Biztosan nagyon nehezére esett a nemzet pocakos focihuszárának az Uniótól érkező pénzt elfogadni. Még a szeme sem rebbent, már el is rakta. Lányos zavarában még olyanokat is mondott a pénz átvételekor, hogy ez az ország érdekében lesz felhasználva, meg a magyar emberek élete lesz tőle könnyebb, és fejlődik az ország, meg ilyenek. Közben pedig valószínűleg már fejben azt számolgatta, ebből mennyi stadiont lehet majd építeni szerte az országban, és minden városban lehet majd turulmadaras gábrieles szobor a főtéren. Ezek lehettek az első ötletei, de a tapasztalatok szerint bőven fog ebből jutni egyéb agymenésire is, amelyek a foci, mutyi, haverok háromszögben fognak majd megmutatkozni.

Ha a Fidesz közelébe közpénz kerül, akkor annak a sorsa meg van pecsételve. Mára már egy olajozottan működő gépezet segíti az ilyen adóforintok kormánypárti zsebekben való eltűnését. Ebben benne van a lopásnak nem kimondott törvényesítés az országgyűlés által, a szabályozott kiválasztás a felhasználásban, és a végén a nyomok eltüntetése is. A felelősségre vonás már szóba sem kerül, hiszen a legfőbb ügyész mindig gondoskodik róla, erre ne is kerülhessen sor . A tiltakozások figyelmen kívül vannak hagyva a kormányoldal részéről, legfeljebb némi nyócévezés, meg bukott baloldalozás a válasz rá. És közben a haverok meg szépen gyarapodnak. Manapság már odáig ért az ilyen fajta gazdasági növekedés előállítása, a Fideszhez közeli zsebekben landolt az ország gazdaságának a jól fizető része. Ebből a megfelelő rész lecsippentése után ami csak úgy eltűnik a jobb fenéken, persze kimutatható némi fejlődés, működik a beruházási biznisz, és az emberek is dolgozhatnak. Már ha be vannak jelentve az ilyen típusú munkák során. Épülnek szépen a stadionok, utak a kormánypárti képviselők házáig, Horthy terek, körhinták, parkok. Néha kórházak, iskolák, paloták, várak.

Orbán Viktor legalább most egy kicsit megnyugodhat. Zsebbe a lóvé, lehet újra függetlenségért harcolni, ott ahol ez már adott egy idő óta, lehet a nemzeti lovat nyergelve itthon megmutatni ki a fasza gyerek. A tizenkét ezermilliárd azért nem kis összeg, ezt azért nem lehet csak úgy eltüntetni. De a Fidesz meg fogja próbálni, és fog is neki sikerülni, legalábbis a nagyobb részt illetően. Ebben nagy segítségére lesz a kormányzatnak a Lázár János felügyelte elosztás rendszere, ami majd biztosítja a megfelelő emberek és cégék kiválasztását a pénz felhasználására. Lesz majd itt nagyon magyar melldöngetés az uniós pénzekből, lesznek nagy átadások akár többször is egymás után, ahogy azt a helyzet megkívánja. Csak hagy lássa a jó nép milyen nagyon fejlesztik ők az országot.

Orbán Viktor még olyat is mondott a lóvé zsebre rakásakor, ebből lesz gazdasági növekedés, meg államadósság csökkenés is. Azt nem tette hozzá, ebből a pénzből bizony csak a kormányközeli cégek, és emberek fognak növekedni, a szakmaiság, vagy a hasznos felhasználás nem igazán lesz fontos szempont. A látszat viszont annál jobban. Majd a közleményekben fognak olyanokat mondani a kormányoldalról, mint áldozatos munka az ország érdekében, meg fontos a magyar emberek élete, és boldogulása. Közben azért ez persze arról fog szólni, a kormányközeli zsebek fel legyenek töltve, le van szarva az államadósság, azt úgyis a lakosságnak kell majd kifizetni. Végül is történt már olyan a Fidesz kormányzása alatt, lenyúlt magának háromezer milliárd forintnyi vagyont, azt mondta erre, ebből lesz majd aztán csökkentése a gaz államadósságnak, persze az meg beintett neki. Nem csökkent, és a lóvénak sincs nyoma. Legalábbis olyan helyen, ahol az látható lenne. Nem veszett az el, csak átalakult, olyan Fideszes módra. Ahogy a közpénz is teszi folyamatosan. Magánosul a haveroknál.

De nem szólhat senki egy szót sem, hiszen minden törvényes, minden szabályos. Mindig az aktuális hatalmat illeti meg a fejlesztési pénzek felhasználása. A Fidesz mindig gondosan ügyelt arra megkapja ennek minden forintját. Ez nem olyan pénz, ami után kamatot kell fizetni, ez nem is olyan, amit vissza kell fizetni. Ez egy olyan fajta pénz, amiből fejleszteni kell az országot a lehető leghatékonyabban. Lehetőleg persze úgy, a későbbiekben ez már maga is képes legyen értéket előállítani, termeljen hasznot. És ha lehet ne omoljon össze, meg legyen szép is. Na most erre tette rá a tolvaj kezét a nemzetinek mondott kormány. Gátlástalanul szedi a sápot a maga javára ebből a pénzből, közben kihasználja minden látszat szerinti előnyét. Pofátlan arroganciával utasít vissza minden ellenőrzési kezdeményezést, lenézően kezel minden aggályt. A legjobb úton haladnak a korlátlan gazdasági hatalom felépítése útján, ehhez már az ország erőforrásainak a nagy részét a zsebükre is tették. Most az Unióból érkező pénz segítségével meg is tudják majd koronázni eddigi tevékenységüket, és meg is valósíthatják vele a tervüket. Lerabolták az ország gazdaságát, közben megerősödtek, és árnyékhatalomként mindig is jelen lesznek a mindennapokban. Már csak a választásokat kell majd eltörölniük, és ehhez minden propaganda eszköz a rendelkezésükre is áll. Meg a törvényi eszköz is. És akkor a Várból lehet majd irányítani az országot, akárcsak régen a királyok. BANDITA.

Címkék: lopás támogatás Fidesz Orbán Viktor EU

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr576689453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kujtorgó 2014.09.12. 18:22:29

Szatírának gyenge, valóságnak meg hazugság. T. Szerző, válts pályát, utóbb megköszönöd a jótanácsot.

Blogger Géza 2014.09.12. 18:33:58

@kujtorgó: Nem, ő sajnos komolyan gondolta, hogy ez a minden konkrétum nélküli fröcsögés egy poszt.

zila5 2014.09.12. 18:45:48

Hát ez egy olyan dolog, hogy ha nagyon az agyunkra megy a gyerek, akkor inkább kifizetjük a számítógépet meg a netet neki, csak húzzon vissza a szobájába virtuális szabadságharcolni, addig is nyugi van a családban.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2014.09.12. 20:05:52

Senkinek nincs megtiltva hogy Fideszes politikus legyen :-)
Mindig az fröcsög aki egyszer ott volt de kiesett,a politikaiszerencsejáték most nem a baloldalnak kedvez.

ember100 2014.09.12. 20:31:03

@Blogger Géza:
Helló !
Szeretem ezt a "konkrétum nélküli" fröcsögést , számonkérést !
Ez olyan mintha azt mondanád hogy nincs isten , mert nem találkoztál vele , vagy nem volt ősrobbanás mert Te nem voltál ott és nem láttad , ilyenfajta dolgokat kértek számon , hogy mutasd a bizonyítékokat!

Blogger Géza 2014.09.12. 21:09:31

@ember100: Valóban, nem árt, ha valaki alá is tudja támasztani a vádaskodásait.

Ybl 2014.09.12. 21:25:27

A BANDITA aláírás helyett a SZELLEMI ROKKANT illene a végére.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.09.12. 23:17:41

@Blogger Géza: Mi a kérdés? Így lesz. Így volt eddig is, most is így lesz. Nem értem, mi bajod van neked. Az egész politikai elitünket tolólapáttal kéne kitolni a parlamentből.

Lacdelo 2014.09.13. 01:56:38

Ez a poszt jól leírja a napnàl is vilàgosabbat.

A Fideszes csőcselèk vergődèse szànalmas.

A Fidesz Magyaroszàg gazdasàgi lepusztulàsàn dolgozik gőzerővel, szètlopnak mindent ami mozdítható. Lassan màr nem marad semmi, amit ne àllamosítottak volna vagy osztottak volna szèljel a haverok között.

A korruptsàg tetejèn mèg a gazdasàg írànyítàsàhoz sem èrtenek. Fix helyünk van a sereghajtók között Bulgàriàval nagy versenyben a bóvli kategóriàban.

A Fidesz olyan, mint a pióca, szívja a magyarok vèrèt. 4 millió ember èhezik, míg Orbàn legnagyobb gondja a civilek vegzàlàsa, ès hogy hogyan költözzön a vàrba. Vàlasztàson levàltani sem lehet törvènyesen.

Minden fideszes egy hipokrata, gerinctelen alak.

Lacdelo 2014.09.13. 02:02:22

Csak fideszes diktatúràban küldhetnek 15 rendőrt egy 60 èves nőnek a lakàsàba, hogy àtkutassàk a pènztàrcàjàt mindenfèle bírósàgi felhatalmazàs nèlkül.

A magyar embereknek hànyingere van a fideszes csőcselèktől.

Lacdelo 2014.09.13. 02:09:07

Ha elkoboznànk a rengeteg 100 milliàrdot, amit a Fidesz ellopott az àllamkasszàból a haverokon keresztül, abból az àllamadóssàgot lelehetne csökkenteni 50% alà.

NE pofázz mienk a kétharmad. 2014.09.13. 03:16:52

"az Uniótól érkező pénzt elfogadni."

A fidesz nyerte a valasztast, raadasul ketharmaddal. Ugyhogy kurvara semmi kozod, hogy mire koltjuk a 12 ezer milliardot.
Ha Orban Viktor 3000 stadiont epit belole, jol teszi, a O dolga.

Orulok, hogy ennyire be vagytok szarva. A fidesz 12 ezer nelkul is, lazan nyerte a valasztast. Ezzel a penzzel 2030-ig garantalva van a ketharmados valasztasi gyozelem.

A lófa szára 2014.09.13. 07:15:55

@NE pofázz mienk a kétharmad.:
Na látod, ezért vagytok utálni valók. A lekezelő arogáns pitiáner énszartamaspanyolviaszt viselkedésetekért.
De lesz még ennek böjtje.

Barnalány 2014.09.13. 08:23:37

Bár elnézést, de mi ez a 12 ezer milliárd?

Magyarország 2013-2020 között 20,5 milliárd eurót kap az EU strukturális alapjaiból. Ez a megadott Ft-összeg.

$pi$ 2014.09.13. 08:32:14

@Lacdelo: "Csak fideszes diktatúràban küldhetnek 15 rendőrt egy 60 èves nőnek a lakàsàba, hogy àtkutassàk a pènztàrcàjàt mindenfèle bírósàgi felhatalmazàs nèlkül. "

A házkutatáshoz magyarországon soha nem kellett bírósági felhatalmazás.

$pi$ 2014.09.13. 08:39:45

@Lacdelo: "4 millió ember èhezik"

Egy olyan ország, ahol a lakosság 40%-a, 4000000 ember éhezik egészen máshogyan néz ki.

Egyébként az eredeti hír úgy hangzott, hogy magyarországon a lakosság 37%-a nyugat európai mértékkel mérve szegény, ebből csináltatok te és az elvtársaid "4 millió éhezőt".

Tehát te is hazudsz, meg az elvtársaid is hazudnak. Ordas nagyot.

mufflinca 2014.09.13. 08:58:49

Sosem megy a fejembe, hogy amikor napról napra minden rosszabb és arogánsan köpnek az emberek szemébe, akkor kikből áll az a kétharmad? Mazohisták?

cenzuratroll bosszanto 2014.09.13. 09:37:13

A narancskommunista éhbéres megmondóemberek szépen beindultak, nagyon fájónak találták az igazságot. Ez van, a bíróság előtt majd még jobban fog fájni.

@mufflinca:

Pedig egyszerű. A narancskomcsi hívek főleg a kétezres évek jól menő kisvállalkozói közül kerülnek ki. A válság őket is visszavetette, de azért nem mindegy, hogy valakinek nincs pénze kajára és rezsire, vagy a fidesznyiknek havi 4 welness hétvégéből havi egy welness hétvégére fussa csak miközben habzó szájjal Gyurcsányozik, hogy miatta szar az élete még most is.

Macropus Rufus 2014.09.13. 09:52:04

@NE pofázz mienk a kétharmad.:
A zset nem a Fidesz kapja hanem az orszag, tehat kurvara van kozunk hozza, hogy mire kolti. Nem Orban sajat penze ez, hanem az orszage. .

Macropus Rufus 2014.09.13. 10:04:09

@mufflinca: 1998-as valasztas utan kb. egy evvel keszult felmeresben nem tudtak kimutatni, hogy is vannak azok akik a Fideszre szavaztak, gy.k. ciki volt felvalalni azt, hogy ra szavaztak.
Emlexel a polora? A melkasan a szoveg: "a Fideszre savztam" a hatan meg "bocsanat"
Namost a forumokon is par eve nagyon sok Fidesz fan volt. Plane akkor amikor az MSZP volt hatalmon. Mostanaban valahogy drasztikusan csokkent a szamuk, sokuk belatta, hogy ami most van egyaltalan nem okes.

samot 2014.09.13. 11:06:44

Az EU-ban vagyunk!Lehet Ausztriàban is magànnyugdij szàmlàt nyitni!Persze attol még itthon levonjàk a kötelezöt!Egyébként meg ne sirànkozzon senki,mert amit itthon befizettek volna a magànnyugdij pénztàrba az idövel szépen eltünt volna,mert ugye a börzén lehet veszteni is nem csak nyerni!

samot 2014.09.13. 11:16:41

@$pi$: Pedig minden civilizàlt europai orszàgban biroi végzés kell a hàzkutatàshoz!!Tehàt,ahol ez nem igy müködik,ott Diktaturàlol beszélhetünk!

d.j 2014.09.13. 11:42:26

@NE pofázz mienk a kétharmad.:
"költjük" ?????
LOL
Te arrogáns pöcs.

TrollSlayer 2014.09.13. 11:56:00

@d.j: Pontosítsunk: A házkutatás formai feltétele a házkutatást elrendelő hatósági vagy bírói határozat. A nyomozó hatóságok, így a rendőrség és a Nemzeti Adó és Vámhivatal (például a költségvetési csalás ügyében), valamint az ügyészség jogosultak.

Más hatóságok, hivatalos személyek nem jogosultak házkutatásra. Határozat hiányában is köteles eleget tenni a hatósági felszólításnak az érintett, mivel a határozat nélküli házkutatás feltételeinek fennállását nem vitathatja.

TrollSlayer 2014.09.13. 11:57:03

@NE pofázz mienk a kétharmad.: Ez igen!!! Hogy mekkora f@sz vagy.

Anyád csak egy hibát követett el, h nem nyelt le, te ondómaradék

seepheerd 2014.09.13. 12:14:46

@Blogger Géza:
Vádaskodás? Bár csak az lenne :)
Tény:
Komoly szakmai munkával került a vezérigazgató székbe, közben még két diplomát szerzett az elsőhöz. A Zrt. prosperált.
A választások után egy héttel egy nap alatt kirúgták és egy fidesznyik ül a helyén.
Nem vádaskodom, csak azt mondom: okádék egy népség...

Blogger Géza 2014.09.13. 12:22:57

@seepheerd: Aki politikától függő pozícióban van, annak számolnia kell azzal, hogy választások után helycsere lesz. Ez mindenhol így van. Egy vezető nem feltétlenül attól jó, hogy hány diplomája van, és egy vezető nem feltétlenül rossz attól hogy egy adott pártot támogat. Ha olyan szuper szakember, majd a privát szférában talál jó állást, ennyi.

Blogger Géza 2014.09.13. 12:27:42

@mufflinca: Talán azért, mert valójában egyre jobb minden, és nem egyre rosszabb. Sok éve nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség, ilyen alacsony az infláció, ilyen magas a reálbérek növekedése, rezsicsökkentés, devizahitelesek megsegítse...

Cpeti123456 2014.09.13. 12:38:58

Lehet bárhogy is jellemezni a jelen politikai kultúrát - ami ugye nincs is -, de nem jól megy a szekér ha nép szemszögéből figyeljük az eseményeket.

cenzuratroll bosszanto 2014.09.13. 12:51:58

@Blogger Géza:

Annyira seggfej vagy, hogy azt már tanítani kéne. 4 év alatt közel a duplájára emelkedett mindennek az ára, te meg még most is arról hazudozol orbán seggéből kilógó nyelveddel, hogy mennyire jó nekünk. Seggfejke, 1 kiló citrom 4 éve 300 forint volt, most lassan eléri az 1500-at. Ez csak egy a sok termékből, azt csak a hozzád hasonló idióták torkán lehet lenyomni, hogy az MP3 lejátszó és az ájfon tizedannyiba kerül mint 5 éve, ezért milyen jó a világ.
Idióta.

Blogger Géza 2014.09.13. 13:00:01

@cenzuratroll bosszanto: "4 év alatt közel a duplájára emelkedett mindennek az ára" Akkor költözz el arról a borzalmas helyről, ahol élsz, és gyere Magyarországra, itt sokkal jobb a helyzet. :)

Dr.Bio74 2014.09.13. 13:04:36

@NE pofázz mienk a kétharmad.:

Ember, már ha szabad így szólítani:
Az hogy a vityára szavaztál az a te dolgod, hogy miért ( mert mindennél jobban stadiont szeretnél mindenhova) az is a te dolgod (remélem amikor visz a mentő, kórház hiányában stadionba). Az hogy a vityáék demokratikusan jogot kaptak arra, hogy irányítsák az országot ebben is igazad van.
Abban viszont ( a poszttól függetlenül), hogy egy akármilyen kormánynak nincs elszámolási kötelessége az emberekkel szemben nagyon nincs. Mint ahogy abban sincs, hogy a matematikailag többségi kormányt az ország választóinak valójában kis része támogatta. Aki ezt nem veszi figyelembe, az már el is ültette a vihar magvait, és a vihar magával is fogja vinni, de sajnos az ország egy jelentős jó részével egyetemben.

Felróni politikai ellenfelünknek, hogy elnyomó, részrehajló, hűbérúri, másokat meg nem hallgató, aztán mindezeket alkalmazni a hatalomban, mert politikai ellenfeleink is ezt tették, egyszerűen gyomorforgató. Ezek a politikusok csak a buta és haszonleső szarháziakon tudnak uralkodni, akár maszop, akár fityisz, akár szdsz aki épp lengeti az " igazság zászlaját:

dr doktorka 2014.09.13. 13:07:26

@NE pofázz mienk a kétharmad.: "Ugyhogy kurvara semmi kozod, hogy mire koltjuk a 12 ezer milliardot."

Költjük??? Figyelj te nagyot álmodó Orrbánya birka, te itt semmit nem költesz! Az nem a te kiváltságod, hogy költheted meg lophatod a közpénzt. Az az Orrbánya elvtársad és oligarchájának a kiváltsága. Ha akarnak, akkor stadiont építenek a kertjükbe. De a te putridhoz még földutat se fognak építeni.

Mert te csak birkamentbe befogott hasznos hülye lehetsz nekik, tölbb nem. Te csak azon élvezhetsz, hogy most nem a Strabag lopja ki a szemedet, hanem a magyar suttyók elit rétege.

dr doktorka 2014.09.13. 13:13:51

@Blogger Géza: hehe, Orrbánya alatt a citrom ára az egekbe emelkedett. Ezt is elkúrták:

Rekordokat döntöget a citrom ára. Van, ahol már ezer forintot is elkérnek kilójáért. A kereskedők nyugtatnak: nagyjából hétszáz-nyolcszáz forint között megállapodik a gyümölcs fogyasztói ára.

Dr.Bio74 2014.09.13. 13:16:18

@Blogger Géza:
" Egy vezető nem feltétlenül attól jó, hogy hány diplomája van, és egy vezető nem feltétlenül rossz attól hogy egy adott pártot támogat."

Ügyes, ahogy a mondat eltereli saját maga hamisságáról a figyelmet, nagyon jó.

Milyen vezető?
Egy szakmai vezető igen is jó, ha képzett, gyakorlott, és minőséggel jellemezhető diplomával rendelkezik. Nem feltétlenül a diplomától jó, de ha kritériumot akarok szabni egy adott szakmai vezetőhöz had legyen ez az egyik, mert ha nem akkor már elengedtem a gyeplőt.
Egy szakmai vezető, mint ember támogathat pártot, mert ez jelenleg állampolgári joga. De mint vezető (név nélkül) nem támogathat politikai oldalt, és ezáltal nem is gáncsolhat politikai okból.
Amit te leírtál, szép legalizálása, a hajbókoláshoz értő alattvalók érdemtől, képességektől függetlenül való pozícióba helyezéséhez.
Valóban nem csak a fidesz jellemzője ez, de jelenleg a fityisz csinálja ezt, néha megdöbbentően pofátlan módon.

Blogger Géza 2014.09.13. 13:20:25

@dr doktorka: Tényleg itt a világ vége... Biztos a gonosz Orbán irtotta ki citromültetvényeket! Van olyan hülye, aki elhiszi, hogy az Orbán-kormány miatt drága a citrom? (Mondjuk én még életemben nem vettem citromot, hidegen hagy az egész.)

Blogger Géza 2014.09.13. 13:23:53

@Dr.Bio74: Jelenleg? Jelenleg ki az a szuper vezető, akit eltávolítottak s egy inkompetenst tettek a helyére? Amúgy a konkrét fröcsögésből semmi más nem derült ki, tehát erre kellett reagálni. Lehet, hogy a régi egy ősrégi MSZP-csicska volt, az újnak meg 4 diplomája van. Mindenki azt emel ki, ami neki tetszik. :)

Kitaszítva 2014.09.13. 13:34:33

@kujtorgó: Azt állítod hazugság? Ezt mire alapozod?

Tudományos libsizmus 2014.09.13. 14:11:31

@cenzuratroll bosszanto:
"4 év alatt közel a duplájára emelkedett mindennek az ára"

Melyik országban?

ember100 2014.09.13. 14:57:12

@NE pofázz mienk a kétharmad.:
Helló !

Te elmebeteg vagy !
Azt hiszed hogy a ov király és azt csinál a pénzzel amit akar ?
Vizsgáltasd meg magad !

bloglegelő 2014.09.13. 15:01:06

az Ember ott áll a harcmező közepén, körülötte véres, hullák, romok és kóborló tébolyultak.

az Ember ilyenkor azt mondja, hogy a háború az rossz dolog.

mire ti: "mondjon konkrétumot"

kedves fideszrobotok: TI vagytok rá a konkrétum

kvadrillio 2014.09.13. 15:06:03

dehogy ! dehogy ! MOST MÁR ZOLTAI CÍMZETES IS SEGÍT F.OSZTOGATNI AZ UNIÓS 12 EZERMILLIÁRDOKAT. MAJD KAPNAK A ZSIDÓK MEGINT 3X 50 %-OS NYUGDÍJ-JÁRULÉK EMELÉST, A MADZSAR NYÖGDÍJASOK PEDIG 1 %-OSAT, MERT MEGÉRDEMLIK, HOGY A ZSIDÓKNAK NAGYON JÓ KAPCSOLATI TŐKÉJÜK MŰXIK AZ EGÉSZ VILÁG ZSIDÓ SZERVEZETEIVEL UGYE !

TÉLLEG KÉNE MÁR MINDEN MAGYARNAK EGY-EGY SOROZATLÖVŐ !!!!!!!!!

PFFFFFF......PUFFF !

ember100 2014.09.13. 15:08:09

@Blogger Géza:
Helló !

Te sem vagy egy nagy lumen :)
Mit gondolsz mennyi citrom terem magyarországon, semmi .DEEEE import citromot azért csak veszünk és hűha 2010 ben 270 Ft most hála urunk és vezérünk kitűnő gazdaságpolitikájának , hogy az ég áldja meg , 2014 ben csak kicsit több mint 310 Ft és tudod a külföldi citromot ejróért kell megvenni , nem Isten fizessével !!

kvadrillio 2014.09.13. 15:09:37

...amúúúúgy pedig ahogy elnézem orbán bánt, annyira felpüffedt a fizimiskája már, hogy eccercsak nagyot durran és kipukkad a zegész emberke.....

...végül is megárt neki ez a nagy, orbán-dinasztia terjeszkedés.......pláne a NAV-FELÉ IS ! :o)))

Blogger Géza 2014.09.13. 15:12:40

@ember100: Négy alapművelet megy még? Szerinted ezért lett a citrom ára állítólag a régebbi többszöröse? :) Amúgy

"12 hónap
alatt, 2013. augusztushoz viszonyítva, az élel
miszerárak 0,1%-kal csökkentek."

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/far/far21408.pdf

Jujjuj, mindjárt itt a világvége!

ember100 2014.09.13. 15:16:46

@kvadrillio:
Helló !
Te is elég beteg vagy :)
Mégis mire gondolsz mennyi zsidó nyugdíjas lehet ? Pont ez zavar a költségvetésben ?
De ha már itt tartunk , mit gondolsz mi történt a zsidók vagyonával , értékeikkel , házaikkal , földjükkel .. 1945- ben , után.Elég sokan nem jöttek vissza a koncentrációs táborokból , sokan kimenekültek az országból . Megmondom mi lett ezzel a vagyonnal , a magyarok szétosztották , beköltöztek ,birtokba vették a földeket , és ez nem kis vagyon , érték volt . Na ezért jár egy kis kárpótlás.
Én magam ismertem olyan embert aki beköltözött egy elhurcolt zsidó házába , még egy lepedőt sem kellett vinnie , mert minden volt a házban,
Miről , milyen indokolatlan kárpótlásról beszélsz ?????

kvadrillio 2014.09.13. 15:17:04

NAV-főosztályvezető lett Orbán Ráhel sógora

2014. szeptember 10., szerda, 11:21 Utolsó frissítés: 2014. szeptember 10., szerda, 11:38

Szerző: hvg.hu

Címkék: Tiborcz Péter; NAV; Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM); Orbán Ráhel; Tiborcz István;
Kinyomtatom Elküldöm

A 39 éves Tiborcz Péter, a miniszterelnök vejének bátyja az adóhatóság informatikai és fejlesztési főosztályát vezeti. A 2010-es kormányváltás után a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál volt tanácsadó.

Tiborcz István bátyja, Péter a NAV informatikai és fejlesztési főosztályvezetője lett – adta hírül az Átlátszó blogja. Tiborcz Péter Sándor kinevezése a NAV vezetőit felsoroló, 2014. augusztusi táblázatból derült ki.

Az Átlátszó közérdekű adatigényléssel derítette ki, hogy nem névazonosságról, hanem valóban Orbán Viktor vejének testvéréről van szó.

A 39 éves Tiborcz Péter 2008-ban végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A miniszterelnök rokona 2010-től a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai tanácsadója volt, valamint tagja volt az igazgatóságnak a NAV informatikai elnökhelyettese, Vágujhelyi Ferenc cégében. Korábban alelnöke volt a Fejér Megyei Közgyűlésnek, valamint bizottsági elnök volt a Bicskei Önkormányzatnál. Jogi munkatársként dolgozott egy ügyvédi irodában, majd a Swot Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft.-nél.
Nyomtatás Küldés

...EZ A PÁZMÁNY KALICIZMUSSS PONT PASSZOL A NAV-INFORMATIKÁJÁHÓÓÓÓÓ ! :o)))))))))))

kvadrillio 2014.09.13. 15:17:43

KATOLICISSSZMUSSS...:o)

ÁÁÁÁMENNNN.........

ember100 2014.09.13. 15:22:41

@Blogger Géza:
Helló !
Nem azt mondtam hogy CSAK azért mehetett fel a citrom ára , de vastagon benne van az euró ára is. , Amúgy meg a kozmetikázott , ha így nézem csökkentek az élelmiszerárak azt inkább hagyjuk , tudom a vaddisznóhús ára csökkent 30 % a tojásé meg felment 15 % tehát hurrá !
www.portfolio.hu/gazdasag/tenyleg_a_sonka_es_a_tojas_dragult_durvan.198065.html
azért ezt is nézd meg !

kvadrillio 2014.09.13. 15:23:49

@ember100: ...NEM MONDTAM MÉG NEKED ???
KURVÁRA NEM ÉRDEKELNEK A 100 ÉVVEL EZELŐTTI DOLOGOK.......
AZ ÉRDEKEL, HOGY MOST, MAGYARORSZÁGON MILLIÓK VANNAK MUNKA NÉLKÜL, MILLIÓK ÖNGYILKOSOK LESZNEK A KILÁTÁSTALANSÁG MIATT, MILLIÓK MENNEK KÜLFÖLDRE MOSOGATNI, SZÁZEZEREK KÖZFOGLALKOZTATOTTAK HAVI 47 EZERÉRT, SZÁZEZREK ÁLLNAK SORBA EGY TÁL INGYEN KAJÁÉRT...

A ZSIDÓK MEG NYAKRA-FŐRE KABJÁK A KITÜNTETÉSEKET, (VAN IS MIT VISSZA ADOGATNIUK EZÉRT !), A MILLIÁRDOS TÁMOGATÁSOKAT, MINDENFÉLE JÓL FIZETETT , PLÁNE TANÁCSADÓI ÁLLÁSOKAT, RENESZÁNSZUKAT ÉLIK, MÍG A MAGYAROK ÉVEK ÓTA NEM GYARAPODNAK CSAK SZEGÉNYEDNEK !!! 6 MILLIÓAN A LÉTMINIMUMON ÉLNEK, ÉHEZNEK, FÁZNAK, BELEDÖGLENEK EZEKNEK A KORMÁNYOKNAK A FASZSÁGAIBA !!!!

SZAAAAL KÉNE MINDEN MAGYARNAK EGY SOROPZATLÖVŐ....VÉGRE !+

kvadrillio 2014.09.13. 15:28:24

"Én magam ismertem olyan embert aki beköltözött egy elhurcolt zsidó házába , még egy lepedőt sem kellett vinnie , "

A MAI MAGYAR FIATALOKNAK SE MUN KA NEM JUT, SE 1 HÁZAT, SE EGY LEPEDŐT NEM TUDNAK VENNI.....PEDIG MIND SZERETNE CSALÁDOT ALAPÍTANI, EMBERHEZ MÉLTÓAN ÉLNI ! MOST, ITT, 2014-BEN !

A ZSIDÓK PEDIG MENJENEK HAZA IZRAELBE, OTT AZ ÚJABB ÉS UJABB ERŐSZAKOSAN ANNEKTÁLT TERÜLETEKEN SZÉP ÚJ HÁZAK ÉPÜLNEK NEKIK !!! :o)

ember100 2014.09.13. 15:34:19

@kvadrillio:
Helló !
TE ELMEBETEG VAGY !
Tehát a 70 évvel ezelőtti dolgok nem érdekelne , persze , mert a te fröcsögésedbe nem illik bele.
Azért a pár zsidó miatt éheznek az emberek , vándorolnak el az országból , idióta vagy ha ezt gondolod !
Azért van szegénység , kivándorlás stb. mert a vezéred aki ilyesmit is megenged amiket leírtál szarul vezeti az országot , eltékozolja (stadion...)azt a rengeteg pénzt amit kapunk az úniótól !
Ja és akkor szerinted a mostani kormány is zsidó ?

ember100 2014.09.13. 15:39:26

@kvadrillio:
helló !

A gazdaság kérem a gazdaság, a rosszul elosztott pénzek , azért nem jut elég munkahely , meg itt a tanulás is , kell mindennap az a jó kis tornaóra így a gyerekeink egészségese de bután fognap éhen halni.Mert nem is a tudás a hatalom , tanultság egyetem ilyesmi.
Ja persze tudom ma NEM kell tandíjat fizetni :)

Szabványok 2014.09.13. 15:44:52

"z az ország érdekében lesz felhasználva, meg a magyar emberek élete lesz tőle könnyebb, és fejlődik az ország, meg ilyenek. Közben pedig valószínűleg már fejben azt számolgatta, ebből mennyi stadiont lehet majd építeni szerte az országban, és minden városban lehet majd turulmadaras gábrieles szobor a főtéren."
Ezt úgy írod, mintha ellentmondás lenne a kettő között.
Nincs.
Legalábbis Orbán fejében.
Szerinte a magyar népnek stadionra, új Kossuth térre, turul szobrokra, rezsicsökkentésre, MOL részvényvásárlásra, magyar bankokra van szüksége.
Meggyőződésem, hogy ezt ő (de csak ő!) komolyan így gondolja.

Mr. Waszabi 2014.09.13. 15:57:46

A helyzet sokkal rosszabb, mint gondolhattuk. A kormányfő ekvivalensnek érzi a bankrendszert az EU-s támogatásokkal. Hát erre volt jó, hogy saját hozzánemértését a szakértők távoltartásával igyekezet kompenzálni , gazdasági kérdésekben. Azaz, lehetett tudni közgdasági-szakközép szinten is, hogy miért távolított el sajét környezetéből minden gyakorló közgazdászt, de a titokra csak most derült fény: krvára nm ért hozzá és nem is akar. Inkább újra feltalálja a kommunizmust vagy a fasiszta ideológiát - unortodoxiának keresztelve azt természetesen. Mert ugye azt mégsem ismerheti be, hogy egy ötlettelek hatalom vágyó csupán, akit nem is érdekel a nemzet, az ország boldogulása. Mert csupán erről szól az ő története, nem egyébről. És 4 éve egy csomó buta barom beszopja ezt a vetítést. Kinek gratulálhatok ehhez?

alfacharlybravo 2014.09.13. 16:49:46

Lehet, hogy Spanyolországgal téveszt a habzószájú, 100% államadósság 56 % munka nélküliség a liberális recept szerint. Olaszország és Görögország is jól áll. Ki a 2/3 akinek tetszik, hogy a kormány kormányoz és legalább körülnéz a világban és történelemben és megpróbál valami megoldást találni a problémákra. A big deal Roosevelt ötletét felhasználni például. Nem maximálisan megfelelni a dögkeselyű uzsorások érdekeinek. Most ugye egyetlen öröm a forint árfolyama, de a kamat alacsony így a pénzpumpa nem működik olyan fényesen. És valamit valamiért a lényeg a kisebbik rossz. Ukrajnát viszont totálisan kifosztják az most a nagy zsákmány, szegény ukránok. A lényeg, hogy reagálni az eseményekre felkészülni és nem csak sodródni megfelelési kényszerrel. Persze nem biztos a túlélés de legalább megpróbáltuk.

csababácsi 2014.09.13. 18:12:12

Ar doktorka: A citrom ára 1300

kvadrillio 2014.09.13. 18:30:36

Saját közgazdasági képzést épít Matolcsy György
Origo2014. 08. 29. 06:51

Ha a témához kapcsolódó további cikkekre kíváncsi, válasszon az alábbiak közül:

Veszélyben érzi a függetlenségét a jegybank
TI: Abszurd a jegybank költekezése
Összehívják az Országgyűlés költségvetési bizottságát

További cikkek erről: Matolcsy György »
124komment
Címkék:

Matolcsy György
ingatlanvásárlás
Magyar Nemzeti Bank

Újat építene a szerinte túlhaladott neoliberális gazdasági képzés helyett Matolcsy György jegybankelnök, aki szerint erre kell az a 200 milliárd forint, amelyet saját alapítványainak adott az MNB. Az elnök egy interjúban arról is beszélt, miért vásároltak drága ingatlanokat.

Saját közgazdasági képzést indít a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Erről Matolcsy György jegybankelnök beszélt a Vs.hu-nak, miután kiderült, hogy az MNB felettébb nagy költségekbe verte magát az utóbbi időben. A bank 18 milliárd forintért vett belvárosi irodaházat, 415 millióért vidéki kastélyt, és 200 milliárd forintot fizetett ki saját alapítványainak, miközben az állam a hazai felsőoktatásra éves szinten 160 milliárd forintot költ.

Matolcsy a lapnak azt írta, közgazdasági, illetve pénzügyi kart, doktori iskolát építenek a Kecskeméti Főiskolán, Marosvásárhelyen, a budai várban és Pesten. A jegybankelnök szerint azért van erre szükség, „mert a magyar közgazdasági és pénzügyi képzésben még mindig a korábbi, mára meghaladott neoliberális közgazdasági iskola tanai, tévedései a meghatározóak”, és „a közgazdasági és pénzügyi oktatásban is fordulatra van szükség”. Az interjúból kiderül, a pénznek a hozamát használhatják fel az alapítványok,

Az épületvásárlásokat az Eiffel Palace esetében a jó megtérüléssel indokolta, a tiszaroffi kastély esetében azzal, hogy korábban is volt hasonló, „belső oktatási-képzési, szabadidős, sport és üdülési létesítmény”, amiből azonban már nem maradt, és ezt pótolták. Matolcsy György szerint „Mind a három cél jobb, mint az arany és a gyémánt felhalmozáson keresztüli kincsképzés.”

Azt mondta, az elköltött pénz nem a költségvetést terheli, az erre szolgáló fedezet „pénzteremtéssel és a kéthetes betét révén hitelből jön”. Szerinte csak addig működik ez, amíg a jegybank nyereséges, amelyet „egy 24 hónapos alapkamat-csökkentési ciklus” révén értek el, és tudtak megtakarítani 280 milliárd forintot.

Matolcsy tagadta a korábban felmerült vádakat, hogy a jegybank értékes hegedűt vagy drága festményeket vásárolt volna, és a demokrácia és szabadságharc elleni támadásnak minősítette az őt és feleségét Balatonakarattya miatt ért támadásokat – derül ki a Vs.hu interjújából. (Akarattya a közelmúltban szakadt el Kenesétől népszavazás után, a lépést nagyban támogatta a jegybankelnök is, akinek felesége pályázik az új település polgármesteri posztjára.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az Origót a Facebookon is!

NU ! HA AZ ORBÁN-KURMÁNY ASSZONGYAH, HOGY HOLNAPTÓL MINDEN EDDIG ELVÉGZETT ISKOLAI VÉGZETTSÉG ÉRVÉNYTELEN, AKKOR AZ BIZONY ÉRVÉNYTELEN !!! :o)

SZERINTEM A KORMÁNYTAGOK JOGI VÉGZETTSÉGE IS RÉGEN ELAVULT MÁR, ÚGYHOGY KEZDJENEK CSAK ÚJRA JOGOT TANULNI !!!
MERT OLLAN HÜLYÉK, MINT 6 PÁR RENDŐRCSIZMA !

kvadrillio 2014.09.13. 18:32:31

@kvadrillio: „mert a magyar közgazdasági és pénzügyi képzésben még mindig a korábbi, mára meghaladott neoliberális közgazdasági iskola tanai, tévedései a meghatározóak”, és „a közgazdasági és pénzügyi oktatásban is fordulatra van szükség”.

sztem....matolcsy is egy KURVA NAGY KÖZGAZDASÁGI TÉVEDÉS !!! :o)

kvadrillio 2014.09.13. 18:35:02

@kvadrillio: SZEGÉNY ROGÁN IS ÚJRA TANULHATTYAJA KÖZGAZDASÁGOT..."1995-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán diplomázott."

kvadrillio 2014.09.13. 18:36:49

SZIJJÁRTÓ IS KEZDHETI ELŐRŐL " Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem nemzetközi kapcsolatok és sportmenedzsment szakára, ahol 2002-ben diplomázott."

kvadrillio 2014.09.13. 18:38:17

@kvadrillio: MATOLCSY IS OSZTOGAT, A NÉP, A MAGYAR NÉP...MEG TOVÁBB SORJÁZIK A ZUCCÁN 1 TÁL INGYEN KAJÁÉRT !

KELL AZ A SOROZATLÖVŐ....MÁR....NAGYON KELL...

Dr.Bio74 2014.09.14. 11:59:39

@kvadrillio:
"KELL AZ A SOROZATLÖVŐ....MÁR....NAGYON KELL... "

Szerezz egyet végre, hajolj rá, és húzd meg az elsütőbillentyűt, én neked drukkolok.
süti beállítások módosítása