Azért az nem túl jó dolog, ha egy embernek, na jó, kormánypárti politikusnak rövid az emlékezete. Néha már arra sem nagyon emlékszik mit is mondott az előző ciklusban, de arra sem, tegnap éppen mit is nem csinált meg a köz érdekében. Orbán egy G Viktor el is várja az embereitől a kettős látást, a rövid memóriát, a pofátlan hazugságot, a gátlástalan cselekedetet. Ő maga az élen jár a személyes példamutatásban. Most éppen a bérből és fizetésből élőkkel kapcsolatban kevert össze pár dolgot, mielőtt felzárkóztatná őket, de ez nem nagyon zavarja abban, olyan szépen beszéljen róluk.

A keményen dolgozó melósnak azonban van egy olyan tulajdonsága, nehezen felejti el ki miatt is olyan szar az élete manapság. Most a felzárkóztatás előtti pillanatokban éppen azon jár az elméje, elég lesz vajon a családnak az általa hazavitt fizetés az adott hónapban. Már ha van munkahelye ahol dolgozhat, és az még nem került a kormány látókörébe, vagy nincs az adózósra kijelölt gazdasági területen. Csak pár évet kell visszaemlékeznie ahhoz, mikor is volt kiszámítható jövője, nem nagyon agyonadóztatott jövedelme, biztosnak tűnő állása. Mikor volt az az idő, amikor nem kellett a véleménye miatt a kirúgástól tartania. Mikor volt az az idő, amikor nem a közmunka volt neki a “tisztes” szegénység lehetősége. Mikor volt az az idő, mikor a gyerekének nem életformája volt a reggeli nélküli iskolába, óvodába menetel. És mikor volt az az idő, mikor annyit ért, amennyi elég volt neki a megélhetéséhez.

A keményen dolgozó melósnak, a bérből és fizetésből élőnek leszakadnia sem lett volna szabad egy normális politikát követő kormány alatt. De jött Orbán egy G Viktor a bandájával, a stadionjaival, a nem megszorításaival, és megindult a melós tündérország felé a polgári keresztényeknél levő hatalomban. A nyakába szakadt vagy ötven új adó, ott volt neki egy idióta jelenleg jegybankelnök unortodoxiája, és már nyöghette is a rá áthárított terheket. Azt mondták neki, ezt nem ő fizeti, de látta a szemükben tudják hogy hazudnak neki. Ha még ez nem lett volna elég kapott egy új munka törvénykönyvet is, hogy a tűz égesse meg aki kitalálta, és máris csökkent a fizetése a pótlékok, és más elvonások miatt. Még tiltakozni sem tudott, nem volt hozzá elég joga már az új törvény szerint, meg könnyebben ki is tudta rúgni a főnöke, ha nem elég kedvesen beszélt vele. Vagy Orbán egy G Viktorról. Megindult szépen lefelé a lejtőn, és nem is nagyon látta az alját. Amit viszont észrevett, az nem volt más, mint a könyörület hiánya Orbán egy G Viktor cselekedeteiben. Épültek a stadionok, bővültek az ingatlanok a családi összefogás eredményeként. Lett olyan ember is, aki a szerencsének, a jó istennek hála hamar milliárdos lett, csak néha elfelejtett bevallani némi milliárdot. Ha valami nem tetszett neki, kapott egy cinikus választ, sok üres ígéretet, némi rezsicsökkentést, és sok hülyét, aki ezt be is vette. Mert Orbán egy G Viktor megígérte folytatja. Pedig már a melós eléggé le volt szakadva, és ezt nem akarta folytatni. Muszáj volt neki. De ekkor jött az évértékelő, és végre megnyugodhatott. Orbán egy G Viktor megígérte felzárkóztatja, mert neki, és a kormánynak most a munka a fontos, meg az ilyen alapú társadalom. Mondta ezt a közpénzből összelopott stadionja árnyékában, ami a háza mellett terpeszkedik a világ csúfjára.

És el is kezdődött a folyamat. Az alig mérhető kisebbik kormánypárt megindult a vasárnapi pihenés felé, szigorúan az emberek érdekében. Így sikerült pár tízezer ember jövedelmét tovább csökkenteni, és néhány ezren el is veszítették a munkájukat. De ez megszokott dolog ott, ahol a kormány beavatkozik a mindennapi életbe, néhány agyament, álszent farok kedvéért. De a kormány közelében minden csökkentés végül is növekedést jelent, ahogy azt az államadósságnál már megszokhatta tündérország népe. Ami meg értékcsökkenést, vagy megélhetési csökkenést jelent az náluk a növekedés, még ha negatív értelmet adnak is neki ha megpróbálják kimagyarázni az ezzel szembeni tényt. Mert abban nagyon jók, meg hazugok is genetikailag. Meg különben is, tanuljon meg mindenki megélni havi negyven hétezerből. A videó riportjában van pár példa a vérlázító nyilatkozataikra, de még nem volt rájuk gyújtva a kabát, mert az emberek olyan jogkövetőek, meg békések. Persze a normálisak, nem a székházgyújtogatók.

Minden évben hagyomány vidéken a köcsögfa állítás. Erre teszik száradni a cserépedényt, hagy süsse a nap, és jól kiszáradjon. A fővárosban ez a forma még nem annyira ismert, de vidéken régen sokat lehetett ilyet látni. Ha van rá lehetőség, jelen esetben a fővároson kívül is lehet köcsögfát állítani a főtéren, a kormány emberei már elfoglalták a vidék nagy részét is, hiszen ott is megkezdődött a felzárkóztatás. Olyan szépen mutatnak a kiaggatott köcsögök, főleg ha sokan meg is tudják, mert elolvassák, miért is vannak azok oda kiakasztva. Egyelőre a képek, csak az emlékezet felfrissítése miatt lengeti őket a szél. Mert a keményen dolgozók már csak ilyen maguknak valóan adnak a másik tudtára dolgokat, és következményeket. BANDITA.

Címkék: melós Fidesz Orbán köcsögfa felzárkóztat

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr327261063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása