Nehogy már azt gondolja az ország hatalomba jutott politikai vezetése a saját akarata szerint a kénye kedvére meghatározhatja az ország majdnem minden lakosának az hogyan éljen. Nehogy már megmondja Orbán Viktor csak az a helyes amit ő elgondol az emberek mindennapi életével kapcsolatban. Ne üljön már fordítva a valóságon magát nemzetinek nevező, az ország adójából élősködő kormány az emberek többségnek a véleményével szemben csak azért, mert meg lett választva a maga javára átírt törvények szerint. Ne az legyen már egy választott hatalom alapvetése, ha már ott van a helyén akkor onnan azt csinál amit akar a maga elképzelése szerint.

Orbán Viktor azt merészelte kijelenteni a szokásos rádiós magömlése keretében, Ő ( igen, Ő) azon az állásponton van vasárnap minél több ember legyen a családja körében, és ne munkával kelljen töltenie azt a napot. Igen? És még mit szeretnél ha megtenne vasárnap az ország a kedvedért? Menjen mindenki focimeccsre az üres stadionokba? Álljon meg az élet arra a napra mindenhol az országban, ne lehessen tankolni, ne legyen nyitva az állatkert, zárjon be a tömegközlekedés, ne legyen színház, mozi sem nyitva? Mert ott is emberek dolgoznak, azoknak is van családjuk, és lehet ők is szeretnének velük tölteni egy egész napot. Ez csak néhány kiemelt példa a kijelentés képtelenségének a bemutatására, és Orbán Viktor elmeállapotának a helyzetére.

Egy ország életét a benne élők szabják meg a rendes körülmények között. Mindennapjaikat törvények és szabályok határozzák meg, amelyeket be kell tartani. Azonban mikor egy hatalommániás a saját akarata szerint használja a törvénykezést az ország elemi érdekével ellentétben, és ehhez a törvényalkotó többség lelkesen csatlakozik, akkor ott olyan képtelen helyzet áll elő amikor egy szűk kisebbség igyekszik a maga elveit rákényszeríteni a többségre. Ehhez még hozzájön a hatalmat gyakorló részéről némi bosszúvágy is, csak azért mert hosszú ideig mellőzték a hatalomból, és azt csak ordas hazugságok segítségével sikerült megszereznie, és a hazudozást utána lelkesen folytatja a továbbiakban annak megtartása érdekében. De még a kormányzása alatti hibákból eredő ellenkezést is igyekszik megtorolni az olyan törvényekkel mint a vasárnapi boltzár, ahol a kialakult helyzet ellentmondása arra mindenképpen jó, sok embernek pusztán bosszúságot okozzon a mindennapjaiban. “Nem kellett nektek a netadó? Na akkor itt van az útdíj, és még a boltokat is bezárom vasárnapra csakhogy érezzétek a törődést! Okot találok eleget az útdíj mellett, és a vasárnapi bolt bezárása indoklására, nem számít hogy az mennyire valós, a lényeg az én akaratom érvényesülése.” Persze a politikai játszma is része a vasárnapi boltbezárásnak ha a nagyon kicsi koalíciós partner szavazatára is szükség van a hatalom megtartásához.

A vasárnapi boltzár már nem is annyira a kereskedelmi dolgozók pihenéséről szól, inkább a hatalmi erő bemutatásának az eszköze. Ezt is megtehetem, szól az üzenet. Aki a kereskedelemben, vagy egyéb területen dolgozik, annak a munka törvénye határozza meg a lehetőségeit. Az Orbán Viktor vezette kormány már több esetben bebizonyította számára nem lényeg a munka rendes megfizetése, nincs jelentősége a dolgozó akaratának, nem számít a belőle élő család nehéz sorsa. Ez még akkor sem fontos ha a vasárnapi boltzárral sok dolgozó jövedelme tovább csökken. Igen, fontos a család, fontos az együttlét, fontos az is, ezt megfelelő körülmények között tehessék meg az érintettek. Ne utólag legyen már róla vita, ne utólag kelljen már változtatni rajta, ahogy az majdnem minden esetben megtörténik a Fidesz kormány számtalan rossz döntése miatt.

Orbán Viktort azonban az érvek, vélemények általában nem érintik meg. Soha nem is hallgat rájuk, egy esetben nem kérdezi meg az adott szakmai terület illetékeseit. Néha bohóckodik a saját maga által létrehozott konzultációkkal, de érdemi vitát soha nem folytat le egy kérdésben sem. Mert Ő úgy gondolja mindent jobban tud, és mindenhez jobban ért, és soha nem téved. Majd ő megmondja mit csináljanak az emberek az országban az életükkel, azt hogyan éljék meg még az akaratuk ellenére is. A saját tévedhetetlenségének a fenntartása számára minden esetben fontosabb mint a többség akarata.

Nem kötelező vasárnap dolgozni. Nem kötelező vasárnap a boltoknak nyitva lenni. Nem kötelező lecsökkenteni a munka után járó pótlékokat, emelni az adókat. Nem kötelező a közpénzt naponta milliárdos nagyságrendben ellopni a családi összefogás segítségével. Nem kötelező letelepedési kötvényt árulni a saját zsebre a haveroknak, nem kötelező az állami földeket szemérmetlenül lenyúlni. Kötelező lenne viszont olyan törvénykezés ami a többség érdekét szolgálja, és létrehozását valódi szakmai egyeztetés előzi meg. Kötelező lenne független igazságszolgáltatás, ami nem engedi a hatalomnak elvenni az adóforintok közpénz jellegét. Kötelező lenne a megfelelő egészségügyi ellátás a beteg gyógyulása és a benne dolgozók érdeke szerint. Ja, ők is dolgoznak vasárnap. Kötelező lenne megfelelő oktatás, ahol nem a butaság fenntartása a fő szempont, és nem nő ki vízfej a tudás megszerzésének a megakadályozására.

Úgyhogy Orbán Viktor nyugodtan békén hagyhatja a vasárnapot, az ország nagy része birtokában van annak a szellemi képességnek amivel képes eldönteni mit szeretne csinálni azon a napon. Neki nem feladata ennek meghatározása. Hozzon olyan törvényeket, amelyek az ország valódi érdekét szolgálják, nem a saját társaság meggazdagodását. Erre viszont képtelen, ezért is alkalmatlan. BANDITA.

Címkék: vasárnap bolt népszavazás Fidesz ORBÁN VIKTOR

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr258584338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

siriq111 2016.04.11. 00:17:59

Azert megtoldanam egy 250% kotelezo berkifizetessel minden agazatban dolgozonak vasarnaponkent. Szombaton pedig 100-150%-s kompenzacio szinten. En is meloztam vasarnap , tudom milyen. Honoraljak szepen.

Csm001 2016.04.11. 18:12:05

igen ez a lényeg. mtk kiherélve pedig onnan lehetett volna megfogni a témát... ja meg elképzelek egy munkaügyi ellenőrt a felcsúti cbaban... :O
süti beállítások módosítása