Az biztos, Orbán Viktor köreiben jelentősen csökken a megélhetési kockázat. Maga a nemzet pocakos focihuszára is elégedett lehet a szegénysége elleni küzdelemmel. Mészáros Lőrinc jó gazda módjára növeli a saját megtakarításai mellett az övét is. Nemrég egy egész sertéstelepet tudott összerakni neki, a maga havi hatvan millás banki növekménye mellett. Nem is nagyon van oka a panaszra Orbán Viktornak, és nem is rejti ezt el a szeretett tündérországa elől. Még büszke is rá, mikor vigyorogva járkál a birtokán.

Még a parlamentben is büszkén hangoztatja a szegénység elleni küzdelemben folytatott szabadságharcának az eredményeit. A hozzá intézett kérdésben az ellenzéki padsorokból azt tudakolták: ” ugyan már kedves vezető, mit is tesz a kormány az adóemeléseken, a fizetéscsökkentéseken kívül a szegénység csökkentésére?” igazi mellébeszélést adott elő. Szerinte a közmunka az nagyon jó dolog, hiszen nem kell segélyt osztani, és lehet a közmunkással villogni a statisztikákban. Arra már persze nem tért ki, a közmunkás hogy éli meg a vele való szórakozást, neki elég ha nem fagy éhen a számára odalökött havi negyvenhétezerből. De Orbán Viktor nem állt meg a közmunka magasztalásánál, rátett egy lapáttal a gyereknevelési elveiből is, amit persze a nemzetnek szánt. Szerinte az nagyon nagy eredmény, hogy kötelezővé tették a gyermek óvodába járatását, mert így az a szegény gyerek legalább háromszor eszik egy nap. Ennél jobb beismerése nem is lehetne az országban uralkodó állapotoknak, de erre már nem tért ki nemzet legnagyobb tolvaja.

Minden szülő retteg attól, nem tud enni adni a gyerekének, annak éhesen kell lefeküdni. Pedig a szülő dolgozik, adózik, hitelt fizet, még az is lehet, békemenetre jár. És mégis, ebben a nagy függetlenség elleni összehangolt nemzetközi támadásban ez is kevés. Sajnos emelni kell az adókat folyamatosan, és újakat is be kell bevezetni, de azokat úgy, azt majd át lehessen hárítani a lakosságra. A magánynyugdíjat is be kell áldozni ebben a harcban, semmi szüksége rá az állampolgárnak, majd az állam azt jól megvédi az addig takarékoskodónak. Lesz belőle részvény, meg államadósság csökkenés, azzal nagyon jól lehet majd lakni, csak az állam lesz tőle éhesebb. Most már a maradék is kell neki. De még ez sem elég, csökkenteni kell a fizetéseket is a dolgozók nagy részénél, erre jó az egykulcsos adó. És a pótlékait sem árt lejjebb venni, ne azért dolgozzon, hanem öntudatból, tündérországért, meg a költségvetési hiányért. Ez majd jó lesz ebéd helyett otthon a családnak, ha már nem tudott eleget reggelizni a rezsicsökkentésből. Vacsorára meg ott a közmédia, az ország jobban teljesít riportokkal. És ezt ebben a formában oda is teheti a gyereke elé ételként a dolgozó, némi magyarázattal a nemzeti elkötelezettség minden turulmadarával. Nem baj, ha éhes vagy kicsi gyermekem, majd az óvodában kapsz enni. Mert ez az állam ilyen forma, ez így gondoskodik rólad.

Persze a miniszterelnök szerint ez így van jól. Két stadionépítés között most ennyit tehet az ország. Ha a család nem tudja a gyereket rendesen etetni, majd az óvoda megoldja. Az iskolában már nem kell ennyire gondoskodni róla, ott már életforma lesz ha a gyerek nem eszik. Meg olyan keresztény demokratás. Meg különben is, van olyan szülő, aki nem küldi a gyereket éhesen sehova, hanem úszómedencés villát vesz neki, ha miniszter lesz. Meg olyan szülő is van, aki ha ránéz a milliós órájára, és elérkezettnek látja az időt rá, megveszi az első szőlőbirtokot a gyereknek, és még egy budai lakást is hozzárak. De maga a miniszterelnök sem olyan, aki az óvodában oldja meg a gyereke etetését. Nála a tandíj többe kerül egy gyerek után, és neki sok van, mint az éves igazolt jövedelme. És az ilyen csoda nem egyedi a kormány közeli szülőknél.

A kormány a maga szemlélete szerint a szegénység elleni küzdelemben is jobban teljesít. Az is úgy csökken náluk hogy közben a valóságban növekszik. Ugyan olyan hazug ennek a magyarázatában, mint minden másban. Tagad, mellébeszél, nem ismeri be. Szerinte már ott tart az ország,nincs is szegénység, ha meg van is, arról a külföld, és a baloldal tehet. A fülkeforradalom óta nekik bizony minden idejüket lefoglalta az állam kirablása, a közpénzek lenyúlása, és mellé még néha a népnek is lökni kellett valamit, legalább dumában. Végül is kaptak közmunkát, most meg elveszik a segélyeket. Befektető nem nagyon jön munkahelyet teremteni, aki meg itt van az is lassan szedelőzködik, és távozik. De vasárnap legalább együtt lehet majd a család, és lehet majd vinni gyereket is drogtesztre évente. Orbán Viktor szerint így csökken a szegénység. BANDITA.

Címkék: szegénység hazudik Fidesz Orbán Viktor Parlament

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr766968039

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ezt üzeni Andre Goodfriend a magyaroknak 2014.12.08. 23:54:10

Diplomáciai mentessége mögé bújva hazudozik, rágalmaz és mutogatja felfelé tartott középső ujját kifelé az USA budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője. Kapjátok be, csicskák! A törvényeiteket meg feldughatjátok a s*ggetekbe a Bécsi Egyezménnyel...

Trackback: Csak így tovább, fiúk! Csókpuszi: Lenin elvtárs 2014.12.08. 23:47:04

Nyugatról hergelik, módszerük a hazudozás, céljuk az erőszakkal történő kormányra jutás. A magyar baloldal ugyanabból a kottából játszik, mint a leninista bolsevikok 1917-ben, amikor német titkosszolgálati segítséggel először az orosz cárt, majd a legi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2014.12.09. 00:20:21

A háznak, szőlőnek, drága órának nincs köze a szegénységhez.
A Pest megyei mentők Bp.-re rendelésének nincs köze a mentőszolgálat normális működtetéséhez......
De talán, ha azt a kúrva gereblyét elé tenné már valaki!
Még minden rendbe jöhetne!

vénkujon 2014.12.09. 00:59:38

viktor. az a kibaszott nagy szerencséd, hogy kurvára berugtam ma...ezér nem kűdlek el a halál hodkóros faszára

vénkujon 2014.12.09. 01:00:13

de mostmár menj a faszba

igazi Ténytár 2014.12.09. 05:39:52

@ Nem ertem a gondot. PINTER Sandor azonnal a kormanyvaltaskor megmondta, hogy mi lesz!

A népnek ez kellet akkor egyék (pardon the pun) amit főztek maguknak
____

Mi lesz itt, éhséglázadás?
Pintér

nol.hu/belfold/pinter__eselytelen__hogy_januartol_nojon_a_rendorok_fizetese-821491

Pintér Sándor szerint a társadalmi elszegényedés miatt szaporodni fognak a bűncselekmények, amelyek megfékezéséhez erkölcsileg támadhatatlan és jól fizetett rendőrségre van szükség.

A belügyi tárca vezetője a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának (SZÉF) pénteki ülésén rámutatott: "az országban jelentősen vissza fog esni a vásárlóerő, szegényednek az emberek, egyre több olyan jelenség lesz, ami a rendvédelmi szervek nélkül nem lesz megoldható".

Pintér Sándor szerint emiatt egyre nagyobb lesz a korrupció, egyre nagyobbak lesznek a gazdasági bűncselekmények, egyre több lesz az utcai bűncselekmény és - mint fogalmazott - "nyilvánvaló, hogy egyre több lesz a fegyveres rablástól kezdve minden más".
____

igazi Ténytár 2014.12.09. 05:54:39

@ Orban persze csak más kölykével olyan hogy éhezzen, ne tanuljon tovább legyen szakmunkas

____

piroslapok.blog.hu/2014/10/30/nezze_meg_hogy_orban_lanyanak_svajci_tandijabol_hany_ember_netadoja_jonne_ki

igazi Ténytár 2014.12.09. 05:56:58

@@villamos alóli kacaj nem mindíg őszinte: Igazad van a magyarsag fele lusta diszno mi?!

Kosai/bayeri Barom.

www.femina.hu/hirhatter/gyermekehezes_felmeres
hvg.hu/gazdasag/20140602_A_magyar_csaladok_fele_ehezik/

Duplázódott az éhező gyerekek száma.
2014.06.03.

Magyarországra nézve különösen elkeserítő képet fest a Gallup kutatóintézet friss felmérése. Hazánkban a gyermekes családok csaknem fele került már olyan helyzetbe 12 hónap alatt, hogy nem tudták megvásárolni a megfelelő mennyiségű ételt.

lavór 2014.12.09. 06:25:23

Kijelentése már-már súrolják az elmeháborodottság határát. Azt értem, hogy a híveit lelkesítené az ilyen kijelentésekkel, de csak hergeli a szóban forgó: a szegények népes, több milliós táborát; és a tendencia nem az anyagi felemelkedésről szól a lecsúszottak számára. Valójában egyre többen csúsznak lefelé a folyamatos elvonások miatt. Természetesen arról a pár ezer multimilliárdosról nem írtam, mivel rájuk áll egyedül az orbáni kijelentés.

2014.12.09. 08:23:22

Orbánnak is az a baja, mint a régi királyoknak. Egyrészt nincs kapcsolata a való világgal, csak a talpnyalók által szelektált híreket kapja kézbe, másrészt megrészegült a hatalomtól, és a hatalomféltés az agyára ment. Bármit képes elkövetni, hogy hatalmon maradjon és mivel folyamatosan háborúzik, ezért az áldozatok nem számítanak.

micsoda? 2014.12.09. 08:37:34

@roli101: Fején találtad a szöget. Csak egy a probléma, hogy a 2/3- nak üres a feje.

Steve31 2014.12.09. 10:07:14

Ha mezőgazdász lennék jövőre
ipari kendert kellene vetnem.
Mire beérik nagy szükség lehet
rá mivel a kender a (kender)kötél
alapanyaga.
Nagy igény lesz rá!
Halljátok fideSSzesek?!

Blogger Géza 2014.12.09. 10:12:47

Először is a legkisebb közmunkásbér 2014-ben már bruttó 77 ezer Ft, ami nettó 51 ezer. A szakképzettek minimálbére pedig bruttó 99, nettó 65 ezer havonta. A 47 ezer elve egy hazugság.

Másodszor az utóbbi egy-két évben nem csak a (részben még rendelkezésre még nem álló összefoglaló, friss) statisztikai adatok, hanem a józan ész szerint is csökkent a szegénység. Hiszen az alacsony infláció, a csökkenő munkanélküliség, a javuló foglalkoztatás, a növekvő családi adókedvezmény, a növekvő reálbérek, a rezsicsökkentés több hulláma mind-mind ebbe az irányba mutat.

(Kb 2008 és 2012 közt valóban volt egy komolyabb jövedelemcsökenés, akkor álltunk rá az eladósodásból finanszírozott fenntarthatatlan rendszerről, egy stabil pályára, ahol már nem a lehetőségeinken felül élünk.)

Blogger Géza 2014.12.09. 10:15:39

@egy igazi Ténytár: Ja, értem, ha egy év alatt egyszer elszámította magát a családfő, és épp nem jutott elég pénz bevásárlásra, azt úgy kell baldemagóg módon mondani, hogy "éheznek".

Ma Baker 2014.12.09. 10:46:42

Szóval akkor vonják vissza a családi adózást, amivel istentudja hány 100milliárd forintot juttattak már a gyermekes családokhoz? Biztosan ezzel rontottak oly sokat a családok helyzetén.

bigmax 2014.12.09. 11:33:22

@Blogger Géza: és akkor most mondd el agyhalott ,hogy mi az igazság..........ja azt nem tudod ,mert orbán végbelében élsz.

2014.12.09. 11:33:51

@Blogger Géza: Te ebben az országban élsz vagy ugyanazt szívod, mint Matolcsy?

bigmax 2014.12.09. 11:41:22

@roli101: nem ők a drogosok hanem a kölykeik ,mert miattuk olyan mértékű a szégyenérzetük ,hogy azt épésszel nem képesek elviselni!Ingyen drogot a fideszesek kölykeinek!!!!!!!
Ja nem kell ,ingyen ,mert a lopott pénzből telik rá.......

bigmax 2014.12.09. 11:45:24

Karácsonyra meglepi Kósa a nélkülöző magyar gyerekeket könyvekkel......most vásárolt be 2 millióért ,szép színeseket választott ,mert úgy gondolta ha ő nem tud olvasni akkor a szegények még annyira se.

zsoltix 2014.12.09. 12:12:10

Olyat is mondott már Orbán, hogy "a közmunkát meg kell becsülni". Miután megbecsülésük jeléül bőven minimálbér alá vitték a bérezést.

Dr Gregory House 2014.12.09. 12:16:09

@Blogger Géza: Te mennyiből kommentelsz havonta?

zsoltix 2014.12.09. 12:51:37

Ezt a Blikk sztárcsetben is ellőtte:
"A gyerekek éhezésének
hamarosan vége. 2015 szeptemberétől három éves kortól kötelező az óvoda. Az iskolai és óvodai étkeztetést - a jómódú családokat nem számítva - az állam fizeti."
www.blikk.hu/blikk_sztarchat_popup?tema_id=355

Dr Gregory House 2014.12.09. 13:00:33

A Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítvány (Hegedűs Zsuzsa) a szétosztásra szánt csibéket Spanyolországból hozatta, csak a szállításra több mint 160 millió forint ment el, a kacsák viszont Franciaországból érkeztek.

„Gratulálok!” /Rogán Antal/

magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/atvilagitottuk-hegedus-zsuzsa-gyerekalapitvanyat-es-elajultunk-a-zurzavartol-92894

bigmax 2014.12.09. 13:03:49

@zsoltix: csak ennyi ideig ne vegyen levegőt orbán meg a csürhéje!

1ghost 2014.12.09. 13:31:54

@Blogger Géza:

Jól van Narancs Komcsi! Reméljük, mára kihazudtad magad.

Most pedig ballagj szépen vissza a trafikodba, vagy a korrupt gazdáid köré.

randomuser1 2014.12.09. 14:27:20

félreértitek, nem olyan hanyatló, nyugatikapitalista, ballib, amerikai értelemben csökkent a szegénység, hanem unortodoksz, illiberális módon!

Netuddki. 2014.12.09. 14:34:05

@Blogger Géza: Hova mutat gejza? Rosszul nézitek azt a kibaszott diagramot:
www.youtube.com/watch?v=M1owcncKCHg

Soltész Éva 2014.12.12. 07:54:41

De igenis valos a netto 47000ft mert mindig annyit kaptunk a parommal egyutt soha nem erte el meg az 50000t se

igazi Ténytár 2014.12.15. 03:47:56

@ @ 2014-December Orbán Viktor a Széll Kálmán Alapítvány buliján:

"2010-ben 1,8 millió adófizető volt, ma 4,2 millióan járulnak hozzá a közterhekhez"

MINDEN SZAVA ÉRVÉNYES 115 ev UTÁN IS!!!
________
Ady Endre
Debreczen, 1899. augusztus 14.

“Széll Kálmán úr, a magyar politikai élet Neukomja, eljátszotta immár kis játékait. A hipnózis nehéz álmából ébredni kezd a magyar közvélemény, s a miniszterelnök úr be fogja ide s tova látni, hogy a rátóti tehéngazdálkodás elvei nem válnak be a miniszterelnöki székben.

Nem titkoljuk, hogy annak idején mi is tápláltunk reményeket a miniszterelnök úr szép ígéretei felől, de ugyancsak mi voltunk azok, kiknek nagyon hamar be kellett látnunk, hogy a Széll-éra nem egy jobb korszakot jelent, s a nagyhangú ígéretek csak ígéretek maradnak.

(...) Példa nélkül való az az eset, hogy egy miniszterelnök ennyi ideig sütkérezzék a népszerűség fényében, anélkül, hogy erre legkevésbé is méltónak mutatta volna magát.

Pártja megnövekedett a húsosfazék varázsától, a diadalmas ellenzék pedig paktumba göngyölte a győzelmi pálmát, s hódolattal tette le a miniszterelnök úr lábai elé. Tulajdonképpen ellenzék sincs, mióta Széll úr hinti a port a magyar politikusok szemébe.

Az ő dicsőségét zengi a magyar sajtó is – alig néhány független lap kivételével. A nemzeti jogok Türtaioszai ma már csak ódákat írnak.

(...) Ezek után ígérhetett, bolondíthatott tovább. Minden ígéretét vívmánynak vették, s minden megalkuvását államférfiúi bölcsességnek.

(...)Most már kezd látni a magyar közvélemény. Széll Kálmán kormánya alatt “törvény, jog és igazság” nevet nyertek a megalkuvás s a nemzeti becsület sárbatiprása.

Itt az ideje leszámolni e politikai szédelgéssel s ennek fő alakjával, a rátóti államférfival.

Sem jogcíme, sem képessége nincs a magyar politika vezetésére, s rövid uralma csak megerősítette a politikai vásár piacát.

Ha pedig a nép képviselői elfelejtik kötelességüket, megmozdul maga a nemzet, s oda juttatja Széll Kálmánt, ahová való: a rátóti tehéngazdaságba.”

nepszava.com/2011/04/magyarorszag/ady-endre-igy-latta-szell-kalmant.html
__________________

igazi Ténytár 2014.12.19. 05:51:42

@Soltész Éva:

_____
Rogán felesége "nem urizált": 58 EZERÉRT VETT DRÁGA CSOKIKAT Mikulásra

fideszfigyelo.blog.hu/2014/12/19/rogan_nem_urizal

_____
MATOLCSY: 47 ezer forintból ma nagyon jól meg lehet élni Magyarországon !

internetfigyelo.wordpress.com/2012/01/28/matolcsy-47-ezer-forintbol-ma-nagyon-jol-meg-lehet-elni-magyarorszagon-video/

ZSIGA MARCELL : meg lehet élni 47 ezer forintból

zsigamarcellmegel47ezerforintbol.tumblr.com/
_____
süti beállítások módosítása