Amit a Fidesz ma megtehet...

 2014.04.27. 20:18

Városi legenda? ” Oda kell figyelni, mit lájkol az ember a Facebook-on.”- mondta a kisváros polgármestere, mielőtt kirúgta az iskola igazgatóját. És hogy ne legyen magányos, vele küldte el egyik kollégáját is, mert ugye nem lehet egyedül aki elköveti azt a gazságot, hogy nem kormányoldali poszt tetszik neki a közösségi oldalakon. Csak szóbeszédben terjed ez a sztori a fővárostól alig húsz kilométerre fekvő településen, ahol eddig nem nagyon történt semmi említésre méltó ami miatt bekerülhetett volna a közbeszédbe. Talán akkor említik a nevét a híradások, ha egy rabot hoznak a város börtönébe, vagy börtönkórházába, vagy megemlékeznek róla amikor régen a repülőterén tartották fogva Maléter Pált az azóta már felszabadítóból barátivá is atomizált orosz (szovjet) csapatok.

Még akkor sem említették meg a nevét a helynek, mikor az ottani Eu támogatásból nyert pályázat munkáit egy szolnoki cég vitte el a helyiek elől, mert a pártpolitika így kívánta. Nem is lett az ügyből semmi felháborodás, mert általánosan elfogadott a pályáztatás ezen módja a kormánypárt köreiben. Hiszen alig pár milliárdos üzlet volt ez, lehet a helyi vállalkozóknak ez nem is számított, annyi volt a munkájuk. Ezért is nyert el akkor a szolnoki cég három hasonlót egyszerre, egyet Pesten, egyet egy másik Főváros közeli kistelepülésen, egyet pedig a városi legenda helyszínén. A kisvárosi polgármester meg amúgy is a visszavonulásán gondolkodik, csak most még előtte be kell fejezni a budai hegyek között épülő villája építését. Így akkoriban nem is tiltakozott a munka ilyen formán való elvégzése ellen. Biztosan nem lesz álmatlan éjszakája egyetlen cselekedete miatt sem, hiszen minden törvényt megszavazott, sosem tért el a központi irányelvektől, igazi pártkatona volt. Ez is városi legenda.

Terjed más is az interneten, de kis lakossága miatt ezt csak falusi legendának lehet nevezni. Hiszen egy kis községben, ami még zsákfalu is, kit érdekel egy helyi közmunkás sorsa. Amúgy rendes, becsületes ember az illető, iparművész, érettségizett, és magányos. A minimálbér az álma. Már annak is örült közmunkát kapott a falujában, nem kellett neki elköltözni szülőfalujából. Nem is lett volna neki hova, és miből. Azt a tényt is örömmel vette, télen is lehet közmunkás, nem a segélyből kell megélnie, és így kevesebb fát kell neki “gyűjteni” a tüzeléshez a környék erdeiből. Most mégis összeomolni látszik élete, egyszer elmesélte sorsát egy riporternek, aki ezt meg is írta. Most, a választások után a kormánynak már nem kell győzelmi jelentéseket készíteni a foglalkoztatásról, vagy félkész építkezéséket átadni a vár alatt, visszatérhetnek a szürke hétköznapok. Meg lett választva a Fidesz, innen már nem kell betartania az ígéreteit. Először a közmunkások létszámát felezik meg, mert végül már meg tudnak élni havi negyvenhétezerből, most az ettől még kevesebből is megpróbálhatják. És a félkész építkezést is lehet folytatni a Várkertben, ha már az emléktáblán kijavították a helyesírási hibát. Az olyan személy, aki meg a választás előtt el merte mesélni a közbeszédnek a sorsát, az elsők között lehet tanúja milyen az a sors, amit a kormánypárt szánt a választás után azoknak, akik csak egy kicsit is ellene beszéltek, de tőle függnek. Mert a kormány csak folytatja, ugye ennyit mondott. Lassan kiderül, mit is értett ezalatt.

Csak két példa, két pletyka, két történet. De még amúgy istengazából nem indult be a kormány gépezete, lesz még két választás, addig még egy kicsit szebbnek kell mutatnia magát. A közmunkások sorsa egy kis szelet a megélhetési tortán, igazából a magyar szokás szerint ez csak nekik fáj, mások csak sajnálkoznak majd a sorsán. Nyilvánosságra is csak nyáron kerülnek majd azok az adatok, amelyek akár már holnap valóságosak lesznek az ő életükben, de lehet addig megtanulnak megélni havi negyvenhétezerből kevesebb jövedelemből. Nyáron majd kiderül mennyien vesztették el a csekély megélhetésüket, a miértre is lesz válasz, a kormány már gyártja hozzá a tündérmesét. Ebben biztos lehet mindenki. Abban is, a városi legendában szereplő polgármesternek addig sem lesznek álmatlan éjszakái, a közmunkásnak viszont nagyon is.

Amit a Fidesz ma megtehet, azt meg is teszi. Folytatja a gazdaság saját párt érdekkörbe való irányítását, mindenhova a kipróbált embereit fogja betenni, akik hűségesek is lesznek hozzá. Az állami pénzek továbbra is elszámolatlanul fognak az ilyen társaságokhoz ömleni, azok azt fel is fogják használni a párt érdek kiépítése mellett. Lassan a magyar gazdaság ezen párt érdekkörébe fog kényszerülni, és lesz hozzá pár millió ember, aki ki is fogja szolgálni ezt a rendszert alacsony bérért, mert nem lesz más lehetősége. Továbbra is ömleni fog a győzelmi jelentés a híradásokból, a valóság majd csak utána fog továbbra is kullogni az eseményeknek. Sokan lesznek akik jól járnak a rendszer ilyen berendezkedésével, a többiekről elég lesz a mély hallgatás, a folyamatos hazudozás. Pedig azok lesznek többen akik rosszul járnak ezzel a rendszerrel, de ezt választotta az ország. Most egy darabig nem kell az újraválasztásával foglalkozni, mindenre bőségesen lesz ideje a Fidesz gátlástalanjainak. Ki is lesz préselve megfelelő mese mellett minden adóforint a zsebekből, ami aztán tovább gazdagítja párt hűbéreseit. Egy darabig erre kell a tehetségnek, és a szorgalomnak berendezkedni, akár szabadságra is mehetnek, nem lesz rájuk szükség. Most nem az ő idejük következik. Elég lesz a boldoguláshoz meg az életben maradáshoz a hallgatás, és a talpnyalás. BANDITA.

Címkék: mese mutyi közmunka Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr996093195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trackers 2014.04.28. 08:41:11

Csepelen meggyilkoltatta az MSZP-s városvezető az iskola igazgatóját, mert nem hunyt szemet a simlijei felett.

És ez nem városi legenda, hanem bírósági akta.

♔bаtyu♔ 2014.04.28. 08:48:39

Ja, "terjed az interneten". Az egyik ballibsi blog megír valami baromságot, a másik pedig rá hivatkozik.

Érdemes megnézni az index által preferált ballibsi fikablogokat, ott is divat.

Ezekről épp azért nem nagyon tud senki, mert ezek a fikablogok hiába vannak az index címlapján, senki nem olvassa el.

flort 2014.04.28. 08:52:14

@Trackers: na ne mond! A gondnok, vagy a gazdasági igazgató a városvezető?

Rive 2014.04.28. 08:59:06

"Amit a Fidesz ma megtehet, azt meg is teszi."

A posztoló átaludta az elmúltnégyévet? Ez a mondat helyesen: 'amit a fidesz megtehetett, már meg is tette'.

A jókáderek nem jövő időben fognak majd valamikor bekerülni minden elérhető pozícióba. Már ott vannak.

Megoldó 2014.04.28. 09:15:13

Mivel a fidesz parazita, ezért addig tart a hatalma míg van mit kifacsarni az emberekből.
Mivel nincs fejlődés ez egyre nehezebb lesz, és eljön az az idő mikor már nincs tovább.
Remélem ez max egy év, és remélem véresen lesz végük!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.28. 09:33:44

jók ezek a városi pletykák. valaki ismer valakit, aki olvasott valamit valakiről, akit ismer a felesége. aham, hát hogyne.

dr kíváncsivagyok 2014.04.28. 09:42:28

@Megoldó:
"Remélem ez max egy év, és remélem véresen lesz végük! "

Az elcsalt választás ( 2 millió szavazattal , ami a választók 25 % -a ,... 2/3 ???) ezt indokolja....

Blogger Géza 2014.04.28. 09:43:29

Ebben kb két konkrétum van:

1) Nem a helyi vállalkozó nyerte meg az egyik nagyobb léptékű munkát! (ami még az is lehet, hogy túl nagy falt lett volna neki...) Hallatlan! Ha a helyi nyerte volna, akkor meg biztos az lett volna a baj, mert vagy az egyik rokona fideszes, vagy felesége járt a polgármesterrel egy iskolába. :)

2) A télre meghirdetett közmunkaprogram a tél kifutásával kifutott. Hát erre aztán tényleg senki nem számíthatott!!!

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.04.28. 09:46:55

Már 4 éve nincs sajtószabadság.

Már 4 éve nincs alkotmány.

Már 4 éve nincs köztársaság.

Már 4 éve nincs balliberális ellenzék.

A felsorolt négyből egy igaz. :D

SemBoga 2014.04.28. 09:48:42

@Trackers: egy FIDESZES képviselő pedig meg akart gyilkoltatni valakit, ez is akta

akkor ezekből mi következik?

SemBoga 2014.04.28. 09:50:47

@Blogger Géza: mindenki annyit ér, amennyije van

a közmunkásuknak szavazatuk volt, ennyit is értek a kormánynak, most már le lehet építeni a közmunkaprogramokat (amire valahogy az önkormányzatok eddig se látták a fedezetet az egész évre)

vadi3 2014.04.28. 10:07:57

@jobbdemokrata:
"A felsorolt négyből egy igaz. :D"
Nem egy, de mind a 4 igaz!!!

Már 4 éve nincs sajtószabadság.
Valóban nincs sajtószabadság, csak FIDESZ propaganda, vagy felvásárolt média

Már 4 éve nincs alkotmány.
Az ami most van csak tákolmány és nem erősítette meg más mint a Parlamenti szavazógép ami csak és kizárólag a fijjug akarata szerint jár

Már 4 éve nincs köztársaság.
Hát a köztársasági elnökök pártatlanságáról talán nem is érdemes beszélni. Az ezelőtti botrányairól pedig még annyit sem.

Már 4 éve nincs balliberális ellenzék.
No látod ebben is igazad van. Ami van ballib ellenzék azt is a FIDESZ rángatja, de ezt is a ballib ellenzék számlájára lehet írni.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.04.28. 10:10:58

@vadi3:

Annyira tipikus hiszterolib vagy, hogy valami csodás :)

Szerintem még ilyenekkel foglalkozzatok négy évig, és 2018-ban a Fidesznek csak hátra kell dőlnie, és kérni egy kávét! :)

Trackers 2014.04.28. 10:24:15

@SemBoga:

Nekem van egy olyan érzésem hogy a közmunkaprogramot fel fogják mégjobban pörgetni.

A leépítés az MSZP kormány reszortja lett volna, ha nyernek.

vadi3 2014.04.28. 10:36:50

@jobbdemokrata: Ha akarod foglalkozhatok mással is, pl földmutyi, trafikmutyi. Ami viszont leginkább foglalkoztat még ma is, hogy ki volt Kaya Ibrahim, és mi köze volt a FIDESZ párpénztárosához. Lehet, hogy köztörvényes. És ennek kapcsán nem kéne elszámoltatást rendezni, hogy végre olyanok kormányozzanak akikben bízni lehet. A mostaniakban ugyanis nem tudok bízni (hozzá kell tenni, hogy az ezelőttiekben sem)

Vilmos Sándor 2014.04.28. 10:40:11

A maffiaqrmány azért teheti meg, mert a gerinctelen birka, féreg seggnyalói egyre-másra jelentik fel az "ellenük vétkezőket"!
Nem értem, miért lehet EZT MÉG MINDIG MEGTENNI? HOL A CIVIL KURÁZSI, MAGYAR POLGÁRTÁRSAIM?MIKOR MONDJUK MÁR EZEKNEK A DISZNÓKNAK A POFÁJÁBA, HOGY EDDIG ÉS NE TOVÁBB, KUSS, DISZNÓK!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.04.28. 10:46:52

@♔bаtyu♔: "Ja, "terjed az interneten". Az egyik ballibsi blog megír valami baromságot, a másik pedig rá hivatkozik."

Ismerős modell, honnan is vehették? Ja megvan: Magyar Nemzet, Heti Válasz-->MTI. Persze ott nem baj ez a módszer, igaz-e kettős mércével súlytott barátom?

vadi3 2014.04.28. 10:51:11

@Vilmos Sándor: Nézz körül egy-egy kijelentésed után és vedd észre, hogy azok akik eddig Veled együtt meneteltek a zászlók alatt, azok most messze lemaradnak. Egy nemzetnek egy próféta elég és az most meg is van. A második prófétára nincs szükség

Jock Ewing 2014.04.28. 11:14:48

A blog szerzője leszopott egy kutyát... Itt Budán ez a szóbeszéd járja. Tehát igaz :-)

Tökönrúgott Feleségek 2014.04.28. 11:40:21

Én csak azt nem értem, hogy egyesek miért tapsikolnak annak, hogy GYAKORLATILAG ismét egypártrendszer van Mo-n...

kosztarovics bácsi 2014.04.28. 11:58:20

Midőn a büdös bolsik voltak hatalmon ők ugyanezt csinálták. Akkor miért nem írtál hasonló cikkeket?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.04.28. 11:58:23

hát nem tudom ez igaz-e vagy sem.de az biztos, hogy nagyon durva amit némely emberek a faszbukon művelnek...magukból kifordulva szidják, vagy ezt vagy azt az oldalt. nagyon beteges.persze mindenkinek lehet politikai véleménye, de pl. egy kormánytisztviselő KÖTELES a kormány programját végrehajtani, ha tetszik neki, ha nem.
egy választása van, ha nem tetszik neki. kilép, felmentését kéri.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.04.28. 11:58:54

@kosztarovics bácsi: mert vannak a fidesz "kederek" és a FÜGGETLEN szakértők.
nem tűnt fel?

szonár 2014.04.28. 12:03:54

Megértem a posztoló bosszankodását. Még négy évig biztosan nem kerül a zsírosbödön közelébe. hány és hány posztot kell még addig megírnia... ! :)

vadi3 2014.04.28. 12:03:57

@FILTOL:
"de pl. egy kormánytisztviselő KÖTELES a kormány programját végrehajtani, ha tetszik neki, ha nem."
Addig nincs is gond amíg a tisztviselő végrehajtja a kormány programját. A gond szerintem ott kezdődik, ha ez a tisztviselő - azért mert megteheti - elkezd mindenféle magánakciókat, hogy úgy tűnjön, ő még jobb mint a többiek, csakhogy szegénykémnek nincs meg a szükséges tudása. Felénk ezt úgy mondják, hogy pápább lesz a pápánál.

Blogger Géza 2014.04.28. 12:39:17

@Tökönrúgott Feleségek: Egyáltalán nincs egypártrendszer, egy halom párt közül lehetett választani, és a parlamentben is elég sok van. (A Kádár-rendszerben ez nem így volt, na AZ volt az egypártrendszer.) Az meg természetes, ha az emberek örülnek annak, ha az ő csapatuk nyert. :) Az lenne fura, ha emiatt sírnának.

Blogger Géza 2014.04.28. 12:49:02

@Trackers: Szerintem nem, mert a gazdaság egyre jobban pörög, és egyre jobban szívja fel a munkaerőt. Csak a KSH-nak jelentő (tehát nagyobb) magyarországi munkaadóknál 50 ezerrel nőtt 2014 február és 2013 február között a versenyszférában dolgozó munkavállalók száma (tehát nem külföldön élő, nem külföldre átjáró, nem közalkalmazott, nem közmunkás, és nem feketén dolgozó munkavállalóké), és most jóval nagyobb gazdasági növekedés várható.

dingó29 2014.04.28. 12:58:51

mindenhova a kipróbált embereit fogja betenni, akik hűségesek is lesznek hozzá.

Ez tényleg felháborító. Nem is értem miért nem Szilvásy lesz a belügyminiszter, Kovács László külügy és Gyurcsány népjóléti( :D ) miniszter. Ez már tényleg diktatúra, meg a hatalom kisajátítása meg bebetonozás stb

vadi3 2014.04.28. 13:07:57

@dingó29: Szerintem meg az lenne a legjobb, ha feltámasztatnának egy kettőt a régiek közül. Mondjuk megteszik Berijját belügyminiszernek vagy Göbbelst a médiatanács vezetőjének.
Úgy látszik nem vagy képes a fától észrevenni az erdőt.
A kipróbált emberekben túlteng a szervilizmus, hiszen hogy tudtak volna másként bizonyítani. Ennél fogva nem a legmegfelelőbb emberek kerülnek a posztokra, hanem a legmegbízhatóbbak, attól függetlenül, hogy munkájukat mekkora hozzáértéssel tudják elvégezni, sőt sok esetben a hozzáértés és tenni akarás kifejezetten hátrányos. Ezt hívják úgy hogy kontraszelekció és következmény pedig a 80-as évek langymeleg peshedése. No ha azt kívánod vissza, akkor valóban kívánatos a kipróbált emberek pozícióba ültetése.

dingó29 2014.04.28. 13:51:28

@vadi3: Ha te irányítasz egy vállalatot kit veszel fel ügyvédnek meg pénzügyesnek? Akit ismersz és akiben megbízol, vagy egy idegent?

J.László 2014.04.28. 14:39:34

A libsik 2099-ben is azon fognak rágódni, hogy azt a Kaya Ibrahimját neki?

J.László 2014.04.28. 14:42:24

@Tökönrúgott Feleségek:
Egypártrendszer. Soha nem indult ennyi párt választáson, mint most. Kimutathatatlan pártok (DK, PM, Fodor) képviselői ülnek a parlamentben. Miről beszélsz ilyenkor?
süti beállítások módosítása