Az már régóta nem kérdés, a parlamenti döntéseket már régen a Felcsút kis utcájában húzódó magánházban hozza meg Orbán Viktor. Ide rendelte eligazításra az előző kétharmad előtt a képviselőjelölteket, itt választotta ki őket, itt adott számukra eligazítást az ország minél hatékonyabb lerabolására a párt érdeke szerint. És hogy ezt mindenki meg is találja manapság az országban, épített már mellé egy stadiont is, mert a nagy döntésekhez megfelelő tér kell. És ez még a későbbiekben emlékmű is lehet akár a kétharmad elmebaja szerint. De ezt Orbán Viktor nem így adja elő, hiszen előtte megfelelően álcázta törvényes látszat keretei között az ide vándorolt “felajánlást”. Ami azért akárhogyan is tekeredik, vallja be a választó, mégis csak a közpénz átirányítását jelenti Orbán Viktor saját zsebébe. Még nincs kész a nagy mű, vasútja már lesz, repülőtere is meglesz, csak néhány gazdától még el kell venni némi földet hozzá, és el fog ide érni a metró is, ha Tarlós Istvánt újra tudják választani. Csak a tetőt elfelejtette róla megálmodni Orbán Viktor, így viszont ha esik az eső már uszodaként is tudja használni legalább a létesítményt a nemzet pocakos focihuszára.

De ennyi nem lehet elég, ha a Fidesz kétharmad nagyot akar álmodni. Nincs az a közpénz, ami elég drága lenne nekik, mikor olyan terveket szövögetnek a hatalmuk mámorában, ami szerintük előrébb viszi az országot. Ilyenkor nem lehet szempont, hogy az ország lakóinak ez sokba is kerül adóban, időben, bosszúságban, a mindennapokban. Az sem számít, aki részt vesz az ilyen tervek következményeiben, az hogyan fogja ezt megélni, vagy egyáltalán túlélni. Már az komoly aggodalomra adhat okot az ép elmével gondolkodók között, Kósa Lajos támogatja az ilyen tervet, és igyekszik az előnyeit kiemelve mellette érvelni. Márpedig a jelenlegi állás szerint,a minisztériumok egy részének vidékre költözését Lajos teljes mellszélességgel támogatja. Közben a devizahitellel rendelkező 2010-re gondol, mikor Lajos megszólalt, és esett a forint, nem is keveset.

Nem lehet tudni, kinek jó, ha évszázados hagyományokat rúg fel a szikla szilárd alaptörvényét félévente módosítgató kormánypárt. Egy minisztérium vidéken biztos jól fog működni majd egyszer, ha sikerül ott gyökeret eresztenie néhány tíz év alatt. Első lépésként biztosan találnak neki egy megfelelő épületet, ahol az a több ezer dolgozó végezheti a munkáját, ahogyan ezt a fővárosban tette lassan évszázadok óta. Ha nem lesz ilyen épület, a Közgép biztosan épít majd egyet neki, csak legyen benne jó sok közpénz, és abból maradjon elég Simicska Lajos zsebében. Ha már van ilyen épület, már csak a megfelelő dolgozókra kell kereket szerelni akik eddig a fővárosban dolgoztak a minisztériumban, hiszen náluk erre a munkára képzettebbeket nem igen lehetnek nagy számban egy akármelyik vidéki városban. Miután letolták az ilyen dolgozót, aki végül is a hátán viszi a minisztérium munkáját, legyen akármilyen pártállású is a miniszter ennek az élén, már csak a családjukat kell utánuk vinni, miután azok feladták a fővárosban kialakított életüket. Az ilyen családok számára a lakhatás megoldása sem lehet probléma a Fidesz agytrösztjeinek, Ócsa devizahiteles lakóparkjának a megvalósítása elég jó gyakorlóterep az így kialakult lakás probléma felszámolásához. Végül is pár száz család élete fordul fel fenekestül, ez nem nagy ár ahhoz képest ami a homályos terv végén létezik. Mert már csak ki kell találni hozzá egy értelmet, de a felelősei biztos az előző szocialista kormányok lesznek, akik eladósították az országot.

Aki meg egy ilyen működő minisztériumban akar majd ügyet intézni, annak a távolság sem lehet akadály. Kósa Lajos szerint alig két óra a főváros autóval vagy vonattal. Tehát aki eddig fővárosiként intézni akart egy ügyet a vidékre költözés előtt a minisztériumban néhány átszállással a helyi bérlet adta lehetőségeken belül, az most ezt két óra utazással megteheti, és vehet vonatjegyet, vagy benzint, meg autópálya matricát. Aki az ország Dunán túli részéről jött eddig a fővárosba a minisztérium elé az elvett földjét, a beszántott vetését számon kérni, az még két órát utazhat így azért, ne foglalkozzanak vele, és hülyére vegyék. Viszont ugyanezért a Tisza környéki gazdák legalább közel ugyan annyit kell utazzanak, csak most vidékre, és nem nézhetik meg a fővárosban épülő Várkert bazárt, ha megint kinyitják egy kis időre, mint a választások miatt áprilisban. Akik meg viszont a minisztérium új helyének a környékén lesznek kisemmizve, mert az itteni föld kell a Fidesz műkörmös őstermelőinek, azoknak legalább kevesebbet kell kutyagolni a semmiért a miniszterhez. Ez olyan Fidesz féle matematika, sokaknak rosszabb lesz, keveseknek jobb, a többséget meg nem érdekli, akkor ez így nulla, és az már jó.

Orbán Viktor a várba tart, a minisztériumok vidékre a parlament meg egy díszlet lesz. Kell a változás az évszázadok megszokása helyett, és nem számít közben az, akarja ezt egyáltalán valaki, vagy legalább van-e valami értelme a dolognak. A Fidesz úgy viselkedik mint a szovjet hadsereg a hómezőn, nem számít az áldozat, az nem az övék, mindig másnak a vére terhére érnek el eredményt, csak az a fontos, győzzenek a végén. Pedig az ország nem is akar harcolni, csak nyugalmat akar, de a kormány mindig gondoskodik róla, legyen az életében egy állandó szabadságharc, ha akarja, ha nem ezt a lakosa. Viszont ezt választotta a legutóbbi választáson az ország, és négy évig ebben kell élnie. Hacsak nem jön elő az értelem, az érzelem helyett. A nyugodt élet akarása, az állandó változás helyett, ami meg még drága is ráadásul. Az egyszerű embernek mindenképpen. BANDITA.

Címkék: vidék Fidesz Kósa Lajos Minisztérium .költözés

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr476288540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sexual Harassment Panda 2014.06.09. 12:14:54

Nna ez aztàn komoly problèma!
A tipikus : " ha nincs rajta sapka az a baj, ha van rajta sapka az a baj".
Bàrmit tesz a kormàny, abba bele kell kötni .
Bele kell nyugodni, ezt a vàlasztàst ők nyertèk, kicsit màr fàrasztò, hogy egyesek kìnjukban màr mindenbe belekötnek.
Gondol9m keeves posztolò, neked aztàn nem qrvàra mindegy hol van a minisztèrium.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2014.06.09. 13:08:25

@Sexual Harassment Panda: Csak majd nézzed, hogy mi mennyiségű pénz fog elmenni üzemanyag és szállás költségre. Nem én ígértem hatékony és takarékos államot, hanem a Fidesz és a Felcsúti Pocakos.

Vagy azok az idők már elmúltak?

nu pagagyí 2014.06.09. 13:46:32

Majd lesz minden vidéki minisztériumnak egy budapesti kirendeltsége is, ahol a tényleges munka folyik. Vidéken meg majd vadászgatnak.

csak egy néző 2014.06.09. 14:52:07

Csask kérdezem, ha ezt a baromságot az előző kurmány találta volna ki, akkor is így védenék a mostani védők és ballibsizők?

christophe 2014.06.09. 16:07:13

@csak egy néző: nem unod mèg az elmult 8èvet?nem azzal kène foglalkozni,hogy ne lopjanak a ''hazafiak'' ezermillàrdokat,amit oktatàsugyre,egèszsègugyre,munkahelyteremtèsre lehetne forditani(nem kozmunkàra)

csak egy néző 2014.06.09. 16:27:19

@christophe:
De én már ku..ra unom. De csak nézd meg a sok fidiótát és a kretén szóvivőiket. Minden megszólalásaikat ezzel kezdik.
Ami a kérdésedet illeti, ezek a kérdések valahol igen csak a szóra sem érdemes kategóriába tartozik.

lombozódó 2014.06.09. 17:15:02

Mondta Kósa úr , hogy mára 160 km/h -al közlekedő vonatokkal nincs messze a főváros .
Hol él , ismeri az országot :-)))))) mert ilyenek egyszer majd lesznek talán.

Megoldó 2014.06.09. 18:10:17

A fidesznél ez egy társasjáték. Az a neve, hogy ezt már biztos nem mered. Aki felvet egy olyat amire a többiek azt mondják hogy ezt már biztos nem lehet, és megcsinálja, felcsúti jegyet nyer...

baldoc 2014.06.09. 19:35:45

Minél több baromságot csinálnak, annál biztosabb a vég közeledése.Nem kell ide ellenzék.Csak az ország élje túl!

béla a görög (törölt) 2014.06.09. 20:12:03

A fideszesek jórész síksági parasztjogászok. "öröm" nézni hogy az első ciklusban focipályát építenek, a másodikban minisztériumot és közbe szarrá lopják magukat.
(világkép az agyukban)
Amúgy úgysem voltam még Debrecenben. Elmegyek én is odaszarok ahogy itt tették :D Csak hogy szokják.

gizmo26 2014.06.09. 22:11:52

Itt illik azért megemléíteni, hogy az MSZP kormány pont ellentétesen gondolkodva kitalálta a kormányzati negyedet, hogy minden minisztérium 1 helyen legyen, mert akkor szerintük hatékonyabb a működésük, mint szétszórva a fővárosban. Az is hasonlóan nagy marhaság volt, ami csak arról szólt, hogy elkölthessenek egy csomó pénzt új épületek felépítésére, a régi minisztériumi épületeket meg olcsón eladhassák a haverok cégeinek. Ráadásul nem kis nemzetbiztonsági kockázatot hordozott volna az összes kormányzati intézményt 1 helyre telepíteni, mert egy jól irányzott rakétatámadással megbénítható lett volna az ország teljes döntéshoztala.

gizmo26 2014.06.09. 22:14:34

@lombozódó: Budapest-Győr-Bécs vonalon vannak ilyen vonatok. Megoldás: Költöztessük át Kósát Győrbe
süti beállítások módosítása