milliárdos lakást is közel a munkahelyéhez, drón fogó kütyüt a magánhadseregéhez, kötelet az ellenzék sértegetéséhez. És szeretné megúszni a következményeket, akár csak a többi, mert tudja, a bajszánál fogva lesz láncra verve azért, amit az ország és benne teremtethető normális élet ellen elkövetett.

BANDITA.

Címkék: parlament bilincs Kövér László FIDESZ

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr712477271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása