Ez a hírekben megjelent 25 millió dollár amit most Mongóliába visz az Eximbank biztos nem hiányzik a hazai költségvetésből. Mert ugye ez a bank arról híres, itt csak úgy terem a pénz mint a parlagfű Mészáros Lőrinc földjén, és az vesz belőle magának akinek éppen nagy szüksége van rá. Na jó, azért ez nem egészen így van, először meg kell felelni Orbán Viktor terveinek ahhoz hogy megnyíljon a bank szándéka a hitelezéshez az adófizetői forintokból. Mert akárhonnan is lát hozzá a kormány a bankkal kapcsolatos magyarázathoz az itt elszórt forintok bizony a magyar adófizetőktől származnak. Hozhat erről bármilyen törvényt a Fidesz, hazudhat ehhez bármilyen ostobaságot a kormánypárti magyarázkodás, ennek a pénznek a felelőtlen elköltése nem a magyar emberek érdekében történik, hanem a kormányhoz közeli holdudvar meggazdagodását segíti elő a hazai állapotok kárára.

Persze a Fidesz szavazóinak ez tök mindegy. Nekik nem szempont az ország állapotának a jelen helyzete, kanyar nélkül bevesznek bármilyen magyarázatot az értelmetlen pénzszórásról ami biztos őket is érinti, csak nem hajlandók felfogni annak a valóságát. Nem régen ment ötvenmilliárd egy határon túli magyar pártnak. Az csak jó nekik szerintük, ettől büszkén dagad a nemzeti kebel, végre eggyé vált a haza ahogy az meg van énekelve reggelente az iskolában a kötelező énekórán. Ilyenkor nem számít az egészségügy romossága, a közmunkás éhen fagyása, a gyerekek étkeztetése a szünet alatt, a tanárok és diákok kétségbeesett küzdelme a jobb oktatásért. Nem érdekes a sok adó, semmi nem számít, minden jól van úgy ahogy Orbán Viktor akarja, csak gondolkozni ne kelljen semmiről. Nem számít a személyes érintettség az egyre terjedő szegénységben, nem számít a látványos meggazdagodás a kormány közelében levő személyeknél. Mindenre van magyarázat amit könnyebb elfogadni mint belátni akár a saját tapasztalatból eredő tévedést. Ilyenkor persze neki mint kormánypárti szavazónak könnyű azt mondani szánalmas érvként azt, hogy a szocik is loptak, meg a Gyurcsány is egy tolvaj, a többi sem jobb nála, most legalább a mi lopunk, és ez így van jól. Szerencsétlen közben nem veszi észre maga is áldozata a rendszernek ami a jelenlegi hatalom meggazdagodását szolgálja, de neki így könnyebb az élete ha már jóllakott a rezsicsökkentéssel.

Biztos meglesz a nagyon szépen felépített magyarázat a kormány részéről a Mongóliába kipumpált pénznek. Már az is megvan aki ennek a hasznát élvezni fogja, de az nem az adófizető lesz neki csak a számlát kell állnia ennek érdekében. Amíg itthon szinte minden terület hála a Fidesz romboló tevékenységének az összeomlás szélén egyensúlyoz, addig nehéz elhinni bármilyen épeszűnek nem mondható érvet az így elszórt milliárdok mellett.

És most nem csak erről az egy esetről érdemes megemlékezni a hálátlan ellenzéki hazaárulónak. Orbán Viktor és bandája tudatosan rombolja a magyar köz állapotokat a saját haszna érdekében. Nincs benne egy szemernyi gátlástalanság sem, ha valami szépet akar magának megvalósítani a gyerekkori álmából. Kisvasút kell? Legyen! Akar a Várba költözni? Miért ne! Legyen olimpia, csak mert Orbán Viktor azt akarja? Hát persze, ebből is szépen lehet kaszálni még ha nem is lesz belőle semmi. Kell a város közepére egy csomó múzeum meg egyéb épület? De az erdő, és az emberek? Kit érdekel! Akkor is az legyen amit én akarok! Stadion? Naná!Simicska? Ő már kapott eleget! Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Andy Vajna, Rogán szomszéd, Századvég, Lázár haver? Oda nekik amit csak bír a pofátlanság. Kell még példa?

Persze ezt csak azért teheti meg a nemzettel a lopásalapú kormányzás, mert államformája stadion, rendszere az élősködés, hivatalos nyelve pedig a hazugság, magyarázata a családi összefogás. Meg azért is csinálhatja mert a benne élők nagyon okosak, mindenki tudja a saját igazát és abból nem enged. Pedig ma már van vagy négymillió szegény ezen a földön aki már az árokban fekszik, mert a kormány nem hagyta őket az út szélén de még nincsenek elegen ezek szerint meg nem is kell róluk beszélni. Persze mindig is volt szegény, elesett, hajléktalan, segélyes, munkanélküli, külföldön dolgozó. Csak az utóbbi hat évben lettek sokkal többen belőlük, sokan a saját hibájukon kívül, hála a jelenlegi kormány gazdasági hozzá nem értésnek.

De a lényeg akkor is az, Mongólia kapjon 25 millió dollárt, mert Orbán Viktor úgy akarja. És meg is teheti, mert meg fogja tenni bárhogy is kapálózzon ellene a józan ész. Ha nem tetszik valakinek ez rendszer, és a pénzszórás készüljön fel a még rosszabbra. Nem lett netadó, lett helyette pár másik. Támadták a kisvasutat, meg lesz hosszabbítva az ég aljáig, kerül amibe kerül az adófizetőknek. Nem kell félni semmitől, minden törvényes, az egész család a saját lábán áll a közpénzből. És Polt Péter minden balhét szépen elsikál legyen bármennyire is nyilvánvaló a mutyi. Akinek ez nem tetszik, annak is el kell ezt fogadni mert képtelen magán változtatni a szavazó, főleg ha csak neki van igaza szerinte. BANDITA.

Címkék: hitel költségvetés adófizető Orbán Viktor Eximbank Mongólia

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr898299682

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pártállam régen és ma is 2016.01.22. 09:08:36

A pártállam fő jellemzői ugyanazok 1989-ben és ma is. Nem nyilvános az ügynöklista. A pártvezetés urizál. A kormány tele van MSZMP-sekkel. Az M1 tévécsatornát a Pártból irányítják. Moszkva az Moszkva. Zárva vannak a boltok vasárnap.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

saci02 2016.01.22. 08:39:56

Nehogy mar Orban lemaradjon a multik mogott a penzek kitalicskazasaban. Magyaroroszag jobban teljesit!!!

nagyon_buta1 2016.01.22. 09:07:29

Amikor Veres pénzügyminiszter "elvtárs" adott oda, ugyanennyi a pénzt, 2008-ban nem volt semmi baj ugye?
Akkor csak a "csőd" elkerülés volt cél...

nnnnnnnn 2016.01.22. 09:27:01

még él ez a blog? jó volt elolvasni. bandita idén sem látja valami derűsen a helyzetet, pedig jó kezekben van az ország.

Velemenyem szerint.... 2016.01.22. 09:30:30

Ha már címoldalas a poszt érdekelne: az Eximbank miért költségvetés?

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2016.01.22. 09:32:22

vastagbor.blog.hu/2010/02/23/jani_hazhoz_megy_3
Dobolyi volt hétfő reggel a Mokka vendége, ahol nemcsak a makaói útról kérdezgették, hanem a 2 millió forintba kerülő mongóliairól is. (Veres Jani repjegye 1,1 millióba került, a neten 250 ezerért találtam, de az a fránya közbeszerzés de megdrágította ...)
...
Vagyis Veres arról tárgyalt, hogy 25 millió dolláros kölcsönt adunk Mongóliának (5 milliárd forint), a Biokombinat nevű állami vállalat felújítására. A Biokombinát projekt: vakcina fejlesztés.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2016.01.22. 09:39:36

@Ballib Cenzúra:

Ja és ami kimaradt..
A Gyurcsányék és Veres Janiék által 25 millió dollárért támogatott üzemet, Soros Gyuri privatizálta annak idején.

Opsz..
Bandita ?
Vélemény ?

1ghost 2016.01.22. 10:02:01

Bandita, nagyon jó az írás, minden szava színtiszta igazság.

A gennyes, tolvaj Narancsos Jobbágyok ajvékolása pedig olyan természetes, mint a gravitáció.

Mivel a rendszer rohad, a szétesés szélén áll,a lopás alapú állam a végéhez közeledik, jön az elszámoltatás, ezért a korrupt NarancsPribékek védik az ebül szerzett zsákmányt (trafikok, földek, zsíros állami pozíció) ergo, aggodalma a kétbites, korrupt OrbánBarmoknak érthető.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2016.01.22. 10:11:28

@1ghost:

Hülyegyerek...
A kedvenc elkúróid a fasorba sincsennek.
A Jobbik és a Fidesz között valóban van némi küzdelem.
Te melyiknek szurkolsz ? :DDD

Javaslom a Gyurcsanyista sablon fikázásból, a 'kétbites'-t javítsátok 'egybites'-re, mert úgy van értelme ..
Ostoba.

csak egy néző 2016.01.22. 10:15:51

@Ballib Cenzúra:
Elég rövid az aranyhal memóriád.
"@Ballib Cenzúra:

"Megjegyzem egy geci csaló se lehet hivatkozási alapja, egy másik geci adócsaló létezésének.
Akár az "én fajtám" közé akár a "te fajtád" közé tartozik."

Nem unjátok még ezt az örökös visszamutogatást? Muszáj ennek a szemét bandának is elkövetni, szinte teljesen ugyanazokat a szemétségeket is, amit a szocik. Teljesen úgy néz ki, hogy lemásoljátok az összes , ahogy írod "geciségeiket" csak most még törvényt is hoztok rá, hogy legálisnak tünjön és a sok fasz még be is szopja.
Ugyanolyan mocskok vagytok, mint azok voltak, sőt még inkább.

nnnnnnnn 2016.01.22. 10:20:55

amúgy meg kezdjük ott ha a baloldal lenne hatalmon most budapest olyan lenne mint egy szemétdomb, mert itt tobzódna többtízezer muszlim bevándorló. feltéve persze ha még élnének az országban egyáltalán emberek, ugyanis ha 2010-ben is a baloldal nyert volna, valszeg mára már éhen halt volna az ország lakossága :D

nnnnnnnn 2016.01.22. 10:21:43

@1ghost: jóslatod helyett jön a 2018-as újabb fidesz győzelem.

1ghost 2016.01.22. 10:27:46

@$$$=$$$:

No, OrbánBarma. Ami azt illeti, lehet.

DE

Ha a fidesz nyer, Magyarország veszít.

@Ballib Cenzúra:

A másik hülyéhez.

Fiacskám a rendszer annyira rohad, hogy a következő hét éves EU-s lóvét 3 év alatt kell elkölteni - mint azt Lázár a minap mondta - különben a Narancsos Szenny azonnal belepi a kárpát medencét.

Stim?

csak egy néző 2016.01.22. 10:44:16

@$$$=$$$:
Volna, volna, volna, mi lenne, ha, mi lett volna, volna....
Ha anyád nemtette volna szét a lábát anno, akkor most egy hülyével kevesebb volna.

Netuddki. 2016.01.22. 11:58:03

@$$$=$$$: "amúgy meg kezdjük ott ha a baloldal lenne hatalmon most budapest olyan lenne mint egy szemétdomb, mert itt tobzódna többtízezer muszlim bevándorló."

Nyehehe! Mekkora egy dedós színvonal bammeg! Fokozzam?
Ha az orbán király lenne nem mini szterelnök akkor karóba húzott libsik szegélyeznék az Andrássy utat. De szerencsére nem az, csak egy porbafingó tolvaj kis mini elnök...

Peetee 2016.01.22. 12:14:48

@nagyon_buta1: DE az is baj volt, és arról is cikkeztek hetekig. De ez még jogosítja fel az Istenedet arra, hogy akkor most ő is szétlopja az országot; képes vagy ez megérteni?

Peetee 2016.01.22. 12:17:18

@$$$=$$$: Ez egy vízió, semmi alapja nincs; viszont az oraszág állapota és a közpénz elherdálása; az ország szétlopása ugyanúgy tény, mint a szocik 8éve alatt is. Akkor ostoroztátok a balosokat érte, most meg teljesen rendben van, ha kifolsztja a kormánypárt az országot? Ez úgy hívják komám: kettős mérce, és a többség mélységesen elítéli. Nyisd már fel a saját szemedet ember!

Peetee 2016.01.22. 12:19:05

@Ballib Cenzúra: Tehát azzal nyersz önigazolást a jelenlegi kormány közpénz-kitalicskázásához, hogy a szocik is így csinálták, még az összeg is stimmel. Ez több mint szánalmas, önerőből nem lehetsz ennyire buta!

Netuddki. 2016.01.22. 12:24:21

@Peetee: "kettős mérce"?

A francokat! Tolvaj mentalitás a helyes megfogalmazás erre.

colonel Tigh 2016.01.22. 12:25:16

Jó az írás, egy apró hibára hívnám csak föl a szerző figyelmét: "Nincs benne egy szemernyi gátlástalanság sem" - csak az van benne. Gátlást akartál, gondolom.

nnnnnnnn 2016.01.22. 12:47:21

@csak egy néző: telefonszámod, lakcímed, neved megadod?

PonDrow 2016.01.22. 12:50:02

Mongóliát a Szovjetunió szakította el Kínától (amely hosszú távon még mindig az ország "újraegyesítésével" számol katonai doktrínájában)
Vajon melyik ország a Szovjetunió legfőbb jogutódja, akivel nagyon szeretnénk jóban lenni? :)
Na, az ő szimpátiájukat akarjuk megnyerni ezzel a "jelképes" összeggel. Mert ugye a Donbasszba humanitárius segélyt küldeni az elég átlátszó lenne az EU-ból nézve. :)

csak egy néző 2016.01.22. 12:58:26

@$$$=$$$:
Géza bácsi csodálkozva nézi Pistikét, aki a fa tövében guggol csukott szemmel.
- Mit csinálsz, Pistike?
- Szarok.
- Ahhoz előbb le kellene tolnod a nadrágod.
- Minek?
- Mert úgy szokás.
- Miért?
- Apád nem tanított meg rá?
- Mire?
- A higiéniára.
- Nem értem.
- Higiénia, tisztaság. Kapisgálod?
- Ne..e..em érte...m!
- Nem is érzed? Tisztasááág. Hm?
- Mi van vele?
- Ááá, reménytelen, hagyjuk.
- Na mi van Gézabá, elfogytak az érvek?

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2016.01.22. 13:00:09

@csak egy néző:

Ez a megállapítás egyénekre vonatkozott.

Pártokra nem tud vonatkozni.

Azért nem, mert nincs olyan alternatíva, amelyik nem geci csaló.

Avagy te ártatlan báránykákra szavazol ?

ursus artos 2016.01.22. 13:02:28

@csak egy néző: "Nem unjátok még ezt az örökös visszamutogatást?"
Bezzeg, amikor 1990-es Orbán videókra kell hivatkozni....

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2016.01.22. 13:05:34

@Peetee:

"az ország szétlopása ugyanúgy tény, mint a szocik 8éve alatt is. "

Ezt senki nem vitatja..
Tolvajlás szempontjából nincs különbség.

Amiben van különbség az számít a szavazófülgében.
Nevezetesen hogy

- ingyen segély legyen vagy közmunka
- ingyenélőknek gyerekgyártási támogatás alanyi jogon, vagy családi adókedvezmény
- 140 bruttó felett kétkulcsos adó az igazságosság jegyében, vagy egykulcsos adó
- migránsseggnyalás, vagy kerítés és védekezés.
- beazonosíthatatlan rendőrök verjenek ellenzékieket (2006), vagy kísérgessék a 40 fős tüntető tömeget
- Kedvezményes forinthitel megszüntetése legyen vagy CSOK
- ország rommá adósítása, vagy GDP arányos adósság csökkentés.
- emberek devizahitelben eladósítása, vagy reálbér növekedés.
...

Ilyeneken múlik a szavazat, és ezért nincs esélye az elkúróknak.

csak egy néző 2016.01.22. 13:08:42

@ursus artos:
Igazad van.
Folytassuk, hogy ki a nagyobb geci.

Emília Röszkei 2016.01.22. 13:12:53

Az ugye még senkinek sem tűnt föl (főleg persze a szerzőnek), hogy van az EU alapszerződésben egy kitétel, ami szerint minden tagország köteles a segélyezésre, mégpedig évente a GDP 0,25%-ának nagyságrendjében ? ...

És ez már Veres idején is így volt. Ott sem a segély volt a baj, hanem az, hogy - mint azt már más is észrevételezte fentebb - az egész segély végül Sorosnál kötött ki ...

Punxsutawney Mormota 2016.01.22. 13:47:17

@nagyon_buta1: És most mi a cél, Okoska? Ha 2018 végétől nem jön több úniós pénz, akkor egy kátyú befoltozására sem lesz forrás.

Punxsutawney Mormota 2016.01.22. 13:50:10

@Ballib Cenzúra: Hallottál már business classról? Ja, neked még egy leározott wizzair jegy sem jön össze.

Punxsutawney Mormota 2016.01.22. 13:58:58

@Ballib Cenzúra: Erről a Soros-féle privatizálásról egy linket lécciléccilécciléccilécciléccilécciléccilécciléccilécci.

Sorosra sok minden jellemző csak az nem, hogy saját maga számára bevásárol profilidegen üzletekbe. Úgy tudom, hogy napkollektortorgyártásban és megújúló energiában van érdekeltsége.

Ha nem küldesz, akkor ez megint amolyan bérfideszes hazugságnak veszem. Köszi!

Punxsutawney Mormota 2016.01.22. 14:00:44

@$$$=$$$: Hülye vagy. A magyarok sem akarnak itt maradni, a migránsokról már ne is beszéljünk.

kvadrillio 2016.01.22. 14:35:40

KIVÁNCSI VOLTAM, HONNAN ERED A HOLOKAUSZT SZÓ.....WIKIPÉDIA....
Holokauszt

WIKIPÉDIA:......A holokauszt (a görög ὁλοκαύτωμα, holokautóma szóból: „teljesen elégetett” áldozat (vallás)). Zsidó terminusa[1] a Soa vagy Soá (‏‏שׁוֹאָה), ami a teljes pusztulást, kiirtást jelenti (jiddis חורבן).[2

ETTŐL FÜGGETLENÜL, MÉGSEM VOLT HOLOKAUSZT, MERT SOKAN TÚLÉLTÉK ÉS KÁRPÓTLÁSOKAT KAPNAK ! TEHÁT NEM, VALÓSULT MEG A TELJES KIIRTÁSUK !!!!!!!!!!!!!]

Dawidowicz, Lucy "The War Against the Jews: 1933–1945", Holt, Rinehart and Winston, 1975, ISBN 0-03-013661-X, p.xxxvii: "'The Holocaust' is the term that Jews themselves have chosen to describe their fate during World War II."
(A holokauszt az a kifejezés, amit a zsidók maguk választottak a második világháború alatti sorsuk leírására.) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.... TEHÁT....., KIEMELTÉK MAGUKAT A TÖBBI ÁLDOZAT KÖZÜL !!!!!

ETTŐL FÜGGETLENÜL, MÉGSEM VOLT HOLOKAUSZT, MERT SOKAN TÚLÉLTÉK ÉS KÁRPÓTLÁSOKAT KAPNAK ! TEHÁT NEM, VALÓSULT MEG A TELJES KIIRTÁSUK !!!!!!!!!!!!!

(A holokauszt az a kifejezés, amit a zsidók maguk választottak a második világháború alatti sorsuk leírására.) !!!!!!!!!!!!!!!!!! TEHÁT A ZSIDÓK VÁLASZTOTTÁK EZT A SZÓT MAGUKNAK A SAJÁT NYOMORUK KIFEJEZÉSÉRE ! DE, NÁLUK SOKKAL TÖBBEN, SOK MILLIÓAN HALTAK MEG, LETTEK ÁLDOZATOK A II. VILÁGHÁBORÚBAN !!!!!

ETTŐL FÜGGETLENÜL, MÉGSEM VOLT HOLOKAUSZT, MERT SOKAN TÚLÉLTÉK ÉS KÁRPÓTLÁSOKAT KAPNAK ! TEHÁT NEM, VALÓSULT MEG A TELJES KIIRTÁSUK !!!!!!!!!!!!!

TEHÁT NEM HOLOKAUSZT VOLT, HANEM NÉPIRTÁS !!!!!

kvadrillio 2016.01.22. 14:41:29

HA VISZONT NEM HOLOKAUSZT, HANEM NÉPÍRTÁS VOLT UGYE,,, AKKOR ABBA BELETARTOZIK AZ ÖSSZES (ZSIDÓKKAL EGYÜTT !!!) 70 MILLIÓ ÁLDOZAT !!!!!+...A CIGÁNYOK, A PARTIZÁNOK, A KOMMUNISTÁK, A FOGYATÉKOSOK ÉS MÁS ÁLDOZATOK....TÖBBEK ....KÖZÖTT A ZSIDÓK IS !!!!!

A WIKIPÉDIÁBAN LEÍRTAK SZERINT !!!!!!!!!

kvadrillio 2016.01.22. 14:43:17

éééérdekes ez a wikipédia.......tágul a világegyetem, ha olvassa a zemberkehhh...:)

kvadrillio 2016.01.22. 14:44:51

...nodeakkor ....MIÉRT IS KAPNAK A ZSIDÓK KÁRPÓTLÁSOKAT 70 ÉVE ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Peterpapo 2016.01.22. 15:36:44

Teljesen felesleges ez a poszt. Aki nem Orbán fan az tudja, hogy mi történik, aki meg az, azt meg a cikkben leírtak szerint úgy sem érdekli. Látod Bandita? Ahelyett hogy elgondolkodnának azon, amit leírtál, azonnal jönnek az ellenpéldákkal. Persze azt is tudjuk, hogy nem képesek elgondolkodni ilyeneken, mert annyi eszük van összesen, mint egy marék molylepkének. Ha nem így lenne, nem lennének azok, amik. egyébként ez a jobbik eset, amikor ellenpéldákkal próbálják magyarázni a megmagyarázhatatlant. A rosszabbik az, aki a témához egyáltalán nem kapcsolódóan zsidózik egy jó ízűt. Azt most nem tudom, hogy az ilyenek csak provokátorok, vagy tényleg ekkora faszfejek, de igazából nem is érdekel. Leszarom őket, mert bármelyik is, mindkettőtől hányni tudnék.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2016.01.22. 16:25:56

@Punxsutawney Mormota:

Soros évek óta nyúlja le különböző országokba, a segélyekre, és civileknek szánt pénzeket.

A szoci Mongol beruházás kapcsán a Vastagbőr linkelte be a Soros kapcsolatot itt, ahol megadtam (csak el kellett volna olvasni):
vastagbor.blog.hu/2010/02/23/jani_hazhoz_megy_3

A Norvég pénzekről pedig itt olvashatsz, hogy nyúlja le Soros azt, Európa szerte:
mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/soros-behalozta-a-civileket-1249601

csak egy néző 2016.01.22. 16:45:30

@Ballib Cenzúra:
"Soros György a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak is felajánlott annak idején egymillió dollárt"
Nem tudod, hogy ezt a lóvét ki nyúlta le?

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.22. 16:45:55

25 MILLIÓ Mongóliába tragédia.

25 MILLIÁRD meg, amit a "befektetők" szivttyúznak ki minden évben az országból - az nagyszerű dolog.

Hiába, furcsa a balliba gágogó logika....

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.22. 16:48:19

@PonDrow:

Mongólia kb. 10 évvel a SZU létrejötte ELŐTT szakadt el Kínától.

csak egy néző 2016.01.22. 16:59:02

"50 milliárdos segítséget kapott a kormánytól egy vajdasági magyar párt"
Van itt pénz bőven, ebből vajon mennyi csorog vissza? DDD

444.hu/2015/12/23/barati-partot-ennyire-meg-sosem-tolt-meg-a-kormany

Velemenyem szerint.... 2016.01.22. 17:19:47

@Punxsutawney Mormota: ööööö, én úgy tudom hogy a bank pénzét nem a tulajdonos adja.

És ha jól sejtem a cím is (khm) félrevezető, mert elvileg az Eximbank hitelt ad nem?

fidesz maszop dk egykutya 2016.01.22. 18:23:49

@$$$=$$$: húgyagyúkám gondolod, hogy a gyurcsányék erőszakkal itt tartanák a muszlimokat? Mert max akkor tobzódnának itt, amúgy úgy menekülnének, mint ahogy a nagyar fiatalok is teszik. Bp pedig most is egy szemétdomb…

@Ballib Cenzúra: tehát fidesz=maszop? Ezt mondom már mióta…
@nagyon_buta1:

Punxsutawney Mormota 2016.01.23. 23:18:43

@Velemenyem szerint....

Ne haragudj, de ha nem a tulajdonos staférungoz ki egy bankot lóvéval, akkor ki?

Ha nem Te vagy Töröcskei István, akkor bizony a tulajdonosoknak kell a törvényben előírt tőkét belelapátolniuk a pénzintézményekbe.

Kölcsönyt adni egy harmadik világbeli fejlődő országnak - ennél még Orbánnak is akadtak jobb ötletei. Valami más lesz itt a háttérben.

Velemenyem szerint.... 2016.01.25. 14:41:17

@Punxsutawney Mormota: a közgazdaság alaptételei szerint a bank betéteket gyűjthet és kötvényt adhat ki, ebből van a pénzük. Amit te írtál az a jegyzett tőke.
hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Fejleszt%C3%A9si_Bank

Nézd meg a jegyzett tőke és a mérlegfőösszeg közötti eltérést. A jegyzett tőkét pedig nem is feltétlenül kell befizetni, ha állam vagy.

És még egy apróság, ami nem egyértelmű: itt most nem ajándékzsozsóról van szó hanem hitelről ugye? Vagy nem?

Vagy a poszt-toló nem tud különbséget tenni?
süti beállítások módosítása