Nincs az a józan ész által követelt emberi minimum ami a kormányt jobb belátásra bírná menekültügyben. Orbán Viktor a hatalomféltésében fetrengve nem képes már a menekült problémát a valóságnak megfelelően kezelni. Saját tévedhetetlenségébe belecsavarodott bomlott elméje képtelen a józan belátásra, nem képes a rossz döntésének minden hibáját belátva nem állat módjára viselkedni a szerencsétlen üldözöttekkel. Üldözné, bezárná, ha tehetné tündérország minden szegletéből egyszerűen kiirtaná a hozzánk segítségül fordulókat, akiknek nagy része ezen cselekedetek megértése után amúgy sem maradna egy ilyen barátságtalan helyen.

Már az elején el lett rontva a menekült válság kezelése a Fidesz részéről. Orbán Viktor fontosabbnak tartotta a hanyatló népszerűségének megállítását a szenvedők sorsának a megkönnyítésétől. Inkább ellenséget csinált belőlük, a magyar horda ezért hátha visszapártol hozzá a szavazataival. Még azt sem tudta kik is tartanak a nemzet felé, arról meg végképp nem volt hajlandó elgondolkozni miért is jönnek el ezek az emberek a szülőföldjükről, máris szögesdrótot állított eléjük akadályként. Először virtuálisat plakátolt nekik, majd egy négyméterest. Mind a kettő nevetségesre sikeredett, de végül fideszes szokás szerint még így is loptak egy jóízűt a menekültek sorsából. Három méteres lett a kerítés, az alsó méter már a zsebbe volt a fidesznek, erre az időt rövidítette meg Orbán Viktor. Volt rá elég közpénz, meg ünnepek alatt dolgozó közmunkás is. De ez így csak másfél méter lett, és nem is folyamatosan zárta el a határt. De megvolt, és lehetett vele villogni a hazai támogatók előtt, akik végül is hál istennek nem lettek többen e miatt.

A menekültek meg csak jöttek, és jöttek. Egyre szervezettben, egyre nagyobb számban. Szépen átsétáltak a határon megkerülve a kerítést, néha azt átvágva, vagy alatta átbújva vonatra szálltak, és mentek tovább abba az országba, ahova eredetileg is készültek. Maroknyi civil fogadta őket kedves szóval, pihenéssel, némi élelemmel, vízzel, emberséggel. A kormány erre képtelen volt, hiszen nekik ellenség a menekült. Csak támadni tudták, sorsát nehezebbé tenni mint amiben eddig volt része. Mégsem bírtak velük, azok csak áthaladtak tündérországon, nem vettek részt annak jobban teljesítésének a megcsodálásában.

Ezt már azért nem tűrhette Orbán Viktor szabadság harcolni vágyó kedve. Nem lehet a kerítést csak úgy kikerülni, ezzel teljesen világossá válik annak értelmetlensége. Gyerünk akkor három napos határ vadászokat küldeni ellenük, és jogszabályból falat emelni eléjük. Majd megtanulja a menekült mi a módja a nemzeti kerítés tévedhetetlenségének. Majd jól bezárják aki megsérti azt. Lesz egy Nemzeti Menekültügyi Vállalat, az majd jól eldönti ki viselkedett szépen határon, ki mehet tovább, és ki lesz rács mögé csukva. Ja kérem, jogszabály lesz mindenre, a menekültnek ezt ismernie kell. Még a bíróság sem bírálhatja majd felül a nemzeti vállalat döntését, a menekült meg szinte semmit nem tehet a maga érdekében főleg ha egy szavát sem értik majd meg.

 

TOPSHOTS Hungarian Prime Minister Viktor Orban (L) and Defence Minister Csaba Hende (R) look through binoculars during a joint Hungarian-US military exercise near Osku village, Hungary on October 2, 2014 on October 2, 2014.Hungarian and US soldiers took part in a joint military exercise Thursday, simulating "everyday" battle situations in Ukraine. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

TOPSHOTS
Hungarian Prime Minister Viktor Orban (L) and Defence Minister Csaba Hende (R) look through binoculars during a joint Hungarian-US military exercise near Osku village, Hungary on October 2, 2014 on October 2, 2014.Hungarian and US soldiers took part in a joint military exercise Thursday, simulating “everyday” battle situations in Ukraine. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

A legjobb a Honvédség bevetés lesz. Hende Csaba fővezér lehet még a kupakot is leveszi a távcsövéről, mikor harcba vezeti csapatait. Lőni is lehet majd ha úgy hozza helyzet. A menekült karján az alvó gyerekével, szemében több ezer kilométer fáradtságával biztos azonnal támadni fog majd. Ha nem a kerítésre, akkor a plakátra, vagy a kormányközeli oligarcha földjén dolgozó közmunkásra, de biztos nem jó szándékkal fog közeledni, és nem is akar menedéket kérni. Fontos lesz annak megakadályozása bármi olyan történjen, amiből meg lehet majd látni a menekült sorsát. Inkább lőjék előtte halomra őket, mint sem Orbán Viktornak szembe kelljen velük nézni, hiszen ő csak tudja mekkora ellenségeik is a menekültek. Szegény honvéd meg ott áll a nagy nemzeti, polgári, keresztényi hatalom kereszttüzében.

 

Orbán Viktor egy valamiben nagyon jó. Olyan problémát tud okozni, amiben mindig más szívja meg annak valóságát. Neki csak az üres szavak maradnak, na meg a folyamatos gazdagodás. Egyszerűen képtelen belátni tévedését, a bajban ami okozott mindig előre menekül, a következményeket meg szépen szétteríti az egész országon, annak minden lakosán. Végül is még nála a hatalom, a törvénykezés, engedelmes szolgahad lesi minden kívánságát, szolgálja minden elmebaját. Az ország meg csak ácsorog, mert sokan nem is akarják megérteni mi is történik körülöttük. Fel kellene már nyílni a szemeknek, ki kellene már tágulni az értelemnek, és meglátni a hatalom minden állatias embertelenségét, akár a menekültekkel akár a betegekkel, akár az okosokkal, akár a keményen dolgozó kisemberrel szemben. Még mielőtt vér folyna az határon, a városokban, a székházaknál, szép csendben el kellene takarítani ezt a bandát az útból. És miután el lett engedve a nyakuk, kiszorult belőlük a szusz, lehet egy emberi viselkedésű országot építeni. BANDITA.

Címkék: jogszabály honvéd Fidesz Orbán Viktor Hende Csaba

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr547741860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása