Vajon mennyi tudást kell felhalmoznia egy embernek ahhoz, hogy egyszerre sok gazdasági területen legyen sikeres? És vajon egy egyszerű embernek ehhez mennyi idő kell? A fülkeforradalmi időszámítás azonban átírta azokat a szabályokat, amelyek eddig voltak érvényben a siker tekintetében, és valódi tudáson, szorgalmon, tehetségen alapultak. Mára már lett az országban egy olyan ember, aki ezen tulajdonságok hiányában is elképesztő sikereket ért el. Ő az, akit joggal nevezhet az ország gróf felcsúti Mészáros Lőrinc tekintetes úrnak, aki valahonnan vett nagy tudással, de sok területen, és igen rövid idő alatt, igaz, a jó istentől kapott némi segítség révén, na meg Orbán Viktor közeli ismerőseként sikert sikerre halmozva tör előre a személyes gazdagodás széles mezsgyéjén. A kormánypárt pedig közpénzt nem sajnálva tömi ki feneketlennek tűnő zsebét a sikerre éhes vállalkozónak, aki lassan közgépes magasságokban tünteti el a neki ítélt közbeszerzési pénzeket. Ezt a kormány médiakutyája úgy mondaná, nyert a közbeszerzési pályázaton, pedig ez nem más, mint csalás az adófizetők pénzével.

Mészáros Lőrinc meggazdagodása nyitott könyvként áll az olvasó előtt mint vagyonnyilatkozat, csak az oda vezető utat fedi nagyon sűrű homály. A 2010-es választásokig névtelensége burkolózó gázszerelő egyszer csak polgármester lett Orbán Viktor szülőfalujában. Innen indul csodás története, ami akár közgazdasági tananyag is lehetne, ha venné valaki fáradtságot, és próbálná elemezni a sikere titkát. Nem lenne valószínű az a feltevés, gázszerelés közben olyan tudásanyagra tett volna szert, ami alkalmassá tette volna egy közel ezer hektáros terület művelésére, pedig rövid idő alatt ennek lett a birtokában. Igaz, ezek állami földek, és pályázni kellett rá, de Mészáros Lőrinc úgy tud pályázni ebben az országban mint senki más, hiszen mindig nyer. Közben azért épít egy stadiont is Orbán Viktor háza mellett, amit szerényen azóta is csak lakásbővítésként hajlandó elismerni. A gázt azért ide biztosan személyesen szerelte be, nem bízta rá kontár alvállalkozókra. Alapítványt is elnököl mellékesen a helyi utánpótlás focistáknál, csatornát ás az ország több településén, és két marokkal veszi ki az osztalékot a nevét kétszer viselő cégéből. Ennek is van magyarázata, egy ember nem képes ennyi feladatnak megfelelni, főleg ha közben ennyi közpénznek kell a a nyomát eltüntetni. Még arra is van gondja eközben, ne aprózódjon el a vagyon, a felesége önként mondjon le a részére járó osztalékról a gróf úr javára. Szép az olyan családi élet, mikor vak komondor hasal a tornácon.

Egy ennyire sokoldalú ember méltán lett rövid idő alatt az ország száz leggazdagabb embere között is méltó helyen. Milliárdos tendereket nyer meg az állami pályázatokon, így gyorsan meglett neki magának is az első hét milliárd belőle. Erre mondja azt valaki, a Fidesz vezette tündérországban nincs sikertörténet. És még azt sem mondhatja senki, nagyon mohó lenne a felcsúti gróf, és csak a nagy lóvéra hajt. Legutóbbi megnyert pályázata alig kétszázmillióról szól. Azóta a hírek szerint vett magának egy újabb szemüveget, mert biztosan benézett egy nullát a pályázaton. Ilyen összegért csak Rogán Antal szokta bővíteni a házát, nem az, aki együtt köpködi a szotyit a megye kettő rangadóján a miniszterelnökkel. És a pályázat témája sem vég bele az eddigi profiljába, itt kertészkedni kell, és ráadásul egy nemzeti parkban. De a magyarázat szerint itt most nem kell megmutatnia Mészáros Lőrincnek mekkora tudással rendelkezik a kertészkedésben, hiszen az egyik alvállalkozó végzi el a munkát, aki szakmabeli, neki csak felügyelni kell most ezt a munkát, meg a hasznot zsebre rakni. Legközelebb már neki is lehet lombseprű a kezében, ha állami kertészeti tenderen indul el, és végre ismét milliárdos tendert nyer. Ez azért számára kis pénz, ennyiért nem igazán hajol le egyetlen valamirevaló közpénzlovag sem, ezért is van annyi alvállalkozója. Vagy már csak ennyi maradt a nagy kormánypárti dúlás után a kasszában, és most már ez is számít.

A kormánypárt már a látszatra sem ügyel, mikor a haveroknak osztogatja az adófizetők pénzét. Miért is tenné, most nyert a választáson újabb négy évet, és csak azt teszi, amit ígért. Folytatja. Tömi a közpénzből a saját zsebét, adót emel, igaz most csak olyan reklámosat, osztogatja a gazdaságot magának. Már arra sem veszi a fáradtságot, valamilyen magyarázattal álljon elő a köz számára, ha bármilyen vérforraló galádság derül ki a háza tájáról. Beleröhög az emberek arcába, azt mondja, ja kérem, ez a demokrácia, választás volt, és nyertünk. Még azt is meg meri engedni magának a kormányzati cinizmus, nokiás dobozt emlegessen, mikor saját maga stadionnyi méretben viszi haza a közpénzt. Bűn a kis lopás is, de nagyobb bún az, amit ezek a gátlástalan gazemberek művelnek a hatalmuk birtokában. Ez az ország mára a Mészáros Lőrinc féle csicskák birodalma lett, akik nem saját erejükből tesznek szert meg nem érdemelt vagyonra. Abba már bele gondolni is rossz az átlagembernek, ha a szolga ennyit keres, a gazdája vajon mennyit tehet zsebre. Mert Mészáros Lőrinc csak a látszat, egy báb, a valódi tolvajok kezén, akik az igazán nagy lóvét kaszálják be az adófizetőktől. De végül is lehet erre azt mondani, egyik sem jobb a másiknál, mindegyik lop, meg csal, és csak saját magát nézi. Kérdés az, melyiknek engedi meg az ember a folytatást, és milyen mértékben, és főleg, meddig. Mert ha ezek folytatják, itt nem marad semmi meg a stadionok lelátóján tomboló focihuligánok árnyékában, mint az állandó hazudozás, a jellemtelen cinizmus, és a gátlástalan kihasználása az embereknek. BANDITA.

Címkék: közpénz Fidesz Orbán Viktor Pályázat Mészáros Lőrinc

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr246514367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása