Kishantos földfosztása.

 2014.04.15. 15:02

Hiába van szabadságon Orbán Viktor, a gépezet nem áll le. Ami a kormányközelihez tartozik, az az övé, amelyik felelősségelhárító emlékműnek meg kell épülni, az meg is fog épülni. Nem jellemző tulajdonság a Fidesz berkein belül a türelem, vagy a törvény betartása, nekik minden kell, és lehetőleg azonnal. A módszerben van némi változás, ez pedig az alig leplezett kapzsiság, de végül is egy törvényesen megválasztott kormányról van szó, aki maga írja a saját szabályait. Legfeljebb módosít rajta utólag, és ha kell visszamenőlegesen.

Valóban folytatja a Fidesz kormány az addig elkezdett utat amelyen már négy éve jár, módszeresen teszi rá a kezét a gazdaság minden területére. Jutalmazza a közösből a saját embereket, osztogat a másik kárára, a köznépnek pedig odadobja a rezsi gumicsontot, az meg el van vele. Adogatja az adócsökkentést a családoknak ahol dolgoznak a szerencsések, a többinek meg ott van a havi negyvenhétezer, ha meg akar élni. Fizetésemelés, adócsökkentés a fogyasztásban szóba sem jön, inkább az ellenkezője fog folytatódni.

Kishantoson sincs másként a folytatás. Ott is csak egy folytatólagosan elkövetett földrablás folyik, pusztán annyi különbséggel, itt nem egy kisebb családi gazdasággal áll szemben a földfoglaló műkörmös, hanem egy működő középbirtokkal, ami mellesleg világhírű. De a jutalmazottakat ez nem érdekli, nekik csak az a lényeg, minél hamarabb rátehessék a kezüket a meg nem érdemelt módon megszerzett földre. Egy kis megfigyeléssel megállapítható, a Fidesz sosem csap le nagy területen. Módszeresen rabolja ki a gazdaságot, de annak mindig csak egy szeletét kényszeríti a saját érdekkörébe. Nem volt ez másként a trafikok, vagy a takarékok ügyében sem. Ezeket sem egyszerre akarta bekebelezni. Csak szépen sorban, egymás után, és lehetőleg úgy, hogy ne legyen benne érdekelt túl sok ember, akitől elvesznek. És arra is vigyáznia kellett, egyik tette utáni felháborodás ne érjen össze a másikkal, így elkerülhető a nagy tiltakozás. Meg azt az emberi tulajdonságot is felismerték a kormány cinikusai, nem sok embert érint meg a másik sorsa, amíg úgy érzi őt békén hagyják, és vele ez nem fordulhat elő. Pedig már elő is fordult, mert a fizetések csökkentése, a munkahelyek számának a szűkülése szinte minden embert érint. Valahogy mégis jól kiszámolták a Fidesz emberei, a köznép csak magával törődik, és először alkalmazkodik a helyzethez.

Megdöbbentő azonban a választás utáni arrogancia, amivel érvényesítik az akaratukat a kormány kegyeltjei. Pedig még Kishantos sem veri át azt az ingerküszöböt, amiért akárki is megmozdulna, ez ismét csak a helyieknek okoz problémát, a többi behúzódik a saját falai közé. Pedig itt már esztelen rombolás, és hatalmi erőfitogtatás is látszik, ami előre vetítheti, mennyiben másként gondolja a Fidesz a folytatást. Mivel még a választás előtt keletkezett a probléma a földrablóknál, pont akkor értek oda a hordák a támogatási alap megszerzése miatti versenyfutásban, érdemben nem tudták rátenni a kezüket a földekre. Meg a gazdaság is próbált jogi úton ellenállni, és megkeresni az igazát. Annyira biztos volt a dolgában, még jó gazda módjára be is vetette az általa húsz éve művelt földet, hiszen a földnek és a gazdának az a dolga. De a választás után könyörtelen dologra ébredt rá az igazában bízó.

Orbán Viktor, és a Fidesz mindig a munka alapú társadalom mellett érvel. Azt kívánják létrehozni, abban érdekeltek, állítják. Csak azt felejtik el hozzátenni, a más munkája gyümölcsének a megszerzése számukra az elérendő cél, és inkább abból kívánnak meggazdagodni. Ha meg nem lehet az övék, akkor inkább pusztuljon el, menjen tönkre, de akié eddig volt, az már ne éljen meg belőle. Ennek a célnak az elérésében még törvények sem akadályozzák őket, hiszen azokat is ők hozzák meg maguknak, ha kell módosítanak rajta, és visszamenőlegessé is megteszik a saját érdekükben. Most, Kishantos esetében sem érdekli őket a jogi eljárás, ezt a problémát később is megoldhatják ha úgy hozza kedvük, a lényeg itt az, megmutassák ki az úr a háznál. Zsenge vetésen gázolnak át traktorral, szántják a kelő búzát, amiből már nem lesz kenyér senki számára. De ez nem is érdekes számukra, a vélt hatalom kimutatása a cél. Aki meg elvetette a termést, örüljön neki nem tapossák bele a földbe a traktorok ha ellenkezni mer. Mert nekik ezt is lehet, számukra mindig csak a saját érdek számít a másik kárából.

Már nem fontos a látszat a Fidesz számára, folytathatja amit elkezdett. A Várkert bazár is bezárt, csak a választások miatt kellett megmutatni egy belőle elkészült részt. Jön az orosz hitel is, a Közgép ismét kaszál, az emberek meg kinyögik majd a részleteket, még ha meg sem kérdezték őket arról egyáltalán mit akarnak. Orbán Viktor járja a maga útját, fatornyos stadionjára most már aranyból is rakhat turulmadarat. Rogán Antal is vehet még lakásokat magának, Kósa Lajos is beszélhet a forint ellen. Lázár János is sokat fog érni, nála van a forráskód az Eu pénzek elosztására. Abból földi halandó nem fog kapni bármilyen eszmei célra, vagy fejlesztésre, sok kell belőle a haveroknak. De legalább szabad és törvényes választáson akarta ezt a folytatást az ország. BANDITA

Címkék: traktor tolvaj Fidesz Orbán Viktor földmutyi

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr16040587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása