Nagyon, de nagyon irtózik a kormány minden egyes szeglete a keményen dolgozó, bérből és fizetésből élő ember valós helyzetének a feltárásától. Eddig nagyon szívatta őket a fülkeforradalom, de most rájuk irányul végre a figyelem. Jó, persze ez is csak egy újabb üres ígéret volt részükről, mint annyi más egy hosszú sorban ebben a nagy gazdasági növekedésben, de az istennek nem nevezné a nevén a mára kialakult helyzetben a szegény ember létezésének a beismerését. Arról meg egyenesen nem is hajlandó beszélni, ezek az emberek, és azok gyermekei már lehet éheznek is a stadionok árnyékában, hátuk mögött a kazah rokonsággal. Pedig még ezek az emberek abban az akár jobbnak is helyzetben vannak, amikor még van számukra bizonyos megélhetés,amit azért volt szíves a nemzet tolvaj kormánya elég nehézzé tenni a számukra az adóemelésekkel, az új adókkal, és fizetéscsökkentésekkel. De azokkal mi van, akik havi negyvenhétezerből élnek meg a kormány szerint? És azokkal akiknek még ez a kiváltság sem jutott a nemzeti együttműködés rendszerében?

De hosszú lenne felsorolni azokat a rétegeket is, akiktől a kormány gazdaságpolitikának nevezett ámokfutása elvette a lehetőséget a munkából való megélhetéstől. Itt vannak az állásukat vesztettek, itt vannak a rokkantak, itt vannak a betegek, itt vannak azok, akik akarnak dolgozni, de nem nagyon tudnak hol. És ott van velük a családjuk is, akik miatt egyre nehezebb és kilátástalanabb a helyzetük, és a jövőjük.

Ezek közül az emberek közül bizony már sokan éheznek. Ezt azért így nem meri kimondani a brókereknél hasznot kereső állami gépezet, de tudomást sem hajlandó venni róluk. Sőt! Minden eszközzel, és lehetőséggel tagadja a létezést. A magát kereszténynek nevező törpepárt még attól sem riad vissza, az éhezést életformának tekintse ezen embereknél, és azok gyermekeinél, számukra ezen magyarázat a helyes megfogalmazás. A magát emberinek nevező erőforrás minisztérium prédikátor szentfazeka még a szótárból is törli a szegény szót. Maga a főgeci is csak azt hajlandó egy papírról felolvasni, ma Magyarországon nem nő a szegénység hanem csökken. Egy város szarrágónak is nevezhető polgármestere pedig egyenesen megtiltja az ételosztást a városában, mert az nem jól néz ki.

Igen? Kedvesnek nem nevezhető mocskos férgek, hamarosan nagyon el lesztek taposva ezen felfogásotokért. És ebben benne lesznek azok is, akik nincsenek fent felsorolva, de tevékenyen részt vesznek a szegénység és az éhezés tagadásában. Nagyon el vagytok telve az úgynevezett gazdasági növekedéssel, meg a jobban teljesítés üres emlegetésével. Valóban van az országban gazdasági növekedés, de ez nem teljes mértekben a ti érdemetek. Sőt. Nálatok inkább a családi összefogásból eredő növekedés a jellemző, amihez a közpénz adja az alapot, amelyet olyan szorgosan tesztek a saját zsebetekbe. Ebből áll a család saját lábon, ebből kapnak trafikot a haverok, innen jön a föld a támogatásért a talpnyalóknak, közben meg a kisember, aki eddig keményen dolgozott lassan éhen hal. Ez a gazdasági növekedés csak annyit jelent, az ország egy része még többet dolgozik, egyre kevesebbért, és ebből csak többet adózik. Nektek. Ti ebből építettek stadiont, gyártotok milliárdokért nézhetetlen köztévét, adtok vén szaros szivarozó gazdasági bevándorlóknak milliárdokat casinóra. Ebből van Orbán Viktornak mára lassan már mérhetetlen vagyona Mészáros Lőrinc nevén. Így lesz a Rogánokból, Lázárokból, Kósákból, Közgépekből, Habonyokból, Giró-Szászokból meg a többi szarfaszúból lassan multimilliárdos.

De sokan nem vesznek részt ebben a játékban, ők a már nagyon szegények, és az éhesek. Ez már lassan az ország lakosságának a felét jelenti. Tőlük van elvéve a szociális háló, tőlük van elvéve a megfelelő életlehetőség biztosítása, tőlük van elvéve a remény a megélhetésre. Ők azok, akikre azt mondják nem is akarnak dolgozni, ők az ingyenélők, ők azok, akikről nem hajlandó a hatalom tudomást venni. Még ételt sem enged osztani nekik. Pedig már a fővárosban is egyre hosszabb lett a sor az elmúlt öt évben, ezen le lehet mérni a kormány minden sikerét. Vidéken talán még ennél is rosszabb a helyzet, ott még sorban állásra sem nagyon van lehetőség, mert nem engedik meg nekik. Pedig egyszer sorba fog állni a sok szegény ember, és aki éhezik, és számon kéri a sorsát attól, akinek ez nagyrészt köszönhető. Akkor nem lesz időtök magyarázatra tetves banda a stadionok páholyaiban, a kikötők vizén ringatózva. Nem bújhattok a törvények mögé, nem bújhattok a keleti szél alá, nem menekülhettek el a felelősségre vonás elől. Csak remélni lehet lesz olyan tökös a jelenlegi ellenzék amikor bekövetkezik a számonkérés, el fogja számoltatni a jelenlegi hatalmat, és annak elődjeit is. Vihar készül szemét banda, és nagyon sok fog esni abból, amit okoztatok, vissza tirátok. BANDITA.

Címkék: politika szegény adomány éhes Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr727347676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.07. 15:30:45

A lényeg: ne legyen ismét balliba gágogás a kormányban. Ez a kisemberek fő célja.

empoftla 2015.04.07. 16:21:25

@maxval bircaman szerkesztő: Így van, a kisember a jobboldali gágogást preferálja.
süti beállítások módosítása