Nyakig ül a kormány abban a bizonyos szarban, de nagyon tapos azért sikerüljön valahogy kimásznia belőle. Minden keze ügyébe kerülő értékpapírt, időpontot, magyarázatot, félre magyarázatot megragad a siker érdekében. Régi hazugságot rak össze új formában, kever, kavar, kínlódik, felháborodik, jövőbe lát, de az istennek nem sikerül a felszínen tartania magát a közvélemény előtt. Mondjuk szerintük ők jól csináltak mindent, sőt, annál is többet tettek mint a haza megmentése a gaz támadásoktól, csak azok a köcsög ellenzéki hazaárulók nem értik meg nagyságuk áldozatvállalását a keményen dolgozó kisember érdekében. Még életösztönük is van, és az működik is. Már ott tartanak megint ezt is az előző kormányra kenjék, de ez végül is nem jó, mert ők kormányoztak ez előtt is, csak erről elfelejtkeznek az újra előhozott nyócévezés során.

Nagyon nehéz olyan helyzetet elképzelni a bérből és fizetésből élőnek, amikor a jelenlegi tolvaj banda akár egy kicsit is beismerné a tévedését, vagy ne adj isten vállalna magától bármilyen felelősséget a balfaszságáért. Ez az Orbán egy G Viktor által vezetett tákormány már annyi mindent rosszul csinált ebben az országban, amit valahogy mindig csak az állampolgár szívott meg de az rendesen. De még nem sikerült felfedezni egy olyan esetet sem, amikor ezt férfi módra kiállva bevállalták volna. Sőt! Valahogy mindig az ellenkezője került előtérbe, ők mindent jól csináltak, csak a baloldal, az unió, és az egész világ nem értette meg a szabadságharcukat. Csak a józan ésszel bíró nem tudta felfogni, ennyi, a tehetségét a közpénzlopásban kamatoztató ócska kis szemétláda hogy tud ennyi ideig egy országot megvezetni. De még ezen emberek vannak kisebbségben, a többségnek még kell valami amitől nekimegy ennek a bandának, és kidobálja őket a parlament ülésterméből még a választás előtt.

De ez egy ilyen ország, ezt így kell elfogadni. Még. Itt van olyan ember, aki még fél éve nagy nemzeti vállalkozónak tűnt, díszpolgára volt egy iparvárosnak, diplomata útlevéllel rendelkezett, focicsapatot tartott, tehát jó nemzeti keresztény volt. Pár hete azonban már kiszedték a kormányzati közös fotókról, nem emlékeztek útlevelére, nem tudtak a vállalkozásának kiadott engedélyekről, és egy egyszerű gazembert csináltak belőle. Azért kapott két hetet rendezze a dolgait, elszegényedjen, hiszen rendelkezik emberi jogokkal, és ezt a hatóság és a kormányzat közötti egyeztetés tiszteletben akarta tartani. A harmincezer kisbefektető meg bekaphatja a nemzeti megmentés kormányának rendszerét, és futhat a pénze után. Mert ez egy ilyen ország, ezt így kell elfogadni.

Ember legyen aki majd kibogozza ezt az inkább agyon hallgatni kívánt esetet. Mert itt most megint mindenki jobban teljesített a kormányzat részéről, mindenki a szabályok szerint járt el, az időpontok stimmelnek, csak rosszul vannak sorba rakva. Itt kérem azok a mocskos brókerek bizony lopnak, és a kormány erre csak most jött rá. Végül is amíg megkapta a részét, meg neki is volt elég ellopandó közpénz a kincstárban addig nem zavarta a piramis játék léte. De most lecsapott. Keményen, és határozottan. A jegybank elnöke most mélyen kussban van, a héten még egy ingatlant sem vásárolt, pedig eddig ezzel tök jól elvolt a pénzügyi rendszer felügyelete helyett. De a kormányzati kommunikáció annál hangosabban védi a maga igazát, és menekül a támadásba. Mert mindent bevetnek. Azt már tudják ők nem hibásak, de rajtuk kívül mindenki más az. Azt sem akarják tudjni hol a lóvé, mert végül alig pár száz milliárdról van szó, annak a nyomára akadni inkább nem akarnak. Végül is aki képes háromezer milliárdot nyom nélkül eltapsolni ami az orra előtt volt a pénztárban, annak kihívás lenne most ennyit visszaadni a jogos tulajdonosoknak. Majd az adófizetők ezt is állják, csak pár új adó kell hozzá, és minden rendben lesz, hiszen az sok jó adózó ember összeadja majd nekik ezt is.

Majd még egy darabig elvitatkozgatnak a politikusok, anyázgatnak, kicsit felháborodnak, aztán elül a baj, ahogy az szokott tündérországban. A károsultak meg majd kiheverik a megrázkódtatást, visszakapnak a közösből egy kis lóvét, és kész. Lehet újra folytatni a stadionépítéseket, lehet vasárnap templomba menni, lehet útdíjat fizetni. Minden a régi lesz, csak az idő meg ne álljon. Majd a brókervezér is előkerül a tömlöc mélyéről, elmegy házi őrizetbe a százmillás villájába, és hallgat mint Wellsz a rendőrkocsi hátsó ülésén. Mert ez egy ilyen ország, ezt így kell elfogadni. Vagy mégsem? BANDITA.

Címkék: jegybank quaestor bróker lop Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr377321698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása