Kétharmados ország.

 2014.04.07. 17:10

A választási eredményeket meg lehet magyarázni, lehet rajta vitatkozni, lehet vele elégedetlennek lenni, de egy valamit nem lehet jelenleg megtenni vele. Megváltoztatni. Mégpedig azért, mert törvényes. A törvény megalkotásán, alkalmazásán, módosításán majd elrágódhatnak a szakemberek, a választóknak továbbra is élni kell a mindennapokat. Az újraválasztott kormánypárt nem is fogja hagyni az állampolgárokat azon morfondírozni, milyen is lenne az élet nélküle, ott lesz az életük minden percében. Nem hagyott kétséget azon tény felől, folytatni fogja az eddigi politikáját.

Ha fel kellene sorolni mit is akar folytatni, egy hosszú listának kellene következni az eddigi tapasztalatok alapján. Néhány dolog úgy néz ki biztosan nem fog változni a közeljövőben. Továbbra is együtt kell élni a magas adókkal, az épülő stadionokkal, a mindent elsöprő média fölénnyel, a jobban teljesítés zengésével, a Közgéppel, a Századvéggel, Rogán lakásaival, Matolcsy kutatásaival. Eddig is jól tudtak az emberek megélni havi negyvenhétezerből, ezután még többnek kell ezt megtanulni. A dohánypiac már újra lett osztva, de van még olyan gazdasági terület, ahova a Fidesz nem tette rá a haveri kezét. És most még jobban csak azok a vállalkozások fognak működni, akik vagy multik, és bírják a versenyt, vagy lefekszenek a kormánynak, és kiszolgálják azt. A munkabérek nem fognak növekedni, azt pont a kormánynak sikerült csökkenteni, és ott is tartja azokat. Viszont a rezsit is csökkenti legalább, azzal meg jól is jár az, akinek van úszómedencéje. És lesz atomerőműve is országnak, végül is nem számít akarja-e a valós többség. Meg megszállási emlékművet is kap az ország. Csökkenni fog a munkanélküliség is, vagy külföldön lesz munkája annak a megélhetésre vágyónak aki nem akar az itthoni bérből megélni, vagy egyszerűen kiejtik a rendszerből, ne rontsa az összképet. És ezekre mondott az ország újra igent. Meg a várólistákra, az ingyenes felsőoktatásra, amit csak kifizetni lesz nehéz, a családi adókedvezményre, amit csak akkor kapsz meg ha dolgozol, és jól keresel. És a fogyasztást terhelő adók is maradnak, hacsak nem bővülnek tovább, mert ugye a különadókat eddig is a kormány tudtával hárították át a lakosságra a “gaz” bankok, és multik.

Az ide vezető út azonban az igazi talány, mert egyszer lehet az embert hülyének nézni, de másodjára tanulnia kellene a hibájából.
Mindig kevesek irányítani többeket, ez a politikában is így működik egy normális országban. Addig nincs is baj sehol, ameddig a keveseknek a többség érdeke lebeg a szeme előtt, és ennek megfelelően kormányoz. Követhet el hibákat, hozhat rossz döntéséket, de mindig volt esélye a többségnek leváltani a döntéshozót, ha nem elégedett vele. Akkor következik be a baj, amikor már a leváltás esélyét korlátozza a hatalmon levő kormánypárt, továbbá az előnyös helyzetüket kihasználva megtévesztik a választót, és számára csak egy hamis kép illúzióját adják oda fogyasztásra. Az egy másik kérdés, amikor a választó jobban hisz az arcába mondott kijelentéseknek, mint a saját tapasztalatainak, és ez befolyásolja a döntését. Ha ehhez a hazudozáshoz még hozzárakja az ember, a hatalmon levő ezen kívül rá is tudja kényszeríteni az akaratát a politikai ellenfélre, azt folyamatosan lejáratni igyekszik akár általa létrehozott hamis vádak alapján, az meg még ráadásul játszik is a kottájából, akkor bizony minden esély megvan arra megtarthassa meg nem érdemelt hatalmát aki ezt elköveti. Nem nagy mentség ebben az esetben, ha a hatalmon levő kormány ellenzéke is jobban el van foglalva a saját akaratának az érvényesítésével, ha még éppen nem lenne elég baja a megosztottságával. Ha nem hallja meg a választó akaratát, és megy a saját feje után a számára megnehezített választási pályán, szembe szélben, és még azt is figyeli, nehogy valaki beelőzze ebben a kényszer szülte szövetségben, bizony közben eléggé elbizonytalanítja a rá szavazni akarót. És mentsége sem nagyon lehet, négy hosszú évvel játszik, aminek mindig az egyszerű állampolgár issza meg a levét.

Kevesen mentek el szavazni az utolsó választáson, ennek okait is hosszan lehet vizsgálni. Majd az elemzők megteszik, nekik is élni kell valamiből. Ahogy a többségnek is, aki ebben az országban él. Kifogás mindig van a választástól való távolmaradásra, és elég csak négyévente kell megfogalmazni. Közben lehet alkalmazkodni a kialakult helyzethez, lehet siránkozni, nagyon szidni a másikat, vagy aki okosodik közben annak magát is, változtatni úgyis csak akkor tud majd, ha lesz hozzá akarata, és nem lusta. Meg nem fél. Vagy négy év múlva, ha addigra talál olyat, ami szerinte is megfelelő a sorsa irányítására. Ehhez viszont mindig két fél szükséges, és nem az az eddigi út, amit felkínáltak neki politika minden beleszólás nélkül, és vagy végigment rajta, vagy otthon maradt.

A Fidesz pontosan ismeri az emberek gyengéit a gyarmatán, és gátlástalanul ki is használja azt. Szeretné az egész országot az uralma alá hajtani gazdaságilag, és szeretné a saját imádatává formálni azt, ahol a tehetséget, és szorgalmat helyettesíti a szolgalelkűség, és az alázat. Eddig nagyon jó úton halad a céljai megvalósításában, éppen most kapott ehhez újabb négy évet, még kapkodnia sem kell. Nyugodtan át tudja irányítani a közpénzeket a saját zsebe felé, a dolgozói réteg meg majd kinyögi ennek a kamatát. Befejezi a stadiont a háza mellett, ahogy a gyarmatosítást is befejezi a lelkek mélyén. Éppen most kapott hozzá kétharmadot, és még csak vitázni sem lehet a számokkal, vagy azok mértékével. Nincs értelme. Majd négy év múlva, vagy ha csoda történik, és megjön a józan ész. BANDITA.

Címkék: választás csalás mutyi kétharmad Fidesz Orbán Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr595976716

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A megerősítés megerősítve 2014.04.08. 10:48:56

Az eredmény politikailag egyértelmű. Azt sem tartanám fontosnak kiemelni, hogy a Fidesz szavazókat veszített, mert hiszen kormányon volt, ami megosztóbb szerep, természetes dolog támogatók lemorzsolódása.Valószínűleg lesz eredményvitatás is, esetleg vá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kim Jong il 2014.04.08. 10:00:08

Annyira szep nezni a libsik vergodeset! :D :D IMADOM!!!! Az a tehetetlen duh, a csapkodas....oh igen!!!

Jobb lesz ha lassan keszultok 2022-re mert ugy tunik 18ban lesz meg boszme, tehat fidesz ketharmad is.

♔bаtyu♔ 2014.04.08. 10:05:01

@Kim Jong il: Szerencsétlenek, én is nagyon élvezem:)))

Az különösen jó ezekben a ballibsi bloggerekben, hogy mindenki hibás, csak ők nem. Pedig itt az indexen az ő szerepük lett volna az események "elmagyarázása", tehát a bukás elég komoly okai, valójában ők.

high up! 2014.04.08. 10:13:55

Annyira szép nézni, hogy generációk jönnek, generációk mennek, de az orruknál fogva megvezetett Átlaghülyemagyarok aránya kitart 80%-on.

Orbanescu és fidiótái végleg átvették az országrohasztó komcsik szerepét a ballibtől és immáron ez a pirosfehérzöld matyóba öltöztetett népség repíti tovább az országot a Kádári rezsicsökkentett válságvilágba.

FOLYTASSUK!

.Gordon Gekko. 2014.04.08. 10:26:20

Meg kell tanulnotok hogy rezsiemeléssel és SZJA emeléssel kampányolni egy baloldali pártnak faszság.

Naná hogy senki se akar 36%-ot, amikor Orbán 9%-ot ígér.

lavór 2014.04.08. 10:32:53

Milyen lenne? Valószínűleg ugyanilyen. Egy réteg szabadon harácsolhatna, a maradék marha meg tűrhetné. Mi volt a különbség a szocialistáknak nevezett kormányok alatt?
A szegény szegény maradt, a gazdag tovább gazdagodott.
Nagyrészt a gazdasági haszonélvezők sírnak-rínak egy-egy választás után.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.08. 10:55:18

A Fidesz győzelme nem jó hír. A ballib veresége viszont jó hír. S a Fidesz nyerni fog mindig, míg nem lesz egy értelmes ellenzék.

.Gordon Gekko. 2014.04.08. 10:57:34

@maxval a gondolkodó birca: Na te behúztad a tutit...:)

Azt hittem hogy az LMP nem jut be, de a te szavazatodon múlott úgy láccik.

konrada 2014.04.08. 10:57:36

"Az egy másik kérdés, amikor a választó jobban hisz az arcába mondott kijelentéseknek, mint a saját tapasztalatainak, és ez befolyásolja a döntését."

...vagy pont fordítva, jobban hisz saját tapasztalatának, mint az arcába mondott kijelentéseknek és ezért győzött az egyik, és veszített a másik, mert tapasztalhatta, és hallhatta mindkettőt...

.Gordon Gekko. 2014.04.08. 11:00:38

@konrada: Ne okosíccsad, nagyon jó ha abban a tudatban vegetál a ballib hogy a választó hülye.

Hiszen így is van, a ballib választó segg hülye.

ex-dr. vuk 2014.04.08. 11:17:21

@.Gordon Gekko.: a baj az, hogy az atlagember nem lat tovabb az orranal. O annyit lat, hogy rezsicsokkentes meg "rohadek bankok", aztan ennel tobb nem is erdekli. Meg persze meg van magyarazva, hogy azert emelkedtek a banki koltsegek mert a rohadt bankok meg jobban nyereszkednek, mint eddig. Kulonado meg tranzakcios adoig mar nem lat el. Esatobbi.
Olyan ez mint a vizitdij meg tandij "eltorlese". Az emberek annyit lattak, hogy "arrol kell dontenem, hogy valami legyen-e ingyen? hat persze hogy legyen!", azt meg nem erti, hogy ez mit is jelent pontosan.
Az atlagember ilyen primitiv, es az oktatasi rendszer atvetelevel egyre inkabb az lesz. Ez resze a tervnek.

.Gordon Gekko. 2014.04.08. 11:25:38

@ex-dr. vuk: Persze persze.

Elmennek a bankok. Álam csőd. Meneküjj!

......:DDDD

bölcsbagoly 2014.04.08. 11:32:08

Határozottan élvezem ezt a rinyálást, vicsorgást, bunkóskodást! Most olyanok mint a részeg ember: előjön a valódi énjük! Ezt kell megnézni, mert a valóságban ilyenek, minden máz nélkül!

ex-dr. vuk 2014.04.08. 11:56:50

@.Gordon Gekko.: ilyet nem irtam... kicsit vastag a rozsaszin kod a szemed elott. csak azt mondtam, hogy a magas banki koltsegek nem a kocsog bankok miatt vannak hanem a kocsog allam miatt (a bankok csak a kartellezes miatt kocsogok, de eleg lett volna azt felszamolni). Igy adtak a szarnak egy pofont.

De pont azokrol beszelek egyebkent, amilyen te vagy :)

citrix 2014.04.08. 12:01:57

A Párt(fidesz/kdnp) hatalomra jutása majd fényes tündöklése valamint a magyar dolgozók pártjának (Rákosi és klikkje) hatalomra jutása és "tündöklése" azonos mintákat követ.Érdemes olvasni a múltról hogy megértsük a jelent és sejtsük a jövőt.A jövőt 20-40 évre.

.Gordon Gekko. 2014.04.08. 12:08:42

@ex-dr. vuk: Ki a faszt érdekelnek a magas banki ktgek?

Ha érdekelne valakit Orbán 2/3-ot kap?

Lehet hogy a 9% SZJA vonzóbb, fontosabb ígéret ennél?

zobod 2014.04.08. 12:08:47

@ex-dr. vuk: túlzás lenne őket áldozatnak beállítani. Magyarország az egyik fejőstehene volt a pénzügyi szolgáltatóknak éveken keresztül, most fordult a kocka. Bánkódjon ezen, aki a korábbi viszonyokból hasznot húzott. Telko cégek is mindig megmagyarázták, hogy a hozzánk képest sokkal rosszabb domborzati viszonyokkal bíró, alacsonyabb lélekszámú Ausztriához képest miért is drágább a mobiltelefonálás, miért drágább fajlagosan az internet. Közműcégek dettó, szolgáltatási területükön lényegében monopol helyzetű vállalkozásoknál miféle versenyről beszélünk? Persze hogy meg vannak sértve, a korábbi, számukra egyoldalúan előnyös viszonyokra alapozó üzleti terveiket kukázhatják, és a következő négy évben ez sokat változni sem fog, sőt.

ursus artos 2014.04.08. 12:17:32

@high up!: "pirosfehérzöld matyóba öltöztetett népség "
Itt a baj, veletek.
Egy német ellenzéki vagy egy angol, vagy akármelyik ilyet sosem írna le.
Kár volt kijelentenetek, hogy Orbán kijelentette, hogy ti nem vagytok magyarok...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.04.08. 13:37:17

@high up!: FOLYTASSUK!
fel sem merült bennem, hogy esetleg egy percre elgondolkozol azon miért kapott nem-et a választótól ez a vonal.
a gyalázkodás ezen nem segít, a picsába el lettetek hajtva

ex-dr. vuk 2014.04.08. 14:26:22

@zobod: "Magyarország az egyik fejőstehene volt a pénzügyi szolgáltatóknak éveken keresztül"

Ahah ez azert elegge tulzas, annyira nem alltunk jol sosem, hogy nagy fejostehen legyunk. Szerintem volt kartellezes a bankok kozott, ha ezt megakadalyoztak volna mar reg ingyen bankolnank mint az ossze nyugat-europai orszagban.
Telko cegekkel ugyanez. Árkartellezes van. Persze nem lennek meglepve ha a fejesek ebben bennelennenek. Vagy csak fosnak lepni ellene. Angliaban a magyarhoz kepest fillerekert lehet telefonalni. Szaros havi 10 fontos csomagban mar 500 sms-t adnak... Sot, feltoltokartyas telonal 10 fontot ratoltok es egy honapra 500 mega net ingyen (plusz megmaradt a 10-esem is).

Az allam dolga a verseny fenntartasa, a monopol letorese. Nem pedig egy uj (immaron allami) monopolhelyzet kialakitasa (allamositas).

De te tudod, az egyik a nyugati vonal, a masik az orosz. Az orszag eldontotte melyik jo neki. En meg nem vagyok az orszagban nekem mindegy :)

ccooper 2014.04.08. 21:12:44

@.Gordon Gekko.: Te persze nem vagy segg hülye..és a te magánnyugdíjadat nem nyúlták le, a tarfikodat és a földedet sem. Szerencsés vagy! Iskolába sem jár a gyereked ez is lejött, se egyetemre. Bár valszínűleg te sem jártál a stílusodból ítélve..
A baloldali fogalom is relatív, Orbánnál államosítóbb, komunistább hozzáállást uccsó még az átkosban láthattunk.
süti beállítások módosítása