Megy a nagy kardcsörgetés, sarkantyúpengetés, és turulmadár eregetés a Fidesz háza táján. Megnyerték ugyanis az Európa parlamenti választást, és az is igaz kétségtelenül nagy fölénnyel, de ez még nem jogosíthat fel senkit arra, egy egész országot harcba szólítson egy ismét csak nem látható ellenség ellen. Már csak a részvételi arány alapján sem érezheti magát a közpénzlenyúló párt nagyon nyeregben, bárhogyan is kuruckodik. Meg azért sem, mert ez is egy csak egy olyan választási törvény alapján történt, ahol még mindig erőteljesen lejt a pálya a Fidesz felé. És azért ennél alacsonyabb részvétel még nem volt a rendszerváltás utáni választások történetében, ami inkább szégyen lehet, ezért az eredményeket sem lehet minden tekintetben teljesnek tekinteni. És ez vonatkozik minden résztvevőre. Kicsit vissza kellene magát fogni mindenkinek az örömködésben, mielőtt ismét jön a valóságtól egy jól irányzott hasba rúgás.

Végül is a Fidesz biztosan nem fogja magát egy percig sem szerényen kezelni. Minden oka megvan rá, ismét győzedelmeskedett a profi módon megszervezett választási taktika, miszerint minél több saját embert behajtania a fülkébe, és lehetőleg minél több ellenzékit távol tartani onnan. Orbán Viktor ismét játszott egy kicsit a magyar emberek lelkével, és ezzel sikeresen csatába is tudta hívni a saját híveit. Már az áprilisi választás előtt sem volt világos programja semmiről, most is csak a ködös rezsiharc, meg a pálinka, a kikövetelt tisztelet, és az akác volt a zászlójára tűzve Európa felé rohamozva. De ennyi is elég volt a fanatikus híveknek, akik elhitték, ezek most nagy veszélyben vannak, mert azok a gaz európai irodakukacok el akarják ezeket venni, csak azért mert magyar. Pedig itthon a rezsicsökkentést a Fidesz ismét csak mással fizettette ki, közben a sok emelt adót nem csökkentette, a béreket nem emelte, és munkahelyek száma is csak külföldön nőtt, meg a közmunkában. De ezek a Fidesz szavazóit egy cseppet sem érdeklik, nekik a győzelem a fontos, meg a harc, mert ezt mondják nekik. És ismét mehetnek csatába. Nem zavarja őket, a rezsi Európában már régóta a bérekhez képest megfizethető, ott van munka, azért mennek oda a jól képzett hazai munkaerők. Az sem zavarja őket a tiszteletet ki kell érdemelni, lehetőleg olyan tettekkel, amelyek sok embernek tesznek jót. Nekik egyszerűbb ha kikövetelik maguknak, még ha csalni, és lopni kell érte. Például akár törvénnyel is. Az sem zavarja őket, pálinkát már a nagyapáink is főztek, aztán megitták a finánccal az áldomást, és miután eladták, iskolába járatták belőle a gyereket, vagy kiházasították, házat vettek neki, szóval elindították az élet útján. Az akác is jól köti a homokot az alföld sík vidékén már régóta, senki nem akarja azt kivágni, legfeljebb az a mai szegény ember, ha kikapcsolták nála a gázt, és nincs munkája, meg nem is akar megfagyni. Na meg Kövér László ragadott még láncfűrészt miatta, de akkor még ellenzékben volt, olyankor lehet mindent másként értelmezni, még a komcsi múltat is, pedig az elég nyilvánvaló a Fidesz belső köreiben. Orbán Viktor is KISZ titkár volt.

De azért ismét előjön a Fidesz által annyira szeretett haza áruló duma, a mély magyarkodás, ha valamiről el akarja terelni a figyelmet. Most előre Európát igyekszik ellenségként beállítani, ezzel is előlegezve az esetleges sikertelenséget, ha esetleg az rájönne, mire is akarja a tőle kapott pénzt el simicskázni. Mert azért arról nem szabad elfelejtkezni, ma az ország fejlődését az Európából érkezett felzárkóztatási pénz jelenti. Ha a kormány teljesítménye alapján kellene fejlesztésről beszélni, akkor van pár stadion, egy éppen Orbán Viktor tulajdonában, van egy Mészáros Lőrinc, van egy napi egymilliárdba kerül Közgép, sok földmutyi, egy trafikmutyi, egy takarékmutyi, és egy készülő kaszinómutyi. Van kétszázezer közmunkás, van hatszázezer külföldön dolgozó, akiknek jelentős része a Fidesz hatalomra jutása után távozott. Volt egy magánnyugdíj vagyon, volt egy 260-as euróárfolyam. A legmagasabb ÁFA is itt van, meg egy Matolcsy is, hogy az isten rogyasztaná rá az eget.

Ha innen nézi a választásra jogosult, tényleg van neki miért harcolni. És főleg magyarkodni, ha hithű Fidesz szavazó. Aki meg nem akarja ezt megérteni, na arra kell mondani nem is igazi hazafi, csak gátolja a fejlődést, meg ilyenek. Pedig sokan tudják már mire megy ki a játék a Fidesz háza táján, miről is akarja a valóságban a figyelmet elterelni. Az Európából érkezett pénzeket szeretné a kormánypárt minél csendesebben, de annál hatékonyabban a saját érdekkörében felhasználni. Ehhez már át is alakította azt a szervezetet ami ezt a pénzmozgást felügyeli, vagyis a saját kezébe vette az irányítást. Erre már felfigyeltek a világ számos pontján, csak itthon igyekeznek ezzel a háborús mellébeszéléssel erről elterelni a figyelmet. Az a tizenkét ember, aki most indul csatába a Fidesz színeiben az Európa Parlamentben, Orbán Viktor akarta szerint fog ott ténykedni, és igyekszik majd mély magyarkodással erről az államilag szervezett pénzlenyúlásról elterelni a figyelmet a hazai közvélemény elől. Ehhez meg lesz a médiájuk, amit szorosan kézben tartanak, már az árulók is megvannak, akikre ilyen esetben terelik a figyelmet. Majd csak nézni kell a Fidesz szavazónak mint a moziban és elhinni amit mondanak neki. Sosem fognak rájönni, vagy nem akarják majd beismerni az ilyen emberek, a Fidesz a közpénz után, az Európából érkezőt is kizárólag a maga javára akarja felhasználni. És az ilyen ember nem is veszi észre csak felhasználják ehhez. Na ezek menjenek csatába, és hulljanak is el a felismerés mezején. A többi meg merjen már odaállni magáért, és akkor béke lesz. BANDITA.

Címkék: választás lopás Fidesz Orbán Viktor Európa

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr876220484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras01 2014.05.28. 00:52:27

"ez is egy csak egy olyan választási törvény alapján történt, ahol még mindig erőteljesen lejt a pálya a Fidesz felé"

sok mindenért -igazából nagyjából mindenért- lehet szarozni a fideszt, de speciel az eu választás mikéntje szempontjából nem. nem volt itt semmiféle pályalejtés, erre a választásra az ogy választáshoz alkalmazott, valóban gyalázatos átalakítás semmilyen szempontból nem mérvadó, lévén az ország egyetlen választókerület, sohasem volt második forduló és kompenzáció sincs.
szóval, itt tisztán nyert a fidesz.

szonár 2014.05.28. 08:35:36

Siralmasan gyenge ez a poszt is.

vadi3 2014.05.28. 09:36:04

Olyan ez mint a lenini és sztálini kommunizmus volt. Permanens forradalom, hiszen mindig kellett ellenség aki ellen harcolni lehetett. Ha más nem akkor belső ellenség, sötétben bujkáló osztályidegen elem.
Upsz! Hiszen ez itt Fideszország, ezt nem lehet hasonlítani holmi kommunista államhoz, hiszen itt a turulmadarak hozzák az égiektől az áldást

bölcsbagoly 2014.05.28. 09:49:34

jól van Bandita, neked nem is kell magyarkodni, elég ha cigánykodsz mint a bandád!

nnnnnnnn 2014.05.28. 10:01:15

kb minden ismerősöm fideszes, azoknak kb az 50%-a ment el szavazni. és még így is fossá lettetek verve.

vadi3 2014.05.28. 10:04:30

@$$$=$$$: Azért megkérdezném a helyedben az ismerősök 50%-át, hogy miért nem ment el szavazni. Nem ért rá, mert fontosabb volt füvet nyírni? Nem érdekelte, hogy a Fideszre kell szavazni? Esetleg tett nagy ívben arra, hogy ismét kellett volna a Fideszre szavazni? Netán nem is akart már szavazni a Fideszre mert már kezd elege lenni belőle?

gigabursch 2014.05.28. 12:11:39

Érdekes volt ez a választás.

Egy rakat HA megfogalmazódott bennem, pl:
- HA a Jobbik összes áprilisi szavazója szavazott volna a Jobbikra, akkor ugyannyi székük lenne Brüsszelben, mint a Fidesznek, radásul kiesett volna az LMP, az E2014 is, de vsz. még a DK is.
- HA összeadtáák volna tisztességesen a szavazók számt, akkor megállapíthatták volna, hogy az Összesfosás <-> Jobbik viszonylatban a Jobbik óriásit bukott.

de van még néhány HA
süti beállítások módosítása