Orbán Viktor nem vitázik Mesterházy Attilával. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a baloldal nem áll készen a vitára, mert gázrezsón ül, és van ott egy Simon Gábor. Egy szó sincs arról Orbán Viktor egy gyáva, alattomos, sunyi kis mitugrász, aki csak a sajátjai előtt nagymenő. Arról sincs benne szó, a Fidesznél mindenki annyit ér, amennyije van, és Mészáros Lőrinc a nemzet gázszerelője, aki földet vesz el másoktól. Simicska Lajos meg napi másfél milliárdot kap közpénzből, mert jobban teljesít.

Egy Fideszessel vitatkozni nagy veszélyt jelent.,főleg a fideszesre nézve. Ezért nem is merik vállalni a kockázatot. Orbán Viktor meg különösen nagy veszélyben lenne, ha nem a sajátjai, vagy közlemények által kellene megvédenie cselekedeteit, vagy a véleményét, hanem egy személyes vitában. Ilyenkor nem tudna a kétharmada mögé bújni, ami a parlamentben akkora hatalmat biztosított neki, és szó nélkül megszavazott számára bármilyen képtelenséget, még ha ez ellene mondott minden józan gondolkodásnak. Itt azért szembe kellene néznie a felcsúti lelátón kívüli világgal, és még szotyit sem rágcsálhatna közben. Nehéz dolga lenne, ha meg kellene válaszolnia pár egyszerű kérdést. Ezek közül például néhányra személyesen választ keresve, talán köpni nyelni sem tudna:

Mekkora összeg ma az ország államadóssága? Hol van az erre elkobzott magánynyugdíj vagyon? Miért számolja bele az olyan verseny munka alapú foglalkoztatásba, amire eu-s pénzt is igénybe vesz, a közfoglalkoztatást? Miért számolja bele a foglalkoztatásba a külföldön munkát vállalókat, és miért nem engedi őket levélben szavazni? Mennyi volt a deviza árfolyama amikor átvette a hatalmat, és mennyi most? Hány ember járt rosszabbul az egykulcsos adóval, és a munka törvénykönyve változtatásával? Miért adta ki a baltás gyilkost, és mennyit kapott ezért? Mennyi azon emberek száma, akik 2010-óta kerültek bajba a devizahitelük miatt, mert elvesztették a munkájukat, a trafikjukat, a földjüket, a takarékjukat? Miért írt olyan gránit szilárd alaptörvényt magának, amit azóta hatszor módosított? Mi a véleménye az olyan sajtószabadságról, ahol a hazugságot nyugodtan lehet hirdetni, és fejeket lehet kitakarni? Mennyit fizettek Zuschlag Jánosnak a nyilatkozataiért? Miért engednek Horthy Miklósról szobrokat emelni, és tereket elnevezni? Miért volt a zsidó deportálás idegenrendészeti akció? Miért nevez ki pártalapon szakmailag alkalmatlan embereket fontos pozíciókba, vagy a jegybank élére? Mennyi lett a személyes vagyona amióta politikus, de nem a nevén szerepel? És a családnak? Miért beszél jobban teljesítésről, mikor harmincféle új adót vezetett be? Miért tagadja, tudja azt, az általa olyan sokszor emlegetett bank és multiadót azok azonnal áthárítják a fogyasztókra? Miért akarja a nemzeti dalba beleírni a rezsicsökkentést, mikor közben közpénzből kompenzálja a szolgáltatókat? Miért fizetünk egy olyan medvének előre, aki még nem is táncolt, és lehet, az emberek nem is akarják ezt látni? Melyik az a mutyi, amelyiket legközelebb akar megtenni? Gyógyszertárak? Meddig kellett egy betegnek várni a műtétre 2010-ben, és mennyit most? Mennyire csaló egy rokkant? Annyira mint Schmidt Pál doktor, vagy csak egy Semjén lóháton? Mit kell még utólagosan, és visszamenőlegesen törvényesíteni? Mi az a szerzett jog, amit legközelebb elvesz? Miért bruttóban számolja a béreket, mikor az ember a nettóból gazdálkodik? Mennyi is ma a minimálbér nettója? Milyen betegség a hatalommánia, és miért lett tőle pocakja?

Csak néhány egyszerű kérdés hozzá a politikushoz, de a mindennapok még ettől is keményebben kérdezne tőle. Meg lehet élni havi negyvenhétezerből Viktor? Csak mutasd meg, nem kell semmi más. Mennyibe kerül egy kiló kenyér, vagy egy liter benzin Viktor? Csak annyit egyél, és tankolj amit a munkával szerzett jövedelmed enged, és lássuk meddig jutsz el. Mennyit keresek most, ha van munkám Viktor? Mert neked stadionra is telik belőle az látszik. Miért hazudsz Viktor? Genetikailag vagy képtelen az igazmondásra, vagy vak komondoron esel át közben, mert ez a kényelmes számodra? Mennyit loptál a közpénzből? És a haverjaid?

Orbán Viktor tündérországa nem ismeri el a vita fontosságát, mert kiderülne minden hazugsága. Számár az a kizárólagosan elfogadott lehetőség, ami csak az ő elméjében létezik, és elvárja, mindenki ehhez igazodjon. Ha nem, akkor hazaáruló, rezsinövelő démon. Ha igen, akkor kap földet, trafikot, alvállalkozást a Közgépnél. Vagy szabadságharcot, ha neki ez a kényelmesebb a gondolkodásnál, vagy a saját tapasztalat belátásánál.

Senki nem gondolhatta komolyan, Orbán Viktor nyílt vitát fog folytatni bárkivel is. Nem is lenne neki miről vitázni. Se program, se elképzelés nincs neki a jövőre nézve. Vagyis van, ezt akarja folytatni, amit elkezdett. Kevés olyan területe volt eddig a társadalomnak amelyiktől ne vett volna el valamit, vagy ne rúgott volna bele páros lábbal, és úgy vette el tőle a javai egy részét. Persze vannak nyertesei is az általa vázolt tündérországnak. És olyanok is vannak, akik még inkább neki hisznek, mint saját maguknak. De ezek vannak kevesebben, csak legutóbb kevesen mentek el ellene szavazni, mert nem volt kire. Most is nagyon igyekszik azon a Fidesz gépezet, minél kevesebb szavazó tegye tiszteletét a fülke magányában, mert akkor lehet neki ott a vége. Nem tudja folytatni az ország egy ember akaratára formálását, nem tudja a közpénzből megoldani a saját boldogulását, nem tudja a haverok között újra felosztogatni a még megmaradt gazdasági területeket. Adót nem akar csökkenteni abból a harmincból amit kitalált, a munkabért nem akarja növelni. Már nem akar senkit az út szélén hagyni sem, akit akart, már berúgott az árokba. Lehet még akar rájuk földet is hordatni, közmunkában? Ez is lehet a programja a jövőben, de erről sem fog beszélni, legfeljebb továbbra is hazudni róla. De erről vitázni semmiképpen fog, mert könnyen belezavarodik. Ahogy legutóbb is csúnyán felsült, ezért is öszödöztet most. BANDITA.

Címkék: vita gyáva Fidesz Orbán Viktor Mesterházy Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr975864972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása