Most éppen hatodjára módosítja a maga által tákolt alaptörvényt a kormánypárt, amit sziklaszilárdnak mondott ugyan mikor összedobta, de most is inkább csak a hatalmát igyekszik minél nagyobb mértékben növelni az emberek mindennapjai felett. Végül is nem tehet róla Orbán Viktor a világ állandóan változik, fejlődik, a nagy hozzá nem értésben nem gondolhat mindenre mikor a saját képére és megelégedésére igyekszik visszaforgatni tündérországban az idő kerekét. A kapkodásban mindig kerül elő olyan terület az ország életében amit gyorsan be kell darálni mert nem felel meg az Orbán Viktor kialakította képnek a maga kisvasutas világában. Na ezeket aztán gyorsan megvédi a nem létező támadásokkal szemben a maga és haverjai hasznára, csinál pár tucat törvényt, aztán módosítja azt, majd szétosztja a hasznot a hozzá hasonló rablók között.

Lerágott csont, de mikor megvédte a magánynyugdíjt az emberektől, azok valahogy rosszul jártak, Orbán Viktor és bandája meg azóta is hallgat róla, mi történt azzal az irdatlanul nagy összeggel, amit sikerült nekik szinte nyom nélkül eltüntetni.

Az sem mai történet, amikor Orbán Viktor meg akarta védeni a munkavállalókat az új munka törvénykönyvével, meg az egykulcsos adóval, a bérből és fizetésből élő melósoknak csökkent a fizetése, az addig is jobban keresők meg még többet vihettek haza. Sikerült közben a minimálbért is megadóztatni, a közmunkás rabszolga is megtanult megélni havi negyvenhétezerből.

Megvédte a fiatalokat is a dohányzástól, szét is osztotta azt a piacot a haverjai között. Pár ezer embert el kellett ezért bocsájtani, felerősödött a csempészet, a megemelt adó, és haszon ellenére kevesebb pénz folyt be a költségvetésbe. És nem csökkent a dohányosok száma, de viszont a párt hűséges emberei jól jártak.

A szerencsejátéktól függőket is jól megvédte a pénzük elverésétől. Megint csak pár ezer ember elvesztette a megélhetését, több tízmilliárd adóforint ismét nem folyt be a költségvetésbe,viszont az iparág így meg pár ember kezébe került, akik haverjai Orbán Viktornak. Ők azóta köszönik, nem adóznak annyit mint kellene, de jó sokat vesznek ki a haszonból maguknak.

Megvédte a devizahiteleseket is az alacsony árfolyamon való átváltástól a kormány, ha már bajban vannak az általa okozott magas árfolyam miatt, legalább a jegybank jól járjon a pénzükből. Az elmebeteg jegybank elnök azóta nem is tudja mire költeni az ilyen módon ölébe hullt jólétet, szórja szét a közpénzt ingatlanra, a maga által írt könyvekre, és támogatja belőle népes családját.

Megvédte az oktatást is Orbán Viktor a túlzott önállóságtól, az egyén nevelésétől, vissza is vezette azt a múlt század elejére a színvonalban. Na a költségvetést is megvédte az ebbe az irányba való túlzott terheléstől, kapott egy nagy vízfejet ami alkalmatlan a működtetésre, és ráerőszakolt az egyetemekre egy kancellári rendszert, aminek a működési hatékonyságáról azóta sem beszél. Viszont a problémát részben megoldotta vele. Ha meg a közoktatás lázadni mer a védelem ellen, még a maradékot is elszedi tőle az önkormányzatok kárára, tudja meg mindenki mit jelent a Fidesz értelmezte védelem.

Az egészségügy is védelem alá került. Átszervezték, kiszervezték, összevonták. Költségvetési pénzt nem nagyon adtak hozzá, éljen meg mindenki ahogy tud a rendszerben, és lehetőleg ne legyen senki beteg, mert az csak kiadással jár az állam részéről. Azt meg azért ne várja el senki a gyengéknek törődést adjon az állam, mikor neki stadiont kell építeni a ház mellé.

De azért van akit valóban megvéd az állam és Orbán Viktor. Ott van mindjárt a saját család ami már saját lábon áll. Pár milliárd homályos közvilágításra, néhány kastély, és rendben már is van a hozomány. De ott van az a tanácsadó is, akit senki sem ismer, senki sem alkalmaz, mégis mindenhol látható, mindenben érezhető a személye. Meg van védve az állami cég is, ha sokat költ, vagy esztelenül szórja a közpénzt. Pár törvény csak, és máris senkinek semmi köze hozzá mit és hogy csinál az adófizetők pénzéből az állami vállalat.

A Fidesz azt védi meg igazán, amihez érdeke fűződik, és a mi a hatalomban tartja Orbán Viktort. Megvédi a választási törvényt, ami nem is igazságos, de jó a kormánynak. Megvédi azokat a személyeket akik elvtelenül kiszolgálják a rendszerét a hatalmi ágakba való kinevezésük után, csak mert hűségesek a nemzet pocakos focihuszárához. Megvédik Mészáros Lőrincet, Garancsi Istvánt, Vajna Bandit, és a többi számukra olyan fontos tolvajokat, akik a közpénzt alakítják át saját zsebhez való kitöméshez. Már nem védik Simicska Lajost, de semmi közpénz nem drága a rajta való bosszú állás érdekében, csak mert Orbán Viktorról kiderült közben mekkora geci a régi haverral.

Végül is minden védelem fontos a kormánynak, de az főleg kifizetődő kell legyen a számára. Attól függ viszont a mai közélet Viktor engedi, vagy nem engedi. Minden ezen múlik. Eddig azonban amit megvédett a kormány az tönkre ment, abból sok jó nem származott sok embernek, a kevés haver viszont jól járt vele. Na ilyen Orbán Viktor védelme, aki felismeri az nem is kér belőle. BANDITA.

  
  

Címkék: megvéd lop alaptörvény Fidesz Orbán Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr858793104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.08. 18:49:12

A magánnyugdíj megvédésével az emberek jól jártak, ez tény.

siriq111 2016.06.08. 19:13:47

@BircaHang Média szerkesztősége: Jah, nem maradt belole egy filler sem. Mind el van tapsolva :D

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.09. 05:39:26

@siriq111:

Visszament a költségvetésbe a pénz a nyugdíjhiénák zsebéből.
süti beállítások módosítása