Viktor és az arabok.

 2014.03.24. 16:47

Nagyon szereti Orbán Viktor Szaúd-Arábia berendezkedését, már el is kezdte ezt lemásolni szűkebb hazája táján, Felcsúton. Ebben az olajban gazdag országban ahol most járt és tárgyalt Orbán Viktor, ami Szaúd- Arábia, ott királyság van. Ahol a királyi ház tagjai szentek és sérthetetlenek, főúri módon élnek az állam pénzéből, és a törvények felett állnak, gyakorlatilag bármit megtehetnek. Ez lassan meg lesz itthon is Orbán Viktor tündérmeséjében, csak a királyi ház tagjait a Fidesz haveri körrel kell behelyettesíteni, Felcsútot meg gyakorlópályának kell tekinteni.

De nem áll meg csak a másolásnál Felcsút stadionépítője, még biztatja is az arab befektetőket a tárgyalások során, jöjjenek ide nyugodtan a pénzükkel, mindent a rendelkezésükre bocsát, ami garantálja a befektetésük megtérülését turulföldön. Van itt olcsó munkaerő dögivel, a hazai viszonyok között már havi negyvenhétezerért is dolgoznak a közmunkások, legfeljebb kapnak még egy kecskét hozzá az erkélyükre. És ha ez nem jön be a közmunkásokkal, de sokat pofázna az olcsó munkaerő a munkahelyén, a hazai munka törvénykönyve van olyan rugalmas, bármikor ki lehet rúgni az elégedetlenkedőt. Szóval nem kell attól tartaniuk bárki is ellent mer mondani a munkáltatónak, a bérük meg törvényileg van módosítva, abból már korábban lecsökkentettek mindent amit lehetett, amikor átírták a munka törvénykönyvét a kétharmaduk segítségével.

Nagyon jól érzi magát Orbán Viktor az arabok között, főleg az olajtól ölükbe hullott gazdagság tetszik neki. Igaz itthon kevés az olaj, meg még királyság sincs, de van helyette elég sok más, amiből szerinte el lehet tartani a Fidesz ház kiemeltjeit. Állami földeket lehet osztogatni a kiszemelteknek, ami a támogatásoknak köszönhetően elég jól jövedelmez, és főleg munka nélkül. Az, hogy ezt mástól kell elvenni, egy kicsit sem érdekli a lelkiismeretet, fideszes politikus nem hallgathat ilyesmire, mert éhen marad. El lehet venni bejáratott piacokat, és újra szétosztani a haverok között, utólag megemelt haszonnal, végül is itt a szegény ember azzal füstöl, amivel lehet. De a kétharmados hatalommal ez is csak egy ölbe pottyant haszonforrásnak tekinthető. Állami pénzből gigantikus, értelmetlen beruházásokat lehet véghezvinni, végül is kit érdekel mit szól hozzá a többség, a lényeg a családnak tetszik szotyala köpködés közben, és főleg megérje a Közgépnek. Ha kell valami az államnak, csak törvényt hoz hozzá, aztán ráteszi a kezét, legyen az magáncég forráskóddal, vagy takarékbank részvényesekkel. Ezek olyan királyi megoldásnak tűnnek, csak mivel nincs meg itthon hozzá a státusz, Orbán Viktor törvényekkel biztosítja  ezek megszerzését. Nem mellesleg azonban arab királyok nem mindegyike hatalommániás elmebeteg, sokan közülük odafigyelnek az országuk lakosaira, azoknak igyekeznek a jólétükről is gondoskodni. Oktatják a fiatalokat, munkát adnak nekik, a betegeket meggyógyítják, meg ilyenek.

De pár dolgot amit Orbán Viktor nem tud átültetni a hazai gyakorlatba az arab királyságból, bárhogyan is szeretné megtenni. Ott nem lehet bírálni a királyi ház tagjait semmilyen körülmények között, itthon azért van annyi demokrácia, el lehet mondani törvényesen a közszereplők bírálatát. Azért is igyekszik a Fidesz a még megmaradt sajtót is bekebelezni, legalább megpróbálja sötét homályban tudja tartani az emberek nagy részét, arra gondolva, azt hiszik le amit hallanak, nem azt amit tapasztalnak. A királyi ház tagjai nem egyeztetnek senkivel, megcselekszik ami szerintük helyes, aztán az állam kifizeti, mert ott van miből. Itthon azért ez nem így működik, hóbortos rezsicsökkentés miatt atomerőművet nem építhet akárki, csak mert éppen ahhoz van kedve, és munkát akar Simicskázni. Itthon a fedezet az emberek adója, és azt nem használhatja senki a saját kizárólagos céljaira. Az arab királyi ház döntéseivel nem lehet vitatkozni. Itthon azonban az Orbán Viktor által annyit hangoztatott magyar virtus szerint azonban kötelező megvédeni a döntést, arról vitatkozni kell. De ami még fontosabb nyíltan kell számot adni az előzményekről, a következményekről, a teendőkről, a célokról, a programokról. Mert a demokrácia így működik, aki nem ezt cselekszi az diktátornak készül a maga királyságban, és gyáva papírkutya is ráadásul, nem csak szabadságharcos rezsicsökkentő bunkó. A királyi ház kinyilatkozza a döntéseit, de Orbán Viktor ezt nem teheti meg, neki személyesen is oda kell állnia a cselekedeteit megmagyarázni. Nem elég a nem kócos fogú rémség sületlen Gyurcsányozása, a jól fésült hajléktalan üldöző nyócévezése, a plakátra kamerát szerelő szocizása.

Orbán Viktor mindig a magyar függetlenséget hangoztatja a nagyvilág előtt. Azonban ha a saját érdeke, és személyes haszna úgy kívánja gátlástalanul elárulja azt, és olcsó pénzért eladja. Paks az oroszoké lesz, mert így döntött, ezzel a rezsiharcában megvalósul a függőség, és még sokba is kerül. Az embereknek. Az araboknak olcsó munkaerőt kínál, mint eladható terméket, pedig ezek hús vér magyar emberek, akik az országban élnek, és itt kívánnak boldogulni. És folytatni akarja. Vagy általa szerényen kimondva, szeretné. Kiskirályok már vannak szerte a honban, ha folytatja, lesz egy valódi is az országban. Ezzel kell szembenézni a választásokon. BANDITA.

Címkék: mutyi kiskirály Fidesz Orbán Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr15877035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása