Van talán olyan mélysége a közpénz haszontalan elköltésében, ami arra a következtetésre juttatja a keményen dolgozó kisembert, az elmeháborodott vezető már nem tud mélyebbre süllyedni a hatalmi téboly okozta lelki válságában. Orbán Viktor azonban mindig képes bebizonyítani neki, van olyan erkölcsi mélység, amely alatt is van számára még lehetőség annak bebizonyítására, nem véletlenül nevezi őt gyermekkori barátja gecinek. Ezen kívül elég a sok be nem tartott ígéretre, a folyamatos hazudozásra, és a családi vállalkozás felvirágoztatására gondolni. De most óriás plakát is hirdeti szerte az országban, ezt a kormány bizony nem sajnálja magától a pénzt, főleg ha azt a közösből kell kivenni.

Pedig olyan szépen indult minden. A kormány népszerűsége elindult a lejtőn, százezrek vonultak az utcára ellene. Orbán Viktor minden hazugsága maga ellen fordult, egyre nyilvánvalóbb lett, ez az ember már nem nagyon képes egyben tartani magát. Bebukta a netadót, adott egy útdíjat cserébe, bezáratta a boltokat vasárnap, így még szülinapjára sem tudott neki ajándékot venni egy kommentelője. Az anyjába ugyan elegánsan elküldte, de ez csak a sorok között volt olvasható. Mikor már úgy érezte nincs hova hátrálnia, bedobta a halálbüntetést, meg ellenséggé próbálta tenni a menekülteket. A régi jó recept szerint igyekezett magáról, és a botrányokról elterelni a figyelmet. Azokból pedig volt bőven. Kitiltás, brókerek, letelepedési kötvény, belvárosi ingatlanok, nemzeti bank, devizahitel, családi cégek, Mészáros Lőrinc, uniós pénzek, paraolimpikonok, M4-es, és még hosszan lehetne sorolni. De itt voltak neki a menekültek, akik már sorsukban is olyan szerencsétlenek, szinte tálcán kínálták magukat a Fidesz kormány számára, ugyan már rúgjon az beléjük. Azok meg nem voltak restek a gyengének nekiesni, és rajtuk megmutatni mekkora szemétládák is valójában. Konzultáltak róluk, mérsékelt sikerrel, hiszen a valós eredményeket az állampolgár sosem fogja megtudni. És akkor jött a plakát ötlet, ami szerintük egy célravezető eszköz tündérország védelmében. De egy kissé ezzel is mellélőttek.

Történt a nagy félrevezetés során, hogy egy hiteles tömegtámogatású, és épkézláb program szerinti ingyen sörrel kampányoló kétfarkú párt szintén elindította a maga plakátkampányát. Felkészült szakembereik kértek támogatást a plakátok kihelyezéséhez, az azon szereplő szövegeken szakértőik vitatkoztak a valóság talaján. Jöttek is a támogatások szépen. Agyonadóztatott nénik, és bácsik küldtek nekik számolatlanul némi aprópénzt, sokan lehet az utolsóból adtak fel számukra. Össze is gyűlt pár nap alatt pár milliónyi. Elkezdődött a nagy számolás, végül is mennyi plakáton tudják bemutatni a mindennapokat, az emberek valódi gondolatait, és főleg a valóságot. Szám szerint közel annyi plakáttal tudják az országot teleszórni, amennyivel a kormánynak sikerült össze mocskolni azt.

De ezen túl azért van némi különbség, és főleg lényeges. Na nem a plakátok száma, hanem azoknak a forintban kifejezhető értéke között. A kormányzati alig tizenötször többe kerül, mint amit kétfarkúék összeraktak a magánadományokból. De a Fidesz végül is közpénzből hazudik, amiből eddig is két marokkal tett a saját zsebébe, így abból sosem elég nekik semmi. Meg végül is lássa be a világ, a hazugságnak ára van, azt rendesen meg kell fizetni. Csakhogy az ilyen számok itt azért mást is mutatnak. Elég abba belegondolni ha az elszámolás pontos, mennyi pénzből kampányolt eddig a kormánypárt az óriás plakátokon, és abból mennyi jutott meg nem érdemelt haszonként a Fidesz közeli gennyládák zsebébe.

Visszanyal a fagyi, mondják a bölcsek, de azért ők állják a számlát. A közpénz nem drága, csak qrva nehéz összerakni, és még könnyebb felelőtlenül elkölteni. A magánadományt is el lehet herdálni, fel lehet élni, de ebben a helyzetben nem erről van szó. A kormány prüszköl, anyázik, vádol, mutogat, de nem beszél a lényegről. Hol a lóvé elvtársak? Mi is kerül ezen ennyibe? Ha a civilek meg tudják csinálni tizenötöd annyiból, akkor nektek ez miért nem megy? Ja, persze, akkor nem lehetne Orbán Viktornak stadionja, nem lehetne Lázár Janinak pénze luxus utazni ha kurválkodni akar, nem lenne Rogánnak folyton bővülő háza, nem lenne Kósa feleségének százmilliós budai ingatlana, Mészáros Lőrinc nem felejtene el egymilliárdot a bevallásából, Andy Vajna meg nem venni ki a casinojából hárommilliárd nyereséget. Valószínüleg ezért kerül a Fidesz féle óriásplakát annyiba, amennyibe, és ezért olcsó a civil plakát. Na meg a tartalombeli különbség is lényeges, és főleg a valóságtartalom. De ha a Fidesznek óriásplakáton kellene igazat mondani, akkor az nem látszana, mivel csak hazudni tud, de azt nagyon. BANDITA.

Címkék: kétfarkú plakát hazudik Fidesz konzultál

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr447537744

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy kicsit jobb most. 2015.07.28. 08:33:51

Pár napja, ahogy a buszmegálló felé igyekeztem a forró délutánban megláttam egy határozottan kék óriásplakátot, nagy fehér betűkkel. És jó volt. Olyat mondott, amivel mélységesen egyet tudok érteni. Megálltam, és elégedetten áttanulmányoztam, úgy érezt…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.12. 20:37:25

Már az egész nép Orbán ellen van. Vasárnap meg is bukik. Hétfőn ismét Bajnai lesz kormányon. Szóval semmi aggódásra nincs ok. Kedden már osztrák életszínvonal lesz, s 2-3 millió menekült lesz elszálásolva az országban. Éljen a Köztársaság!
süti beállítások módosítása