Fidesz kampány, és vagyoncsata.

 2014.04.03. 10:49

rog_n_pasa_1396514757.JPG_640x435

Újabban a közorbánszolgálati televízió esti meséje is Simon Gábor bankszámla ismertetőjével kezdődik. Nehogy a tájékozatlan néző véletlenül akár csak egyetlen fejezetről is lemaradjon. Az időjárás jelentés keretében pedig azt is igyekeznek megjósolni a kormánypárti médiakutyák, Mesterházy Attila vajon mit tud a rejtegetett a pénzről, és elmegy-e a következő akármilyen bizottsági meghallgatásra. Ha valaki pedig arra gondolna, az írott sajtóból szeretne tájékozódni a fejleményekről, a Magyar Nemzetből hamarabb megtudhatja az ügyészségi nyomozás állását, mielőtt abban bármilyen hivatalos lépés is történne. De persze ez teljesen normális a Fidesz szerint, hiszen kell a népnek valami, amivel el lehet terelni a figyelmet a saját gazemberség felől.
Valójában a kormánypárt nem is folytat a klasszikus értelemben vett kampányt. Annyi tellett tőlük, egy rövid kijelentésben ismertette Orbán Viktor, folytatni szeretnék a megkezdett utat. Még nincs a gazdaság minden területe a Fidesz érdekkörébe kényszerítve, így szerintük itt még vannak számukra lehetőségek a további meggazdagodásra a másik kárára. Azért egy fél Békemenetet csak összeraktak maguk mellett némi közpénzből a bennük kételkedők számára, és mint utólag kiderült aláírtak egy harminc éves szerződést is az oroszokkal abban a tudatban, ezt sem nekik kell majd visszafizetni. Így nem is érdekes milyen drága az. Az ő jólétüket ez nem veszélyezteti, hanem még egyenesen jól is kereshetnek majd rajta. De ez megszokott Fidesz felfogás, aki nem tart velük, annak bizony állni kell a nem megszorítás áthárított tranzakciós adóemelését, vagy dolgozhat külföldön, esetleg itthon is, havi negyvenhétezerért.
Igazi kampányt végül is csak a lejáratásban használ a Fidesz, mégpedig Simon Gábor felhasználásával igyekeznek bemutatni a baloldal értékrendjét. Azzal nem is lenne semmi baj, ha kiderül egy politikusról korrupt, és ennek megfelelően levágják a kezét. Az a baj, ilyen előfordul a politikában, és nem is egyedi eset. De a legjobb az lenne, már csak a hitelesség kedvéért, ha a Fidesz előbb a saját ipari méretű korrupcióját igyekezne tisztázni, aztán járulna ennek hitelességével a közvélemény elé. De ez egy valódi tündérmese lenne, és abban is biztos lehet a választásban bizonytalan, a Fidesz erre genetikailag képtelen. Ha közpénz lát, azonnal a magáévá teszi, vagy megőrzés, megvédés címén, vagy csak sima szabad felhasználásra. Persze a látszatra legalább ügyel ha maga felé hajlik a keze, stórmanok, és műkörmös gázszerelők széles választékát veti be a rejtegetésben.
Simon Gábor százmillióinak eredete rejtély marad egyelőre a honpolgár előtt. Már egy poloskát is raktak be hozzá, Zuschlag János is megszólalt ebben az ügyben a börtöntapasztalatainak mind a hat évnyi tudásával, meg némi közpénzért. De nem igazán akar az ügy haladni, és lassan vége a kampánynak. Utána még lehet esélye Simon Gábornak egy normális vizsgálatra, ha nyer a mostani ellenzék a választáson, de addig csak fogaskerék lesz egy lejárató gépezetben, amit a Fidesz rakott össze.
Sokkal érdekesebbek lehetnek azonban azok a vagyonosodások, amit a jelenlegi ellenzék igyekszik a közvélemény elé tárni a kormánypárt részéről. Ettől már csak az lenne jobb, ha azok is kikerülnének a széles közönség elé, amelyek jelenleg csak városi legenda szintjén élnek, és a kormánypárt igyekszik róla mélyen hallgatni. A Pasapark fideszes lakóközössége a jéghegy csúcsa lehet, hiszen mindig van olyan tisztségviselő, aki arra gondol nyugodtan megmutathatja mennyije is van a zsebének a közpénzből, nem érheti bántódás, a saját fajtája majd megvédi. Esetleg elkezd tiltakozni a gyanúsítgatás ellen, kikéri magának, neki ez igen is jár, mert ő jó és szép, meg ügyesen takarít meg, és sokat spórol a rezsin is. Azért az úszómedence fűtése, és a lakópark fenntartása több energiát emészt fel, mint egy vidéki szegény falu összes lakójának a rezsije, főleg, ha azoknak lopni kell a fát a fűtéshez. Így a lakóparknak minden fillér számít ami a zsebében marad, főleg ha a tetőteraszra is akar légkondit.
De nem is itt kell elkezdeni a vagyonosodási vizsgálatot a kormánypárt oldaláról. Elég lenne megnézni a Közgép rendelés állományát, annak túlszámlázási mértékét. Itt azért jelentős közpénz forog, és nem lehet látni a végét a felhasználásnak. Meg kell nézni, Kövér László mennyi benzin pénzt vesz fel, és van-e a házában pince a baloldali szavazóknak a kötél mellé? Lázár János mennyit ér, miután levezényelte a trafikmutyit, és megszerezte a forráskódot, ami miatt egy ember meghalt? Tállai András a focira kapott százmilliókból mennyi hólapátot vehetett az Éhségmenet tagjainak, mivel azok azt szerinte ellopták? Gíró-Szász András “volt” cége milyen médiákat vásárolt az első négy kapott közpénz milliárd után? Orbán Viktor veje a korábban fa lopásra használt traktoron mennyi közpénzt szállít haza? Végül is ő nem kormánypárti, de a Fidesz körül a család is fontos érték, főleg ha a közpénzből kell azt is eltartani. És ide tartozik Mészáros Lőrinc is, aki ugyan nem család, de vigyáz a papa ezüstjére, nem mellesleg összerakott hét milliárdot három év alatt magának. És persze Orbán Viktor. Stadion a ház mellett, stadion a haveroknak, stadion a gazdaságnak. És a földek. Kicsi, nagy, mindegy, csak támogatás legyen rá, művelni úgyis a közmunkás fogja, az államtól kapott traktoron. De erről már írtak könyvet is, és az a baj, ez folytatásos lett abból a mértéktől, amit folytat, mióta hatalomban van. Ez csak néhány példa, a teljes felsoroláshoz lexikon méret kellene.
Valójában ez a legmocskosabb kampány, amit a Fidesz művel, mióta rendszerváltás volt. Plakátokról, médiából, vízcsapból is csak az a fajta szenny hullik az emberekre, amivel a Fidesz a saját ügyeiről igyekszik elterelni a figyelmet úgy, hogy a másikat véleményezi a maga alpári módján. Néha már kicsit túl is lő a célon, de ahhoz végül is gyáva, a saját hibáit beismerve igyekezzen azon javítva kormányozni. Végül is Orbán Viktor vitázni is gyáva, akkor miről is kellene beszélni a kormánypárt esetében? Ezt a választékot kínálja a következő kormányzásban is a jelenlegi hatalom.BANDITA.

Címkék: Fidesz Rogán Antal Simon Gábor vagyonvita Pasapark

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr715891789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása