Mert ugye ezt is megteheti Orbán Viktor. Csak gondol egy nagyot, kiadja az utasítást az államgépezetnek, és máris megvalósul az álom. Már a nyár végén állni kell a szerb határra tervezett kerítésnek, és ez csak alig kétmilliárddal kerül többe, mint az eredetileg tervezett pénzkidobás. Pite. Ennyit havonta felülszámláz magának azokból a közbeszerzésekből, amelyeket Mészáros Lőrinc a tehetségével megnyer. Ez végül is közpénz, az emberek adója, amit nagyon keservesen adnak oda az egyre csökkenő életszínvonalukból. Ezért nem kár, Orbán Viktor ebből nem sajnál egy forintot sem kidobni az ablakon, ha neki az úgy tetszik.

A kerítés meg gyorsított ütemben épül. Közmunkások hada van rákényszerítve az ellátás állami veszélyeztetésével a melóra. Honvédek élesítik a pengéket, ez nekik harci feladat, meg kell csinálniuk. Rabok gyártják a szögesdrótot, most nem maguk ellen, hanem akik a háború elől menekülnek. Szabadcsapatok portyáznak az építkezés területén menekülőre vadászva, a propaganda náluk elérte a kívánt hatást, most már legalább van kit gyűlölniük. És ezek a szerencsétlenek még vissza sem tudnak ütni, ahhoz túl fáradtak a maguk mögött hagyott élet, és a megtett ezer kilométerek fáradalma miatt. Sokuknál a karon ülő gyerek is akadályozza a védekezést, de az igaz magyarokat ez csak még bátrabbá teszi.

Így hamarabb kész lehet a nagy mű. Ott állhat majd két ország határán az elválasztó kerítés, a hajnali napfény szépen fog csillogni a szögesdrót fémes felületén. Orbán Viktor a plussz kétmilliárdból hamarabb mondhatja el: ÉN ismét megvédtem az országot. ÉN ismét a haza vagyok. ÉN ismét nagyot szakítottam a közpénzből. ÉN vagyok a megmentő. Ezért ennyi közpénz valóban nem sok. Orbán Viktor hetekig el tud majd tetszelegni a saját népét megmentő szerepében. Lesz neki miről mesélni a médiájában, amelyet Habony Árpád éppen most rak össze szintén a közpénzből. Plakátok, konzultáció, reklámok, a Habony művek, akit senki nem ismer el kormánykörökben teljes gőzzel fogja kihasználni a maga teremtette értelmetlen kerítés minden számára vélt előnyét.

A menekültek meg szépen megkerülik a csodafegyvert, és húznak tovább ebből a barátságtalan országból, ahol a hatalom a maga érdekében használja ki szerencsétlenségüket. Bár az állam ellenségként kezeli őket, az állampolgár segítsége ott lesz a tekintetükben, amikor továbbállnak abba az országba, ahova menni készültek. Tudni fogják kinek legyenek hálásak a segítségért, és ez nem Orbán Viktor lesz.

Szépen fog mutatni a kerítés a déli végeken. Ha falból lenne, akkor talán el is lehetne vele takarni az országra kíváncsiak szeme elől a romos kórházban folyó egészségügy helyzetét.. Nem mintha az egész rendszer nem düledezne, oktatásostól, rezsicsökkentésestől, nem megszorításostól. És akkor még a saját gazdasági menekültjeit nem is mutatja meg az ország a maga teljes valójában.

Végül is az egészségügy éppen most kapott bérrendezést. A kórházak is szépen mutatnak a fényesen üres stadionok mellett, csak a betegnek kell benne magát megműteniük. Az egészségügyi dolgozók is jól érzik magukat, már aki szakképzetten elhagyta a honi pályát a jól fizető külföldi létbiztonságáért. Aki itthon maradt, azt Orbán Viktor bandája a jól ismert módszer szerint éppen felzárkóztatja. A korábbi tiltakozást az üres ígéret mágiájával szépen leszerelte, és mára oda is lökte az ápolónak az eredményt. Van akinek ez kerek 209 forint létnövekedést jelent. Van akinek többet, de koránt sem annyit, amit a kormány korábban megígért neki. De végül is kapott béremelést. És azért csak ennyit, mert a korábbi hazaáruló baloldali kormányok nem szeretik a magyarokat. Bezzeg Orbán Viktor éppen most mutatta ki mennyire becsüli őket. És akkor innen kuss van. Több nincs, mert akkor kevesebbet tudnak a kormány közeli haverok, és a saját lábon álló családok a közbeszerzésekből lenyúlni.

De ezekben a dolgokban nincs semmi furcsa. Tündérország már régen így működik. Egy tolvaj ellopja a jövőjét, és magának kolbászból építi benne a kerítést. A többinek ott a szögesdrót, egye azt meg. Mert ezt is megteheti. Orbán Viktor nagyon ügyesen játszik a gátlástalan szemétség húrján az ország lakosságával, mindig sikerül neki azt megosztani, elbizonytalanítani. Ezért halk a tiltakozás, ezért van még a hatalomban. Mert az emberek számára mindig van fontosabb magánügy a másik bajánál, és nem is akar a másikért nagyon kiállni. Meg nem is nagyon van olyan remény, ami a változást közelebb hozná, az ellenzéki pártok közül sok még erősödik, helyezkedik, és a sajtóban tiltakozik. Nincs program, nem látszik a lehetőség, nem nagy a kínálat. Egy új vihar kellene, ami kisöpri a szemetet az országból, de nincs meg az, aki ezt elő is idézhetné. Hiába tudja már mindenki Orbán Viktor és bandája szét lopja az országot magának, még mindig a csodára vár, és a másiktól kéri számon a megoldást. Pedig be kell már látni, a változás mindenkiben benne van. Csak el kell már kezdeni, különben ez a banda mindent megszerez magának a közösből, és még jól is fog élni belőle pár generáción keresztül. BANDITA.

Címkék: szerb menekült fizetés kerítés ápoló Orbán Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr117684220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2015.08.06. 09:13:30

Igaza van a szerzőnek. Ha több pénzt költünk az egészségügyre, a fél Európát lepusztító népvándorlás magától megáll az országhatárnál, kerítésre nem lesz szükség.

csak egy néző 2015.08.06. 09:37:46

No BANDITA, belógattad a légypapírt.

1ghost 2015.08.06. 10:20:05

@Sir Galahad:

Most mit rinyálsz Sir Galahad? A kerítésépítéssel már régen elkéstünk, mert azt akkor kellett volna felhúzni, amikor a hozzád hasonló tolvaj NarancsIdiótákat befogadta ez a jobb sorsra érdemes ország.

Banditának pedig grat, mert a cikk minden szavát a kegyetlen igazság övezi.

desw 2015.08.06. 10:43:16

@Sir Galahad:

:DD

Szerintem a T. posztoló sem érti, hogy mi a fasz köze van a kerítésnek és az eü-nek egymáshoz, de legalább buta és demagóg lett így az írás!

wolves84lb 2015.08.06. 11:56:35

@Sir Galahad: te most írtál két néven, és +1-ezted magad oda-vissza? Hm...ügyes, ügyes, fideszeském :)

Tudományos libsizmus 2015.08.06. 12:14:02

Toljátok csak a népvándorlás- és buzipropagandát. 2018-ban be sem fogtok jutni a parlamentbe. Az kedves hazánk történelmének egyik legszebb napja lesz.

megettem az aranybornyút 2015.08.06. 12:29:35

"Így hamarabb kész lehet a nagy mű. Ott állhat majd két ország határán az elválasztó kerítés, a hajnali napfény szépen fog csillogni a szögesdrót fémes felületén."

Szerintem is olcsóbb lenne, ha kerítés helyett ott helyben a határon agyon lehetne lőni minden határsértőt.

Mert abban ugye egyetértünk, kedves poszter, hogy NEM akarjuk odalökni a hazánkat ennek a csürhének?

KUHULIN 2015.08.06. 12:44:11

@megettem az aranybornyút: "hogy NEM akarjuk odalökni a hazánkat ennek a csürhének?"
Ebben ne legyél olyan biztos... :/

sas70 2015.08.06. 12:52:58

@desw: Csak annyi köze van a kerítésnek az egészségügyhöz, mint az összes többi pénzkidobásnak, miközben megdögölhetsz egy sürgősségin egy vakbélgyulladásban, mert órákig azt se kérdezik meg tőled, hogy mi a faszt keresel ott, miközben szépen kilyukad a vakbeled és ha szerencséd van, akkor 6 hét kórház után életben maradsz, csak azért mert nincs elég szakképzett személyzet, műszer, meg egyebek.
Menj már be egy kórházba és nézz körül, hogy milyen állapotok vannak! Kurvára jól teljesítünk a néphülyítésben!

sas70 2015.08.06. 12:54:16

@Tudományos libsizmus: Sőt választások se kellenek, minek azzal vacakolni? A kedves vezető majd eldönti szépen, osztjónapot!

KUHULIN 2015.08.06. 12:56:40

@sas70: Haha. Bár, amúgy amíg az ellenzék ezekből áll, addig pont pénzkidobás a választás is... :D

sas70 2015.08.06. 12:59:37

@KUHULIN: Minden diktatúrában ezzel kezdődik!
Ezek voltak a szép idők, csak egy baj volt vele, hogy nem Orbán állt a karzaton.
img2.indafoto.hu/10/7/92727_b9d2778edea727f6719583033e1c5687/23061361_6df0754e40aee5c62ce9cdb987153f9b_xl.jpg

KUHULIN 2015.08.06. 13:14:31

@sas70: Már úgy érted, hogy töketlen, a többség akaratával következetesen szembeforduló (pl. bevándorlás) ellenzékkel?

konrada 2015.08.06. 13:19:39

Index 2015.08.05. 20:53

Csehország tárgyalni kíván Magyarországgal, hogy fogadja vissza azokat a menekülteket, akiket a dublini egyezmény alapján vissza kell fogadnia - jelentette be Miloslav Koudelny, a csehországi menekülttáborok kezelőségének igazgatója szerdán Prágában az MTI szerint.

"Levelet írtunk a magyar belügyminiszternek, amelyben követeljük a helyzet normalizálását" - mondta Koudelny újságíróknak.

Az igazgató utalt arra, hogy a cseh hatóságok mintegy 470, Magyarországról érkezett menekültet vettek őrizetbe, de állítása szerint Magyarország közülük csak 50-et fogadott vissza.

...és nekünk a csehekkel, németekkel, osztrákokkal kell megküzdenünk, ha visszaküldik azokat, akiket nem állítunk meg?

...ezt csak úgy kérdem azokotól, akik szerint nem számít,hányan jönnek be, mert úgyis tovább mennek...

megettem az aranybornyút 2015.08.06. 13:28:53

@1ghost:

"A kerítésépítéssel már régen elkéstünk, mert azt akkor kellett volna felhúzni, amikor a hozzád hasonló tolvaj NarancsIdiótákat befogadta ez a jobb sorsra érdemes ország."

Vagy amikor a zsidók jöttek ide nyugat felől bevándorolni.

megettem az aranybornyút 2015.08.06. 13:35:57

@sas70:

"Csak annyi köze van a kerítésnek az egészségügyhöz, mint az összes többi pénzkidobásnak"

Adjátok vissza azt a pénzt, amit Surányi elvtársatok még 1990-ben az eladott 62 tonnányi aranytartalékért zsebre tett, majd szétosztott köztetek, és fordítsuk inkább azt a párezer milliárdocskát az egészségügy fejlesztésére.

megettem az aranybornyút 2015.08.06. 13:40:19

@konrada:

"és nekünk a csehekkel, németekkel, osztrákokkal kell megküzdenünk, ha visszaküldik azokat, akiket nem állítunk meg?"

Valójában a szerbekkel meg a görögökkel kellene megküzdenünk. Őutánuk vagyunk kénytelenek a szart lapátolni, nem a csehek, a németek meg az osztrákok után.

desw 2015.08.06. 13:43:49

@sas70:

"Csak annyi köze van a kerítésnek az egészségügyhöz, mint az összes többi pénzkidobásnak..."

Egyetértünk!

Pénzkidobás pl a milliónyi kamuroki és 45 éves korkedvezményes nyugger járadéka is, és ez legalább 1.000 milliárd ÉVENTE, azaz min. 40-szer több, mint amennyiért most ájvékoltok.

Aztán ÉVENTE százmilliárdokat költünk a sok millió elhízott, alkesz és dohányos eü kezelésére is, tök feleslegesen.

Gondolom, ezek a tételek nem zavarnak, mert ezekre nem lehet Orbánozni vagy Gyurcsányozni! (ezért demagóg a posztoló, mert százszor több pénz elúszik a T. állampolgárok tróger magatartása miatt)

desw 2015.08.06. 13:52:04

@wolves84lb:

"te most írtál két néven, és +1-ezted magad oda-vissza? Hm...ügyes, ügyes, fideszeském :) "

Nem magadból indulj ki, Bütyök!

Sir Galahad 2015.08.06. 14:26:57

@wolves84lb: ???

Tudomásom szerint a +1 nem ennek a jelzése, hanem az egyetértésé, de sose késő tanulni.

Zár Balta 2015.08.06. 14:46:51

Dögöljetek meg mind!
Magyarország megérett arra hogy elpusztuljon. Tele van szarral.

Tudományos libsizmus 2015.08.06. 15:00:12

@sas70:
Na, ez jó. Pont ti jöttök folyton a le nem adott szavazatokkal:)

Zár Balta 2015.08.06. 15:03:03

@Tudományos libsizmus: Te rohadt tetű fidess bérenc bér troll ! :D

kvadrillio 2015.08.06. 15:03:12

SENKI SEM ÁLLÍTJA LE NORBIT...MENTÁLIS DEFICIT BLOG...-BA MENT VOLNA EZ A SZÖSZ...NORBIKA ,MÁR RÉGEN MEGBUKOTT ! ROZOGA MŰTÖTT SZÍVVEL, CUKORBETEGSÉGGEL ...UGRÁNDOZIK MÉG EGY PICIKÉT...RÉKUCI IS GYENGE LÁBAKON ÁLL EGÉSZSÉGILEG.EGY INFLUENZA JOBBAN LEVERI A LÁBÁRÓL, MINT EGY HAJLÉKTALANT....TÉNYLEG NAGYON FANATIKUSNAK KELL LENNIE ANNAK, AKI BESZOPJA ŐKET...:o)))))

kvadrillio 2015.08.06. 15:08:28

ISZONYAT, HOGY MIT MŰVEL EZEKKEL A MENEKÜLTEKKEL EJRÓPA ! SZELEKTÁLJA ŐKET, AKÁRCSAK A ZSIDÓKAT ANNO: SÁRGA CSILLAGGAL JOBBRA, ANÉLKÜL BALRA...DE AZT MÁR RÉGEN ELFELEJTETTÜK, MINT MINDEN ROSSZAT KELL ELFELEJTENI ! DE ! MOST ÚJNRA ITT EGY HOLOKAUSZT: A MENEKÜLTEK, AZ ISZLAMISTA MENEKÜLTEK HOLOKAUSZTJA....ÉS UGYAN ÚGY SZELEKTÁLJÁK ŐKET MINT A 70 ÉVVEL EZELŐTTIEKET ! AZ EMBERISÉG SEMMIT NEM VÁLTOZOTT !!!..UGYANOLYAN ALJASOK MJINT A RÉGIEK VOLTAK, CSAK MOST MÁR AZOK LESZÁRMAZOTTAI IS KÖZÖTTÜK ÉS EGYÜTT HÖRÖGNEK A SZELEKTÁLÓKKAL !!!
NU ! EZÉRT MENJENEK A PICSÁBA ÜZLETELNI A ZSIDÓK A 70 ÉVVEL EZELŐTTI HOLOKAMUJUKKAL !!!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.08.06. 15:11:00

@Tudományos libsizmus: Kinek mi a cél, igaz? Neked mindegy mi hogy megy, csak a "valakik" ne jossanak be a parlamentbe. És ezt különböző nicknevekkel leírod napi 100-szor. Szép meló.

Netuddki. 2015.08.06. 16:22:10

Mindenki aki mentegeti ezt a tetves tolvaj fidesz bandát, szopja le magát!

Le Orme 2 2015.08.06. 16:55:35

@bértrollbosszantó_kovi1970:
"Mindenki aki mentegeti ezt a tetves tolvaj fidesz bandát, szopja le magát!"

És a nők nyalják ki maguknak?

Le Orme 2 2015.08.06. 16:59:56

"Egy új vihar kellene, ami kisöpri a szemetet az országból, de nincs meg az, aki ezt elő is idézhetné."

Idézd elő saját viharodat és söpörd ki magad az országból mindannyiunk örömére.

desw 2015.08.06. 17:49:37

@bértrollbosszantó_kovi1970:

"Mindenki aki mentegeti ezt a tetves tolvaj fidesz bandát, szopja le magát! "

Meg azok is, akik szerint a kerítést támogató csak Fidesz bérenc lehet!

megettem az aranybornyút 2015.08.06. 18:07:53

@Zár Balta:

"Dögöljetek meg mind!"

Mutass példát, járj az élen!

Larry Silverstein 2015.08.06. 18:23:32

Nagyon helyes h a menekültek húznak máshova, ez a cél. A kerítés sokkal olcsóbb mint akár 10 napi adagot(15000) eltartani belőlük 1 évig.

A nagyformátumú poszter azon kesereg h drága, aztán azon h szegíny rabok, katonák, közmunkások építik. Ez nagy szellemre enged következtetni....

2015.08.06. 19:48:52

Ez volt már:

index.hu/kulfold/2015/08/05/csehorszag_targyalna_magyarorszaggal_a_menekultekrol/

"Csehország tárgyalni kíván Magyarországgal, hogy fogadja vissza azokat a menekülteket, akiket a dublini egyezmény alapján vissza kell fogadnia - jelentette be Miloslav Koudelny, a csehországi menekülttáborok kezelőségének igazgatója szerdán Prágában az MTI szerint

"Levelet írtunk a magyar belügyminiszternek, amelyben követeljük a helyzet normalizálását" - mondta Koudelny újságíróknak.

Az igazgató utalt arra, hogy a cseh hatóságok mintegy 470, Magyarországról érkezett menekültet vettek őrizetbe, de állítása szerint Magyarország közülük csak 50-et fogadott vissza."

És ez csak egy a sok közül! De a tények láthatóan nem zavarnak titeket...

2015.08.06. 19:52:07

inforadio.hu/hir/tudositoink/hir-734905

"Franciaországnak nem áll módjában befogadni a menekülteket"

"Erősödik a feszültség a német, a francia és az olasz vezetés között a menekültek kezelése ügyében, miközben Franciaországban a kérdés kapcsán egyre radikálisabb politikai alternatívák fogalmazódnak meg. Eközben egyre magasabb azoknak a franciáknak az aránya, akik életbevágónak tartják a bevándorlás kezelését."

2015.08.06. 19:54:16

nol.hu/kulfold/magyarorszagra-is-visszakuldene-menekulteket-ausztria-1537905

"Magyarországra is visszaküldene menekülteket Ausztria"

"Az osztrák belügyminisztérium szerdától felgyorsítja azon menekültek ügyének elbírálását, akik korábban egy másik európai uniós tagállamban már benyújtották menedékkérelmüket, s így a jelenlegi EU-szabályozás értelmében Ausztriában már nem jogosultak menedékjogot szerezni – jelentette be közös sajtótájékoztatón Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter és Wolfgang Taucher, az osztrák Bevándorlási Hivatal vezetője."

2015.08.06. 19:58:38

index.hu/kulfold/2015/07/17/butorokat_gyujtogatva_tuntettek_a_menekultek_ellen/

"Bútorokat gyújtogatva tüntettek a menekültek ellen"

"Egy Treviso nevű, Veneto tartománybeli olasz város egyik lakótelepére több, mint száz menekültet telepítettek be a hatóságok, a lakásokba új bútorok és felszerelések is kerültek. Az itt lakó helyi családoknak ez annyira nem tetszett, hogy demonstráció gyanánt kihordták a bútorok egy részét, és a lakóépületek között elégették őket. Néhányan sátrat is vertek itt, mert nem hajlandóak egy fedél alatt aludni az újonnan betelepített migránsokkal - írja a The Local.

Menekülttáborrá alakították az otthonainkat, amelyekért mi fizetjük a hitelt.

- mondta a helyi médiának egy lakó. "

apanna 2015.08.06. 20:27:33

@sas70: Ha ezzel a tünettel mész az sfr re, biztos lehetsz benne, hogy nem hagynak órákig várakozni. nekem 1 hónapja a kezemmel volt baj, fél órát vártam, és rajtam volt a gipsz Vácon. Ettől függetlenül, igaz, hogy nagy a hiány, nem csak orvosból. Gondolom azzal nem vagy tisztában, hogy a menekültek orvosi ellátását, nem az EU fizeti, hanem az adófizetők....

apanna 2015.08.06. 20:28:49

London - Gyalog kelt át a Csatorna-alagúton Nagy-Britanniába egy menekült, akit röviddel célba érkezése előtt elfogtak a brit rendőrök.
És itt a lényeg: Nagy-Britanniában ráadásul így már nem is folyamodhat menekültstátusért, mert illegális úton próbált meg bejutni.

apanna 2015.08.06. 20:29:45

És, mennyire éheznek:
Kiderült, sok menekült a vallása miatt nem fogadja el az ételeket. Hiába mondják nekik, hogy a konzervek, májkrémek nem disznóhúsból készülnek, így sem nyúlnak hozzájuk. Ezzel szemben sok kuka mellett tornyokban állnak a pizzásdobozok. A menekültek sokszor a közeli kis büfékben vásárolnak inkább be maguknak.
www.blikk.hu/blikk_aktualis/kukaban-landol-az-adomanyetel-a-menekulteknel-2386849
süti beállítások módosítása