A 2014.07.01. RTL-híradó a maga nemében nagyon ügyesen megszívatta reklámadó törvény beterjesztőjét: ( KATT A LINKRE)

https://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/256405

Ebből a riportból is tisztán látszik, a Fidesz kormány milyen nemtelen eszközöket használ fel a saját céljaihoz. Egyéni indítványként nyújtott be L Simon László egy törvény javaslatot, amit azóta már módosított is. Ez volt a reklámadó törvény, ami mint utólag kiderült kizárólag a Fidesznek nem tetsző médiák megfegyelmezését volt hivatott szolgálni. Mint kiderült az egész törvényt a magyar kereskedelmi televíziózás egyetlen szereplőjére szabták rá, és utána át, neki kellene a legnagyobb mértékben befizetni a költségvetésbe ebből az adóformából. Az RTL-Klubról van szó. A csatorna azonban nem ijedt meg a hatalom próbálkozásától, a törvény beterjesztőjének felkészületlenségén keresztül mutatta be a stadionépítések kormányának működési mechanizmusát. Szép látvány a beterjesztő izzadásának a látványa, a habogása, a magyarázkodása. A legszebb azonban mégis az egészben az, mikor azt kéri a riportertől, a beégését ne adják le a riport elejéből, mert az nem jó neki. Persze leadták, meg a kérést is. Mert mi is történt végül is? L Simon vigyorogva kezdi az interjút, fejből mondja a baromságot a reklámadóval kapcsolatban. Látszik köze sincs az egészhez, de azt igyekszik leplezni. Szerinte a Goggle, és Facebook-on megjelent hirdetésékért nem kell reklámadót fizetni, mivel ezek az adózók külföldiek, így nem repkednek turulmadarakon tündérországban .Egyelőre! A riporter bájos mosollyal tolja az orra alá a saját törvényjavaslatát, amiben az szerepel, ebben az esetben a reklámot megrendelőnek kell az adót befizetni, vagyis a magyar kisvállalkozásoknak. L. Simon itt megizzad, és telefont ragad. A valódi törvénybenyújtótól, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium illetékesétől kér telefonos segítségét, és mikor megérti az ott elhangzottakat, szánalmasan vigyorogva elkezdi újra a riportot. Előtte jegyzi meg feltételként, ne adják le előző okfejtését a nem adózással kapcsolatban. De hát ilyen a sajtószabadság kedves L Simon László, most megszívtad!

Végül is az egész riport a Fidesz gátlástalan hatalmi mechanizmusának a bemutatásáról is szól. A kormányzati minisztérium nem meri felvállalni az ilyen törvények nyilvánosságát, annak minden hátrányát, ás főleg nem az időt, amíg egy törvényjavaslat jogerőre nem emelkedik ha ő nyújtja be. Ezért van az, reggelente futárok járják végig az egyéni képviselőket a kormánypárti padsorokban, és a kezükbe adják azokat a törvényjavaslatokat, amelyeket aztán nekik kell benyújtani.Így rövidebb. Még magyarázat is van hozzá, mit, miért, és mikor kell mondaniuk az egyéni képviselőknek, ha esetleg mégis belekérdeznének az általuk nem, vagy alig ismert javaslatba. Sokszor több száz oldalról van szó, és hozzá rövid időről. De mivel egyéni indítvány, a kétharmad azonnal, rövid vita után szavazhat róla, és el is fogadja azt mindig. Ezért nevezik őket gombnyomogató idiótáknak. Joggal. L Simon most nagyon beleszaladt a tökön rúgásba, de Orbán Viktor akaratát mindenkinek végre kell hajtani. Ezt tudja, és ezért fizetik. Az adózók pénzéből, és nem is rosszul. Működik ez, minden lebukás ellenére, és méghozzá hatásosan. Így épül tündérország tolvajkertje a törvény erejével. BANDITA.

Címkék: szívatás Fidesz L Simon László reklámadó RTL-HÍRADÓ

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr746465119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deruyter 2014.07.02. 13:48:23

Az atv-n aztat is elmondta, hogy a reklámadó az extraprofitra kivetett adó.
1. olyan, hogy extraprofit, nem létezik.
2. Az az adó, amit egy költségre raknak rá, az nem profitot adóztat, hanem költséget. Kb. mint az ÁFA
3. Ráadásul progresszív. És még mindig nem a profiton progresszív, hanem a költségen.
Nehezen tudom elképzelni, hogy ez semmilyen nemzetközi jogi akadályba nem ütközik.

Ja, ... és akkor csak arról beszéltem, hogy gazdasági szempontból baromság, a sajtószabadsági vonulatot nem is említettem.

csillaberk 2014.07.04. 02:34:39

Nem értek egyet az RTL műsorkészítési elveivel. Ilyenkor, hogy már a pénztárcájuk van veszélyben, képesek a hírműsorba 1-1 igazi tudósítást is betenni? Ha nem piszkálják őket, akkor meg megy a butítás? Aligha gyűlöli nálam jobban valaki a mostani kormányzó erőt, de amit az RTL tesz, az undorító.
süti beállítások módosítása