A HÍR tv felcsapott őrangyalnak, mert a közösségi oldalakon néhány “elvetemült” baloldali aktivista le akarja lőni Orbán Viktort. Mostanában amúgy is sűrűn böngészik tőlük az internetet, Orbán Viktor szabadságon volt, így most nincs háború. Egy hiteltelen emlékmű megépítése ellen tiltakozik egy maroknyi civil, felszántanak egy húsz éve működő biogazdaságot, mert úgy gondolja az NFA neki ehhez joga van még a bírósági ítélet előtt, azért az nem olyan esemény amely a hithű szavazókra tartozna akik nézik a csatorna műsorait. Ide csak olyan hírek kerülhetnek fel, ami árt az ellenzéknek, fényezi a kormányt. Ha nincs ilyen a napi eseményekben, akkor csinálnak párat, még ha bele is kell nyúlni ezért a hangsávba, vagy meg kell változtatni magát a történetet.

Az egy újabb hírforrás a számukra, mikor szörfölgetnek a facebook-on. Itt gyorsan találnak maguknak hírt, így akadtak rá arra a bejegyzésre is, ahol egy meg nem nevezett aktivista lelőné az újra megválasztott pocakos focihuszárt. Még azt is kiderítették róla, Gyurcsány Ferenc szimpatizánsa, és ez elég a csatornánál a keresztre feszítéshez. Maguk is megtesznek mindent az ellenzék befeketítéséért, de ha adódik egy léha alkalom a további sárdobálásra, hát gyorsan le is csapnak rá. Úgy mutatják be az ellenzéki embereket, mint akik még arra is képesek, a nagy stadionépítőt le akarják lőni, legalábbis a virtuális térben. Mert ezek az ellenzékiek ilyen gyűlölettel teli emberek. De azzal már nem nagyon foglalkoznak a műsoraikban, mikor égett Budapest, és akasztott miniszterelnökök bábuival volt tele a város. Csak a rendőrökkel, akik védték a hatalmat, ami akkor nem az övék volt. Végül is ez egy kormányközeli hírcsatorna, megfelelően gátlástalan hírhamisítókkal, elfogult médiakutyákkal, közpénzből jól megélő dolgozókkal.

Ugyan már, ki is akarhatná lelőni Orbán Viktort? Most választotta újra a nemzet egy része, és adott neki szinte korlátlan hatalmat. Amibe azért egy kis segítséget az addigi kormányzása is hozzáadott Orbán Viktornak a törvények átírásával a maga javára. Végül is alig lehet találni ahhoz okot, ilyen cselekedetre szánja el magát valaki, ami nem helyes, de ha érzelmi oldalát nézzük, első felindulásban érthető. Főleg ha megéli az ember Orbán Viktor “igazmondását”. Csak néhány példa, ami a zsebeket érinti Orbán Viktor kormányzása alatt, és sok embernek bizony ez a legfájóbb. Az egykulcsos adó kevesek zsebébe rakott sokat, viszont a többségtől elvett egy részt, ami neki sokat jelentett a megélhetéséhez. Csökkentette a munka után járó pótlékokat, megadóztatta a minimálbért. Abban a biztos tudatban hangoztatta a különadók bevezetését, hogy tisztában volt vele, azokat áthárítják az emberekre, de ezt következetesen letagadja. Lenyúlta a magánynyugdíj megtakarítását közel hárommillió embernek, és igaz még ezt nem érzik, de a jövőjüket tette kockára némi MOL részvényért, meg eddig értelmetlennek tűnő államadósság csökkentésért. Lecsökkentette a munkanélküli segély idejét. Létrehozta a havi negyvenhétezerből meg lehet élni nevű foglalkoztatást, aminek szenvedéséből statisztikai előnyt kovácsolt magának. Bevezetett harminc új adót, és elnevezte nem megszorításnak. Megvonta a rokkantak ellátási jogát, hazug, csalónak állította be az egylábú embert. Munkahelyek szűntek meg a magas adói, a piac ellenes politikája miatt, amikor az állam szerepét kívánta ráerőszakolni a versenyszférára. Gazdasági területeket osztott újra, amelyek jól jövedelmeznek, és lehetőleg úgy, hogy a hozzá hű embereket ebből jutalmazta, közben a nagy számú többitől elvett egy kicsit. Érthetőbben, ez volt a trafikmutyi. A földeket elvette a használóitól, abból szintén a haveroknak adott bőséggel, és azoknak csak a támogatást kellett felvenni, miközben családok mentek tönkre, mert nem tudtak ott dolgozni ahol eddig. Visszamenőlegesen törvénykezett, elvett szerzett jogot, és ezzel együtt nyugdíjat, bohócnak nevezte azt, aki egykor az állammal szerződött. Munkahelyet nem nagyon tudott teremteni, legfeljebb drágább államot, de oda csak a baráti kört engedte be a szakmai érdek előtt. Rezsit csökkentett, amit azért előtte gondosan megemelt, de itt is mással kívánja megfizettetni az árat, a saját zsebből erre nem áldoz. Mert az kell a Közgépnek, kell a stadionokra, kell a műkincsekre, kell a Horthy szobrokra. A betegellátásban növelte a várólistát, megszüntetett intézményeket, gyógyító eljárásokat, mert drágának találta. Az oktatásban bevezette az ingyenességet, amit csak kevesen tudnak kifizetni olyan drága, és azok sem nagyon találnak jelenleg itthon munkát akik most végeznek a tanulmányaikkal, bárhogyan is állítja az ellenkezőjét. Ez csak néhány ok, amiért nem kell lelőni Orbán Viktort, hanem újraválasztani.

Csúnya dolog valakinek a halálát kívánni, még ha első felindulásban érthető reakció is. Orbán Viktor megsemmisítésre ott voltak a választások, de az eredmény ismert. Lehet ezt megmagyarázni, de a tény ismert. Fel kell ismerni a hatalma lényegét, és azt kell ellene felhasználni. Orbán Viktor mindig csak egy kicsit vesz el gazdaságilag, és azt is kevesektől, a többit addig békén hagyja. Aki meggyengült, az már nagyon tud ellene tenni, a többi meg nem igazán akar neki segíteni, legfeljebb sajnálja. Mikor azonban neki is segítségre lenne szüksége, nem érti, a másikat miért nem érdekli az ő sorsa. Ehhez még hozzájön a félretájékoztatás, az állandó ellenségkép, az érzelmek manipulálása, és máris kész a hatalomban maradás forgatókönyve. Fel kellene végre ismerni, meg kell tenni azt a másikért, amit magáért is megtenne az ember. Nem elég csak tiltakozni, érvek mentén kell először magát meggyőzni mindenkinek, mi is az, ami megmaradt neki, és mi az, amit már elvettek tőle, ráadásul úgy, nem is vette észre. Hiszen magával volt elfoglalva. BANDITA.

Címkék: Fidesz Orbán Viktor Facebook médikutya Hír-tv

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr806048612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása