Na és közben mindenkit igyekszik hülyének nézni a nem kedves kormánypárt. Jó, persze van olyan számottevő kisebbség az országban akik szerint nagyon helyes ha ti lopjátok el a közpénzt, csak mert azt olyan ügyesen megmagyarázzátok el nekik. A józan eszét használó azonban komolyan elgondolkozik mikor olyan magyarázatot hall a közpénz herdálásáról, hogy az átalakul, és elveszti közpénz jellegét, vagy a párt zéró toleranciát hirdet a korrupcióval szemben, és bár esze ágában sincs azt betartani, de ezzel az egyszerű kijelentéssel próbálja meggyőzni a közvéleményt.

Nincs olyan terület az adózott forintok, a támogatások elosztása során ahol a Fidesz valamelyik mohó kezű embere nem venné le magának a neki nem járó részt az ország fejlődése elől. Ebben a folyamatban élen jár Orbán Viktor az egyáltalán nem, vagy alig leplezett személyes meggazdagodásával, és ennek nemzeti turulmadaras mezbe öltöztetett megtévesztési süket dumájával. Rakjon zsebre ezer hektárokat, vegyen gondozásba komplett gazdasági ágazatokat a kormányzati törvénykezéssel elősegített haveri közösség, vegye el az emberek magánnyugdíját, emelje meg utólag a közbeszerzéseken nyertes cégek garantált hasznát, árulja a támogatást vissza osztott százalékért, és még megannyi trükk amivel érdemtelenül tömi a zsebét a hat éve hatalomban levő gátlástalan férgek gyülekezete, minden helyzetben képes valamilyen pofátlan hazugsággal igazolni magát.

Még azt is képes magából kipréselni olyan esetben a kormányzati kommunikáció, hogy fel is háborodjon ha lopáson kapják. Számukra a nyilvánvaló lebukás nem azt jelenti erkölcsi felelősséget vállaljanak a tetteikért, attól nagyon messze áll neveltetésük. Inkább vagy mélyen kussolnak az egészről, vagy magukból kikelve igyekeznek bizonygatni ártatlanságukat, csak mert ha már lebuktak a lopás közben, azért a baloldal a hibás, meg a mókusok. Egy egész gépezet segíti előadni neki vélt ártatlanságukat, nekik meg van annyi bőr a pofájukon ezt szemrebbenés nélkül elő is adják, ha már rákérdeznek náluk erre a témára. Még az is előfordul kajánul vigyorognak közben.

Mert ugye ők bármit megtehetnek büntetlenül gondolják magukban, az ország eddig sem borult lángba, ők meg nem ülnek talpig vasban az árok szélén. Ez a választók hibája, akikből sokak szerint minden politikus lop, korrupció mindig is volt, ezen nem lehet változtatni. Na meg úgy vannak vele, ha ezek már végre eléggé megszedik magukat,  akkor talán jut majd a kórházban fekvő betegre, a gyereket oktató rendszerre, a munkabér rendezésére, a nyugdíj megélhetési feltételeinek javítására. És inkább ezek lopjanak ipari méretben mondja az egyszerű ember, mint a baloldal, vagy a Gyurcsány, meg a többi nokiás dobozos, amelybe aprítva sem fért el a hosszú évek alatt az az összeg, amennyit a kormánypárt egy perc alatt elegánsan eltüntet a saját zsebében. De az ilyen ember számára egyáltalán nem nyilvánvaló ez a kormány nem fog megelégedni annyival amit eddig ellopott, neki minden kell. Ennek felismerése ezen emberek számára már késő lesz, de legalább szerintük mindenki jól beledöglik.

A kormány pedig mindent megtesz igyekezzen megindokolni a közpénz ellopását. Számtalan formáját alkalmazza, ehhez igazítja  magyarázatot. Ha jegybank lop, ahhoz semmi köze, az egy független intézmény, és Matolcsy nem elmebeteg. Ha Rogán Tóni ellopja a fél belvárost, akkor az nem bűncselekmény, mert bűnöző vitte neki a lóvét, és az nem szavahihető. Ha Habony Árpi jó drágán adja a letelepedési kötvényt, és annak veszteségét az adófizetők állják, az sem bűncselekmény, mert Árpi nem létezik, Tóni is kap belőle, meg törvényes is. Érteni nem érti senki, de el kel fogadni magyarázatként. Azért nyer a gázszerelő minden közbeszerzésen, mert ő olyan okos, és sokat dolgozik, Orbán Viktornak ennek semmi köze, ő csak megmondja mi kell neki éppen az ország vagyonából. András Vajna Gyuri vagy ki a pöcs még adót sem kel fizessen mint egy sarki kisbolt a casinóiban, nem azért kapta meg a szerencsejáték ipart. Meg igazából nincs is abból annyi jövedelme meg tudjon venni egy nyomorult kereskedelmi csatornát, neki még ahhoz is állami hitel kell, az adófizetők pénzéből. Majd ha vissza kell azt fizetni neki ezt a lóvét, még csődbe is mehet a szerencsétlen, addig is a román adótörvények szerint fizet kevesebb adót, baszódjanak meg a nemzeti adózók.

De ez csak néhány személyi kiemelés a kormány kedvenceitől, akiket mocskos módon védenek a hazugságokkal amit kitalálnak hozzá. A legnagyobb lopás a jövő eltékozlása, mikor az oktatásból kivont pénzeken stadionokat építenek. Mikor a beteg embertől megvonják az ellátást az egészségügy átalakításával, és az így keletkezett pénzből például Orbán Viktor a Várba költözik. Az állami földeket szétosztják maguk között, kizárólag a támogatás felvétele miatt. A közbeszerzéseket kizárólag egymás között osztják szét, és munka nélkül viszik haza belőle a hasznot. A pályázatokon csak a kormánynak kedves emberek indulhatnak a nekik kiírt, és hozzájuk alakított pályázatok segítségével. Ha ezekért pedig büntetés jár, akkor azt az adófizetőkkel fizettetik ki, és ráfogják a nyuszira.

Mégis működik a rendszer, mert sokan segítik az fenntartani. A legfőbb ügyésznek nevezett szarházi mindig minden körülmények között megvédi a közpénz tolvajait, ezért is lett oda kinevezve, meg egy ő is egy a sok gazember közül közül akik jól élősködnek az ország testén. A törvénykezés jogot formál a lopáshoz, ezt a kormánypárti képviselők nagyon jól tudják, és aljasul ki is használják. A választó meg csak áll, és figyeli a menekülteket, mert most oda van terelve a figyelme, és sok közülük csak addig lát el. Na meg az eszét is használni  kellene. A Fidesz ismerve az ország lakosságának a korlátait, néhány szép hazugsággal igazolja magát, csal hozzá választást, és mindenki szépen éhen pusztul közben, még az is aki hisz nekik. De Orbán Viktor és bandája jól él, és nekik ez a lényeg. Más nem számít. BANDITA. 

Címkék: lop hazudik Fidesz Orbán Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr558946090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ember100 2016.08.05. 17:06:56

Helló !

HAZAÁRULÓK !!!!!

Willkommenskultur 2016.08.05. 17:26:06

'Ebben a folyamatban élen jár Orbán Viktor az egyáltalán nem, vagy alig leplezett személyes meggazdagodásával'

Hüha, vmi konkrétum?

Figyel Castro 2016.08.05. 17:52:44

@Willkommenskultur: te szatyorban elsz vagy csak nem hallasz/olvasol hireket? Mert a konkretum minden nap döl a csapbol...

nnnnnnnn 2016.08.05. 19:10:10

te mennyi adót fizetsz havonta az államkasszába Bandita? csak úgy érdekelne...

grafoguru 2016.08.05. 19:21:37

Bandita!

Hiába írod le a tényeket, ezeket azok csak összezavarják.
Bigott, hívő emberek, de persze egy másik Istenben hisznek.

grafoguru 2016.08.05. 19:31:34

@Larry Silverstein:

"@Figyel Castro: Mondj egyet lécci."

Egy barátom kiszámolta: Orbán viktor és szűk családja nagyon szerényen! becsült vagyonát elosztotta azoknak a napoknak a számával, ahány napja a Vezír a Parlamentben dolgozik.
Napi 7 millió forint jött ki. Vasárnapra, Karácsonyra és nyaralásidőre, meg futbal EB-re is.
Szerintem nem csúnya fizetés.
Azért keményen meg kell dolgozni, még ha nem kis, hanem nagyember is.

Persze erre lehet mondani hogy "honnan tudja, hogy annyi a lé?", de az mondjuk talán még neked is elgondolkodtató, hogy egy normális vagyonosodási vizsgálat nem indul. Illetve, ja, nem, nem elgondolkodtató.

monddazigazatmar 2016.08.05. 20:03:31

@grafoguru: Jaaa, hogy a barátod így kiszámolta.
Na, én kiszámolom, hogy gradoguru pedig naponta félmillió dollárt keresett az elmúlt ezer évben mindig. Bizonyíték pont annyi van mint neked.

Mégis hol van az a hatalmas orbáni vagyon? Mert valami kétszázmilliárdot hazudott össze a baloldal. Ez mégis miben nyilvánul meg? Hol fekszik?
Persze tudom svájci számlán.

Larry Silverstein 2016.08.05. 20:08:51

@grafoguru: Nem, nem rossz sőt ez jó fizetés.

Forrás?

Melee 2016.08.05. 21:22:35

Ami OV vagyonnyilatkozatában jelen van több mint amennyit bruttóban keresett a vagyonnyilatkozatai szerint. Kb. 25 éve van évente vagyonnyilatkozata, korábbi megtakarítás nincs feltüntetve. Utána lehet keresni, én hívőkkel szembeni vitában annyi időt nem áldozok rá, amennyit ez megkövetelne.

Larry Silverstein 2016.08.05. 21:35:24

@Melee: Hát, még egy balos megmondóember se áldozott erre egy percet se, de a bullshitre minden nap van idejük.

fideszes Bróker kormány 2016.08.05. 21:37:37

@monddazigazatmar:

ha az egész rohadt életedet végigdolgozod fidesz prolikám, akkor talán majd elmondhatod, hogy sikerült letörlesztened a 15 millió forintot érő lakásodat. 2015-ös áron.

Lopbán Ráhel a farzsebéből elszórakozott ennyi pénzt egy egyéves svájci "fejtágítón".

Na ennyit is értek ti fidesz prolik.

Hajrá Orbán Vikotr, szopasd tovább ezt a birkaagyú táborodat! Hadd lógjon ki a belük!

monddazigazatmar 2016.08.05. 22:04:57

@fideszes Bróker kormány: Értem. Tehát az, hogy Orbán lánya 15 millás iskolába járt az a bizonyíték arra, hogy Orbánnak kétszázmilliárdja van. Ez nyilván egyértelmű és megcáfolhatatlan. :D

Tudod, attól, hogy valamit sokszor elmondtok, még nem lesz igaz.

Csak úgy mellékesen: Orbán már majdnem harminc éve pártelnök, frakcióvezető, miniszterelnök, száz bizottságnak a tagja volt, néppárti alelnök. És ezekről a helyekről mind fizetést kapott.

miért 2016.08.05. 23:26:11

@Willkommenskultur: A fater bányai és kayaibrahim, hogy az elejéről kezdjük!
Viszont Te órabérben vagy önszorgalomból bújsz a baltás alfelébe?

miért 2016.08.05. 23:27:30

@$$$=$$$: És Te mennyit a júdáspénzből?

miért 2016.08.05. 23:29:04

@monddazigazatmar: Ne mond! Hazug trógerként ilyen jól lehet keresni?

miért 2016.08.05. 23:34:26

@monddazigazatmar: Kedvenc vezéred például az ország egyik legjobb ingatlan ügynöke: Mindig feláron vásárol, és dupla pénzért ad el. Vagy mesélhetnél a tokaji birtokról is. Te biztosan első seggből értesülsz mindenről!

monddazigazatmar 2016.08.05. 23:42:57

@miért: A 8 hektárról beszélünk a tokajhegyalján? Milliárdos tétel.
Orbán bánya amit az ott 16 éve dolgozó fater csődközeli állapotban megvett, és azóta is működtet?

morpho 2016.08.06. 00:26:49

@monddazigazatmar:
Orbán csóró. Ezt mindenki tudja. Van ugyan egy gázszerelő, aki zseniális tehetségének köszönhetően három év alatt a száz leggazdagabb magyar közé küzdötte fel magát, de aki zseni, az zseni. Igaz, hogy kizárólag állami megrendelésektől hízott ilyen nagyra, de ez lényegtelen. Na ez a forma Orbán haverja és ő "vigyáz" Orbán pénzére. Földeket vesz, kastélyt, erdőt, cégeket, ilyesmi. Mondhatni tipikus eset. ja és nem Orbán pénzét kezeli, hanem a sajátját. Érdemes egyszer személyesen váltani néhány szót a gázszerelővel. A "milliárdos" nem tud elmondani egy bővített magyar mondatot. Aki azt hiszi, hogy ez a forma nem Orbán strómanja, az hülye.

Desischado 2016.08.06. 00:33:50

Nagyon jó a cikk, és sajnos, minden sora igaz. Ez a helyzet ma, fehéren, feketén, és amíg az emberek nem tesznek semmit, addig nem lesz változás. Köszönet a remek cikkért, drága Bandita! Mint mindig, most is a szivemből szóltál!

monddazigazatmar 2016.08.06. 00:48:09

@morpho: Te konkrétan hány szót váltottál vele személyesen?

monddazigazatmar 2016.08.06. 01:01:23

@morpho: Egyébként Mészáros cége 2009ben félmilliárdos bevételt csinált. Biztos a Bajnai is nagyon szerette

Willkommenskultur 2016.08.06. 04:29:43

@miért: A fater bányái nem Orbán Viktor bányái, és nem is a miniszterelnöksége alatt szerezte őket.

Kaya Ibrahim nem tudtam hogy Orbán Viktoré, és fogalmam sincs mennyit érhet, mindenesetre nincs a vagyonnyilatkozatban.

Van még valami?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.08.06. 07:04:03

@monddazigazatmar: Neked ezek felfoghatatlan számok, hiszen gally lopásból élsz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.08.06. 07:05:56

@Willkommenskultur: Csak éppen 1998-2002 között kapta a legnagyobb megrendeléseket. Például a Dunaferrtől, miután Orbán befenyítette az akkori Vasmű vezért.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.08.06. 07:08:54

@monddazigazatmar: "Orbán bánya amit az ott 16 éve dolgozó fater csődközeli állapotban megvett, és azóta is működtet? "

Hmmm.. 2016-16 = ? Akkor ki is volt a miniszterelnök? Mellesleg ha Habony ideküld téged, meg ezt az idióta @Willkommenskultur: -t, akkor legalább egyeztessétek amit röfögtök!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2016.08.06. 07:28:23

látom, @Larry Silverstein: meg @$$$=$$$: hozza a formáját... tényleg a fideszes a világ legalacsonyabbrendű életformája...

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2016.08.06. 07:31:01

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

az sajnos kimaradt @monddazigazatmar: hozzászólásából, hogy a fater miből is vette meg, meg pláne milyen megrendelésekből működteti azóta is... :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.08.06. 07:53:10

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Jaj! Hogy lehetsz ilyen kicsinyes? A kőbányában betöltött párttitkári fizetéséből spórolta össze!

inebhedj - szerintem 2016.08.06. 08:21:17

@Desischado:

Olyannyira így van, hogy 26 éve pártállásra és világnézetre való tekintet nélkül általánosan és kivétel nélkül igaz, ráadásul semmiféle alternatíva sincs, az elnevezések (legyen szó személyekről, vagy szervezetekről) teljesen közömbösek és lényegtelenek.

Annak pedig, hogy a status quo és a tradíció ilyen stabil és ennyire örök életre szólónak tűnik, jelentős része van annak is, hogy minden alkalommal úgy csinálunk, mintha ez csak a regnáló kormány tagjaira és holdudvarára lenne igaz, mintha soha ennek előtte nem tapasztaltunk volna ilyet, ezért például teljesen fölöslegesen (más olvasatban szándékosan használhatatlanul sarkosan és kettős mérleggel) nevesítjük a szereplőket, mintha csak róluk lenne szó, ezáltal értelmetlenné tesszük a kritikát.

És ez így folyik 26 éve ügyesen.

Jolka40 2016.08.06. 08:47:16

Nem az a baj, hogy lopnak, hanem az, hogy megmagyarázzuk, hogy jól teszik, minden kormány így csinálta, tehát ez a természetes. És hogy inkább ezek lopjanak, mint a kommunisták. Az, hogy milyen szarul élünk, nem számít, az a természet rendje, Már a Szentírás is megmondta, stb. És a Viktor olyan szimpatikus, megment minket a migráncsoktól is, és végre lesz egy majdnem királyunk a budai Várban, de gyönyörű lesz.

Dinkainka 2016.08.06. 09:02:15

Sok féreg él ebben az országban, és egyre gyarapodnak!

miért 2016.08.06. 10:27:02

@monddazigazatmar: " A 8 hektárról beszélünk a tokajhegyalján? Milliárdos tétel.
Orbán bánya amit az ott 16 éve dolgozó fater csődközeli állapotban megvett, és azóta is működtet? "
Szép legendák nem mondom! Ezzel etetik a fanatikusokat?
A bányákat nem a székház bizniszből szerezték a papának?
De ne mi nyerjük a legtöbbet!

miért 2016.08.06. 10:32:07

@Willkommenskultur: Szerinted , ha a papának lopok az nem lopás? Gondolom Te is mindig erre hivatkozol!
Amennyiben kayaibrahimról csak ennyi jut eszedbe, akkor val'szeg Te is ügyes adócsaló vagy!

miért 2016.08.06. 10:35:58

@monddazigazatmar: Egy hivatásostól azért többet vártam! Ilyen keveset fizet takonyárpi?
Lorinc-barát akkori bevételei a fideszes önkormányzatoktól származott!
Más?

monddazigazatmar 2016.08.06. 10:48:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Te hülye barom! :D:D:
"Hmmm.. 2016-16 = ? Akkor ki is volt a miniszterelnök?" Idén vette? Lófaszt mama. 91ben vette, akkor ki volt a miniszterelnök?
Mellesleg: "Orbán Gyôzô a kôbánya minden zugát jól ismerte, ekkor már tizenhat éve dolgozott ott. A nyolcvanas évektôl kezdve többször járt Afrikában (Líbiában és Ghánában), ahol kôbányák megnyitásában, illetve feldolgozósorok telepítésében segédkezett. A gánti üzem elôtt két munkahelye volt: elôször a csákvári gépjavító állomáson dolgozott gépésztechnikusként, majd az alcsútdobozi Egyetértés Termelôszövetkezethez ment, ahol elôször lakatos melléküzemág-vezetô, majd muszaki vezetô lett. A debreceni egyetemen szerzett gépész-üzemmérnöki képesítéssel a zsebében került Gántra."
Tehát a privatizáció alatt azon kevés vásárlások egyike volt, amikor valami szakértő vette meg a csődközeli lerohadt üzemet és azóta is működteti.

Ki vásárol a bányában? Hát bazmeg akinek dolomitra van szüksége. Dolomitra pedig útépítésekkor van szükség, utat pedig az állam épít. Te hányszor vettél dolomitot? Az állam nálad hányszor vásárolt dolomitot?
Tehát akkor még egyszer a gyengébb balosok kedvéért:
Orbán faterja 75 óta dolgozott a bányában, privatizációkor a romos céget megvette, azóta üzemelteti. Amit bányásznak arra útépítéseknél van szükség, utat pedig az állam épít, marhára nem meglepő, hogy az állam a vásárló.

Értem én a kis balos agyatokat, hogy az a jó privatizáció amikor a Fletó megveszi az egyik legjobban működő magyar céget, és utána vígan él belőle, meg az is jó privatizáció amikor megveszik az üzemet, aztán először a gépeket adják el vasárban aztán az épületeket. Mert leginkább ez a kettő volt jellemző a 90es évekre. Az meg a rossz privatizáció, hogy Orbánfater talpraállítja a bányát.

kis864 2016.08.06. 10:56:40

@morpho: Tényleg csóró ezért!
Ha elpusztul minden vagyonát az árvaházakra hagyja.
Mind az öt gyerekét, hogy tartsa el az állam.!

monddazigazatmar 2016.08.06. 10:57:54

@miért: Mindenki magából indul ki, gondolom ezért erőlteted azt, hogy mindenki fizetett aki nem ért veled egyet.
Én elmondtam, erre aza válaszod, hogy "ezzel etetik a fanatikusokat". Gratulálok. Az idézet az Élet és Irodalomról származik ami vérfideszes :D Cáfold nyugodtan.

A mészárosra: 1. valami bizonyíték, hogy az önkormányzattól jöttek a megrendelásek?
2. A felcsúti önkori annyira ment 2009ben? Válság közepén? Nehezen hiszem, hogy a szoci kormány pont orbán falujába öntötte volna a lóvét.
3. Az önkormányzat ha építeni akar kit bízzon meg? A helyi vállalkozót, aki a faluban ad munkát, vagy a strabagot.
4. Vajon hány építéssel foglalkozó cég van egy 1800fős faluban.

Szalay Miklós 2016.08.06. 11:09:00

Apropó, itt egy írás az érdekek erejéről, arról hogy sokkal inkább azok mozgatják a világot, mint bármi más.

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid071

(A legfelső sor a kép tetején, "Érdekek". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Lásd továbbá az Állam részt többek között a hatalommal való visszaélésről.

fideszes Bróker kormány 2016.08.06. 11:24:01

@monddazigazatmar:

ha valaki ennyire hülye mint te, miért nem a Dörmögő Dömötörben kommentel? A közéleti blogok teljesen meghaladják a képességeidet, neked a 8 éves úttörők plattformjánál nem szabadna tovább merészkedned.

Amúgy meg egész nap rajtad röhög a világ.

fideszes Bróker kormány 2016.08.06. 11:30:00

@monddazigazatmar:

Orbán Győző MSZPM-s felcsúti párttitkárt a gyereke 19789-ben a betonba akarta taposni, majd miután a jó öreg komcsi lekevert a Vikinek néhány büdös nagy frászt, Vikike jobbnak látta apukát megtenni a fideszkomcsik első háttérhatalmi emberének. Lenyúlt állami székházpénzből a komcsi apuka kiprivatizálta magának a kőbányát, ahol 30 évig semmit nem csinált a párttitkári fontoskodáson kívül.

Ismerjük a történetet, az összes komcsi ezt csinálta akkor, kösz, hogy megosztottad velünk.

monddazigazatmar 2016.08.06. 11:46:28

@fideszes Bróker kormány:
Értem. Tehát az ÉS hazudik, hülyeségeket írkál és jobboldali.
Bezzeg te itt vagy, aki nem a dörmögő dömötör szintjén beleböfögi a világba, hogy komcsi párttitkár és ezzel el is van intézve minden.

Figyelj kisköcsög. Előbb írtam, hogy attól mert sokszor és sok helyen leírod a faszságodat még nem lesz igaz.

anyadmajma 2016.08.06. 12:06:09

@monddazigazatmar: nem is attól igaz, hogy hazaáruló bolsevik gecik vagytok, hogy sokszor és sok helyre leírják, hanem attól, hogy azok vagytok:)

@fideszes Bróker kormány: ne nagyon foglalkozzál evvel a valamivel itt, mert ezt azért fizetik a pártból, hogy ide járjon szopni.

monddazigazatmar 2016.08.06. 12:17:06

@anyadmajma: Na, akkor neked sem sikerült semmi egyebet hozzátenned.
Valahogy olyan deja vu érzésem van. Ordítjátok, hogy Zorbán+bánya+200milliárd aztán amikor valaki kér valami forrást vagy bizonyítékot, akkor rögtön annyi lesz ebből, hogy hazaáruló az aki nem ezt fújja.

Ja, félreértés ne essék. Meg vagyok győződve, hogy minden politikus korrupt és a saját hasznát lesi. De kapitális baromságokat kitalálni bizonyíték nélkül kurvára nem kéne.

midnight coder 2016.08.06. 12:20:37

"Mégis működik a rendszer, mert sokan segítik az fenntartani."

Nem. Azért működik, mert a legtöbb választópolgár itt élt az elmúlt 30 évben, és volt alkalma látni munkában Orbánékat, és a "demokratikus" ellenzéket is. Amiatt senki nem fogja idehaza Orbánékat lecserélni mert lopnak, elvégre a gengszterváltás óta nem volt itt kormány aki nem ezt tette.

monddazigazatmar 2016.08.06. 12:39:19

@midnight coder: Pontosan. de ezt nem fogják fel, hiába is magyarázod.
Van a fidesz, meg van egy sokkal szarabb másik alternatíva. Láttuk, hogy mire képesek- Ennyi. És azt is látjuk, hogy jelenleg sincs semmi ötletük.

anyadmajma 2016.08.06. 12:41:05

@monddazigazatmar: gugli a te barátod, te gyökér:)
amúgy meg le vagy szarva, ostoba vagy és korlátolt, mint az összes elvtársad

nemecsekerno_007 2016.08.06. 12:42:57

@grafoguru: Már az alapfelvetés is erősen sántít.

"Az adófizetőkkel fizettetik ki..." című rémdráma.

Ott bukik a történet, hogy az "adófizetők" közül azonnal ki lehet dobni a közalkalmazottakat és a köztisztviselőket, ugyanis az adó amit befizetnek az is az államtól van. Akár kaphatnának nettó bért is, kevesebb lenne a papírmunka és akkor már nem is lennének adófizetők.
A versenyszféra kb. 60%-a is vagy az államnak szállít v. belső piacra dolgozik, ezért van az a leosztás, hogy kb 1.5 millió aktívval akarunk eltarttatni 3 millió nyugdíjast, 800 ezer közszolgát, meg a többi 7 milliót.

Erre persze lehet írni a szokásos "dehát ők is értéket teremtenek" szöveget, de ezzel sokra nem megyünk. A finanszírozás szempontjából úgyis ez a helyzet. Erről persze mindenki szemérmesen hallgat, mert politikailag kínos, csakhogy a demokrácia is olyan mint a barátság. A precíz elszámolás az alapja. Az lenne és akkor úgy működne ahogy kell.

nemecsekerno_007 2016.08.06. 12:47:03

@anyadmajma: "gugli a te barátod..."

Azzal se vagyunk előbbre, a többségnek fogalma sincs a nagyságrendekről. A MANYUP "lenyúlás"-ból kb. 7 hónapig lehetne a szociális kiadásokat finanszírozni. Persze aki nem akarja a számokat elfogadni azzal nagyon nem lehet mit csinálni. Marad a vaskos hazudozás v. a szemérmes mellébeszélés minden politikai oldalon és a választók között is. De amúgy itt egy kis segítség:

www.amipenzunk.hu/#/~/koltsegvetesi-kiadasok

Egyébként az öszödi beszédben is megjelenik ez a nagyságrendekkel kapcsolatos probléma :)

1ghost 2016.08.06. 13:20:04

@nemecsekerno_007: @monddazigazatmar: @Willkommenskultur:

Te hitvány bérseggnyaló! Mégis hogy a búbánatos faszba képzeled, hogy amikor a tolvaj gazdád rabolt vagyonát feszegeti a nép, akkor te itt mindössze 3 nicken hazudozol csak mellette?

Normális vagy, te narancsborjú? He? Kapd már elő a másik 10 nickedet is, mit gondolsz, mi a faszért tart a gazdád?

nemecsekerno_007 2016.08.06. 13:44:26

@1ghost: hülye vagy, mint mindig. próbáld már értelmezni azt amit írtam.

A nép feszegetheti a "tolvajfideszorbán" történetet, csak amit én írtam azt is feszegeti a nép egy része.
Mert a nép egy része nem az állam csöcsét szopja hanem a piacról él meg. A közfaszom meg a sleppje csak rinyálni tud. Ezt örököltük a Kádár rendszerből, meg a pazarló jóléti rendszereket.
Ezért nincs túl nagy társadalmi támogatottsága az ún. "demokratikus ellenzéknek" meg rajtunk élösködő "megmondóembereknek" Ez a választási eredményeken is látszik. Ennyi.
Jobban kell csinálni és nem rinyálni.

monddazigazatmar 2016.08.06. 14:06:07

@1ghost: Ez a te saját kis démonod, nem tudok vele mit csinálni :D

Ha egy kicsivel több eszed lenne mint egy kutyának, akkor látnád, hogy mindenki teljesen más stílusban írkál, más szavakat használ, és még a mondandója is más. De ragaszkodj csak a saját kis hülyeségedhez, persze, aki neked ellentmond az csak a habonyárpi lehet ezer néven.

monddazigazatmar 2016.08.06. 14:09:27

@anyadmajma: gugli te gyökér? :D
Direkt balos oldalról másoltam be neked, hogy mi történt, és hogy ki orbán faterja.

Szar ügy, hogy a tények nem azt mondják amit te, de ez nyilván továbbra sem fog izgatni téged.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.08.06. 14:12:01

@monddazigazatmar: "Orbán bánya amit az ott 16 éve dolgozó fater csődközeli állapotban megvett, és azóta is működtet? "

Ezt te írtad faszfej! Ennyi eszed van. Csak a gally lopkodáshoz értesz.

monddazigazatmar 2016.08.06. 14:29:14

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: És melyik részével van bajod te fasz?
"Orbán bánya amit az ott 16 éve dolgozó fater csődközeli állapotban megvett, és azóta is működtet" - Magyar nyelv bonyolult?
"az ott 16 éve dolgozó fater megvett' kurvára nem egyenlő azzal, hogy 16 éve megvette a fater.
Na, te meg asszem szopni jársz ide..

Nem jöttél még rá, hogy a karaktergyilkosság ilyen nickneveknél nem működik?

Virányi András (BANDITA) 2016.08.07. 17:58:28

@$$$=$$$: Engem is érdekelne hogy lett valaki ilyen szép és okos mint amilyen te vagy. Ezt örökölted, vagy magadtól küzdöttél meg érte? Én nem tudok ilyen bátran és okosan érvelni, vállalni magam, egyenes,nyílt, őszinte lenni, ebben nekem te vagy a példakép. Olyan szépen tudsz szart lapátolni, folyik is belőle mindenhol, de téged ez nem zavar, és jól is szórakozol közben. Én képtelen vagyok a szorongásaim, és a gátlásosságom miatt ennyire fasza gyerek lenni. Ne turkálj a zsebembe, mert rábaszok a kezedre. Megélek. BANDITA.

András Sas 2017.03.23. 19:38:03

SOHA TÖBBET FIDESZT! SE KDNP! Ez brutális SZERETNÉM ELFELEJTENI MÉG A NEVEIKET IS!!!!!!!
süti beállítások módosítása