Jellemző a kormányszolgálati médiára, ha az ellenzékről van szó, sohasem érdekli őket az egész történet tényszerű vizsgálata. Mindig csak valaminek egy részét kiemelve igyekeznek általános következtetésként előadva jellemezni az egész történetet. Mondjuk az sem áll távol tőlük, ha nincs semmi konkrétum a kezükben, egy pofátlan hazugsággal meghamisítsanak egy ellenzéki megszólalást, vagy demonstrációt. De most is csak annyit tettek mindössze, az MSZP kampánynyitójából egy bekiabálás felvételét játszogatják számtalanszor vissza, ami úgy hangzott el egyetlen egyszer és egy embertől: “kötelet”. Ebből igyekeznek egy általános egyetértésre rámutatni.

Mesterházy Attila a beszéde során éppen Mészáros Lőrinc pofátlan meggazdagodását elemezte, mikor elhangzott a bekiabálás. Ez csak egy része volt az ellenzéki politikus beszédének, és nem is ez volt a fő mondanivalója, de a kormánypárti médiakutyákban csak ezt a rész hagyott maradandó nyomot, és ezt a hírt ítélték meg, közlésre méltónak. Igen, van abban valami érhető, ha valaki meghallja Felcsút polgármesterének a nevét, és tudja milyen formában, és főleg kinek a pénzéből lett három év alatt milliárdos, egy kicsit forrni kezd az agyvize, és azt mondja ki amit gondol. Az illető beszólóról nem lehet tudni valójában kis volt, de bármelyik egyszerű állampolgárnak is hasonló gondolatok járhatnak a fejében, ha ilyen pofátlan lopásról szerez tudomást. De ebből általános véleményt nem lenne szabad levonni, sokan csak a kezét vágnák le, néhányan meg csak addig ráznák, amíg minden forintot kiszednének a zsebéből, amit az Orbán Viktorhoz fűződő kapcsolata eredményezett. De ezt megteszik az emberek bármelyik politikus esetében, és ha innen nézzük, ez országosan valóban jellemző lehet, mind a két oldal szimpatizánsaival szemben.

De a kormánypárti médiakutyáknak most az az érdeke, a jelenlegi ellenzéket állítsák be vérengző vadállatnak, akik csak gyűlölködni, irigykedni, és csalni tudnak. Kövér László, és más kormánypárti politikusok már elkezdték ennek hangoztatását. De még a rövid emlékezetű kormánypártiaknak is fel kell tudni idézni Kövér László 2002-es elhíresült mondatát, ahol hasonló módszert, és eszközt ajánlott a baloldali embereknek. Ezzel a megszólalásával a Fidesz nyóc évre ellenzékbe kényszerült, úgyhogy Laci, kellene még egy pár ilyen tőled manapság is. A mostani megszólalóval ellentétben azonban Kövér Lászlóról köztudott, az agyának a bal oldalát sem hajlandó használni, annyira utál mindent onnan, a jobb pedig még nem fejlődött ki nála, csak egészen szélen. Meg neki nem esik nehezére gyűlölködni sem, ahogy azt érdemtelenül megkapott hivatala viselése során többször is bebizonyítja. Vagy nem ő mondta ki hangosan a véleményét, ami ellentétes az általa viselt hivatallal, a baloldali politikusokról, miszerint azok érdemtelenül tartózkodnak a parlamentben? Csalnia sem nehéz, csak meg kell nézni mennyi benzinpénzt nyal fel minden hónapban, miközben hivatali kocsi hurcolja a munkahelyétől húsz kilométerre sem levő házától. És egyéb viselt dolgairól már nem is tesz említést az ember. A kis urnacipelőről.

Az a megszólaló. akinek a szájából elhangzott ez a szó, lehet másra is gondolt közben. A sok adóra, amit a nyakába varrtak a kormányoldalról, és közben neki ennek épp az ellenkezőjét állították. Az ellopott magánynyugdíjáról,amire azt mondták neki akarnak jót vele. A visszamenőleges törvénykezésre, ahol elveszik az egyszer már megszerzett jogot. A munkahelyek számának csökkenésére, ami helyett ott van a havi negyvenhétezerből való megélhetés lehetősége. A Közgép napi egy milliárdjára, amit a közpénzből adnak oda. Az egykulcsos adó igazságosságára, ahol ha dolgozik, kevesebbet kap, mint amit addig keresett, csak mert egyszerű melós. És akkor még ott van a gyerek iskolája, a mama gyógyszere, a feleség munkahelye, az unokatesó külföldi diplomás mosogatói állása. És neki még egy vak komondora sincs, akire ráfoghat bármit.

Egy baloldali szimpatizánstól elhangzott szó biztosan nagy hírértéket képvisel a jelenlegi média viszonyai között, főleg a kormányt kiszolgálók esetében. Viszont legalább nem gyújtódott fel közben egy televízió székháza sem, nem kötöttek el tankot a főtéren, nem égett egy főváros. Nem dobáltak meg rendőröket, azok nem lőttek könnygázgránátot, gumilövedékeket. Olyan már történt, egy jobboldali szimpatizáns sósavat akart egy fiatal tiltakozóra locsolni. De ezt nem kellett annyi esetben lejátszani a médiakutyáknak akkor, hiszen az “csak” egy házi sütinek álcázott bolti nápolyit nem elfogadni akaró Bajnai gárdista volt.

Az egész kampánynyitó nem erről az egy szóról szólt. Valahogy mégis ez kerül előtérbe az egészből. Szakmai tisztességre, íratlan szabályokra kár is lenne hivatkozni a mai médiafertőben, a bulvár hírhamisítás kezet csókolhat a kormányoldal politikai szerkesztőinek. Most ők a hazai média legalja. Csakhogy itt a bulvárral ellentétben azért kellene lenni bizonyos felkészültségnek, egyenlőségnek, és tisztaságnak, azért ez a mindennapokról szól, és főleg mindenkiről. Ilyen esetben mutatja be igazán a kormánypárt a valódi arcát, ahogy, és amit elmondat a közvéleménynek. Megtévesztés, hazugság, félrevezetés, hamisítás. A kormány befolyása alatt levő, és a velük szimpatizáló médiáknak ezek a fő jellemzői. Cserébe viszont legalább rendesen kapnak az állami hirdetésekből, és támogatásokból, amiből egészen jól megélnek a tulajdonosok, és a dolgozók. Ez nem nagy ár azért, ne nagyon kelljen tükörbe nézniük, vagy szégyellniük magukat. BANDITA.

Címkék: média kampány kötél MSZP Kövér ászló

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr305785574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása