Már megszokhatta a közvélemény, a Fidesz minden hangadója még a csillagot is letagadja az égről, ha a párt érdeke ezt úgy kívánja. Nincs ez másként akkor sem, ha nyilvánvaló bizonyíték cáfolja az állításukat, akkor is következetesen ragaszkodnak a hazugságaikhoz. Számukra minden félremagyarázás magától értetődő, ha az a pillanatnyi érdekeiket szolgálja, és nem zavarja közben őket a égbekiáltó ellentmondás sem, ami ennek pont az ellenkezőjét bizonyítja. Mostanában közmunkásokat használnak ki a saját újra választásukért, hiszen náluk van a kétharmad, gondolják nekik mindent lehet. És nem zavarják őket a nyilvánosságra került bizonyítékok sem, még akkor is az ellenkezőjét állítják.

Nincs is annál pofátlanabb, gátlástalanabb dolog, mint amikor emberek kiszolgáltatottságával valaki visszaél a saját hasznára. Az meg különösen kegyetlen, és cinikusan szemét ember, aki az ilyen kiszolgáltatottságot előbb elő is idézi, közben pedig nyerészkedik rajta. A közmunka jelenlegi formája a Fidesz találmánya. Ebben benne a van a negyvenhétezerből való megélhetés minden lehetetlensége, és a bélyegként rásütött megkülönböztetés a valódi munkától. Aki közmunkás jelenleg a nemzeti oldal kormánya alatt, azt nem illetik meg azok a jogok, amelyek minden munkavállaló számára járnak a munka törvénykönyve alapján, erről már készült egyszer egy hetven oldalas ombudsmani jelentés is. A versenyszférában nem sikerült a Fidesz kormánynak az elegendő új munkahely lehetőségét megteremteni, sőt a meglevők száma is inkább csökkent a kiszámíthatatlan politikája az elmúlt években a kétharmada alatt. De hogy ezt is sikeresen letagadja, és még egy statisztikai csavarral emelkedést is tudjon felmutatni a kormányzati hazudozás, a foglalkoztatásba mégis beszámolja a közmunkát is. Pedig az csak jogfosztott kilátástalanság a rendes munka világához képest, erről a bele került százezrek igen sokat tudnának mondani. De nem igazán tehetik meg, hiszen a kormányzat előjoga a közmunka szétosztása, a benne levők számának meghatározása, így akinek nincs más lehetősége az életben maradáshoz a Fidesz teremtette tündérországban, annak majdnem még meg is kell köszönnie a lehetőséget a vegetálásra. Nem ellenkezhet, nem beszélhet, nem válogathat, neki csak az a feladat maradt amit mondanak neki, azt kell elvégeznie, csendben, lehajtott fejjel. És ha ez pont olyan feladat, vagy nevezhetjük munkának is, ahol a jelenlegi helyzetét előidézőnek kell segédkeznie az újraválasztásában, még akkor sem tehet ellene semmit. Hiszen nincsenek jogai, nincs választása, nem mondhat ellen. A Fidesz gondoskodott róla, ne tudjon a közmunkás ellenkezni, ,mert ha még a közmunkából is kikerül, ami könnyen megtörténhet a kétharmad alatt csupán azért mert szólni mer maga mellett, bizony nem nagyon talál máshol munkát,amiből eltarthatja a családját. Így nem marad más számára, rezsifórumhoz épít termet, szórólapozik, aláírást gyűjt ha éppen erre van szüksége annak, aki ide juttatta. Az pedig ezt következetesen tagadja, hiába is kerül napvilágra bármi a valóságról.

Közmunkásnak lenni nem jó dolog úgy, ahogy a Fidesz azt megteremtette. Megalázó, vissza nehezen fordítható, kiszolgáltatott, kiszámíthatatlan. Az pedig, hogy az ilyen helyzetbe került embert ki is használják minden tekintetben, nem kis pofonra érdemes. A kormányzat teremtette közmunka nem egyéb, mint lecsökkentett munkanélküli járadék megalázó kihasználása, a munkára hivatkozva.

Ha pedig a közmunkás mégis igyekszik a jogait érvényesíteni, vagy a jogfosztottságára a figyelmet felhívni, akkor bizony nagyon gyorsan kinevetik a kormányzati médiakutyák, és cáfolják nehéz sorsát. Könnyen lesz belőle hataloméhes menetelő, aki luxuskörülmények között tiltakozik, csak mert meg mer fürdeni az Éhségmeneten néhány szimpatizáns jóvoltából. Megdobálják az úton zsemlével, állítják róla le van fizetve, még tolvajnak is kikiáltják a hólapátos alkoholisták. És megmagyarázzák neki, saját maga tehet a helyzetéről. Pedig nem akar mást, csak munkát, és kenyeret. De megalázást, és hazugságot kap.

Választások közelednek, és a Fidesz mindent bevet, hogy a jelenlegi rendszerét tovább vigye. Van még közpénz, amit nem lopott el, és van még ember, akitől még nem vett el mindent a maga javára. Számára az a kedvező állapot, ha az emberek megszokják, tőle függnek, és neki dolgoznak. Igyekszik elhomályosítani az elméket tündérország víziójával, ami csak a képzeletében létezik, de nagyon akarja a létezéséről meggyőzni minden agyát nem használó választót. Olyan világ ez, ahol a stadionok árnyékában a közgépesített közmunkások kecskét legeltetve, gombát szednek uraik földjén annak asztalára. Hazafelé tartva a rezsi csökkentett viskóikba meghajolnak a Horthy szobrok felé, és befizetik az áthárított adókat. Reggelire költségvetési hiányt kapnak, ebédjük az infláció, a vacsora pedig az államadósság csökkenése. Egész nap harcolhat a nyugat ellen, ráadásul az attól kapott pénzén, és építheti a vele nem megbeszélt atomerőművet, amit még ki is kell majd fizetnie, mert a csökkenő rezsi sokba kerül tündérországnak. Játszhat esténként takarékosat, trafikosat, földpályázatost a mutyi nevű Fidesz játékkal. De kósás, papcsákos százalékot is fizethet a munkája után minden egyes esetben a tranzakciós keret emelkedésében.

Aki meg nem ezt akarja választani, az építsen a józan eszére, és a Fidesz alatt szerzett tapasztalataira, és döntsön, mit akar a jövőjében. Közmunkásként rezsifórumot építeni, vagy valós munkával szerzett jövedelemből a tehetségével haladni előre. BANDITA.

Címkék: választás közmunka Fidesz Kormány

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr495822482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása