Hogy hogy melyiket? Hát az itthoni jól fizetőt. Igen, van olyan aki dolgozik, és nem a segélyre vár. Keres is ezzel vagy százezer körül. Na ez került ma veszélybe. Ne nézz értetlenül, nem a külföldön dolgozó magyar szól hozzád, aki maga is elveszi az őslakos munkáját ott, ahova kivándorolt. Vagy ha onnan nézzük, bevándorolt. Nem menekült, de akár így is lehet érteni. Az most éppen ott veszélyezteti a munkát, és a kultúrát. Kimossa a honi polgár tányérját a diplomájával, főz neki, mert szakács, házat épít mert kőműves, ápol, mert beteg ott is van. De minden mást meg csinál, mindegy neki, csak dolgozhasson. Szívesen látják, munkáját megfizetik, a gyerekét oktatják, a betegét ápolják. Nem figyelmeztetik plakáttal, te most ellenség vagy, és viselkedj, különben mehetsz haza. Itthon más a helyzet. Itt a menekülő bevándorló most éppen ellenség. Miért? Csak!

Mindegyik menekülő bevándorló alig várja elvehesse tőled a munkádat. Koszos, fáradt, éhes, nem beszéli a nyelvet, azt sem tudja hol van, de már lesben áll, hogy lecsaphasson a melóra. Na persze nem a közmunkát választja, az neki nem pálya, abból a bérből ő otthon simán megélt egy fél évig. Itt azonban már nagyra tör. A minimálbérest akarja egyből. Azt a minimálbérest, ami most már adózik. Előtte ez nem volt így, de a kormány versenyképessé akarta tenni a munkát az új törvénykönyvvel. Na nem a te szempontjaid szerint csinált mindent, de valljuk be, nem is nagyon tiltakoztál ellene. El is vett pár pótlékot, kicsit jobban kiszolgáltatott a munkaadónak, és kevesebb jogot biztosított ha már bele kényszerített. És persze azt mondta, ez így jó neked, ez a te érdeked, te ezt akarod. Megvédett közben a megszorításoktól is, így alig kellett vagy negyven új adót fizetned, amit nem hárítottak rád, de mégis te fizetted ki. A nagy minimálbérből. Kaptál azért rezsicsökkentést is, ami nem is került sokba, ha volt még egyáltalán erőd fizetni a számlákat. Mert a minimálbéred nem emelkedett olyan mértékben, ahogy az Orbán kormány lopta közben a közpénzt. És dübörgött a gazdaság. Az ország jobban teljesített. Az oktatás, meg az egészségügy alig bírta követni ezt a nagy fellendülést, a csillogó stadionok árnyékában látszott a kórházakról málló vakolat. Az iskolák is lemaradtak kicsit az erős országtól, pár szakot ezért meg is kellett szüntetni a felsőoktatásban, de néhány gimnázium is túl sok okos embert képzett, ezért őket is felzárkóztattak a kormány módszerével. Összevonták,leépítették, meg néhányat be is zártak belőlük. A minimálbéres meg melózott közben, ahogy tudott. Általában látástól-vakulásig, pihenés nélkül,betegen, éhesen, kilátástalanul. Erre most jön egy menekült, és erre akar lecsapni, ezt akarja elvenni tőle. Még szép, hogy a minimálbéres nem hagyja magát, és bekeményít. Egy ilyen szép életet már talán csak nem fog harc nélkül odaadni? Mert ugye a menekült az mind ezt akarja, neki csak erre fáj a foga, ezért jött ide. De ebből nem eszik. Ha dolgozni akar, és itt akar letelepedni, akkor tudnia kell, az élet erre felé a munkáról szól. Semmit nem adnak ingyen, és még várni kell a keményen dolgozó kisember felzárkóztatására is. Mert még sok a feladat ahhoz a család a saját lábán álljon, még sok támogatást ki kell osztani a haveroknak, még van közpénz, ami nincs ellopva.

Idejön egy háború, és kilátástalan élet elöl átutazó, és egyből tündérország minden jólétét magáénak akarja. Még a kultúrába is beleszólna, képes lenne a köztévé műsorát is kritizálni. Vagy egy Bayer cikket félreérteni a maga minden mocskos uszításával együtt. Ebben aztán semmi nem akadályozná meg, még a nyelv értelmezés hiánya sem, egyből a kultúra torkának esne. Lelőné a turulmadarat, leköpne egy Horthy szobrot, nem olvasná el egy nyilas képviselő könyvét sem. Csak gyalázni tudná a kultúrát.

De ez nem sikerülhet neki. Barátságos nép vagyunk, de ami a mienk, az Orbán Viktoré, és azt nem adjuk. Inkább ő építsen a mi pénzünkön mindenféle értelmetlen dolgot, inkább ő legyen a legkorruptabb politikusa az utóbbi évszázadnak, de most morcosak leszünk ahhoz, aki segítséget kér tőlünk. Kiplakátoljuk a véleményünket, vagyis Orbán Viktor véleményét. Konzultálunk róla, és nem engedünk senkit a keresztényi polgári nemzet kebelére azok közül, akik vasárnap is képesek lennének vásárolni. Mert a munka elvétele után ezek a menekültek még ezt is megtennék, mert ők ilyenek. Nem itt éltek, innen csak menekültként akarnak továbbhaladni, de egyből mindent szeretnének itt megkapni. Még az a szerencse, hogy Orbán Viktor megvéd bennünket, és nemzeti jólétünket. Köszönet neki. BANDITA.

Címkék: munka menekült minimálbér Orbán Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr147539526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása