Éhségmenet 2015.

 2015.02.07. 19:37

 


 

– Útvonalterv 1. 0

02. 09-02. 14

1. nap Kazincbarcika-Nekézseny 20 km

2. nap Nekézseny-Farkaslyuk-Ózd 20 km

3. nap Ózd-Serényfalva-Kelemér 15,2 km

4. nap Kelemér-Rudabánya 23,6 km

5. nap Múcsony-Berente 19 km

6. nap Berente-Miskolc 21,4 km

Újra elindul az Éhségmenet a Közmunkás Szakszervezet szervezésében. A közmunka jelenlegi formájában nem megoldás, a bele kényszerültek számára nehéz a kiút a valódi megélhetés felé. Aki jelenleg belekerül, annak a sorsa a lassú éhen fagyás. Azonban a kormány a közmunkások létszámát ezen túl még gátlástalanul kihasználja, ami szerintük növeli a foglalkoztatottságot. Ezzel is eltakarva a munkahelyteremtésben elkövetett sikertelenségüket. Ez pedig a benne levőknek nem jelent többet, sőt egyre kevesebbet ér a a megélhetésre, mint az addig kapott munkanélküli segély összege. Ezek az emberek azonban dolgozni akarnak, és ezért tisztességes bért szeretnének kapni, amiből eltartják a családjukat. Nem szeretnének mást, csak Munkát, Kenyeret.

Van egy állítás a Fidesz kormány embereitől, miszerint meg lehet élni havi negyvenhétezer forintból. A belügyminiszter, aki az adócsalásaiból lett az ország egyik leggazdagabb embere, ehhez egy kecskét javasolt még a benne foglalkoztatottaknak. A hírhedt Zsiga Marcell, aki még életében nem dolgozott egy percet sem, egyből a Fidesz lett a munkahelye, és az önkormányzat pénzéből aszfaltoztatta le az újonnan vásárolt háza előtt az úttestet, ezt kétszer is kijelentette. Ekkor ez a fiatal kis szarházi éppen ötvenhétezerből élt meg. Naponta. Jelenleg már nem képviselő a kis gombnyomogató köcsög, de a kormány nem hagyta az út szélén. A Szerencsejáték ZRT, külön neki létrehozott egy céget, ahol ez az ifjú kis mocsok negyvenhétezret keres. Naponta. BANDITA

Címkék: közmunka Fidesz Éhségmenet

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr937150253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.08. 08:35:28

Ezen a Fogyókúrameneten ismét főleg multimilliomosok lesznek?
süti beállítások módosítása