A jó hírnevére valamit is adó, teljes szellemi épségben levő, magát becsületesnek tartó írni olvasni számolni tudó választópolgár egy esetben megy a nemzet legnagyobb tolvajának a közelébe. Mikor az visszaadja neki a tőle ellopott magánnyugdíjat, trafikot, földet, reményt, jövőt, nem megszorítást, járandóságot, adóemelést, bércsökkentést, közmunkát, betegellátást, oktatást, jogalkotást, demokráciát. Mivel annak kicsi az esélye ezt tündérország beteg elméjű ura magától megtegye, nem is kell elfogadni tőle egy fogadásra szóló meghívást sem. Nem kell azonban attól félni, hogy magányos lesz egy ilyen eseményen a közpénzből magának hatalmas birodalmat építő, a politikát a saját anyagi gyarapodására használó egykor liberális, ma már csak közönséges tolvaj miniszterelnök. A rendszerének haszonélvezői betöltik majd körülötte az üres teret, és jól lakottan fognak távozni a közpénz közeléből.

Már vannak az országban olyanok, akik nagyon helyesen nyilvánosan vissza mernek utasítani egy Orbán Viktortól érkező meghívást. Akadémikusok egy csoportja éppen ezzel köpi most szembe a jogállam, és a demokrácia lebontóját, a közpénzek tolvaját. A keményen dolgozó kisember már a múlté, neki nem is szól meghívás ilyen rangos eseményre. Pedig Orbán Viktor a jómódú életét éppen nekik köszönheti, az ő verejtékükkel befizetett adót osztja szét a haverok között a közbeszerzéseken, abból épít magának stadiont, kisvasutat, és Mészáros Lőrinc is így nyer neki a magasan túlszámlázott közbeszerzéseken. Ha mégis megtörténne az a nagy csoda, és a nemzet zsebre dugott kezű tolvaja elhívna magához egy ilyen sokszor átvert, keményen hülyének nézett, rezsicsökkentésből megtakarítást el nem érő, devizahitelt magas árfolyamon átváltó, beteg várólistán több évre hátrasorolt, gyermekét megélhetésért külföldre küldő, nyugdíját járadékká leminősített kádárhuszárt egy fogadás asztalához, annak több szabályt is érdemes betartani, mielőtt bármit is elfogad tőle.

A legjobb ha el sem megy az ilyen ember az eseményre, de ha már ott van figyeljen oda pár szabályra, ami az Orbán Viktorral való találkozás, és beszélgetés során be kell tartania. Először is, készpénz ne legyen nála, azt a miniszterelnök meg fogja védeni tőle. Másodszor ha kénytelen vele kezet fogni, mindenképpen számolja meg utána az ujjait, megvan-e mind, ne fogadja el ha Orbán Viktor azt állítja mind a tíz ott van a helyén. Mosson alaposan kezet a kézfogás után, nem a kosztól ragad Orbán Viktor keze, de a kisember termeli a közpénzt, és az valahogy mindig Orbán Viktor kezéhez tapad a végén.

Ne arra figyeljen a fogadáson részt vevő amit Orbán Viktor mond, hanem amit maga tapasztal. Ha a miniszterelnök azt mondja nincs megszorítás, jusson eszébe a negyven új adó, a csökkentett fizetés, a siralmas betegellátás, a magas forint árfolyam, az emberek elszegényedése. De lássa cserébe a Fidesz kormányon levő híveinek, és Orbán Viktor barátainak, seggnyalóinak a meggazdagodását. Ne higgye el a családi összefogás meséjét, és ne vegye be a Gyurcsány Bajnai a hibás örök slágert.

Ha enni kényszerül az asztalnál, lássa meg az az üres tányért, ne fogadja el ha mondják, az tele van hála a rezsicsökkentésnek. Kanalazzon bele az ürességbe. Orbán Viktor szerint finom ételek vannak neki felszolgálva, de vegye már észre azt a sok szart, amit le akarnak nyomni a torkán. Kapcsoljon el a nemzeti adóról, ami nyolcvan milliárdba kerül évente, és csak a hazugság ömlik belőle egész nap, de még így is alig nézi valaki. Higgyen magának, ne annak amit mondanak neki.

Távozzon minél hamarabb. Nem fertőző Orbán Viktor állapota, de a hatalomvágy betegesen látszik rajta.

Egyszerű dolog lenne a sok mocskot ráönteni Orbán Viktorra egy fogadás során, de ahhoz tökösség kell nem csak beszélni róla a közösségi oldalakon. Na persze nem ártana egy olyan ellenzék sem, ami leül a keményen dolgozó kisemberrel némi beszélgetésre, és meg is hallgatja annak véleményét. Mondjuk az sem ártana ha nem csak szavak szállnának a szélben, hanem már lenne konkrét elképzelés is. Például hogy fogja a remélhetőleg megbukott Orbán Viktort a következő kormány elszámoltatni? Nem csak a törvénykezés, a jogállam, a demokrácia ellen tett cselekedetei miatt, de ezekkel együtt a saját vagyon eredetét is kikutatva? Minden egyes adóforintot, minden egyes közmunkát, minden egyes stadiont, minden egyes nem megszorítást hogy kíván helyre hozni? Mi lesz a munkabérekkel, az adókkal, a betegekkel, az oktatással, ki lesz ebben a szakmai munka elvégzője? Hogy fog reményt adni a következő kormány annak a generációnak, aki már eleve külföldön képzeli el az életét? Mi lesz a sok Fidesz közeli haver vagyonával, amelyre az érdemtelenül tett szert a melósok kárára? Fogja még a választó polgár a cinikusan hazudozó Fidesz arcokat bilincsben látni amiért a nemzet vagyonát a sajátjukként kezelték, és rakták zsebre? Csak pár dolog ami ma érdekli az embereket, talán erről lenne érdemes beszélni velük a jelenlegi ellenzéknek. BANDITA.

Címkék: fogadás bilincs lop melós ORBÁN VIKTOR

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr477730996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása