Tündérország végre bebizonyította létezésének értelmét abban az országban, amelynek államformája stadion. Mondjuk erre eddig sem kellett több bizonyíték a kolbászból font kerítések mögött szerényen meghúzódó csodapalotát vásárló fiatal külügyminiszternek, nemzeti gázszerelőnek, vagy a régóta így élő adócsaló belügyminiszternek, öregedő filmproducernek, és Simicska Lajosnak. Mindig is érezték az ebben az államformában lakó villatulajdonosok minden porcikájukban a Matolcsy György rájuk hagyott örökségének szellőként simogató kedvezményeit, de a rezsicsökkentés mindent elsöprő orkánjának a hatása csak most érte el egyikük házának fűtött úszómedencéjét.

Egy frissen megválasztott külügyminiszternek mindenképpen új lesz majd a rezsiháborúban elért győzelem hatásának a felismerése, hiszen neki eddig csak keletre volt nyitva az ablaka, és csak ikernek a fele volt a háza is. De “szülői” segítséggel most már bárhova kinézhet a turulmadaras tájon, mindenhol a sajátját fogja látni. Csak bírja szelíd lelke a tágas tér nyújtotta lehetőségek reá nehezedő nyomását, hiszen eddig csak táskát cipelt, forintot döntött be, baltás gyilkost adott el, meg többet takarított meg, mint a jövedelme. De ebben az utolsó cselekedetében nincs semmi meglepő , a mai kormányközeli politikában az a jellemző megélhetési forma, hogy gázszerelők lesznek milliárdosok, frakcióvezetők lakópark tulajdonosok, Lázár Jánosok meg csikkzsebből fizetnek hotelszámlát. Orbán Viktor meg egyenesen egy stadionnal bővíti a házát. Egy külügyminiszter esetében az a minimum elvárás, hogy mivel kizárólag csak a politikából él nagylábon, ehhez méltóan is lakjon.

Persze az ország értelmes fele méltán hördül fel, mikor a kapott magyarázat szerint komplett hülyének nézik, mikor elkezdi számon kérni táskahordó Péter vagyonát. Ez a szülői szál, meg az ügyes befektetések csak olyan Fidesz féle pofátlanságok, az előadásuk meg gyomorforgató. De végül is megszokhatta már ezt a szabadságharc népe, számára a kormány mindig talál üres magyarázatot, vagy felelőst a nem megszorítás miatt.

De azért végre van a Fidesz számára jó oldala is a Szíjjártó féle lakásvásárlásnak. Ha megkérdezik majd tőle egy előre nem megbeszélt kérdésként, szerinte mennyire jó a rezsicsökkentés a nemzeti keresztény elveket valló jobboldali kommunista kormánypárti elitnek, legalább egyszer igaz szó fogja elhagyni mocskos száját. Ha igazak a hírek, legalább félmilla a kégli rezsije, Péter, a keleti szél meg olyan egymillát keres, plussz a forintbedöntési nyilatkozata. Alig marad meg neki ebből a fele ha kifizeti a rezsit, és neki ebből fel kell nevelni a gyermekeit, eltartani az asszonyt, meg a személyzetet a ház körül. Meg kell érteni, egy ekkora ház esetében azért van kiadás bőven, sajnos azt nem lehet megúszni még neki sem. Nem mondhat le egy találkozót sem azért, mert neki füvet kell nyírnia, vagy medencét tisztítani, szaunába nyírfa vesszőt metszeni, kocsifelhajtó fűtéséhez fát hasogatni. Erre neki is muszáj a jól fizetett közmunkási viszonylatot igénybe venni, és számukra bért is fizetni. És neki ezt meg kell oldani a saját fizetéséből, hiszen nem számíthat mindig a szülőkre sem. Azoknak is van azért kiadásuk, és biztos most adták neki oda az utolsó negyvenhat milliójukat is, így most nekik is ügyesen kell majd befektetni a továbbiakban. Nem találhatnak mindig egy jól fizető állami pályázatot, ami folyamatosan növelheti a családi kassza bevételét. Így Péter külügyminiszternek nagyon jól jönnek majd a rezsin megspórolt forintok.

Tündérország többi része meg ezt a szemétséget is simán be fogja nyelni ami a házvásárlás körül történt, Péter meg marad külügyminiszter. Nem divat a magyar politikában az őszinte szó, ez főleg mostanában nem is jellemző. Az sem divat, legyen már valaki annyira szerény, legalább addig ne mutassa meg mennyit lopott a közpénzből, amíg a közéletben van. Azonban a Fidesz sokáig szeretne a hatalomban maradni, ezt a törvények átírásával igyekszik is a maga javán lehetővé tenni. Így számára ez nem idő kérdése, csak sok gátlástalanságé. Egy kis csalás itt, egy kis lopás ott simán belefér a kormányelit értékrendjébe, hiszen náluk a mérték a stadion, a tartózkodás meg nincs miért és mitől meg kitől, ott a kétharmad, az mindent megszavaz.

Az érzelmi szavazó meg elmegy, és újra beválasztja őket a hatalomba. Aztán örül neki, ismét győzött, majd sorban áll közmunkáért. Bőszen kommunistázva borul térdre Orbán Viktor képe előtt az előszobájában, és halkan rebegi, igen, új országot építünk. Lenézéssel tekint sorstársára, nem veszi észre, maga is ugyanabban a cipőben lépeget, folyton csak a sérelmeit sorolja. Átmosott agyában a gaz baloldal szerepel ellenségként, nem veszi észre a nyilvánvalót, a rosszat pont ő hozza a saját nyakára. A Fidesz nagyon profi módon játszik ezeknek az embereknek az érzelmeivel, számukra mindig ott lebegteti tündérországot. Csak azok azt nem veszik észre, éppen az oda vezető utat járatja velük körbe-körbe a kormány, minden cél és értelem nélkül. Közben pedig egy szűk kör, magát elitnek mondva kihasználja az ölébe pottyant hatalmat, és minden gátlás nélkül zsebeli ki az ország erőforrásait, állítja azt a saját érdekcsoporti körének zsebébe. Nem az a baj már megtehette, és még megteszi, hanem az, folytatni fogja ezt a rablást. Hiszen megígérte Orbán Viktor. BANDITA.

Címkék: villa Fidesz ORBÁN Szíjjártó Peti kis köcsög

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr56754091

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Leláncolt gázórák 2014.10.03. 09:26:45

  Leláncolt gázóra, közben megtörtént, saját esetemmel vezetném fel Zsuzsa történetét, meg hogy minek rendszeresen a Tigáznak három ember egy állítólagos tisztességes eljáráshoz? A gázórákkal kapcsolatos bárminemű munkát egy ember kb. 5-10 perc alatt ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

randomuser1 2014.10.03. 09:15:04

a fidesz nagyon vágja, ez ilyen reality, napi szinten láthassuk, hogy él a felső tízezer. egy fokkal poénosabbak, mint az előző szociopata brigád, ezek legalább nem hazudják magukat szocialjasan érzékenyek, sőt..
hehe

a Lojalista 2014.10.03. 09:30:20

De azért Péterke egy nagyon jól nevelt, hálás és tisztelettudó fiú, aki "nem szégyelli a szüleit". Ez azért szép Tőle...

Meg azon sem ártana elgondolkodni nem jártunk volna-e jobban, ha Péterke inkább a pénzügy miniszteri bársonyszéket foglalta volna el, ha már ilyen istenadta tehetséges a pénzügyekben, ilyen sikeresen tudja forgatni a pénzét, ilyen ügyes a befektetésekben... ez a különleges képessége az országnak is nagyon jól jönne.

Lacdelo 2014.10.03. 09:33:24

Màr règen el kellet volna zavarni a magyar nèpnek a vègtelenül korrupt ès dilettàns Fideszt. A problèma az hogy az àtlag magyar buta mint a segg vagy elvtelen. Magyaroszàg megkapja, amit megèrdemel ès mèg tapsol is hozzà míg 4 millió koldus orszàga lettünk ès lassan nincs olyan gazdasàgi mutató ahol ne lennènk dobogósak hàtulról.

adrfst 2014.10.03. 09:46:38

Mázli, hogy a kormány tele van pénzügyi zsenikkel, akik 100 forintból 200-at csinálnak. Rá se merek gondolni, hol tartana az ország, ha nem ilyen kivételes emberek irányítanák.

Macropus Rufus 2014.10.03. 09:48:41

@Emmanuel Goldstein: ez igaz, de azért a plebejus kormányt a Szíjjártó magyarázta. Hát szép kis plebejusok ezek :o
A plebejus, az ókori Rómában a korlátozott jogosúltságokkal bíró polgárság volt. Sztem ők a patríciusok és mi a plebejusok. Mert így lenne okés. De ők anno nem ezt mondták.

randomuser1 2014.10.03. 09:51:08

@Macropus Rufus: hát igen, de a lázár pont nem ezt mondotta volt... biztos neki adtak igazat a nagyságos urak :)

csak egy néző 2014.10.03. 11:18:39

Ezek a derék fiatal jogász urak(?) napi szintre emelték a trambulinról a medencébe hugyozás gyakorlatát és még büszkék is rá.
süti beállítások módosítása