Kihívták Orbán Viktort, egy vagyonosodási vitára. Azonban máris borítékolható a hazudozása, hiszen van annyira gyáva a nemzet pocakos focihuszára, ebben is valami képtelen hazugsággal igyekezzen majd magát megvédeni, ha egyáltalán válaszol is bármit. Jobb esetben riasztja a Békemenet savat locsoló, demonstrálót lelövető civiljeit, védjék meg a tisztes jólétét a baloldal nemtelen támadásától. Rosszabb esetben bebizonyítja, neki arra törvényes felhatalmazása volt, minden állami pénzből a saját jólétére is fordítson némi keretet, úgy stadionnyi méretben.

Azért az nyílt titok, a politikusok között jelenleg is van, és mindig volt, aki arra használja ki a kapott hatalmat, kicsit szebbé, jobbá tegye az életét, legalábbis anyagi értelemben. Egy kis szívesség itt, egy kis ismeretség ott, egy kis részrehajlás amott, és máris leeseik annyi, amiért az átlag választópolgár akár egész életében melózhat, mégsem sikerül neki annyit összerakni. Ez nem kizárólag politikai sajátosság, az élet más területein is van az ilyen stiklihez hasonló, ahol egy kicsit több csurran a saját zsebbe mint az elvárhatónak látszana. Csak a közélet annyiból másabb, itt bizony benne van mindenkinek a pénze, és egyáltalán nem mindegy, milyen formában történik annak újraosztása. Ez azért mindenkire tartozik.

A képviselői vagyonnyilatkozatok nem mindig tárják fel a valóságot. Egyes esetekben szembetűnő az eltérés, más esetekben pusztán annyi a hozzáfűzött magyarázat:” semmi közöd hozzá!” Sok vizet kell még egy épülő atomerőmű hűtőblokkjában megforgatni ahhoz, végre tisztán lásson az ember. De valahol el kell kezdeni a tisztázást, és a legjobb ha mindenki magával kezdi, és lehetőleg a legelső a sorban.

Orbán Viktor esetében azonban van némi sajátossága a vagyonnyilatkozatának. Nála nem csak azt kell nézni, amit ebben az esetben mond, de meg kell nézni milyen kapcsolatrendszerben teszi ezt meg. Mert ugye csak városi legendák keringenek a miniszterelnök vagyona körül, de csak meg kell nézni a nyaralója melletti építményt, és máris lehet következtetni a mértékre. Azért ebben az országban nem mindenki hülye, és a jelenlegi jegybankelnökön kívül számolni is sokan tudnak. Az értelmes választó számára az mégis kicsit furcsa, egy olyan ember, aki kizárólag a politikából él, az államtól kapja a fizetését, hogy tud kizárólag olyan befektetést találni, ami nem csak megsokszorozza a pénzét, de teszi ezt rövid idő alatt, folyamatosan, és mindig biztos sikerrel. Addig rendben is lenne a dolog, ha ezt magánemberként teszi, a tudásával,tehetségével, de keringenek olyan információk, amelyek szerint közpénzből segít a saját pénzének gyarapodni. És ráadásul úgy, a közpénz fogyjon, az övé meg növekedjen. Teszi ezt akkor, amikor hatalmon van. És olyan mértékben, kitartson arra az időszakra is, amikor veszít a választáson, és ellenzékiként be sem megy a parlamentbe, mert az akkor nagyon ciki.

Csak néhány példa a saját vagyon gyarapítására 2002-ig: székházeladás, Tokaj szőlőház feltőkésítése, Felcsút földjeinek a megvásárlása nyomott áron, autópálya építés beszállítói szerződése apuci bányájából, ugyan ez a Dunaferr-nél, mindkettő később törvényesítve. Néhány példa az első Orbán kormány alatti pártvagyon gyarapítására: Happy-End, Ezüsthajó, Országimázs, Defend, MFB. Mert már akkor is olyan jószívű volt a miniszterelnök, adott a haveroknak is, meg a pártot is életben akarta tartani a jövőben, ha kell, a közpénz rovására. Orbán Viktor esetében nem csak azt kell ennél a szegény ördög zsebénél nézni, neki magának mennyi esett bele, de a pártjának mennyit sikerült vajon a közös pénzből elraktározni?

A mostani vagyonát felbecsülni sem lehet, és egyszerű ember felfogni sem tudja a méretét. Kétharmados többsége van a parlamentben, és ezt ki is használja a saját érdekében, akár politikai, akár gazdasági értelemben. A saját vagyon felhalmozáson túl, ami szigorúan a közpénz segítségével történik, borzalmas összegekkel tömte ki a párthoz közel álló cégeket, személyeket. Csak sejteni lehet milyen feltételekkel rendelkeznek a kapott összeg felett ezek a társaságok és emberek, de nem áll messze a valóságtól az a gondolat, a későbbi felhasználásban Orbán Viktornak döntő szava lesz. Magasan felül vannak fizetve ezek a haveri cégek ahhoz a közpénzből, és az elvégzett munkájuk ellenőrzését is jelenleg maga a hatalom végzi, hogy egyszerű embernek ne forduljon meg a fejében, ezek bizony pofátlanul lopnak a mindenki pénzéből. Közgép, Századvég, Mészáros Lőrinc, Felcsút, csak néhány név, amit nyugodtan bele lehet számítani Orbán Viktor vagyonába jelenleg. Egy idő után a lopott pénz megáll a saját lábán is, képes sokszorozódni, de az elején mindenképpen kell az álca az eredetről. És az eleje a rendszerváltásra nyúlik vissza Orbán Viktor esetében, a többi már magától gurul a családi kasszába.

De az egészben az a legborzasztóbb, pofátlanul elvettek az emberektől ahhoz, a saját túlélésüket tudják biztosítani a jelenlegi kormány kiszolgálói. Orbán Viktor nem véletlenül válogatja ki a döntéshozókat, a végrehajtókat, az ellenőrzőket a saját emberei közül. Orbán Viktor rablóbandája minden közpénzlopást törvényesen csinál, mindenre törvényt hoz, mindent megindokol, de ha kell akkor menet közben akár módosítgat is rajta a saját érdekében. Jellemtelen emberek gyülekezete ez, akik némi apróért, hozzásegítik Orbán Viktort egy olyan birodalom létrehozásához, amiben a magánnyugdíj az alap, a takarék a fal, a föld a támaszték, a trafik meg a tető. Kifelé mutatnak egy hazug nemzeti álcát, de a közpénz közelében közgépesedve alapozzák meg a saját jövőjüket. Na innen lehet vizsgálni a vagyonok eredetét. BANDITA.

Címkék: vita gyáva mutyi vagyon Orbán Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr275811485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása