Amire a nemzet pocakos focihuszára ráveti mohó tekintetét, az rögtön átalakul stadionná, vagy úgy csökken, hogy közben növekszik, mint az államadósság. Esetleg átalakul a haveri kör érdekei szerint közpénzből magántőkévé, trafikolódik, mutyisodik. Ha pedig valamit meg akar védeni itthon, mert most éppen azzal szabadságharcol belföldön ha nem támadják külföldről, szinte biztos annak eltűnése, jobb esetben jelentős értékcsökkenésen megy keresztül.

Első lépésként lehetne beszélni a jövőről a nyugdíj tekintetében. Nagyon cinikus dolog lenne emlékeztetni az állampolgárt annak a magánnyugdíj vagyonnak eltűnésével, amit Orbán Viktor nagyon meg akart védeni még első fülkeforradalmi lendületében. Pedig tényszerűen be lett azóta bizonyítva, azt a lóvét bizony a fideszes fiúk elégették a szélben, nem igen csökkent tőle az államadósság, és a MOL részvények amelyeket vettek belőle, azóta sem hoztak sokat a közvagyonba. Viszont ha egy kicsit megkapargatná az ember a felszínt, lehetne látni mennyi jutott belőle a párt saját felhasználására, egyes emberek magánszámlájára, vagy éppen Orbán Viktor zsebébe. Egy normálisan működő igazságszolgáltatásnak meglenne a véleménye a védelem ilyen formájával, és tudna is hozzá megfelelő törvényi kategóriát rendelni, a letöltendő évek számával együtt. De Orbán Viktor tündérországában az ilyen felelősségre vonás elképzelhetetlen, viszont egy ekkora vagyon eltűnése nyom nélkül teljesen normális. És ez is csak egy sima nyugdíjmegvédés volt, viszont szépen felélte vele a jövőt. Közel hárommillió emberét.

A múltban sem volt másként a helyzet, ha Orbán Viktor a nyugdíj megvédéséről beszélt. Már nagyon esze hagyottnak kell lenni annak a nyugdíjasnak, aki ne érezné a bőrén a Matolcsy féle adó emelések nem megszorításának a hatását. Amikor arról beszél a kormány minden hazugsága, a multik és a bankok vannak megadóztatva, nem az állampolgárok, akkor bizony a nyugdíjasok is ugyanúgy kifizetik az ilyen formán megadóztatottak rájuk áthárított többletköltségét. Ők is bankolnak, boltba járnak, az ÁFA nekik is árdrágulást hoz. Telefonálnak, számlát fizetnek, piacra járnak, és mindenhol többet fizetnek a kasszánál. Nekik sem jelent semmit az infláció, azért a boltban nem adnak semmit, azt viszont érzik, az unokának nem tudnak vasárnap sült húst adni, mert azt már nem tudják megvenni. A dugi zsebpénz átadása már nélkülözést jelent számukra. És azt is érzik, mióta Orbán Viktor került a hatalomban, egyre többször kell a gyereket kisegíteni a devizahitel törlesztésben, mert az folyton növekszik. A gyerek fizetése meg csökken, ha egyáltalán van munkahelye abban a beígért egymillióban. amit a Fidesz meghirdetett. Érzik a bőrükön, az élet munkájával megszerzett jogosultság egyre kevesebbet ér a mindennapokban, aki pedig azt védi, egyszerűen a szemükbe hazudik.

A jövő sem sok jót ígér a nyugdíjas számára, ha teljes szellemi épségében figyeli a hazai helyzet alakulását. A Fidesz sziklaszilárd, alig ötször módisított alaptörvénye nem sok jót tartogat a jövő nyugdíjasai számára. Csak el kell olvasni figyelmesen annak betűinek kuszaságát, és értelmezni kell. Már többször felvetődött az olyan megoldás a kormánynál is, majd a gyerek gondoskodik a szülőről, ha pedig az meghal, még a sírját is megáshatja. Az állam nem sok szerepet akar vállalni az eltartásban, hiszen a kormánynak minden pénz kevés ami manapság a rendelkezésére áll. Annyi még a megépítendő stadion, annyi még az eltartandó államtitkár, annyi pénz kell még a gázszerelőknek, a nyugdíj kifizetésre alig fog maradni. Ha valaki nem volt elég ügyes, és nem kapott trafikot, vagy nem helyesen szavazó volt, netán eddig is csak megélt a fizetéséből, az semmi jóra ne számítson a Fidesz által felvázolt tündérországban. Számára nem sok jót ígér a jelenlegi kormány, de ezt azért bőszen titkolja.

Persze választás előtt más a helyzet. Semmi, és senki sem drága, akinek ígérni kell, vagy ki kell szúrni a szemét némi alamizsnával. Ilyenkor Orbán Viktor mindent megígér, amit az eddigi tapasztalatok szerint a választások után rendre nem tart be. Megvéd, felemeli a fizetést, kolbászból fonja a kerítést, csökkenti a rezsit, nem háborúzik, nem emel adót, nem emel Áfát, nem hagy senkit az út szélén. Ennyi jóból a nyugdíjasok sem maradhatnak ki. Kapnak ingyen utazást, ami nem kerül sokba nekik, csak ki kell fizetni. Kapnak megfelelő orvosi ellátást hazai orvosoktól ha kiutaznak utánuk. Segítik az unokát az oktatásban ne nagyon legyen annyira okos, alig kerüljön pár százezerbe az ingyenes felsőoktatás, és közben sokat is tornázzon a kis ember. Segítik a gyereket a munkahelyen, vagy talál itthon, vagy nem, de el is mehet külföldre. Választás előtt kaphat nyugdíjas ingyen utalványt, ajándékot, tüzelőt, tejet, kenyeret, ígéretet, aztán a választás után majd a baloldal miatt ezeket szépen kifizettetik vele, mégpedig úgy, nem is veszi észre.

Nem kellene Orbán Viktornak hinni a sok nyugdíjasnak, így is van már elég elmeroggyant aki ezt megteszi. Inkább mindenkinek a saját tapasztalatából kellene megítélni a jelenét, és az abból következő jövőt, és a szerint megtenni azt, amivel ez elkerülhető. Orbán Viktor megígérte, folytatja. Még több stadion, meg több trafik, még több mutyi, még több haver, még több közpénz, ami értelmetlenül lesz elköltve. Vagyis nem értelmetlenül, csak a kormány, és Orbán Viktor javára. Na ezért akar megvédeni most mindenkit ez rablóvezér. BANDITA.

Címkék: nyugdíj mutyi véd Fidesz Orbán Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr846759153

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A párt vagy a város? 2014.10.07. 11:36:49

Újbudát könnyen abban a helyzetben érheti a reggel október 13-án, hogy van egy polgármestere, amelyik nem tudja kormányozni a kerületét, mert nem birtokolja a képviselői mandátumok többségét a frakciója. Ez a helyzet csődközelbe vitte Esztergomot, így ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.05. 09:27:26

A nyugdíjrendszer mai formájában meg fog szűnni 20-25 éven belül.

tralalala 2014.10.05. 10:05:21

"Na ezért akar megvédeni most mindenkit ez rablóvezér. BANDITA."

A neved alapján aligha van jogod, hogy bárkit is rablózz :)
Amúgy meg a szokásos gonoszorbán vernyákolás, tizenkettő egy tucat.

diszkriminans (törölt) 2014.10.05. 10:20:44

Szerintem védjük meg Orbán Viktort.

Egyébként a nyugdíjakat ettől még pár évre be kellene fagyasztani.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.10.05. 10:22:43

@tralalala: "Amúgy meg a szokásos gonoszorbán vernyákolás, tizenkettő egy tucat."

Akkor meg minek reagálsz rá? És hát a hozzászólásod érdemben nem is nagyon tett hozzá semmihez, lássuk be.

Amúgy kivételesen egyetértek a bircamannal. A nyugdíjrendszerünk fenntarthatatlan. Aki mással hitegeti a népet, az hazudik, és aki ebbe a halálra ítélt rendszerbe visszaintegrálta a nevesített magánnyugdíjat (aminek a súlyát fokozatosan növelni kellett volna), az történelmi hibát vétett.

nnnnnnnn 2014.10.05. 10:28:00

szerintem inkább az országot kell megmenteni a gyökér ballibektől. ezt meg is tettük és tesszük folyamatosan, hehe.

Netuddki. 2014.10.05. 10:36:10

@$$$=$$$: Ez az! Hergeljétek csak a zembereket! Balfasz fideszesek, fideszes balfaszok!

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.05. 10:48:47

Az enyémet már megvédte az enyves mancsú disznaja.
Remélem, ha egyszer kikerül a kormányból a maffiája, rövid úton sittre kerülnek a fosztogatás és a demokrácia ellen elkövetett bűneik miatt!

1ghost 2014.10.05. 10:49:19

@$$$=$$$:

Ezt a izét' ezt a @$$$=$$$ nicknevűt mivel csalogattak le a fáról? Erről van valakinek valami infója?

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.05. 10:51:20

@1ghost: talán banánnal. Magyar banánnal. Kicsit barnább, kicsit szarízű, de magyar! :D

Parajpuding 2014.10.05. 10:55:39

Minden leírt mondat helytálló. De a hülyék, a birkák, a csicskák, a belenyugvók, az alattvalók (és alávalók) ezt érdemlik. Márpedig ezekből több is van, mint kétharmad.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.10.05. 11:04:52

@$$$=$$$: Finom leszek: tényleg menj már a picsába! Bármilyen témájú is egy blogbejegyzés, te szóról szóra mindig ezt írod be. Hogy lehet valaki ennyire ostoba? Szerencséd, hogy nem vagyok moderátor, mert akkor az ilyen 0 hasznú ostoba majmok azonnal repülnének, mint ahogy a párhuzamosan több nicket használók is (amúgy nem is értem, hogy miért nem).

dr doktorka 2014.10.05. 11:11:05

@1ghost: "Ezt a izét' ezt a @$$$=$$$ nicknevűt mivel csalogattak le a fáról?"

Az anyja gyereket akart szülni, aztán egy birka pottyant ki belőle.
Viszont ez alapján fix állást kapott a Hír TV-nél.

dr doktorka 2014.10.05. 11:13:47

Amúgy mi az a ballib?

Az amikor az MSZMP komcsi Orbánya és Kövér apukákat keresztezik a Soros pénzen kiképzett, a Liberális Internacionáléban alelnöki posztig betolt Orbán Viktor elvtárssal?

dr doktorka 2014.10.05. 11:25:46

Jön a szopás Orbányisztánra. Megvan, miért kell 1700 milliárdos megszorítás:

Az új uniós statisztikai módszertan miatt nemcsak a GDP-számokat kellett átírni, hanem a 2011-ben, az államhoz került nyugdíjvagyon elszámolását is. Ezért a három évvel ezelőtti jókora költségvetési többlet egy csapásra jelentős mínuszba fordult.

A számok tekintetében mindez azt jelenti, hogy míg korábban a 2011-es költségvetés végleges egyenlege 1194 milliárd forintos pluszt mutatott, addigra most már ez 1538 milliárdos mínuszt mutat. A GDP-arányában a 4,2%-os többlet így 5,6%-os hiányba fordult át.

AZ ÁLLAMADÓSSÁG AZ EGEKBE UGRIK OKTÓBER UTÁN!

Gabiiiiii 2014.10.05. 11:26:50

az enyemet mar annyira megvedte,hogy 30 ev munka es jarulekfizetes utan az en generaciomnak mar egyaltalan nem lesz.....Lenyeg,hogy a mai nyugdijakat mindenaron fenn lehessen tartani,az nem szamit,hogy akik most fizetjuk a mostani nyugdijasok nyugdijat,bele is gebedhetunk a gyerekeinkkel egyutt

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.10.05. 11:29:41

@szigetipotyautas: Nem hiszem. A baloldalon is ki lehetett volna osztani pár évszázadot, mégis csak a színjáték megy, amit az ilyen @$$$=$$$: idióták beszopnak. Gyurcsányozik, meg Bajnaizik ezerrel, de nem tűnik fel neki, hogy ha igaz, amivel vádolja őket, akkor rég a börtönben kéne rohadniuk. Vajon miért nincsenek ott?

Gabiiiiii 2014.10.05. 11:35:58

mert a hatterben olyan gazdasagi osszefonodasok vannak,amiket nem reklamoznak..Ne legyel benne biztos,hogy sutyiban nem egyutt soroznek egy-egy jolsikerult biznisz utan azok,akik a nyilvanossag elott kigyot-bekat kiabalnak egymasra...Kell a cirkusz a nepnek

Pan Modry 2014.10.05. 11:57:47

@dr doktorka:

En inkabb azt mondanam hogy @$$$=$$$ apukaja kiverte a farkat egy gumicsizmara es utana seggberugott vele egy nosteny disznot!

Szamiz67 2014.10.05. 12:05:56

@maxval a bircaman: Így van, ezért az olyan finom, apró vagyonkezelési, elszámolási kérdésekkel, hogy 5 év alatt kifolyt az Orbán kormány kezei közül egy Paks II. nagyságrendű (sőt összességében kettő, mert 7.500 milliárd vagyoncsökkenésnél tartunk) összeg, 0 társadalmi előrelépés eredmény nélkül, súlyos hazugságokkal(bűnöző mnyp pénztárak, a nem visszalépők nem kapnak állami nyugdíjat, lesz egyéni számla és jóváírás, az állam megvédi a nyugdíjakat, legalább 70% alá csökken az államadósság, stb.) terhelten, ez a múlt, ezen kár is rugózni,mert úgyis megszűnik/fenntarthatatlanná válik az állami nyugdíjrendszer. Bírom az ilyen max. igénytelen adófizetői/állampolgári hozzáállást. Nem tanították meg neked, hogy korrekt elszámolás a hosszú barátság titka? A Kormány meg nem a barátom és nem is valami Bermuda háromszög, baromi alap kötelessége a(több százezer embert alkalmaz erre a célra) tételes elszámolás és hosszú távú stratégiai célok, az meg baromira nem megy, hogy ad hoc módon (egy kis vásárolgatás, egy kis költségvetési lyuk tömködés, egy kis stadion építés, stb.) pár év alatt kifolyik a Kormány kezéből ilyen őrületes nagyságrendű társadalmi vagyon, de olyan gyorsasággal, hogy a 2011/2012-es megvédjük a nyugdíjakat, stabilizáljuk a nyugdíjrendszert szövegek után 2 évvel már elő van készítve kommunikációban, hogy az állami nyugdíjrendszernek annyi... Pedig a megduplázódott, 4 millió munkavállaló (az új cél meg az 5 millió) mellett ez a téma fel se merülhetne, akkora adó és járulékfizetési többletet okoz.... Igaz a Kormány javára legyen írva, hogy felismerve saját kilátástalan gazdálkodási morálját, elkezdte tolni a 'mindenki azt csinál, amit akar, nálam nincs pénz, spóroljatok, ha jót akartok' irányt, pl. az önkéntes nyugdíj pénztárak mellett elindították az adókedvezményes (NYESZ) nyugdíj előtakarékossági számlákat.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.05. 12:12:23

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: sok disznóságot csináltak a korábbiak is, de közel sem voltak akkora gazemberek, mint a mostaniak.
Mondj egy húzást, ami felér akár a nyugdíjpénztárak kifosztásával, akár a trafikok elvtársi kézre adásával, akár a közmunka programjuk által elvett munkahelyekkel vagy akár csak azzal a húzással, amikor az EU parlamentben ez a koszos fideszes csürhe Magyarország elleni fellépésre szólította fel a maszop idején az EU-t!

dr doktorka 2014.10.05. 12:22:40

@Szamiz67: "gaz a Kormány javára legyen írva, hogy felismerve saját kilátástalan gazdálkodási morálját, elkezdte tolni a 'mindenki azt csinál, amit akar, nálam nincs pénz, spóroljatok, ha jót akartok' irányt"

És a 2 milliós fidióta birkalénynek össze se áll a fejében, hogy ez LIBERALIZMUS maga!
Pontosan ezt a gazdaság politkát tolta a szadesz: csinálj amit akarsz, érj el annyit amennyit tudsz, mert én az állam szarok rád.

És ez a debil birkalény fidesz tábor meg pont ezért lekkesik manapság.

dr doktorka 2014.10.05. 12:27:46

@szigetipotyautas: "sok disznóságot csináltak a korábbiak is, de közel sem voltak akkora gazemberek,"

Ezt a vonalat ne erőltesd. Ez a nép rendre attól ragad bele a mocsárba, hogy mindig a múlt mocskaival akarja megvívni a fényes jövőbeli győzelmét.
A ballib is egy nagy gengszter banda, a fidesz is az.

Mindkettőnek el kell tünni, nem pedig az kell, hogy ezek váltógazdaságban rendre visszatérjenek.

Véget kell vetni az életfogytig tartó politikusi pályáknak. Menjenek vissza 4-8 év múlva autófényezőknek, ha megbuktak!!!!

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.05. 12:39:36

@dr doktorka: továbbra is csak azt kérem, hogy akár a maszop-szadi, akár az mdf kormány részéről mutass valami hasonlóan nagy gazemberséget!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.10.05. 12:47:01

@szigetipotyautas: Miért mondjak? Nem tettem összehasonlítást. Azt írtam: "A baloldalon is ki lehetett volna osztani pár évszázadot,". Ezt te sem cáfolod. Nincs ellentmondás.

dr doktorka 2014.10.05. 12:47:23

szadesz nincs, mdf nincs, az maszop/deka pedig kihaló ágon: nincsen 50 év alatti szavazójuk és soha nem is lesz. Akik még megvannak nekik, azok biológialag fogynak el.

Majd ha már más gond nem lesz ebben az országban, akkor majd leállok ilyen "Ki volt a cúnyább az oviban?" féle játékokat játszani. Aki viszont a jövőben le akarja váltani a fideszt, az nem vesztegetheti az idejét a halottakra.
Neki az élők között kell a megoldást találnia!

Szamiz67 2014.10.05. 12:51:30

@dr doktorka: Igen, csak a gazdasági liberalizmust igen nehéz 50%-os újraelosztási arány mellett értelmezni. Ez az 50-es évek gazdasági 'liberalizmusa', amikor szétnéztek a padlásodon, a jószág környékén, amikor az Állam mindenképpen elvitte a tervezett 5 malacot függetlenül attól, hogy kocának 6 vagy 10 malaca lett, és az 5 zsák búzát is elvitték, függetlenül az éves termésmennyiségtől. Most miután az Orbán kormány (a korábbi kormányok se voltak kispályások..) felélt, elvert minden tartalékot, nem nyúlt hozzá semmilyen strukturális problémához, széttárja a kezét és azt mondja, nekem adjátok ide a jövedelmetek felét, a maradékkal meg azt csináltok (gyerek, lakás, oktatás, egészségügy, nyugdíj), amit akartok. Ja, hogy nekem mire kell akkor az 50%,amiből máshol komoly jóléti államokat tartanak fenn? Na ahhoz leginkább semmi közötök, nincs itt semmi látnivaló...

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.05. 12:56:11

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: csak viszonyítási alapként. Ha ezek kapnának tényleges életfogytiglant, azok max 1-2 évet érdemelnének. :(

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.10.05. 12:59:44

@szigetipotyautas: Nem vitatom. Amúgy nem vagyok jogász.
Én amúgy nem is ragaszkodom a börtönhöz. Az közpénzből összesíbolt vagyon visszaszerzése és a közügyektől való eltiltás elég is lenne.

nandras01 2014.10.05. 13:01:11

@1ghost:
nem csalogatták.
leesett.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.05. 13:05:27

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: nem biztos, hogy az elég lenne. Lehet, hogy csak paranoia, de amilyen elmebetegnek látom tisztelt miniszterelnökünket, néha komolyan felmerül bennem, hogy ez csak egy báb, akit valakik a háttérből rángatnak dróton. És akkor hiába a sitt, az eltiltás, megy minden tovább, ugyanúgy, ahogy eddig.

midnight coder 2014.10.05. 13:11:21

Ezeket az ostobaságokat már vagy 100x elmondták balfék oldalról, és cáfolták is őket ezerszer. A postolónak kár strapálni magát, az erre a célra betervezett bögrekészletet már rég szétosztották az MSZP-ben.

űrszelvény (törölt) 2014.10.05. 13:13:45

@midnight coder: Nem lehet elégszer tudatosítani az emberekkel, hogy milyen rossz nekik itt élni. Főleg ha a tapasztalataik ezzel ellentétesek :)

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.05. 13:15:22

@midnight coder: bolsikám! Hol a nyugdíjpénztárak cagyona? És az egyéni számlák, amit az elvtársaid ígértek?
Amíg ezekre nem tudsz érdemi választ adni, addig pofa be!

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.05. 13:16:35

@maxval a bircaman: hazátlan bitang meg fogja be a büdös pofáját! Volt hazád, gyáván elhagytad, most kuss van.

Szamiz67 2014.10.05. 13:17:05

@dr doktorka: Egyetértek, de a mostani Orbán kormányt egy dolog alól nem menteném fel. Mindenki tisztában volt vele 2010-ben, hogy Magyarország az utolsó esély előtt van, hogy megragadjon legalább a visegrádi országok sereghajtójaként, hogy megtörténjen a Bokros csomag (részleges nyugdíjreform) óta halogatott eü., államháztartási és teljes nyugdíj reform, hogy az Állam kicsi, okos, olcsó és szolgáltató Állammá alakuljon át. Az utolsó esély látszódott arra, hogy 2/3-al (!) átvigyék (utolsó posztkomcsi államként) az ügynökakták teljes nyilvánosságra hozatalát, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok, a BM, a rendőrség 89 előttről meglévő, félalvilági kapcsolatait kisöpörjék a hatalom közeléből. Az Orbán kormánynak ott volt/van a teljes társadalmi támogatottság és az Mnyp vagyon pufferként az átalakítások kezdeti extra pénz igényére. Egyetértek veled, de én az Orbán kormányt nem tudom felmenti az alól, hogy ilyen társadalmi támogatottság (2010-ben az enyém is) mellett az első dolga volt, hogy alkotmányozzon, hogy szűkítse a demokratikus jogokat (népszavazás, választási körzetek, határidők, ABm Költségvetési Tanács, vezető bírók), majd újraosszon néhány piacot (szerencsejáték, trafik, földbérlet), hogy központosítsa, rendszerszerűvé tegye Simicskát, Mészárost. Hogy miután elverte a pénzt (mostanra) jutott eszébe az államháztartási reform, hogy 2010 helyett, 2014-ben történt effektív dolog a devizahitelesek ügyében, 4 évig (megvárta az idei parlamenti választásokat) csak verbális devizahiteles mentés folyt, a bankokra mutogatás, az árfolyamgát is csak időhúzásra volt, jó, miközben tönkrement vagy százezer ember. 2010-ben, 280-as euro, 200 alatti CHF árfolyam mellett, a hitelesek még kezelhető állapotban, nyugdíjvagyon is rendelkezésre állt, töredék költség és társadalmi kár mellett meg lehetett volna ezt oldani, hanem a nem demokratikus intézményrendszer leépítésével és a pártfinanszírozók helyzetbe hozásával lettek volna elfoglalva. Bocs, hogy így beleszaladtam, de a 2/3-as utolsó esély elhalasztása csak az övék.

űrszelvény (törölt) 2014.10.05. 13:23:43

@szigetipotyautas: Te se az a tipikus versolvasós, vagy a magfizika részletein elgondolkozó ember lehetsz...

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.05. 13:25:39

@űrszelvény: rosszul ismered a fajtársaidat, én nem tartozom közétek.

bulista 2014.10.05. 13:46:18

@szigetipotyautas: Én a helyedben azért óvatosabb lennék KGBirkával, mert mert ha megharagszik rád, akkor kegyetlen tud lenni a товарищ полковник.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.05. 13:50:13

@bulista: ettől függetlenül tény, hogy kevés undorítóbb dolog van, mint amikor disszidensek pofáznak belügyekbe.

Szelid sunmalac 2014.10.05. 13:55:04

@szigetipotyautas: Mert a helyi szavazokkal jobban jartal, nem?

bulista 2014.10.05. 14:00:13

@szigetipotyautas: Régebben csak kabaré jelenetekben fordultak elő olyan hülye disszidensek, akik tévedésből kelet felé távoztak. товарищ полковник saját állítása szerint Magyarországon született bolgár nemzetiségi, aki nem sokat élt itt, de szerinte a Kardzsali környéki hegyekről neki jobb a rálátása a magyar valóságra, mint nekünk, akik itt szoptuk végig az elmúlt 25 évet...

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.05. 14:02:11

@Szelid sunmalac: nem arról van szó, hogy jobban járok vagy sem. Ha egyszer elhagyom az országot ahol éltem, pusztán politikai vagy gazdasági okok miatt, akkortól kezdve nincs közöm hozzá. Ritka kivételnek tartom, ha valaki külföldivel házasodik és az összeköltözés miatt távozik.
Nekik sincs igazán alapjuk beleszólni (egy fillért sem tesznek a közösbe, még ÁFA formájában sem), de nekik az erkölcsi alapjuk megmarad.
Aki pusztán anyagi vagy politikai okok miatt lép le, az elismeri, hogy lemondott a hazájáról, nem hajlandó itt tenni érte. Akkor meg mire fel pofázik?
Nincs igazam?

űrszelvény (törölt) 2014.10.05. 14:04:00

@szigetipotyautas:

" ettől függetlenül tény, hogy kevés undorítóbb dolog van, mint amikor disszidensek pofáznak belügyekbe. "

Te figyelj már! 2014 tavaszán nem azért szűnt meg a demokrácia, mert a disszidensek szerintetek korlátozva voltak a szavazáson? Valójában persze ugyanolyan kondíciókkal szavazhattak, mint eddig.

De hogy is van ez? Akkor azért nem volt demokrácia, mert szerintetek nem szólhattak bele az itteni dolgokba? Most meg arról beszélsz, hogy undorító amikor bele akarnak szólni? Némi logikátlanságot érzek, bár tőletek ez megszokott...

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.05. 14:07:22

@bulista: akkor ez valaki más, mint akinek hittem. Valami hasonló nicken firkált egy nyugatra szakadt majdnem-náci, aki tíz, talán húsz éve lelécelt, mert nyugaton több fizut ajánlottak neki.
Aztán meg voltak olyan pletykák is, hogy kellőképp pofáraesett és most azért haragszik a világra.
Szóval lehet, hogy részemről tévedés, de a stílus hasonló. :)
-----

Dean Reed neve nem ismerős? Nem csak a mesében fordult elő ilyesmi. ;)

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.05. 14:08:24

@űrszelvény: te tényleg ennyire ostoba vagy? Annyira, mint egy fideszes párttitkár? :D

űrszelvény (törölt) 2014.10.05. 14:12:30

@szigetipotyautas: Tessék. Szembesítenek azzal, hogy egymásnak ellentétes dolgokat állítasz, és erre annyit vagy képes reagálni, hogy a másik hülye. Ezért mondtam, hogy nem az a tipikus versolvasós vagy a magfizika részletein elgondolkozó ember lehetsz...

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.05. 14:12:31

@űrszelvény: na, kicsit gyorsan nyomtam az ok-t.
Nekem mindig is az volt a véleményem, hogy aki nem itt él, az ne pofázzon. Könnyű a máséval verni a csalánt.
A demokrácia ott ért véget, amikor a kétharmaddal visszaélve bebetonoztátok az elvtársaitokat bizonyos pozíciókba, amikor meg mertétek lépni, hogy visszamenőleges hatályú törvényeket hozzatok, amikor kiheréltétek az AB-t és a Legfelsőbb Bíróságot stb. stb. stb.

Szelid sunmalac 2014.10.05. 14:14:35

@szigetipotyautas: En egy kicsit maskepp gondolom. Persze egyszeru megvalogatni azokat mocskos disszidenseket, nem? Mondjuk akik sikereket ernek el kulfoldon, azokra lehet hivatkozni, hogy mekkora magyar, aki meg az epp neked szimpatikus partot kritizalja, az hazaarulo.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.05. 14:15:43

@űrszelvény: hülyegyerek! Ebben a formában szimpla rágalmazás amit írtál.
Hogy a te egysejtű birkaagyad azt vizionálja, hogy mindenütt csak fidesz-birka képességű lények vannak éy elképzelni sem tudsz önállóan gondolkodó embereket, az már a te bajod. Meg a körzetvezetődé vagy minek hívjátok azt, ami titeket terelget. : D

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.05. 14:17:03

@Szelid sunmalac: szarok rá, hogy mekkora sikert ért el. Ha lelépett, ne avatkozzon belügyekbe!

Szelid sunmalac 2014.10.05. 14:26:08

@szigetipotyautas: Szerintem meg nyugodtan pofazhat, de ne szavazzon! Es ez vonatkozik az osszes nem Mo.-n elo magyarra!

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.05. 14:31:44

@Szelid sunmalac: természetesen nem a szájukat akarom befogni. :)
Csak más a vélemény és kicsit más, amikor meg akarja mondani, hogy mi történjen.

micsoda? 2014.10.05. 14:46:33

@Gabiiiiii: "az nem szamit,hogy akik most fizetjuk a mostani nyugdijasok nyugdijat,bele is gebedhetunk a gyerekeinkkel egyutt"

Már bocsánat a jövődért Te tehetsz, például a diplomáddal valami hozamot is előállíthatnál. Mégis mit vársz a 70- 80 évesektől. Igaz szavazatot lehetne, de csak a "kormány médiát" nézik, hallgatják, ott meg minden szép és jó, akkor is így van, ha bele pusztulnak.@Szelid sunmalac: Egyetértek!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.10.05. 15:15:40

Sírnak és hazudnak a Gyurcsány csicskák ahogy szoktak, mikor vesztésre állnak választások előtt.

Szóval mostanság mindig.

kvadrillio 2014.10.05. 15:22:13

Szanyi sógornője is az EP-ben kapott állást
DSC 5730
Index
2014. 10. 05. 08:31
Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat. Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.
A szocialista politikus már a májusi EP-kampányban is megmondta, hogy „az MSZP gondolkodását kizárólag a családok biztonsága vezérli”. Nem vettük komolyan, pedig tényleg így van!

Úgy tűnik, Szanyi Tibornak még tanulnia kell a Brüsszelben rászakadt lehetőségek visszafogott kezelését. Miután ugyanis az EP-képviselő egy elvesztett magánfogadás miatt közpénzen utaztatott ki Gój motorosokat (köztük az MTVA egyik műsorvezetőjét) Brüsszelbe, úgy értesültünk, hogy
Szanyi a sógornőjét is felvette gyakornoknak.

Európai Parlamenti forrásaink szerint Szanyiné testvére 5 hónapos szerződéssel van Brüsszelbent,és havi 1300 eurót keres. Ez a javadalmazás uniós viszonylatban nem számít kiemelkedőnek.

A hatályos szabályok szerint az EP-képviselők maguk választhatják meg asszisztenseiket, azonban 2009 óta él az az alapszabály, hogy nem foglalkoztathatják közeli rokonaikat munkatársként, és az asszisztensekkel kötött szerződéseknél is kerülni kell minden összeférhetetlenséget. Ez a kitétel ugyan betű szerint nem vonatkozik a sógornőre, de azért mégiscsak felvet egy-két etikai kérdést.

Ezekről megkérdeztük magát Szanyi Tibort is, ő csak annyit mondott, sógornője valóban Brüsszelben dolgozik.

GYERTEK HAZA DIPLOMÁSOK ! VAN ITT ÁLLÁS BŐŐŐŐŐVEN !!! :)

hidroponi 2014.10.05. 15:29:23

@szigetipotyautas: maxval sosem volt magyar. o egy bulgariaban tevekenykedo kgb-s ugynok..

kvadrillio 2014.10.05. 15:29:36

Munkanélküliség

A KSH adatai szerint a 2013 I. negyedévében a munkanélküliek száma 509 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 11,8% volt. Míg a férfiak munkanélküliségi rátája 0,4 százalékponttal emelkedett az előző év azonos időszakához képest, addig a nőké ugyanennyivel csökkent.

A munkanélküliek 44,7%-a egy éve vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 15,8 hónap volt.

A munkanélküliek 18,1%-a a munkaerő piacon csak kis létszámban jelenlévő 15–24 éves korosztályból került ki. A korcsoport 30,5%-os munkanélküliségi rátája 2,7 százalékponttal magasabb az egy évvel azelőttinél. A fiatal nők és férfiak munkanélkülisége egyaránt nőtt 2012 I. negyedévéhez képest.

Vélemény:

A számokat gyakorlatilag nem kell magyarázni, a munkanélküliségi mutatók ugyan az elmúlt két évben alacsonyabb dinamikát mutatnak, mint a 2009-2010-es évben, azonban általánosságban véve elmondható, hogy a mutatók az utóbbi időben leginkább stagnálnak. Különösen riasztó a fiatalok tartósan magas munkanélküliségi rátája. (Az adatokat egyébként érdemes fenntartással kezelni, tekintve, hogy a statisztika csak a regisztrált munkanélküliek kapcsán nyújt információt, és a feketefoglalkoztatás is árnyalhatja a képet. A KSH adatai ILO útmutatás alapján számított számai módszertani okokból részben eltérhetnek a Nemzeti Munkaügyi Hivatal regisztrációra alapuló adataitól, de összhangban vannak).

A NMH adatai alapján a munkanélküliek közül magas az ellátás nélküli álláskeresők száma (ennek oka az ellátási rendszer változásaiban is kereshető, pl. a munkanélküli ellátás időtartamának hossza), illetve a tartósan, egy éven túl állást keresők aránya.

A bejelentett álláshelyek száma változó tendenciát mutatnak, azonban erősen dominál (kb. 90 % 2013.márciusában, ebben közrejátszik közmunkaprogramok indítása, de átlagban is kb. 70 %) a támogatott munkahelyek száma. Az elsődleges munkaerőpiacon jelenlévő munkáltatók jellemzően nem veszik igénybe a munkaügyi központok munkaközvetítési szolgáltatásait.

KÖOSZÖNJÜK......

kvadrillio 2014.10.05. 15:37:00

a gyerek nem tud gondoskodni a szülőkről, mert évek óta nincs mun kája ! nem is lesz ! inkább a szülők, nagyszülők nyakán él és ők gondoskodnak róla...még a nyugdíjukból is !!! aki tudott , elment nyugatra mosogatni !
milliók vannak a nyugdíjhoz szükséges szolgálati idő híján, mivel nincs mun kahely, ahol megszerezhetnék a törvényileg szükséges (ez is vicces ! has nincs elég munkahely !) szolgálati ikdőpt !

AKKOR, MIÉRT IS AGGÓDNA BÁRKI IS A JÖVŐBENI NYUGDÍJKIFIZETÉSEK MIATT ???????

NA ! NE HÜLYÉSKEDJÜNK MÁR, MERT UNALMAS ! :o)

kvadrillio 2014.10.05. 15:39:58

@kvadrillio: JAHHH ÉS HOGY KI NE HAGYJAM A LÉNYEGET ! NEM SIRATÓFALAKRA, HORTHY EMLÉKMÍVEKRE, HOLO-HÁZAKRA KELL KÖLTENI A MILLIÁRDOKAT, AZ UNIÓS 30.000 MILLIÁRDOS UNIÓS PÉNZEKET, HANEM A MAGYAR FIATALOK, A MAGYAR TÁRSADALOM JOBB ÉLETÉRE !!! AMIRE AZ UNIÓTÓL KAPJUK IS !!!

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.05. 15:40:19

@hidroponi: bolgár nemzetiséget kéretik nem basztatni! Attól, hogy ez a birka is közéjük született... tipikus példája a kivételnek, ami erősíti a szabályt.
Gyermekkoromban ismertem pár bolgárt, normális, rengeteget dolgozó népek voltak.

kvadrillio 2014.10.05. 15:41:16

@szigetipotyautas: ..HMMM....AKI NEM A MAGYAR TÁRSADALOM JOBB ÉLETÉT AKARJA, AZ MENJEN HAZA INNEN A SAJÁT HAZÁJÁBA ! :)

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.05. 15:44:11

@kvadrillio: a magyar fiatalok stadionjaira gondolsz kis köcsögöm? :D

kvadrillio 2014.10.05. 16:06:55

..és...sakkóóóóó...nézem ezt az agyongyötört lévai anikó ökomen..izé JÓSZÓGÁLATI IZÉT, NAGYKÖVETET...AMIKOR BELE MONGYAH A KÉPERNYŐMBE: MAKOGVAS....IZÉ..Ő JÓSZOLGÁLATI..IZÉ...ÉS UGYE A MUNKANÉLKÜLIEK, HA 8-9 HELYRE ÍRNAK ÖNÉLETRAJZOT...ÉS SEHUNNAN SEM KABNAK VISSZAJELZÉST...ÉS ÍGY...UGYE...ELVESZÍTIK ÖNBECSÜLÉSÜKET, ÖNÉRTÉKELÉSÜKET A SOK KUDARCÉLMÉNYTŐL...(BAZDMEG ANIKÓ! TI TESZITEK EZT AS FIATALOKKAL! ELVETTÉTEK A MUNKAHELYEIKET AZ OLIGARCHÁK MEGCSINÁLÁSÁÉRT TE FASZ PICSA !)...ÉS BIZONY MONDOM (ÉN) ÖNGYILKOSOK IS LESZNEK....FOLYAMATOSAN...(A FIAM IS AZ LETT 6 ÉV MUNKANÉLKÜLISÉG UTÁN!)
EZ A FASZ PICSA, MEG AS TÉVÉBEN DÜNNYÖG, BESZÉLNI SEM TUD RENDESEN....Ő, AKI KAP BŐVEN MINDENFÉLE TERMÉKEKET,TÁRGYAKAT A ÖKOIZÉJÉTŐL...., A MAGYAR TÁRSADALOM TÖBBSÉGE EZEKET PÉNZÉRT VÁSÁROLJA !
TŐLEM MEHET MEZÍTLÁB IS ZARÁNDOKOLNI, AKKOR IS KÍSÉRTENI FOGJA EZT A ROHADT HARÁCSOLÓ ORBÁN-CSALÁDOT A 25 ÉV ALATT ÖNGYILKOSSÁGOT ELKÖVETŐ TEHETSÉGES, OKOS, FIATALOK KÍSÉRTŐ SZELLEME..., AKIKET TULAJDONKÉPPEN ŐK GYILKOLTAK MEG !!!

BAZDMEGANIKÓÓÓÓKAHHH.....
SOHA NE TUGGY ALUDNI SE TE SE A CSALÁDOD, MERT TÖMEGGYILKOSOK VAGYTOK MIND !

na, most jólérzemmagam.....

kvadrillio 2014.10.05. 16:08:54

@szigetipotyautas: ..és...sakkóóóóó...nézem ezt az agyongyötört lévai anikó ökomen..izé JÓSZÓGÁLATI IZÉT, NAGYKÖVETET...AMIKOR BELE MONGYAH A KÉPERNYŐMBE: MAKOGVAS....IZÉ..Ő JÓSZOLGÁLATI..IZÉ...ÉS UGYE A MUNKANÉLKÜLIEK, HA 8-9 HELYRE ÍRNAK ÖNÉLETRAJZOT...ÉS SEHUNNAN SEM KABNAK VISSZAJELZÉST...ÉS ÍGY...UGYE...ELVESZÍTIK ÖNBECSÜLÉSÜKET, ÖNÉRTÉKELÉSÜKET A SOK KUDARCÉLMÉNYTŐL...(BAZDMEG ANIKÓ! TI TESZITEK EZT AS FIATALOKKAL! ELVETTÉTEK A MUNKAHELYEIKET AZ OLIGARCHÁK MEGCSINÁLÁSÁÉRT TE FASZ PICSA !)...ÉS BIZONY MONDOM (ÉN) ÖNGYILKOSOK IS LESZNEK....FOLYAMATOSAN...(A FIAM IS AZ LETT 6 ÉV MUNKANÉLKÜLISÉG UTÁN!)
EZ A FASZ PICSA, MEG AS TÉVÉBEN DÜNNYÖG, BESZÉLNI SEM TUD RENDESEN....Ő, AKI KAP BŐVEN MINDENFÉLE TERMÉKEKET,TÁRGYAKAT A ÖKOIZÉJÉTŐL...., A MAGYAR TÁRSADALOM TÖBBSÉGE EZEKET PÉNZÉRT VÁSÁROLJA !
TŐLEM MEHET MEZÍTLÁB IS ZARÁNDOKOLNI, AKKOR IS KÍSÉRTENI FOGJA EZT A ROHADT HARÁCSOLÓ ORBÁN-CSALÁDOT A 25 ÉV ALATT ÖNGYILKOSSÁGOT ELKÖVETŐ TEHETSÉGES, OKOS, FIATALOK KÍSÉRTŐ SZELLEME..., AKIKET TULAJDONKÉPPEN ŐK GYILKOLTAK MEG !!!

BAZDMEGANIKÓÓÓÓKAHHH.....
SOHA NE TUGGY ALUDNI SE TE SE A CSALÁDOD, MERT TÖMEGGYILKOSOK VAGYTOK MIND !

na, most jólérzemmagam.....

kvadrillio 2014.10.05. 16:12:08

@szigetipotyautas: jajjj...mer jön az úszó- meg vizilabda világbajnokság !...ezért építeni kell a dagály-strandon is szállodát meg egyéb sport-központot....meg a margit-szigeten is kell mindenféle pénzes-ember csalogató dolgokat....alkkor is, ha kiszorul a nép onnan is, mint a balatonról......

ade a történelem majd visszaszolgáltatja nekik, ha jól pofánfágják ezeket a fasz kapzsi harácsolókat %
!

ÍGY LESZ ! TUDOM ! :o)))

kvadrillio 2014.10.05. 16:16:02

- Eltűntek a mexikói tüntetők, helyettük tömegsírt találtak

05/10 10:22 CET

Megkezdődött a püspöki szinódus a Vatikánban
05/10 15:06

- Vasárnap elnököt választ Brazilia
05/10 13:05

- Ellenzéki győzelem ellenére hatalmon marad a lett kormány
05/10 11:18

- Kritikus állapotban az amerikai ebolás beteg
05/10 08:33

Tömegsírt találtak a mexikói hatóságok
05/10 05:36

Összecsaptak a rendőrök a tüntetőkkel Hongkongban
05/10 05:01

Ebola: napokig nem viszik el a holttesteket
05/10 04:32

Rendőrök és tüntetők csaptak össze Madridban
05/10 02:25

Nagy-Britannia gyászol: újabb brit túszt fejeztek le
05/10 01:27

Meghalt Baby Doc, Haiti egykori diktátora
04/10 23:45

Rousseff/Silva: régi ellenfelek új felállásban Brazíliában
04/10 22:15

Washington és Damaszkusz is köpönyegforgatással vádolja Ankarát
04/10 18:34

Ultimátum a hongkongi tüntetőknek
04/10 17:54

Véres ostrom Donyeckben
04/10 16:02

Meglesz a kormánykoalíció többsége a lett választásokon
04/10 15:59

Újabb brit túszt fejeztek le
04/10 12:51

Észak-koreai vezetők meglepő látogatása Dél-Koreában
04/10 11:25

Rousseff győzelme valószínű Brazíliában
04/10 10:31

Pánik egy kelet-indiai hindu fesztiválon
04/10 09:20

Elismeri a palesztin államot Svédország.
04/10 09:20

PreviousNextclose carousel
smaller_text larger_text

Tömegsírt fedeztek fel Mexikóban, annak a városnak a közelében, ahol a múlt héten negyvenhárom diák tűnt el, miután egy tüntetés erőszakba torkollt.

A sírokat egy névtelen bejelentés nyomán találták meg Igualában, kétszáz kilométerre Mexikóvárostól délre. A holttestek személyazonossága és száma egyelőre nem ismert.

Egy helyi emberi jogi szervezet képviselője, Juan Lopez Villanueva azt nyilatkozta, hogy a távolból figyeli a sírok helyét, de az több kilométerre van az úttól, egy nagyon nehezen megközelíthető helyen. Elmondása szerint figyelemmel kísérik az azonosítást, de csak olyan távolságból, hogy ne akadályozzák vele a rendőrség munkáját, de azt látták, hogy hat gödörben folyik a munka.

Igualában a múlt hét végén csaptak össze a rendőrök a tanárszakos egyetemistákkal. Hat diák meghalt, többeket pedig szemtanúk szerint a rendőrség szállított el. A mexikói főügyész külön egységet küldött a helyszínre az esetet kivizsgálni.

A mexikói állam nem engedheti meg, hogy hasonló bűnökért ne bűnhődjenek az elkövetők – mondta Tomas Zeron.

Az eltűnt fiatalok hozzátartozói demonstrációt tartottak, mert nagyon kevés információt kaptak rokonaikról.

Copyright © 2014 euronews

nu, ez az igazi 21. századi HOLOKAUSZT !

SORSOK-.HÁZÁT NEKIK GYORSAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

csak egy néző 2014.10.05. 18:28:24

@1ghost:
"Ezt a izét' ezt a @$$$=$$$ nicknevűt mivel csalogattak le a fáról? Erről van valakinek valami infója?"

Ezzel.

a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1088/7937/original.jpg
süti beállítások módosítása