Nehéz dolog ez a saját lábon állás. Addig még csak elmenne a dolog, hogy esztelenül szórja a közpénzt tündérország fejedelme a saját köreinek minden következmény nélkül, hiszen az ügyészség is majdnem a család része így nem kell tartania a műanyag lakat rárohadásától a túlzsúfolt börtönökben. Még az is belefér, a szemét nyugati szél által idefújt támogatásokat a haverok kapják meg, ennek elosztásáról Lázár Jani megfelelően gondoskodik, hiszen ő aztán tudja ki mennyit is ér. De azért az már vérlázító, hogy az évszázad fideszes lenyúlásába mindenféle törvényességi, engedélyezési, meg aggályoskodó akadályokat gördítsen a keleti nyitást nem jó szemmel néző uniós hivatal.

Nincs kérem Paks II-vel semmi gond. Az igaz, nincs hatástanulmány, nincs előzetes egyeztetés, de nincs ott semmi probléma. A kormány felveszi a baszott drága hitelt, jól elkölti magának, az emberek meg szépen visszafizetik. Ki az, akinek ez nem tetszik, vagy aki szerint ez nem jó buli? Orbán egy G Viktor azt mondja ez egy jó üzlet, a többieknek pedig csak ezt kell ismételnie folyamatosan. Hozzá lehet venni a rezsicsökkentést, a függetlenséget az energiapolitikában, kell még hozzá némi titkosítás, ahogy azt a medvék földjén is szokás, és máris itt az újabb meggazdagodási lehetősége a kormány belső köreinek. És akkor ezt akarja most egy bürokratikus, törvényességre ügyelő hivatal megakadályozni? Azért ez már több a soknál, kardot rántunk, és lerohanjuk azt a gaz fővárost aki a családi üzletbe bele mer köpni.

Azért még nincs minden veszve ebben a harcban. Még el lehet költeni sok-sok milliárdot a haveroknak mindenféle tanulmányra, előkészítési akármire, a lényeg csak annyi, jó sok adófizetői közpénzt lehessen mindenféle ellenőrzés nélkül továbbra is kiosztogatni. Ez a szekér már beindult, és ismerve a kormány feneketlen bendőjét ha a közpénz közelében van, nem hagyja ki ezt a lehetőséget sem a lopásra. Most egy kicsit megakadt a folyamat, de azért nem fog éhen halni senki Orbán Viktor közelében.

Itt van mindjárt a szűken vett saját lábon álló fiatal család. A vő, akinek már kikötője is van, éppen fényt gyújt az ország számos településén ahol kormánypárti vezetés van. Ebben még az sem akadály ha az illető településnek erre most éppen nincs pénze. A kormány nagylelkűen megengedte nekik a hitelfelvételt, majd ha bedől, kifizetik a közösből. Ahogy eddig is mindent. A Tiborcz gyerek nem maradhat megélhetés nélkül, neki kell fizetni az asszony tandíját, és a nyelvvizsgáját. Ha ebben az ütemben halad a kis fatolvaj gyerek, meglesz neki a heti egymilliárdos bevétel, ezzel már kihúzza a szent család ezt az évet.

De Mészáros Lőrinc sem maradhat le a családi ezüst gyűjtögetésében, bármennyire feledékeny is. Neki is fontos szerepe jut ezekben a Simicska utáni időkben, mivel össze kell raknia a pocakos focihuszár magánvagyonát. És egyben is kell tartania, meg vigyázni rá. Jó, a gázszerelő néha elfelejt egy egész milliárdot, vagy egy orosz céget megemlíteni a nagy kapkodásban, de legalább van olyan buta, mint megbízható, és nem tud annyi mindent Orbán egy G Viktorról, ami besúgásra lenne alkalmas. Oda is mehet a lóvé akadálytalanul.

De Paks II nem befolyásolja a családi összefogás házvásárlását sem. Már van pár olyan minisztere a kormánynak, aki annyira csóró, a családja veszi neki a több tízmilliós házat, mert neki magának erre nem jut. Na például ebben sem sok minden köze van egy atomerőmű építésének, ez a szűk család utolsó erőfeszítése a gyerek érdekében. Egy miniszter mégsem lakhat akárhol, ha ehhez a Pasapark a pont megfelelő, akkor ott kell megragadni a lehetőséget.

Megy így a szekér az atomerőmű nélkül is, de azért abban van az igazi lehetőség a jövő megalapozására. Mondjuk eddig sem kellett félteni senkit a kormány közelében, még magát Orbán egy G Viktort sem, ha ellenőrizetlenül kellett a közpénzt a saját zsebbe varázsolni. Minden adott volt eddig is a felelőtlen pazarlásra, a fényűző rongyrázásra, a pökhendi urizálásra. Nem kellett tartani a lebukástól, minden az állam kezében, vagyis Orbán Egy G Viktor kegyében volt, van. Az igazságszolgáltatásnak nevezett szervezet pedig rendre megakadályozott minden következményt. A kormányzati tolvajok elég vastag bőrrel rendelkeznek az arcukon ahhoz, ne szégyelljék magukat akkor ha két kézzel nyúlják le az adófizetők pénzét. Már bizonyítottak a magánynyugdíj eltüntetésével, most készültek ennek a három-négyszeresét lenyelni. Ez most egy kicsit megakadt. De ők nem fogják feladni, minden eszközükkel fognak ezért a pénzért harcolni. Mert az kell nekik, nem tudnak neki ellenállni. Egyszerűen már maga a lehetőség is izgalomba hozza őket, a büntetlenség tudata meg egyenesen különös élvezetet jelent a számukra a lopási aktusban. Be fognak vetni mindent a drága kölcsön megszerzéséért, majd az ország legfeljebb beledöglik a törlesztésbe, meg a sok megtermelt áramba, ami ott marad a nyakukon. Mert ennek a lehetősége is fennáll. De ez csak egy olyan probléma, aminek a megoldása már nem annyira érdekli a jelenlegi kormánypártot. Csak a haszon ami izgatja őket az üzletben, amit szeretnének zsebre rakni. Csak azzal foglalkoznak. És hazudnak ezért folyamatosan. BANDITA.

Címkék: tolvaj lop Fidesz PAKS II

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr787266123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása