Mindig akadt olyan törvény, amit az ember nem szívesen tart be, mert valahogy szükségtelenül korlátozva érzi magát tőle. Itt nem a köztörvényekről, a bűnöket büntetőkről van szó, hanem az olyanokról, ami az alapvető szabadságjogokat igyekszik korlátozni. Ezekből pedig egyre több akad amióta 2010-ben isten és a kétharmad által Magyarország államformája stadion lett. Nem felsorolva mindet ez azzal kezdődik, amikor a Fidesz a sziklaszilárd alaptörvényét azóta többször módosítva alkotmányos keretet adott a leválthatatlanságának. De ezen túl mindig nagyon igyekszik a kormánypárt azon is lenni, vele szemben még csak ellenvetés sem hangozhasson el, és ezt törvénybe is igyekszik foglalni. Mert azért ezek a lopós gyerekek nem nagyon szeretik az ellenük megfogalmazott kritikát sem. Először azzal próbálkoztak, mivel közszereplők, az őket ért kritika, főleg ha az negatív, és abból van részük elég sokban, fokozott büntetőjogi védelmet kapjon. Ez nem jött be nekik, az Alkotmánybíróság szerint tűrniük kell ha tolvaj gazembernek nevezik őket, végül is elég szépen rabolgatják a közpénzt. Ezután tündérország fejedelmi udvara kitalálta, O.K, akkor büntessék meg azt a helyet ahol a kritika éri őket, legyen az akár az internet világa is, és az legyen kegyetlen, valamint megkerülhetetlen:

“Az Alkotmánybíróság nyilvánosságra hozott határozata szerint a honlapján kommentek közzétételét lehetővé tevő tartalomszolgáltató akkor is felelősséggel tartozik a mások jogait sértő kommentek miatt, ha nem is volt tudomása a jogsértő tartalomról, de még akkor is, ha a sértett kívánságára azt azonnal el is távolította.”

Azt azért nem lehet tudni, a kormány által közpénzen fenntartott médiában elhangzott jelenlegi ellenzéket ért kritikára ez mennyire fog vonatkozni. Valószínűsíthetően ott lehet mindig minden körülmények között hazaárulózni az ellenzéket, lehet róluk bármilyen kitalációt közzétenni következmény nélkül. Bele lehet gázolni az ellenzéki emberek jóérzésébe, nyugodtan le lehet őket hülyézni. Már csak azon az alapon is, miért nem szavaztak a mutyisok kormányára, akkor nem érné őket bántódás. Már a válaszuk is megvan az ilyen emberek felháborodására. Miért hiszik el a valóságot, miért nem akarnak inkább tündérország mesekertjében megélni havi negyvenhétezerből. És különben is, a megnyugtató hazugság sokkal könnyebben elviselhető a gondolkodás hiányától, ha az ember azt látja, turulmadár fészkel a háztetőn, és a kert végében stadion épül. Igaz, egyelőre a miniszterelnöknek valósult meg ezen irányú gyermekkori álma, de őt legalább a saját földje veszi őt körül, amit az államtól vett el magának a felesége, Mészáros Lőrinc, és még néhány haver nevén.

Egynéhány tartalomszolgáltató lehet megijed a törvénytől, és annak be nem tartásának a következményeitől. A BANDITAPOLITIKA.HU azonban más. Itt nem vizsgálja a tulajdonos a kommenteket, moderátorra meg nincs pénze, ezért ilyet nem is alkalmaz. Nem tarja jogsértőnek a tartalmat ha annak igaz volta számára is megtapasztalt a közéletben. A kormánypártot érintő kritika tőle sem idegen dolog, és nem tűri el, véleményének közzétételét bármilyen formában is korlátozzák. Ha valakinek hozzáfűzni valója van az általa leírtakhoz, az nyugodtan megteheti, hiszen az neki szóló vélemény, nem érinti közvetlenül az írás tárgyául szolgáló személyt. Hogy a kormánypárti ellenőrök rövid agya is felfogja ennek az értelmét, legyen erre pár rövid példa. Orbán Viktor lopott magának egy stadiont, és több száz hektár földet annak környékén. Igaz, ez nincs a nevén, és törvényesítve van minden, de ez attól még sok ember számára lopás. És még KISZ titkár is volt a szocializmusban, ahol ingyen tanulta ki a jogot. Vagy egy másik példa. Kövér László szeretné a baloldali érzelmű embereket felakasztva látni, ás ezt ajánlja is számukra. Nem mellesleg neki is van komcsi múltja, csak erről sunnyog ha egy nyilas képviselő hamvait igyekszik eltemetni. Vagy itt a következő. Pintér Sándor a legnagyobb adócsalók egyike az országban. “VOLT” cégénél sok ember bejelentés nélkül dolgozott, így nem is fizetett utána adót. Akkor az most hol is van? De az ifjú gazemberekről sem kell elfelejtkezni. Lázár János egy cinikus gazember, szerinte mindenki annyit ér, amennyije van. Nem is lehet az rendes ember a szemében, aki nem képes mellényzsebből kétmillát visszafizetni egy kétségesen felhasznált, közpénzből fizetett szállodaszámla helyett. Vagy a másik kis szemétláda, aki még frakcióvezető is ráadásul. Rogán Antal mindig elfelejti mekkora is a lakása, és melyik lépcsőházban is van az. De legalább a hatfős személyzet tudja segíteni a család életét a luxuslakóparkban. Az ezek megvásárlását, és az ilyen élet pénzelését firtató kérdésre pedig egy cinikus vigyor a válasz. Ilyenkor a melós emberből nem az irigység szól, hanem a felháborodás, mert úgy érzi, az ilyen jóléthez neki is köze van a sok adó megfizetésével. És ez most nagyon rossz helyekre vándorol, és nem is nokiás doboz méretben.És ez csak néhány kiragadott példa.

De visszatérve a kommentelés tiltására. Ilyen eddig sem volt, és ezután sem lesz, ha hasonló észrevételeket lát a tulajdonos ezen a honlapon. Ha valakinek ez nem tetszik, az ne bújjon gyáván a törvény mögé, ne igyekezzen annak hatalmával erőt mutatni maga mellett. Legyen annyi vér a vele egyidős játékszerében, álljon oda a komment elé, és cáfolja meg annak valótlanságát. Ez egy olyan törvény, amit nem szabad, és nem is kell, betartani, többek között ezen a honlapon. Ha ez a törvény betartásra kerül, a következő a családon, vagy a baráti körben elhangzott kritika tiltását fogja törvényi szigorral szabályozni, főleg ha az a Fidesz ellen irányul. De az sincs messze, neve is legyen a személyes irányultságnak, és alaptörvénybe legyen módosítva, Orbán Viktor egy szent, aki meg nem szereti, az nem kap közmunkát. Vitával, cáfolattal legyél tökös kormánypárt, különben bekaphatod. BANDITA.

Címkék: internet komment lopás alkotmánybíróság Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr936249452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L2007 2014.06.02. 15:01:47

Kíváncsian várom a facebook ellen indított perek sorozatát.

nandras01 2014.06.02. 20:29:03

@L2007:
a fészbukot tételesen is kivette az érintettek közül az alkbíróság a határozatában.
ettől persze még az alkotmánybíróság bekaphatja.
sőt, bekaphattya!
süti beállítások módosítása