Nem is annyira a kerítés miatt, de főleg pont azért is lehet a dicstelen jelzőket nyugodt szívvel ráakasztani a nemzet testén élősködő véglényre. Igen, Orbán Viktor egy parazita, aki még gyáva is, de folyamatosan képes hazudni olyan formában, hogy a szeme sem rebben közben. Azt már nem is említi meg a keményen dolgozó kisember, mikor ezen ország szégyene maga okozza a problémát mert éppen szabadság harcolni kezd, mással magyaráztatja el ennek a szükségtelenségét, saját egyénisége meg szépen eltűnik a nagy nyilvánosság elől számolni a közpénzből eddig számára összeharácsolt hatalmas részt.

A határon a kerítés is csak úgy ott lett. Nem is annyira a menekültek miatt, inkább a hatalom megtartása hozta ki a szükségét, és gőzerővel készül. Mert Orbán Viktor nem tud meglenni a hatalom nélkül, és ezért mindenre képes. Gyűlöletet kelt, felelősséget hárít, társadalmi csoportokat ugraszt egymásnak, szociális érzéketlenséggel rúg bele a tehetetlenbe, a rokkantba, a betegbe,a menekültbe. Keresztényi ájtatossággal leöntött nemzeti mázzal keni el a valódi problémákról a figyelmet. Közben mindent elkövet a hatalom megtartásáért, ezért neki semennyi közpénz nem számít neki. Plakáton hirdeti a nézeteit, de nem érdekli az ehhez fűzött vélemény. Neki csak a sajátja számít.

Több száz törvény. Új alaptörvény. Módosított új alaptörvény. Trafik, föld, takarék, szerencsejáték, Közgép, új munka törvény, KLIK, KELO, NAV, nem megszorítás, deviza hitel, adóemelés, egykulcsos adó, álamfő, uniós pénzek. Mindenhol botrány kíséri az Orbán Viktor vezette kormány eddigi ténykedését, és az ezzel járó felháborodás már szint minden társadalmi csoportot elért. Netadó, kitiltás, urizálás, bróker botrány, nemzeti bank, villavásárlás, szállodai számla. Cska a közelmúlt eseményei, ahol Orbán Viktor egyszer néha kinyilatkozik, gépház zajról beszél, eltöröl, konzultál, és utána kussban van róla. Inkább talpnyalói magyarázzák el helyette éppen ki a hibás amiért ezek megtörténnek, maga a kormány feje szépen agyonhallgatja magát. Röviden, lapít. Ha elül a felháborodás, vagy ahogy az történni szokott megunják a tiltakozók és hazamennek, akkor előbújik szépen, és ismét leégeti az országot egy elmebeteg ötlettel, politikai húzással, vagy csak a megjelenésével egy magas szerb kormányfő mellett.

Már akkor is baj van, ha egyáltalán belekezd bármibe is. Ilyenkor jönnek a haverok meggazdagodásai, a tönkre ment vállalkozások munkanélkülisége, mert éppen a piac azon részét osztja szét a Fidesz maga között. Orbán Viktor pedig szépen lehazudja ennek érdekében a csillagot a vörös zászlóról, pedig az olyan kedves a szívének. Paks, rezsicsökkentés, a szabadságharc, ami szavazatot ugyan hoz, addig amíg ki nem nyílnak a szemek, és fel nem fogja az értelem, bizony rendesen át lett verve a derék választó. De addig is marad a hatalom, és azért semmilyen hazugság nem szégyen.

Na és persze a lényeg. Az az irdatlan mennyiségű közpénz. Az a rengeteg közmunkával, vasárnapi pihenővel, családi adókedvezménnyel befizetett adó. És az uniós pénzek garmadája. Annyi az ellopni való belőle, nem is csoda, ha Mészáros Lőrinc néha elfelejt egy milliárdot, hova is rakta éppen Orbán Viktor helyett. Na meg a haveroknak juttatott casinók, családi összefogások, táguló ingatlanok, jövedelmet meghaladó költekezések, közbeszerzések. És a stadionok. Na jó, azokban nincs közpénz, csak önkéntes felajánlásnak nevezett zsarolás, ha Orbán Viktor háza mellett épül. De erről nem illik beszélni, és Orbán Viktor sem fog dicsekedni a saját vagyonával. Gyáván fog róla hallgatni, vagy hazudik róla, ahogy azt tőle megszokta már az értelmét használó szavazó. Mert az a magán vagyon bizony szépen növekedett mióta Orbán Viktor a hatalomban van. Ez egyenes arányban van az ország elszegényedésével, de ez csekély ár a szép új sport létesítmények szinte üres nézőtereiről letekintve a béna focira. Innen nem nagyon látszanak a romos kórházak, a lebutított oktatás, a külföldre menekült fiatalok százezrei. Ezért nem is beszél róla Orbán Viktor, vagy egyetlen talpnyalója sem. Vagy ha mégis, akkor sem a felelősséget vállalják az okozott problémákért, hanem mindig másra kenik a hibát, és az okot, legyen az egy magát megvédeni is alig tudó ellenzék, vagy mostanság a biztos halál elöl menekülő nincstelen.

Csak gratulálni tud tündérország magának, amiért eddig is egy ilyen gerinctelen, gyáva szar alak volt a hatalomban. És még mindig ott van. Kifogás mindig van a cselekvés hiányára. Ebben nagyon jó az ország népe. Az ellenzék sem áll a helyzet magaslatán, egyelőre nem képes vállalható lehetőséget mutatni, mondjuk nincs is túl sok mozgástere. Orbán Viktor törvényesen gondoskodott róla ez így legyen. De saját maga ,a politikai ellenzék is tök jól el van a saját tovább darabolásával, és a kritizáláson nehezen tud túllépni a tett irányába. De végül is az ország is ilyen. Ezt pedig Orbán Viktor nagyon ügyesen ki is használja, és szépen gyarapodik is belőle. BANDITA

Címkék: gyáva hazudik ORBÁN VIKTOR

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr537642122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása