Normális ember, aki figyeli a kormánypárt ámokfutását és az ehhez kapcsolódó magyarázatot, általában arra gondol, biztosan van egy evolúciós szint ezen a téren, ami alá már nem lehet süllyednie fideszes politikusnak. És akkor jönnek a Kósák, jönnek a Rogánok, jönnek a Lázárok, és jön L. Simon is, aki cáfolják az ilyen gondolatokat. Persze azért Orbán Viktor viszi el a győzelmi babért, akiről köztudott soha nem hazudik, és már lassan megvan ez első százmilliárdja is a közpénzből. Már csak az átváltási árfolyamot kell kicsit megbuherálni hozzá, és akkor mindjárt jobban teljesít majd ezen összeg. Igaz, még most csak röfög, gázt szerel, stadionban van, pár ezer hektáron elterül, de már közgépesítve van, és családiasan bővül. És most Orbán Viktor éppen a várba készül költözni, mert neki az jár. Gondolja ő, és L. Simon pedig megmagyarázza.

Szánalmasnak tűnik az a gyermeteg próbálkozás, ahogy a Fidesz az utóbbi időben kezelni próbálja a számára egyre kellemetlenebbé váló húzásait. Eddig még hatott a rezsicsökkentés, megvédjük a nemzetet, jobban teljesít az ország, gyurcsánybajnai mindent ellopott duma. Fogadókészség is volt az ország lakosságának egy áfányi részében erre a dumára, és ez elég is volt Orbán Viktor számára az átírt választási törvény maga felé hajló előnyeivel, besöpörjön még négy újabb évet magának. A netadó azonban kihúzott egy dugót az emberi elmékben, és egyszerre egy jelentős rész jött rá, mit is jelent Orbán Viktor folytatjuk programja. Adóemelés, közmunka, maradék magánnyugdíj ellopása, közmunka, vasárnapi üzlet bezárás, közmunka, Paks titkosítása, közmunka, segélyek eltörlése, közmunka. Ehhez még hozzájön némi hatalmi arrogancia, néhány stadion, további sok ezer kivándorló, még sok százezer leszakadó szerte az országban. Habként pedig ott van a kedvező forintosítása a devizahiteleknek, hogy a jegybank is tudjon még pár kastélyt venni magának az átváltás során, ami úgy csökkent a kormány szerint, hogy közben növekedett. Ettől majd biztosan jobban fog teljesíteni az ország.

És akkor L. Simon örömünnepet vizionál egy ki tudja mekkora összegbe kerülő Várba költözéstől, amit Orbán Viktor készül végrehajtani. Nem elég Giró- Szász hirtelen meggazdagodása, Kósa milliós útja a fémkupakok járuléknövelése után. Nem elég a minisztériumi dolgozók többletmunkára kényszerítése, amelynek időméréséhez Lázár János már egy órát is vásárolt magának. Nem elég Rogán Antal volt kerületének ingatlan panamája, amitől ugyan Tóni háza bővült egy lakóparknyit, de a maffia kapcsolat már nem számottevő azóta, ebben biztos a Tóni gyerek. L. Simon erre találja azt mondani, ez a sajtó felelőssége, minek kell a másik zsebében turkálni, A kezét figyelni amikor az lop, főleg ha az illető kormánypárti fejes. Ha Orbán Viktor a Várba akar költözni, az mindenkinek jó, és ez megér minden pénzt. Szerinte. Nem mellesleg a fideszes gyakorlat szerint ezt is át lehet majd adni legalább minden hónapban egyszer.

L. Simon nem először, és sajnos nem utoljára csinál magából komplett idiótát a nagy nyilvánosság előtt. Eddig egy kis csendes mitugrásznak gondolta volna az ember, de nagyon kinyílt a csipája mióta a kormánypárti erős embernek gondolja magát. Kulturális államtitkárként is sikerült magát néha nagyon beégetni, de mióta Lázár János lett a főnöke, nagyon tudja az eszét játszani. Tehetsége ugyan nincs ahhoz amit csinál, de a kormánypárti sablonszöveget nagyon jól fel tudja olvasni, és folyamatosan képes bármikor elismételni. Ma ennyi elég egy komoly államapparátusi karrierhez. Még némi gátlástalanság, egy nagy fapofa, sok cinizmus, ki tudja mennyi fizetés, és már mondja is a kiválasztott gondolkodás nélkül amit elé tesznek. Ha saját véleményt kérdeznek tőle, abból lesz a vérforraló nevetség tárgya, ami nem nagyon zavarja az ilyen módon karriert befutót. L. Simon pedig ebben a közegben mindig képes megújulni, és maradandót alkotni.

Sajnos az a nagy igazság, ezen emberek számára már szinte nem is létezik visszaút. Muszáj előre menniük, és a törvényesített lopás rendelkezései mögé bújva, ameddig lehet a hatalomban maradni. Ha kiderülne az emberek számára a valóság, amit eddig csak sejteni lehet az ép ésszel gondolkodónak, a jelenlegi kétharmadot bitorló hatalom számára ne igen lesz menekülési útvonal hagyva tündérországukban. Az Orbán Viktor vezette politika már annyi közpénzt ellopott magának, és szűk körének, ha ez egyszer kiderül, a morcos emberek biztosan nem lesznek nekik hálásak a tőlük elvett javakért, időért, egészségért, járadékért, oktatásért. Ilyenkor jönnek az L. Simonok, a Németh Szilárdok, a Tuzson Bencék, és védik az eddig maguknak megszerzett közjavakat. Közben nagyon igyekeznek minden rosszat eredményként, és hatalmas sikerként előadni. Ez egy darabig működhet, és még akár eredményre is vezethet. Egy darabig. De lassan vége a színháznak. BANDITA.

Címkék: sajtó mutyi takarodj Fidesz L.Simon

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr816949893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása