A Városliget most az ország.

 2016.07.06. 18:47

Ott van az oktatás, ott van az egészségügy, ott van a földosztás, ott van a kiemelt beruházások elleni düh, Orbán Viktor Várba költözése. Ott zakatol a kisvasút értelmetlensége, a stadionok szép gyepe.Ott van nyugdíjemelés, ott vannak azok akiket nem csak ezzel vertek át. Ott van a jegybank elmebeteg pénzszórása, ott van a belváros ellopott ingatlan vagyona.Oda van láncolva a jövő védelme az árnyékhoz amit a fák adnak, oda van dobva felé egy halom ígéret, ami nincs betartva.

Ott van a hatalom minden erejével, ott van aki nem fél ha rátámadnak ezzel. Oda ment a jogalkotás mögé bújt arrogancia, a csak azért is megcsinálom szemlélet a csendes többség akarata ellenére. Oda ment vele szembe az a lakos aki arra jár haza, és csak szereti a környezetét, oda ment akinek nincs ott semmi dolga, mégis tudja ott kell lennie. Oda ment akinek nem kérdeztek meg soha a véleményét, oda megy most az is akinek fontos a saját véleménye. Most kevesen vannak, és nem is tűnnek erősnek. Mégis félnek tőlük.

A Liget kicsiben mutatja meg mi történik az országban, ha a kormány eldönt valamit. Vagyis Orbán Viktor eldönti mit szeretne látni ott ahol mások nem szeretnének változást. Sorfal mögé bújik a mindent eldönteni kívánó akarat, ehhez felhasználja a maga alkotta törvény minden erejét a maga érdeke szerint. Ha fát akar kivágni, ki is fogja, csak meg kell nézni a sivár betonná varázsolt Kossuth teret. A fa nem tud ellenállni, neki más a dolga, nem tiltakozhat, nem mondhat ellent. A kormány valahogy gyűlöli a fákat, mindig az útjába áll, akadályozza az elképzelése véghezvitelét. Fűrészt neki, nem számít a jövő amit kivág ezzel, nem számít az lomb ahol madarak fészkelnek, nem számít az árnyék amit ad, a levegő amit tisztít, a szépség ami vele járó természet adta tulajdonság. Legyen helyette múzeum, legyen alatta parkoló, legyen hozzá jó sok támogatás amiből meg lehet venni még egy gucci táskát. Csak ez számít, a Liget, vagy a józan ész pedig csak bólogasson. Ehhez van szokva  a hatalom, számára csak ez az egyetlen elfogadható válasz.

Ne mondj neki ellent mert az már politika, azt pedig Orbán Viktor játékszere, az csak az ő érdekét szolgálhatja. Ne tiltakozz mert akkor hazaáruló vagy, és még az is kiderül rólad Soros fizet téged a fák védelmében, és a saját véleményedért. De lehet belőled drogos buzi is, akinek nincs más dolga mint a balhét keresni, pedig te csak nyugalomba akarsz élni, és szereted a környezeted. A kormány és Orbán Viktor már mindent eldöntött helyetted, mindenkivel beszélt aminek egyezik a véleménye az övével, és mindent rendben talált. Indulnak a dózerek, zúgnak a láncfűrészek, sorfal áll fel azok előtt akiknek ez nem tetszik.

Nyugodj meg, minden rendben van, a kormány tudja mi kell neked, és nem szereti ha erről más a véleményed. Csak az a számára elfogadható akarat ami az övével egyezik. Neked nincs más dolgod, mint hazamenni a munka után ha van neked olyan, megnézni a köztévé műsorát, utálni a menekülteket, az adót befizetni, és tapsolni milyen sikeres országban élsz. Ha ezt nem teszed meg rád lesz zúdítva minden ordas hazugság ami csak a Habony műveken kifér, és megnézheted magad a rabszállító sötétített üvegén miközben átnyomnak annak ajtaján.

A hatalom nem tűr ellentmondás, legyen az az élet bármely területe. Ha azt mondod neki rossz az oktatás, mert csak butább lesz tőle a gyereked, aki így kevesebb eséllyel indul neki az életnek, a hatalom nem vesz figyelembe, és azt mondja rád nem szereted a gyereked, mert jót akarsz neki. Ha azt mondod nem elég jó szerinted az egészségügy, kevés az orvos, lepusztultak a kórházak, azt mondja neked rendben lesz minden, csak fogd be a pofád. Kapsz majd szuper kórházat, az orvosok és ápolók fizetésemelést, aztán ott hagy az üres ígérettel ahogy szokott, és még meg is kell köszönnöd.

A Ligetben nem történik semmi különös, csak a hatalom akar változást ott. Arra szükség van, ahogy az országban sok változásra van szükség, elsősorban a fejekben, de a jelenlegi hatalom ennek is a maga megszokott módján áll neki. Röviden eldönti mit akar, beárazza azt, kiveszi előre a hasznot, aztán küldni a földgyalut, ami minden szakmai érvet mellőzve létrehozza az akaratát. Közben megmagyarázza mit és miért csinál az érdekedben, még az sem áll távol tőle rád hivatkozva tegye tönkre a jövődet ha mást szeretnél látni annak a helyén amit oda képzeltek.

Erre mondja azt a hatalom ő fejleszt, pedig csak rombol. Rombolja az államadósságot, rombolja  a gazdaságot, rombolja a mindennapi életet a szegénység növelésével. Szerinte ez a helyes, meg a közpénz átalakítása a saját lábon álláshoz. Ami  a Ligetben történik az sem fejlesztés, az az akarat diadala, mert Orbán Viktor olyan világot épít ahol a hozzá hasonlók jól járnak, szépen vagyonosodnak, tévécsatornát, kikötőt, magától táguló házat, földet, trafikot, jegybanki támogatást kapnak. Közben fákat vágnak ki, embereken taposnak át, de ez már sajnos mindennapos dolog az elmúlt hat éves eszement kormányzásuk alatt.

Kevesen vannak a Ligetben, mert kevés embert érint közvetlenül. Kevesen vannak az oktatás, vagy az egészségügy megváltoztatása iránt elkötelezett változás mögött is, de a hatalomnak ez a megfelelő állapot, így könnyen és gyorsan legyűrheti őket. Sokan vannak azonban a szegények, akik már nem tudnak sehol ott lenni, létezésük alig észrevehető. Így egyenként tudja rájuk sütni a politikai cirkusz bélyegét a jelenlegi kormány az ellene fellépőkre, igyekszik közben távol tartani az elégedetleneket egymástól, mert így könnyebben le tud velük számolni. Civilek, magán emberek, választók, szülők, gyerekek, nagyszülők, melósok, munkanélküliek, közmunkások. Mind politizálnak, csak még nem tudják. Ez is a hatalom érdeke. Retteg attól egyszer ennek tudatára ébrednek a ma még ezt nem is gondolók. Meg is tesz ellene mindent ez így is maradjon. Pedig a közélet politika, és abban semmi sem örök. A fejekben sem örök a változatlanság. BANDITA.

 

Címkék: fa védő rombol FIDESZ Liget ORBÁN VIKTOR

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr508870866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Max val Birca főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2016.07.06. 18:49:24

Bukott Sorosék Liget-provokációja, tedd túl magadat rajta.

ABC123456 2016.07.07. 08:18:51

A tartalom frappáns, és épp csak emiatt szólok halkan, hogy aránytalanul sok a tagolási hiba. Azaz többnyire hiányoznak belőle a vesszők, és ilyen szempontból még a főcím alsora is hibás, abban pl. felesleges az első vessző. Ismétlem: a gondolatok tökéletesek, és persze ez a lényeg.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2016.07.07. 11:24:59

@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: Persze, hát te birka vagy, abból is a lebbutább fajta.
Neked a bolgár aklodban nem fáj a liget. De sajnos Budapesten van az egy főre eső legkevesebb fa. A Ligetprojek keretében ezek a kretén állatok 600-800 fa kivágásával számolnak. Azt mondják, hogy nőni fog a zöldfelület aránya a ligetben. De azt ők is tudják, hogy ez hazugság. Azzal, hogy pár négyzetméterrel több lezs a füves terület, azzal nem képesek pótolni a kivágott fákat. A mélygarázsokra pedig legfeljebb füvet lehet ültetni. A fák nagyobb mélységet igényelnek a gyökérzetük miatt.
Úgy hogy ez nem a Sorosék Ligetprovokációja te fasz tedd túl magad rajta. A budapestiek 86%-a nem támogatja a Liget projektet. Ez csak a felcsúti Geci és az embereinek a lázálma.

Kivlov 2016.07.07. 11:53:51

"Ott van az oktatás, ott van az egészségügy, ott van a földosztás, ott van a kiemelt beruházások elleni düh..."

Tudod, mi van ott? Ráérő emberek, akik munkaidőben b*zulnak, ahelyett hogy dolgoznának! Meg csinálják a költséget a rendőrségnek, azaz az Államnak.

MACISAJT 2016.07.07. 12:23:42

"A Városliget most az ország.
Ott van az oktatás, ott van az egészségügy, ott van a földosztás, ott van a kiemelt beruházások elleni düh"

Valójában ott van néhány tucat anarchista(köztük külföldről átdobottak is), meg az szdsz-mszp színe virága,mind a kétszázasan...
Nem Szárszó hanem Városliget.

Nyihihi.

MACISAJT 2016.07.07. 12:27:11

@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: ("Bukott Sorosék Liget-provokációja,")

Á dehogy..:P
Most megpróbálják előadni hogy a mécsimre-bródyjános-gulyás-szabórébék-a padödö tolókocsis fele etc.-féle csürhét a fák és a néhai Hungexpo lepusztult ingatlanjai iránti aggodalom hajtja...

Nyihihi:P

Afrika steht an der Elbe 2016.07.07. 12:31:42

Most pár drogos huligánból csináltok sztárt? Meddig süllyedtek még hölgyeim?

nnnnnnnn 2016.07.07. 12:38:07

szerintem szép lesz ha elkészül. nektek ballibeknek meg meg kéne szokni már, hogy 2010 óta nincs beleszólásotok az ország dolgaiba. és nem is lesz még nagyon nagyon sokáig. lehet, hogy már soha.

MACISAJT 2016.07.07. 12:39:05

@Spermahajder: (" Tévedsz. 86% ellenzi. ")

Ja.
A Greenpeace megrendelésére a Medián 500 fős telefonos "közvéleménykutatása" szerint...

Nyihihi:P

Fekete Mamba 2016.07.07. 12:43:38

Ha egy demonstráció nem tudja hozni az MTK-meccsek átlagos hazai nézőszámát (778), akkor az egy nagy semmi, a teljes érdektelenség. Csaxolok.

MACISAJT 2016.07.07. 12:45:22

@Afrika steht an der Elbe: ("Most pár drogos huligánból csináltok sztárt? Meddig süllyedtek még hölgyeim? ")

Ez a pár tucat büdöslábú anarchista mögé sorakoznának...
Nincs nagy választék: hunvaldok, mesterháziak jönnek a szarból.(gyurcsány meg mindig is ott volt).

Max val Birca főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2016.07.07. 12:47:27

@Spermahajder:

A tények mást mutatnak.

Ez a mostani tünti annyira szánalmad, hogy még a ballib megmondóemberek zöme is halkan kiröhögi - ez azért sokatmondó tény. Csak TGM állt ki gágogni, de ő beszámíthatatlan: hiszen mi más lehet az olyan ember, aki magát marxistának vallva harcol a nagytőkéért.

lavór 2016.07.07. 12:49:00

"A Városliget most az ország."

Elég bátor kijelentésnek tűnik pár maréknyi tiltakozóval a háttérben...

Az ország ül a foteljében sörözgetve, miközben az EB-t nézi a tévében...

Zacskóstej 2016.07.07. 12:49:29

Miért van az, hogy ha valakinek más a véleménye mint a fidesznek, esetleg ellenzi azt és kiáll érte pl egy fórumon akkor az rögtön: libsi,komcsi,soros bérenc fizetett ellenzéki akárki?

Lehet esetleg párfüggetlen is. Vagy olyan aki pl 1 éve lett szavazásra jogosult polgár és még nem is szavazott sehova...vagy olyan aki pl 2 éve a fideszre szavazott de azóta megbánta.

Számotokra ez tényleg elképzelhetetlen?

Max val Birca főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2016.07.07. 12:56:53

@Zacskóstej:

Közvéleménykutatás. Mármint ahol nem manipulált a kérdésfeltevés. Azaz ne olayn típusú kérdés legyen, hogy "A csúnya, cigány Orbán ki akarja irtani a Városliget teljes élővilágát, s le akarja betonozni még az liget feletti égboltot is, Ön egyetért ezzel a pokoli tervvel?".

Mert ez így olyan, mind a zsidó viccben:
A rabbiképzőben a hallgatóknak dohányozni támad kedvük, s azon tanakodnak, vajon helyénvalló-e egyidőben tanulmányozni a Szentírást és dohányozni, ezért megkérdezik a rabbit:
- Rabbi, szabad a Szentírás tanulmányozása közben dohányozni?
- Természetesen szigorúan tilos - mondja a rabbi.
A hallgatók szomorúan hallják a választ, mikor az egyikük megszólal:
- Rosszul tettük fel a kérdést - majd odamegy a rabbihoz és ismét megkérdezi - Rabbi, szabad dohányzás közben a Szentírást tanulmányozni?
- Természetesen szabad, a Szentírás tanulmányozása minden körülmények között derék cselekedet - mondja a rabbi.

Zacskóstej 2016.07.07. 13:01:29

@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: Értem. És esetleg meg tudsz dobni egy linket erről a közvéleménykutatásról? Nem azt mondom hogy nem hiszek neked...csak szeretném eldönteni én magam hogy manipulált e a feltett kérdés vagy sem :)

fidesz maszop dk egykutya 2016.07.07. 13:03:02

@Zacskóstej: a diktatórikus rendszereknél(főleg a komcsiknál), és hívőiknél mindig így volt. Ha nem velük vagy, akkor ellenség vagy. "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség".

fidesz maszop dk együtt egykutya 2016.07.07. 13:23:11

Meg kell akadályozni minden építkezést !

Ez aapvető érdeke minden embernek, hogy semmi ne épüljön, mert ha az emberek azt látják, hogy épül minden, és szépül a város, akkor képesek, és újra a Fideszre szavaznak !

Pedig az országot, csak Gyurcsány Ferenc és a Demokrata pártok összefogása vezetheti ki, ezt a vak is látja. A jobboldaliakat börtönbe kell vetni, a vezetőket kivégezni, csak így lehet demokrácia ismét.

Szóval gyerünk emberek, ha láttok valamit épülni, feküdjetek a gépek elé, ahogy a Gábor is megmondta !
Ez mindannyiunk közös érdeke !

Kicsit témát váltok, mert ez is fontos.. Ne higgyetek a menekült ellenes lázításnak. Lehet páran majd mondják, hogy Svédországi fesztiválokon muszlimok erőszakoltak megint !
Ne higgyetek nekik, hazudnak !

bonsalty 2016.07.07. 14:02:37

A retorika nem változik. Orbán tervezte a projektet és ő fogja kivágni a fákat is. Természetesen ez a blog is csak a fák megmentése miatt jött létre.

Zacskóstej 2016.07.07. 14:17:00

@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: k. Szerintem félreértettél...én is így gondolom,hogy a budapestiek nagy része nem támogatja a liget beépítését. Erre írtad te hogy van olyan általad hitelesnek vélt felmérés mely szerint a budapestiek 86%-a támogatja...erről adj valami forrást.

Mondjuk sose értettem ezeket a felméréseket. Engem pl nem kérdeztek meg róla.

ember100 2016.07.07. 14:18:11

@MACISAJT:
Helló !

Ne is mond láttam ott több GYÍKEMBERT is
Meg láttam hogy fülhallgatójuk is van Meg a sorosgyuribá ott állt egy fa mögött és utasítgatta őket mint a robotokat.
Meg láttam hogy egy ilyen gyík-robot ember a gyomorszájával öklön ütött egy kopasz agysebészt.
Meg láttam az összes papírt engedélyeket amiket a kedves építőbácsik beszereztek
Meg láttam a terveket is amin 10 év múlva a ma ültetett fák 80-120 évesek lettek.
Meg... meg....

nemecsekerno_007 2016.07.07. 14:25:16

@Fekete Mamba: :) Hát igen.

Érdekes módon a valódi teljesítményt tudják támogatni és ünnepelni az zemberek. :)

Gondolok itt a foci EB szereplésünkre.

Ez a józan ítélőképesség azért okot ad némi reményre :)

FF 2016.07.07. 14:28:33

Látszik, hogy fontos a téma a pártközpontnak, itt rugózik az összes ügyeletes bértroll. :D

nemecsekerno_007 2016.07.07. 14:41:59

@FF: Hát valszeg másutt meg nem fontos téma. Ez látszik a társadalmi támogatottságon is. Ilyen ez, csak a túlmozgásosoknak fontos. :)

Zacskóstej 2016.07.07. 14:53:56

@Max val Birca főszerkesztőhelyettes:

Oké oké...ezt most hagyjuk.

Te írtad:
Max val Birca főszerkesztőhelyettes · bircahang.org 2016.07.07. 12:16:17
@The Ghost Wolf:

A budapestiek 90 %-a támogatja a projektet.

Erre kértem a forrást.

MACISAJT 2016.07.07. 15:35:35

@ember100: ("Ne is mond láttam ott több GYÍKEMBERT is ")

mécsimre mellett? Meg a tgm nevű mellett?
Meg a gulyás nevű mellett? Meg a padödös rémség mellett?

Na, még ez is...
Nem volt elég az a két tucat büdöslábú, meg a fentiek, még gyíkemberek is tiszteletüket tették?!

Nyihihi:P

Zacskóstej 2016.07.07. 15:50:53

@MACISAJT: igazán irritáló és gyermekded ez a nyihihis aláírás minden kommented után.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2016.07.07. 15:51:36

@Kivlov: Bezzeg amikor 2006-ban a zemberek felgyújtották fél Budapestet, akkor hazafiak voltak, akik jogosan cselekedtek. Most amikor nem ég a város és csak csendes tiltakozás folyik, akkor lusta, munkakerülő emberek, akik nem akarnak dolgozni. Bravó te fasz, de a kivágott fék helyén építendő műzeumok és zeneháza mennyi oxigént fog termelni? Vagy megtanulsz CO2-t belélegezni? Csak csendben mondom, nem fog menni.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2016.07.07. 16:06:31

@Zacskóstej: A Birca bemutatott egy Greenpeace által készített felmérést, de az nem a Liget bépítéséről kérdezte az embereket, hanem arról, hogy a múzeumok rozsdaövezetekbe történő telepítésével egyetértenek-e.
Hát persze, hogy azzal egyetértenek. Például a Nyugati pályaudvartól kifelé be lehetne fedni a síneket, vagy levezetni őket a föld alá, és akkor a felszínen ki lehetne akólakítani egy műzeumi negyedet. Hasonlóra már voltak próbálkozások korábban is. Az "átkos" emúúttnyócévben a patás Gyurcsány ugyanerre (Nyugatitól kifelé a rozsdaövezetbe) a helyre kormányzati negyedet álmodott meg. De azt akkor megfúrták.
Most pedig inkább tönkreteszik a ligetet, minthogy a Felcsúti Kedves Beteg és Baán László őrült álmát ne a Ligetbe valósítsák meg, hanem a rozsdaövet hozzák rendbe a Nyugati mögött.
Én nem vagyok egy múzeumi negyed kiépítése ellen, csak az ne a Liget és a zöldterületek rovására menjen.

Kivlov 2016.07.07. 16:15:28

@The Ghost Wolf:
lesznek fák ko,a még több mint volt.
Kicsit más kaliber egy elqrtukhoz képest. :D

patkányarcúáginéni 2016.07.07. 17:05:34

@MACISAJT: Úgy tesznek a rohadt disznai legalábbis. Ki fogok látogatni hozzájuk, már tervezem.

ember100 2016.07.07. 20:22:39

@MACISAJT:
Helló !

Te mekkora gyökér vagy ! :)
De legalább fizetnek érte ?
Ne nyald már a vezíred fenekét ennyire mert sz...s lesz a nyelved !
Több helyen is láttalak kommentelni és sehol sem érdemben szóltál hozzá csak ballibáztál és toltad a hatalom szekerét
Milyen ember vagy Te hogy így eladod a gyerekeid jövőjét 30 ezüstért ?
Ki a fenének kell ez az óriásberuházás ? ja tudjuk kinek (ov).
Ezt a tömérdek pénz fel lehetne jobban is használni :)
Arra mi a válaszod hogy a most kivágott fák mikorra lesznek 80-120 évesek ?
Semmi
Arra mi a válaszod hogy ott verték az BÉKÉSEN tüntető embereket
Semmi
Arra mi a válaszod hogy mennyi pénz fog eloffshorolódni :)
Semmi
Tovább is van mondjam még .....
süti beállítások módosítása